2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Keşke Schilbi de gönderse hoca özellikle Emir geldikten sonra Schilb 5-6 dk süre alır gibi geliyor bana..Eğer Schilb giderse elimizde ciddi bir para olur..Şuan 750 civarı bir para var sanırım eğer Schilb giderse 1.2-1.3 civarı para olabilir..

Ben de Schilb'e gerek olmadığı kanısındayım lâkin yollar ayrılacaksa da iki tarafın rızasıyla, Schilb mağdur edilmeyecek şekilde olmalı. Yoksa adamla yazın sözleşme uzatıp tam sezon arifesinde git demek büyük saygısızlık olur. Çok beğendiğim bir oyuncu olmasa da, Eurocup şampiyonu takımın parçalarından biri sonuçta.

Kesinlikle hocam, her ne kadar istemesem de Schilbi kadroda düzgün bir şekilde ayrılmak gerekiyor..Zaten Schilb fazla süre alamayınca kendi gitmek isteyebilir..

Önerilerinize saygı duyuyorum ama Anadolu Efes sezonun başlama arifesinde neden pota altındaki en faydalı oyuncusunu Galatasaray'a versin ? Zaten öyle bir bütçemizde yok. Schilb'i gönderelim diyorsunuz ama öyle basit işler değil ki bunlar ? Krstic'in sözleşmesinde opsiyon olduğu için herhangi bir zorluk çekmeden yolları ayırdık. Schilb'de durum öyle olmaz. Sözleşmesini uzatmışsın sezon öncesi programda kendisine yer vermişsin. Sezon başlamak üzere gönderelim diyorsunuz. Hadi diyelim gönderdik. Öyle bedavaya mı göndereceğiz adamı ? Her türlü zararda olacağız.

Önerilerinize saygı duyuyorum ama Anadolu Efes sezonun başlama arifesinde neden pota altındaki en faydalı oyuncusunu Galatasaray'a versin ? Zaten öyle bir bütçemizde yok. Schilb'i gönderelim diyorsunuz ama öyle basit işler değil ki bunlar ? Krstic'in sözleşmesinde opsiyon olduğu için herhangi bir zorluk çekmeden yolları ayırdık. Schilb'de durum öyle olmaz. Sözleşmesini uzatmışsın sezon öncesi programda kendisine yer vermişsin. Sezon başlamak üzere gönderelim diyorsunuz. Hadi diyelim gönderdik. Öyle bedavaya mı göndereceğiz adamı ? Her türlü zararda olacağız.

Hocam, zaten biz gönderirsek dediğin gibi her türlü zararda oluruz..Yukarıda da söyledim kendi gitmek isteyebilir daha çok süre alacağı bir takıma..Bakalım zaman ne gösterecek yalnız gerçek olan şu ki 3 numara bölgesinde oynayacak Diebler- Micov- Schilb- Emir gibi bir 4lü oluştu bunlardan biri fazla olacak..

Hocam, zaten biz gönderirsek dediğin gibi her türlü zararda oluruz..Yukarıda da söyledim kendi gitmek isteyebilir daha çok süre alacağı bir takıma..Bakalım zaman ne gösterecek yalnız gerçek olan şu ki 3 numara bölgesinde oynayacak Diebler- Micov- Schilb- Emir gibi bir 4lü oluştu bunlardan biri fazla olacak..

Yeni yapılacak transferle birlikte 9 yabancıdan hangisine lisans çıkartmayacağız öncelikle bunun netleşmesini beklememiz lazım diye düşünüyorum. Emir'den daha çok ligde yararlanacağımızı düşünürsek kulvara göre rotasyon ayarlayabilme şansımız var.

Sezon başında aldığı oyuncuyu, sezon başlamadan gönderen takım en iyi oyuncuyu da getirse başarılı olamaz. Çünkü bu takımda kafadan düzen bozukluğu, hesap plan eksikliği vardır.

