2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Arkadaşlar ismi çıktıgından beri yazıyorum, Daye hücumda rakibi çıldırtacak kadar alev alacaktır zira Nba'de iken de takip etmemin sebebi harika şut mekaniği idi fekat blokladığı adam Vuyukas alaşkına yapmayın. Hayatında kaç kez ikili oyunda devrilip smaçlamış Vuyukas? Blok oldukça estetik ama atletizmi eksilerde olan bir oyuncuyu bloklayınca duvar olunmuyor Avrupa'da. Eğer konuşacaksak, savunduğu oyuncu yay gerisinde ya da yüksek postta top aldıgında el dahi göstermedi Daye maçlarda.

Takimda canimi sikan tek unsur Blake Schilb. Ben en gec devre arasi gonderilecegini dusunuyorum, yerine mutlaka atletik iyi bir savunmaci gelir, umarim gec olmaz.

Forma numaraları resmi olarak açıklandı.

https://twitter.com/GSBasketbol/status/777886399815114753

45af621b57884ce4836005f9ba6bb4fe.jpeg

Arkadaşlar ismi çıktıgından beri yazıyorum, Daye hücumda rakibi çıldırtacak kadar alev alacaktır zira Nba'de iken de takip etmemin sebebi harika şut mekaniği idi fekat blokladığı adam Vuyukas alaşkına yapmayın. Hayatında kaç kez ikili oyunda devrilip smaçlamış Vuyukas? Blok oldukça estetik ama atletizmi eksilerde olan bir oyuncuyu bloklayınca duvar olunmuyor Avrupa'da. Eğer konuşacaksak, savunduğu oyuncu yay gerisinde ya da yüksek postta top aldıgında el dahi göstermedi Daye maçlarda.

Burada anlatılmak istenen nokta Vuyukas'ın gücü, kuvvveti değil yalnız. Anlatılmak istenen nokta, Daye'nin yardım savunmasından kaçmayışı ve smaca giden bir oyuncuyu blokla durdurma isteği, Ha Vuyukas yerine P. Young olsaydı, Daye'yi poster de edebilirdi. Ama bu durum Daye'nin temastan kaçmadığı gerçeğini değiştirmez.

Kısacası temastan kaçan bir adam o pozisyonda, o işlere kalkışmaz. Daye'nin üzerinden atılan şutlara değinmişsin. Peki sana soruyorum. Bugüne kadarki hazırlık maçlarımızda hangi oyuncumuz savunma anlamında rakibini ısırdı, sutlara el gösterdi ? Zaten bizimkilerin kollarını kaldıracak halleri yok. Ama sanki bu durum sadece Daye özelindeymiş gibi konuşuyorsun

Forumda heralde Shlibb kalsin mi , gitsin mi üzerine bir anket yapilsa % 80 takımdan ayrilmasi konusunda hem fikir olur . Ancak ergin ataman'ın en az micov kadar shlibbe güvendigini düsünüyorum. Bakildigi zaman micov'un sakatliginida düsünürsek Shlibb ciddi süreler alacaga benziyor . . Gerek micov gibi takım organizasyonunu üstlenmesi , gerekse forvetten oyun kurma konusunda ergin hocanin bol süre verecegi bir oyuncu olacak gibi gözüküyor .

Bu arada forma numaralarina bakarken Russ smith yerine gecen yil eurocup MVP'si mc collum takımda kalsa keşke diye iç çekmedim degil . Dentmon ile muazzam bir ikili olabilirlerdi . Gecen yıl tek başına mc collum'un yaptiklarini gördük. Yaninda Dentmon ile hem yükü hafiflerdi . Hemde altinci adam olarak oyuna sürdügümüzde ekstra basketleri ile skor yükünü taşırdı . Üstelik ne verebilecegi belli bir oyuncu.

D-league gibi bir ligde 4.7 top kaybi ile oynayan ve fizik olarak asla güven vermeyen russ riski yerine cok iyi olurdu.

Melik yanlış anladın sanırım. Duvar olarak yazan videoyu yazan site. Burada kimsenin Daye üst düzey bir savunmacı diye bir iddiası yok. Ama savunmada kötü de değil yani. Ortalama bir savunmacı, idare ediyor kısaca. Zaman zaman bu şekilde blokları da oluyor. Uzun kolları onun için büyük avantaj....

