2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Takip ettiğimiz oyunculardan 3'ünün Sims, Pleiss ve Ayres olduğunu düşünüyorum. Bunların dışında NBA'de ve Avrupa'da boşta olan iş yapacak oyuncu yok. Acaba geçen seneyi Çin Ligi'nde tamamlayan, şu an boşta olan eski NBA oyuncusu uzunlar var mı?

Kesinlikle katılıyorum bu 3 oyuncu o ilk 5 tercihin içinde kesinlikle vardır..Benim tercihim Ayres veya Sims'den yana olur..Pleiss sanki bize düşmez, kaparlar gibi geliyor..

Arkadaşlar bence Schilb konusunu direk oyuncu üzerinden değil de hoca üzerinden tartışılması gerektiğini düşünüyorum..Sonuçta adamı alan Ergin hoca ve onu tutanda o..Bende fazlalık olduğunu düşünüyorum ve kontrat durumunda bir açık oluşursa ve bizi zarara uğratmayacak şekilde olursa ayrılmasından yanayım..Zaten Schilb ile maddi anlamda pazarlık işine girişildiğinde vazgeçilmesi lazımdı..

Herkesin kabul edeceği üzerine bu teknik ekibin 2 hatası oldu;

1. Schilb ve Krstic transferi ki biri sezon başlamadan patladı
2. Sezon planlamasından doğan sakatlıklar

Bu açıdan bu 2 konunun teknik ekip açısından tartışılmasının daha doğru buluyorum..Çünkü bunlar teknik ekibin hatalarından dolayı oluştu..

Geçen yıllarda konuştuğumuz Jarrid Famous hala boşta ama biz Alex Tyus'la yan yana oynayabilecek bir oyuncu mu arıyoruz yoksa onun sahada olmadığı dakikalarda oyunun farklı yönlerinde katkı verecek birini mi arıyoruz bilemedim. Thomas Robinson'u çok isterim ancak buraya düşmez gibi. Cory Jefferson da boşta sanırım.

Tyus'la yan yana oynarken spacing sıkıntısı yaratmayacak Jarnell Stokes tarzı bir uzun da işimizi görebilir.

Arkadaşlar bence Schilb konusunu direk oyuncu üzerinden değil de hoca üzerinden tartışılması gerektiğini düşünüyorum..Sonuçta adamı alan Ergin hoca ve onu tutanda o..Bende fazlalık olduğunu düşünüyorum ve kontrat durumunda bir açık oluşursa ve bizi zarara uğratmayacak şekilde olursa ayrılmasından yanayım..Zaten Schilb ile maddi anlamda pazarlık işine girişildiğinde vazgeçilmesi lazımdı..

Herkesin kabul edeceği üzerine bu teknik ekibin 2 hatası oldu;

1. Schilb ve Krstic transferi ki biri sezon başlamadan patladı
2. Sezon planlamasından doğan sakatlıklar

Bu açıdan bu 2 konunun teknik ekip açısından tartışılmasının daha doğru buluyorum..Çünkü bunlar teknik ekibin hatalarından dolayı oluştu..

Schilb'i geçen seneki performansından sonra çoğumuz kadroda görmek istemiyorduk. Ama Ergin hocanın ona olan güveninden/takıntısından dolayı takımda kaldı. Şimdi onun yanına Türk statüsünde de oynayabilecek Emir Preldzic alındı. Ancak Ergin hocanın aklının ucundan bile Blake Schilb'i göndermeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Ancak nasıl Krstic daha sezon hazırlıklarında sakatlanıp, takımdan ayrılmak zorunda kaldıysa. Blake Schilb de ligde ya da Euroleague'de en fazla 5-10 dakikaları alan maçlarda havlu sallayan bir oyuncu olmaktan öteye gidemeyecektir. Ergin hocanın istediği onu kısa sürelerle oynatmak, sakatlık olursa yerine monte etmektir. Ama bizim başından beri eleştirdiğimiz nokta sırf bunun için bir oyuncuya para ödenir mi? Onun yerine daha iyi bir 2 numara ( takımda bu kadar çok 3 numara bolluğu varken) alınabileceğidir. Ama bu saatten sonra, Ergin hoca bu kadar istekliyken onun takımdan gitmesi çok zor bir olasılık. En azından 2 tarafın da bu konu üzerinde anlaşması gerekiyor. Burada alan razı, satan razı. Sene içerisinde Blake Schilb de oynayamama durumundan rahatsız olursa gidebilir ancak.

Pleiss'ı alacak uzun rotasyonu eksik takım kaldı mı ki? Herkes kadrosunu tamamladı. Benim de tercihim Ayres ya da Sims olması.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schilb'i geçen seneki performansından sonra çoğumuz kadroda görmek istemiyorduk. Ama Ergin hocanın ona olan güveninden/takıntısından dolayı takımda kaldı. Şimdi onun yanına Türk statüsünde de oynayabilecek Emir Preldzic alındı. Ancak Ergin hocanın aklının ucundan bile Blake Schilb'i göndermeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Ancak nasıl Krstic daha sezon hazırlıklarında sakatlanıp, takımdan ayrılmak zorunda kaldıysa. Blake Schilb de ligde ya da Euroleague'de en fazla 5-10 dakikaları alan maçlarda havlu sallayan bir oyuncu olmaktan öteye gidemeyecektir. Ergin hocanın istediği onu kısa sürelerle oynatmak, sakatlık olursa yerine monte etmektir. Ama bizim başından beri eleştirdiğimiz nokta sırf bunun için bir oyuncuya para ödenir mi? Onun yerine daha iyi bir 2 numara ( takımda bu kadar çok 3 numara bolluğu varken) alınabileceğidir. Ama bu saatten sonra, Ergin hoca bu kadar istekliyken onun takımdan gitmesi çok zor bir olasılık. En azından 2 tarafın da bu konu üzerinde anlaşması gerekiyor. Burada alan razı, satan razı. Sene içerisinde Blake Schilb de oynayamama durumundan rahatsız olursa gidebilir ancak.

Kesinlikle dediklerinize katılıyorum..Schilb'in nasıl katkı vereceği ortada takımda tutmak büyük hataydı net SG yok takımda dediğiniz gibi..Artık şansa bakar bencede gitmesi ne diyelim bunların sonucuna katlanacak olan tek kişi hocadır..

Mavroya forum niye karşı bu kadar anlamadım. Savunması ortalamadir. Vogou kadar kötü savunmacı asla değildir. Hücumda çok silahı vardır. Ben bu transferde tek kötü tarafin ülkemize gelen Yunan basketbolcuların uyum sorunlari olarak görüyorum. Rentsias dan bu yana hiçbir yunan basketbolcudan takımlar verim alamadı.
Bu arada Mavro transferine olumsuz bakmamakla beraber benim de istedigim atletik bir uzun. Her ne kadar çember altı savumasi için Tyus ve Thompson var olsada Daye ve Thompsonin sutu olduğu dikkate alinarak Famous gibi bir oyuncu alınsa hem savumada daha cok defo kapanacak hemde hızlı oyun kurucularimiza atletik uzunlar daha kolay uyum sağlayacak gibi.
Bu arada herkes Predzici 2-3 numaraya yazmış. Bence Ergin hocanın aklında Predzici özellikle ligde 1 numara oynatmak var...