Colton, Maccabi işi resmileşti bu arada. 60.000 dolar bonservis.

vallahi billahi kirginim bu yonetime, dunyanin en gereksiz ve sakat adamina milyonlar sacip, en onemli mucadele yilinda baskete uvey evlat muamelesi yapildi. lutfen 9 milyon usd den bahsetmeyin. bu yil cok farkliydi. 15 milyon euro olsa ne olurdu ki ? sakat serdar azize, igrenc futbol birikimli tarik camdala ve daha saymaktan tiksinecegim bir cok sozde futbolculara verilen paralarin 3 te 1 i baskete verilseydi yeterdi. yaziklar olsun diyorum. Gercek imparator Ergin Hocamiza verilmeyen desteklerden dolayi bu yonetime yaziklar olsun.

Yeni yapılacak transferle birlikte 9 yabancıdan hangisine lisans çıkartmayacağız öncelikle bunun netleşmesini beklememiz lazım diye düşünüyorum. Emir'den daha çok ligde yararlanacağımızı düşünürsek kulvara göre rotasyon ayarlayabilme şansımız var.

Ligde oynayacak oyuncular belli yabancılardan; Russ- Dentmon- Micov- Daye- Tyus- Pivot (transfer) şeklinde olacaktır..Evet Emirin gelmesi ligde özellikle elimizi çok rahatlattı..

Uzun icin bence acele etmeyelim artık NBA kadroları netleşene kadar beklemeliyiz tyus ve Thompson şimdilik o bölgeyi doldurur . Schilb i hoca göndermez ancak sakatlanması lazım öyle adamlarda sakatlanmıyor işte . Görüldüğü gibi bütün takım sakatlandı az çok onda hiçbirşey yok

Plansızlık olduğunu düşünmüyorum. Krstic yarın olsa yine hocanın riske gireceği bir adam. Hocanın bu tarz takıntıları var. Bu plansızlık değil.

Yukarda 3 numarada inanılmaz bir şişkinlik olduğu belirtilmiş. Micov Diebler Emir Schilb. Bence Schilbi tamamıyla 2 numarada oynatmak lazım. 3 numarada bir dakika bile düşünülmemeli.

Schilb'in sözleşmesinin uzatılması hata idi kabul ama göndermek hatayı hata ile telafi etmek. İyi ya da kötü EC şampiyonluğunun ana parçalarından olan bir sporcunun bu şekilde gönderilmesini istemek yıllar içinde taraftar profilimizin geldiği nokta galiba.
Emir'in transferini rasyonelize edelim, Kenan'ı, Cenk'i, Furkan'ı ve hatta Kinsey'i (maalesef gördü bu gözler) yeri geldiğinde kadrolarımıza yazalım ama sözleşmesini uzattığımız Schilb'i sezon başlamadan artık gerek kalmadı diyerek gönderilmesini isteyelim. Başarı için her yolu mübah gören camiayı zaten yeterince kötü anıyoruz, o noktaya doğru evrilmek beni tedirgin ediyor.
Ek olarak sezon içinde Schilb'in eleştirilmesine de karşıyım. Defolarını bilerek kadromuza aldık. Schilb ile ilgili her sıkıntılı noktada muhatabımız koç olmalı. Ve sezon içinde Schilb değerlendirilirken adaletli olunmalı, zira öyle bir ön yargı oluştu ki yıldızlaştığı maçlarda bile burada defolarını konuşacağız.

hic ayibi mayibi yok, schilb 1 dakika bile dusunulmemeli ? bakiniz umut bulut en mulayim en saf diye gorulen adam, sozlesmesini fesh ettirene kadar klubu inletti durdu. acimayin acinacak duruma dusersiniz. schilb 6 numarada oynamali, yani tribunde. gorulen luzum uzerine diye bir isleyis vardir buyuk klublerde- yoksa yonetemezsiniz.

hic ayibi mayibi yok, schilb 1 dakika bile dusunulmemeli ? bakiniz umut bulut en mulayim en saf diye gorulen adam, sozlesmesini fesh ettirene kadar klubu inletti durdu. acimayin acinacak duruma dusersiniz. schilb 6 numarada oynamali, yani tribunde. gorulen luzum uzerine diye bir isleyis vardir buyuk klublerde- yoksa yonetemezsiniz.