Kendi adıma son kez şunu yazmak istiyorum, oyuncuyu beğenmek yada beğenmemek kişisel bir durum ve herkes bu konuda birbirine saygı duymalı, ama geçen sene Galatasaray Erkek Basketbol takımı tarihininde ki gelmiş geçmiş en büyük başarıyı yakalarken, yaklaşık 30 dakika süre alıp ciddi katkı veren adama en azından bi saygı duyulsun, yada forma için akıttığı tere saygı duyulsun.

Yani yada ben çok eski kafalıyım ve benim taraftarlık anlayışım yaşım itibariyle de çok eskilerde kaldı. Ama benim bildiğim taraftarlık kendi oyuncunu aşağılamak değil saygı duymaktır. Heralde bu yeni taraftar kafası eskiden var olsaydı ne Metinler ne Turgay lar ne Dawkinsler ne Derya lar efsane olabilirdi, hepsininde bir açık bir falso bulunurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burada anlatılmak istenen nokta Vuyukas'ın gücü, kuvvveti değil yalnız. Anlatılmak istenen nokta, Daye'nin yardım savunmasından kaçmayışı ve smaca giden bir oyuncuyu blokla durdurma isteği, Ha Vuyukas yerine P. Young olsaydı, Daye'yi poster de edebilirdi. Ama bu durum Daye'nin temastan kaçmadığı gerçeğini değiştirmez.

Kısacası temastan kaçan bir adam o pozisyonda, o işlere kalkışmaz. Daye'nin üzerinden atılan şutlara değinmişsin. Peki sana soruyorum. Bugüne kadarki hazırlık maçlarımızda hangi oyuncumuz savunma anlamında rakibini ısırdı, sutlara el gösterdi ? Zaten bizimkilerin kollarını kaldıracak halleri yok. Ama sanki bu durum sadece Daye özelindeymiş gibi konuşuyorsun

Yardım savunmasına gidişi olumlu kesinlikle. Dediğim gibi, smaca giden bir oyuncuyu bloklamak çok da estetik fakat bu enstantane onu henüz Avrupa'da 'The Wall' yapmamalı.

Takım savunmasına ise denecek söz yok. Aynı kondisyon yüklemesi Tyus'a da yapılıyor ve sahada gerçekten direnç gösteren tek oyuncu yalnızca Tyus. Diğerleri neredeyse kaymaları dahi yapmıyor. Velhasıl bunun kondisyon yüklemesiyle ilgili oldugunu düşünmüyorum. Bu oyuncular profesyonel. Daha dün bölgesel ligden gelip takıma katılmış olsalar neyse...

Bir Dentmon parantezi açayım; sahadaki duruşu ve enerjisini hiç begenmedim. Sezon içinde değişir mi bilmiyorum ama ritim bulmak için zorlama atışlara bu kadar sık giderse takımı yakar. 30 yaşına gelmiş bir guardın daha olgun oynamasını beklerim ben, Topu hücuma taşıyıp, herkes sete otururken kaldırıp pat diye şut atmasını değil. Russ Smith bana bu yılki esas guardımız olacak gibime geliyor, özellikle uzunlarla bolca ikili oyun oynayacak. Hatta belli ki alley op yaptırmayı da seviyor ki, bu oyun Tyus için bulunmaz nimet.

Emir'e gelince; sen niye geldin ki?

Yardım savunmasına gidişi olumlu kesinlikle. Dediğim gibi, smaca giden bir oyuncuyu bloklamak çok da estetik fakat bu enstantane onu henüz Avrupa'da 'The Wall' yapmamalı.

Takım savunmasına ise denecek söz yok. Aynı kondisyon yüklemesi Tyus'a da yapılıyor ve sahada gerçekten direnç gösteren tek oyuncu yalnızca Tyus. Diğerleri neredeyse kaymaları dahi yapmıyor. Velhasıl bunun kondisyon yüklemesiyle ilgili oldugunu düşünmüyorum. Bu oyuncular profesyonel. Daha dün bölgesel ligden gelip takıma katılmış olsalar neyse...

Bir Dentmon parantezi açayım; sahadaki duruşu ve enerjisini hiç begenmedim. Sezon içinde değişir mi bilmiyorum ama ritim bulmak için zorlama atışlara bu kadar sık giderse takımı yakar. 30 yaşına gelmiş bir guardın daha olgun oynamasını beklerim ben, Topu hücuma taşıyıp, herkes sete otururken kaldırıp pat diye şut atmasını değil. Russ Smith bana bu yılki esas guardımız olacak gibime geliyor, özellikle uzunlarla bolca ikili oyun oynayacak. Hatta belli ki alley op yaptırmayı da seviyor ki, bu oyun Tyus için bulunmaz nimet.

