2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Banvit neredeyse kazanıyordu. Arkadaşların da dediği gibi yorgunluktan ötürü kendi basit top kayıplarıyla kaybettiler. Takım halinde çok iyi ve akıllı oynayarak bi ara kontak kapattırdılar doğuşa. Özellikle fark açıldıktan sonra bile kopmadan düzen içinde çok iyi oynadılar, göze de hoş gelen bir oyunları var. Bir de şu Sloukas denen karaktersizin kendi kendine vücut hareketleriyle faul çaldırmalarına ne zaman biri dur diyecek acaba...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

30 milyon para harcıyor Fb doğuş tabiki de Tbf yönetimi yardımcı olacak.

Lisans meselesi ne kadar para endeksli ise Banvit'in hakkinin yenmesi de aynı. Fb doğuş 30 milyon harcayacak Banvit 5 milyon ile gelip Ülker Arena da Feneri yenecek. Olur mu öyle şey. 30 milyon harcamayan Banvit yönetimini kınıyorum.

Bunun kısa adi nedir biliyor musunuz?

Spor ruhu bunu sadece Galatasaray'i kalbinde yaşayanlar bilir.

Bunun a lisansı veya yatırımdan ziyade uzun yıllardır süregelen fb-tbf kirli ortaklığıyla alâkalı olduğunu düşünüyorum.

Biz bu kadar yatırım yapsak tbf bizi kollar mıydı? Tabii ki hayır! Kollamasını da istemeyiz zaten lâkin erkek/kadın basketbol, futbol gibi ana branşlarda ortakları fb'ye adil davranmadıkları sürece lekeli ve şaibeli kalmaya devam edecekler.

Galatasaray'lı gibi görünüp ince ince Fenerbahçe'yi yücelten arkadaşlar sizlerin düştüğü bu hali görmekten çok keyif alıyorum :) Devam edin rüştünüzü ispat etme çalışmalarına :D

En başarılı ve en fazla kupa sahibi Türk kulübü Galatasaray'dır. Bunu değiştiremezsiniz.

25 Milyon euroluk takımın amacı sence genç oyuncu alıp yetiştirmek mi olur?
Bugün Real Madrid futbol takımının amacı İspanyol gençlerini yetiştirip milli takıma kazandırmak mı?

Banvit gibi Sakarya gibi Daçka gibi Karşıyaka gibi takımların bence ilk amacı genç oyuncu alıp yetiştirmek olur. Ama büyük takımlar o büyük paralar verip genç oyuncu alıp yetiştirmesini bekliyemezsin.

Mesela ilerde bizde ciddi bir sponsor bulursak alıp Ege yi Kenan ı geliştirmeyi hedeflemeyiz. Tam tersi sağlam yabancılar alıp kısa ve uzun vadede başarılı olmayı hedefleriz.
Kenan diye bi oyuncumuz yok. Diger ezeli rakibinizle karistirdiniz sanirim. Lul reyes fernandez 10 senedir belki daha fazladir madridde oynuyolar. Varmi senin boyle ulke basketboluna kattigin degerler? Nba yapan gasol kardesler calderon rubio gibi isimler hep takimlarinda yurolig sampiyonluguna oynayip yetisip oralara gitti ve milli takimlarina faydali oldu.

Kazanamiyosa sike yaparak sampiyon olmayi deneyen bi camia yine kazanmak icin 30 milyonu basip 11 tane yabanciyla doldurur tabi takimi. Zihniyet ulke siporunu dusunmeden sadece kendi cikarlari icin kolaya kacmak tabi. Neyseki buseferki etik olmasada suc degil. Sike yapmadiklarina sukur.

25 yada 30 milyon yuroluk takimin turk basketboluna hicbi faydasi yok iste bende onu diyorum. Hatta melih sinan ve baris gibi milli takimda yer alan oyunculari koreltmek gibi bi zarari var. 2006-2014 arasini hesaplamasak bile son 4 yilda butce ortalama 25ten hesaplasak 100 milyon yuro para harcayip 1 yurolig kupasi getirmek ama turkleri gencleri koreltmek turk basketboluna fayda degil zarar.

Son düzenleme:
Kenan diye bi oyuncumuz yok. Diger ezeli rakibinizle karistirdiniz sanirim. Lul reyes fernandez 10 senedir belki daha fazladir madridde oynuyolar. Varmi senin boyle ulke basketboluna kattigin degerler? Nba yapan gasol kardesler calderon rubio gibi isimler hep takimlarinda yurolig sampiyonluguna oynayip yetisip oralara gitti ve milli takimlarina faydali oldu.

Kazanamiyosa sike yaparak sampiyon olmayi deneyen bi camia yine kazanmak icin 30 milyonu basip 11 tane yabanciyla doldurur tabi takimi. Zihniyet ulke siporunu dusunmeden sadece kendi cikarlari icin kolaya kacmak tabi. Neyseki buseferki etik olmasada suc degil. Sike yapmadiklarina sukur.