Sorun şu abi. Umut yıllardır yüksek ücreti yüzünden gönderilemiyor. Sözleşmesi bitmiş bir oyuncunun sözleşmesini teknik ekip uzatıyor. Ama teknik ekibe laf etmemek için oyuncuya sallanıyor burda. Niye şapkadan tavşan çıkarmıyorsun, niye ağzından ateş çıkmıyor deniyor. E adam kendini burda zorla tutmadı ki? Sözleşmesi bitti. Gitti dediler. İkna ettik dedi teknik ekip. Burda oluşacak her problemin sorumlusu teknik ekiptir.

Sezon başı sözleşme imzalanan oyuncuyu sezon başlamadan yollamak insani değerlerle bağdaşmaz. Hayata bu kadar başarı endeksli bakacaksak El şampiyonu olması kuvvetle muhtemel takımları tutmakta fayda var diye düşünüyorum. Oyuncu gönderilmek istenirse bulun yolu yordamı bellidir. Schilb kötü oynar istenen katkıyı vermezse koç Schilble oturur konuşur her iki tarafın da mutlu olacağı bir çözüm bulunur. Ayrıca Schilbe koç çok güveniyor, gene kaydadeğer zamanlarda kullanacaktır. Hiç sanmıyorum 3 4 dakika süre vereceğini.

Sanırım anlayamadığınız nokta şu. Ergin Ataman , Schilb ile devam etmek istediği için sözleşmesi uzatıldı. Bunun ötesi berisi yok. Schilb ile Umut örneğini vermekte bir o kadar saçma. Bende Schilb ile devam edilmesin diyenlerdendim ama sözleşme uzatıldıktan sonra bile adama hain gözüyle bakanlar var. Sürecin en masum adamı Blake Schilb'tir. Gönderilmeyeceği de ortadayken sürekli gönderilsin , sözleşmesi feshedilsin tarzı mesajları yazmaya ne gerek var.

Sorun şu abi. Umut yıllardır yüksek ücreti yüzünden gönderilemiyor. Sözleşmesi bitmiş bir oyuncunun sözleşmesini teknik ekip uzatıyor. Ama teknik ekibe laf etmemek için oyuncuya sallanıyor burda. Niye şapkadan tavşan çıkarmıyorsun, niye ağzından ateş çıkmıyor deniyor. E adam kendini burda zorla tutmadı ki? Sözleşmesi bitti. Gitti dediler. İkna ettik dedi teknik ekip. Burda oluşacak her problemin sorumlusu teknik ekiptir.

Sende haklisin Faruk Kardes, bu acidan dusunmemistim yada oylesine on yargiliyim ki sanki adam kendini zorla klupte tutmus gibi davraniyorum surekli :(

Takip ettiğimiz oyunculardan 3'ünün Sims, Pleiss ve Ayres olduğunu düşünüyorum. Bunların dışında NBA'de ve Avrupa'da boşta olan iş yapacak oyuncu yok. Acaba geçen seneyi Çin Ligi'nde tamamlayan, şu an boşta olan eski NBA oyuncusu uzunlar var mı?

Sende haklisin Faruk Kardes, bu acidan dusunmemistim yada oylesine on yargiliyim ki sanki adam kendini zorla klupte tutmus gibi davraniyorum surekli :(

Schilb'i karakteri yüzünden çok seviyorum. Ama spor menfaat işi nasıl oyuncu parasını düşünürse, kulüp de idealini düşünmeli. Sözleşmesi bittiğinde yollar ayrılmalıydı. Çünkü 30 yaşını geçmiş, ayakları 3 numara dışında oyuncu savunamayan bir durumda. Kızılyıldız zamanlarında 2-3 numarada oynardı. Şimdi 2 numarada sahada kaldığı her dakika zarar. Bütün maç 3 numarayı da götüremeyeceğine göre rolü düşecek, verim verme ihtimali azalacak. Senaryonun sonu da sezon ortasında göndermeye kadar gidecek. Kalmaması gerektiğine ben de herkes kadar katılıyorum yoksa.