Emir'e gelince; sen niye geldin ki?

Tyus bence kuvvetli bir bünyeye sahip olması nedeniyle ayakta kalabildi. Yani takımın normal savunma iştahının bu olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Yanlarından geçen adama tepki bile vermiyorlardı. Ya hazırlık maçı diye ciddi bir vurdumduymazlık var ya da hakkaten idmanlar çok zorluyor oyuncuları

Bu sene Euroleague kadromuzun :

Dentmon-Russ- Sinan
Göksenin- Diebler
Emir-Schilb-Micov
Daye- Thompson
Pleiss- Tyus

Lig Kadromuzun:

Russ - Dentmon - Can
Sinan- Göksenin
Emir-Micov
Daye-Orhan-Ege
Pleiss- Tyus

olacağını düşünüyorum. Hoca Ege'yi hazırlık maçlarında oynatmadı. Sanırım ligde de performansına göre Orhan'ın yerine ara sıra oynatacaktır. 2-3 numaramız biraz daha atletik olsaydı daha iyi olurdu. Ama gerçekten alternatifli bir kadromuz var. Henüz Pleiss'ı görmedik. Takıma katılmış. Russ Smith'te bundan sonra oynayabilecekmiş. Micov da 3-4 Ekim'de oynayabilecek duruma gelecekmiş. Sonra takım tamamlanmış olacak. Önümüzde Khimki, Olympiakos ve AEK Atina maçları var. Bir de sanıyorum Antalya'da Antalyasporla karşılacağız. NTVSPOR Zadar turnuvasını yayınlıyorsa , bizim de Olympiakos maçlarını yayınlanmalı kesinlikle ya da keşke GSTV yayınlasa. Adam gibi maç seyredemedik şu ana kadar.

Bu sene Euroleague kadromuzun :

Dentmon-Russ- Sinan
Göksenin- Diebler
Emir-Schilb-Micov
Daye- Thompson
Pleiss- Tyus

Lig Kadromuzun:

Russ - Dentmon - Can
Sinan- Göksenin - Diebler
Emir-Micov
Daye-Orhan
Pleiss- Tyus

olacağını düşünüyorum. Hoca Ege'yi hazırlık maçlarında oynatmadı. Sanırım ligde de performansına göre Orhan'ın yerine ara sıra oynatacaktır. 2-3 numaramız biraz daha atletik olsaydı daha iyi olurdu. Ama gerçekten alternatifli bir kadromuz var. Henüz Pleiss'ı görmedik. Takıma katılmış. Russ Smith'te bundan sonra oynayabilecekmiş. Micov da 3-4 Ekim'de oynayabilecek duruma gelecekmiş. Sonra takım tamamlanmış olacak. Önümüzde Khimki, Olympiakos ve AEK Atina maçları var. Bir de sanıyorum Antalya'da Antalyasporla karşılacağız. NTVSPOR Zadar turnuvasını yayınlıyorsa , bizim de Olympiakos maçlarını yayınlanmalı kesinlikle ya da keşke GSTV yayınlasa. Adam gibi maç seyredemedik şu ana kadar.

Lig kadron da 7 yabancı var yalnız 6 olması lazım? Ege de kadrod olur diebler in yerine ?

Ergin Ataman; “Kadronun geniş olması demek, maçlarda rotasyonun geniş olacağı anlamına gelmez. En iyi 7-8 kişi kimse, o maçtaki dakikaları paylaşır. Ama yine bir maçın tamamında 11-12 oyuncuyla oynayan bir Galatasaray takımı görmeyeceksiniz. Dediğim gibi maçlarda yine, klasik maç kazanmaya odaklı bir Galatasaray takımı olacak. Sezon o kadar uzun, o kadar çok maç var ki; bu 7-8 kişilik maçları oynayan rotasyon değişebilir. Bazen bazı oyuncular hiç oynayamayabilir o maçta. Belki bazı oyuncular bir maçta 30 dakika oynayabilir. Onu da günlük ve haftalık performanslar belirleyecek.”

Ergin Ataman felsefesini hiç değiştirmiyor. Rotasyonu çok geniş tutmayı çok tercih etmediğinin altını çizmiş yine.