25 yada 30 milyon yuroluk takimin turk basketboluna hicbi faydasi yok iste bende onu diyorum. Hatta melih sinan ve baris gibi milli takimda yer alan oyunculari koreltmek gibi bi zarari var. 2006-2014 arasini hesaplamasak bile son 4 yilda butce ortalama 25ten hesaplasak 100 milyon yuro para harcayip 1 yurolig kupasi getirmek ama turkleri gencleri koreltmek turk basketboluna fayda degil zarar.

Futbol takımımız kaç maçta 11 yabancı ile sahaya çıktı bu sezon?
Türkler çalışsın. Şut çalışması yapmaz, küser ne de olsa yerim bir şekilde garanti kadro da tutulmak zorundayım diye yatar.

Galatasaray'lı gibi görünüp ince ince Fenerbahçe'yi yücelten arkadaşlar sizlerin düştüğü bu hali görmekten çok keyif alıyorum :) Devam edin rüştünüzü ispat etme çalışmalarına :D

En başarılı ve en fazla kupa sahibi Türk kulübü Galatasaray'dır. Bunu değiştiremezsiniz.

Bence sizler Galatasaraylı değilsiniz. Bir sezon kupa alıp ertesi sezon o kupanın turnuvasında yokları oynamak sizi tatmin ediyor mu? Doğrudur Kadınlar da 1 Euroleague ve 2 Eurocup'ımız var Erkekler de 1 eurocup'ımız var. Misal Eurocup sonrası katıldığımız Euroleague'de ne hale düştüğümüzü hatırlıyor musunuz?

Ben düzen istiyorum. Gelecek sezon durumumuz ne olacak biliyor musunuz?

Futbol takımımız kaç maçta 11 yabancı ile sahaya çıktı bu sezon?
Türkler çalışsın. Şut çalışması yapmaz, küser ne de olsa yerim bir şekilde garanti kadro da tutulmak zorundayım diye yatar.

Hocam neden uğraşıyorsun ? yoksay gitsin. Ben öyle yaptım ama malesef sen alıntılayıp cevap verdikçe görüyorum yazıları (ve gördükçe de aklıma bu video geliyor : https://www.youtube.com/watch?v=E23Y5IzLt40 ).

Ülke siporunu düşünmüyormuşuz. Ya, topa girmeyeyim diyorumda, son 10 yılda, nba/ncaa e en çok oyuncu gönderen klüp biziz. Enes, Ömer Faruk, Semih, Ömer Aşık bizden gittiler. Ligde kadrolarınıza yazdığınız Metecan, Serhat, Berkay, Ayberk Olmaz, Berk bizim alt yapıdan, Doğuş bizden gitti, Egehan ı bıraksak bir sürü takım havada kapar. Birde ülke sporunu düşünmek bizim işimiz mi ? Biz baktık, biraz oynayan kaçıyor, strateji değiştirmeye karar verdik. Bunun etik olmadığına kim karar veriyor ? Melih i köreltmişiz.. Ya adam 2 sene öncesine kadar sadece şut çekiyordu, şimdi milli takımın birinci skoreri oldu. Milli takıma ne zarar vermişiz ? Biz Obradovic in ilk senelerinde gördükki Emir, Semih, Oğuz gibi adamlara para verip oynatınca ne klüpler birşey kazanıyor nede milli takım. Yerli oyuncu oynamak istiyorsa çalışıp formayı hakedecek. Datome, Udoh tatil günlerinde geilp çalışırken Berk izin kullanıyorsa kabahati Fenerbahçe yada Obradovic de değil oyuncuda aramak gerekir. Hayır bunları söylüyorsunuz da Galatasaray her sene 3 tane yıldız mı çıkarttı ? Hatta kaç takım kaç oyuncu çıkarttı ? Konuşacağınız isimlerin hiçbirisi euroleague seviyesinde değil malesef ve bu ne bizim ne de başka bir takımın suçu da değil..

Basketbol için konuşuyorum.
Bu söylediğiniz durum gerçekten sizi mutlu ediyor mu ? Yani kupada oynayamamış, playoff yapamamış olup, bizim f4 finalini kaybetmemizi karalayıp geçmişte daha çok başarınız olması ?

Sikecilere ne laf anlatiyosun. Zihniyet kotu adamlarda. Bitanesi gelmis futbolun cirkinliklerini sayiyo birinin basina tas geldi digerinin bogazi sikildi otekinin kafasi yarildi diye ama futbolun enbuyuk cirkinligi SİKEDEN konusamiyorlar. Zihniyet kotu zihniyet. Tabiki haksizliklarla gelen basariya sevinirler. Herseyin kontrol altinda!!! olmasini isterler. Caferagada son topta horokova siteps yapar faul calinir sampiyonluga sevinirler. Metro enerji salonunda fowles 1 metre uzakta elini kaldirir hakem faul calar maci kazanip sampiyonluga sevinirler. Markosviliye gureste boksta bile kuraldisi olan hareketle son saniyede maci alirlar sampiyonluga sevinirler. Herseye ramen iki lokomotif bransta aldigi avrupa kupalari senin 6da 1in kadar ama bunada bak burda bile 6 sayisi geciyo biz sizi 6-0 yendik diyip sevinirler. Sonra bu takimin taraftari basari gelince tabiki hersey gulluk gulistanlik zanneder cunku alistirilmislar etik disi yollarla kazanilan kupalara. Umrundami turk basketbolu. Galatasarayin ulkeye getirdigi siporla 10 sene once iboda yakisikli adam demetle beraber bizde demir mirsic var iyi ucluk atiyo disinda basketbolla ilgisi ve bilgisi olmayan adamlar tabiki 30 milyon butcelerle sinan melih baris koreltilirken omer faruk ncaa yapmasin diye onune binbir zorluk cikarilirken ulkerin altyapisindan cikmis omer asiki kendi oyunculari sanacak basketbol bilgileri varken tabiki IYI GITTIKLERI TEK BRANSTA kendilerini dev aynasinda gorur. Yillarca milli takimla fbulkeri birlikte calistiran tanjevici unutup ataman ve memnun milli takimi calistirirken kulup hocasi milli takim calistirmamali diye tbfyi baski altina alan ama bu isimleri milli takimdan ayirir ayirmaz obradovici isterlerse milli takimada veririz diyen etik disi zihniyet bunlar.

Bunlara karsi yapacagin tek sey GALATASARAYIN kupalarla avrupada basarilarla centilmenliklerle dolu anli sanli tarihini ortaya koymak ve kendi SIKE TESVIK biz sampiyon olmayalim diye maca cikmama avrupada 0 cekme kendi kaptanlarini dovme ve benzer rezilliklerle dolu tarihlerini hatirlatip hadlerini bildirmek. Bunlari ortaya koyup hatirlattiktan sonra dahada konusmaya yuzu olan olursa zaten yuzune tukur.

Son düzenleme:
Sikecilere ne laf anlatiyosun. Zihniyet kotu adamlarda. Bitanesi gelmis futbolun cirkinliklerini sayiyo birinin basina tas geldi digerinin bogazi sikildi otekinin kafasi yarildi diye ama futbolun enbuyuk cirkinligi SİKEDEN konusamiyorlar. Zihniyet kotu zihniyet. Tabiki haksizliklarla gelen basariya sevinirler. Herseyin kontrol altinda!!! olmasini isterler. Caferagada son topta horokova siteps yapar faul calinir sampiyonluga sevinirler. Metro enerji salonunda fowles 1 metre uzakta elini kaldirir hakem faul calar maci kazanip sampiyonluga sevinirler. Markosviliye gureste boksta bile kuraldisi olan hareketle son saniyede maci alirlar sampiyonluga sevinirler. Herseye ramen iki lokomotif bransta aldigi avrupa kupalari senin 6da 1in kadar ama bunada bak burda bile 6 sayisi geciyo biz sizi 6-0 yendik diyip sevinirler. Sonra bu takimin taraftari basari gelince tabiki hersey gulluk gulistanlik zanneder cunku alistirilmislar etik disi yollarla kazanilan kupalara. Umrundami turk basketbolu. Galatasarayin ulkeye getirdigi siporla 10 sene once iboda yakisikli adam demetle beraber bizde demir mirsic var iyi ucluk atiyo disinda basketbolla ilgisi ve bilgisi olmayan adamlar tabiki 30 milyon butcelerle sinan melih baris koreltilirken omer faruk ncaa yapmasin diye onune binbir zorluk cikarilirken ulkerin altyapisindan cikmis omer asiki kendi oyunculari sanacak basketbol bilgileri varken tabiki IYI GITTIKLERI TEK BRANSTA kendilerini dev aynasinda gorur. Yillarca milli takimla fbulkeri birlikte calistiran tanjevici unutup ataman ve memnun milli takimi calistirirken kulup hocasi milli takim calistirmamali diye tbfyi baski altina alan ama bu isimleri milli takimdan ayirir ayirmaz obradovici isterlerse milli takimada veririz diyen etik disi zihniyet bunlar.

Bunlara karsi yapacagin tek sey GALATASARAYIN kupalarla avrupada basarilarla centilmenliklerle dolu anli sanli tarihini ortaya koymak ve kendi SIKE TESVIK biz sampiyon olmayalim diye maca cikmama avrupada 0 cekme kendi kaptanlarini dovme ve benzer rezilliklerle dolu tarihlerini hatirlatip hadlerini bildirmek. Bunlari ortaya koyup hatirlattiktan sonra dahada konusmaya yuzu olan olursa zaten yuzune tukur.

ekşi linkleridir.
#53932948 #53945869 #61979006 #70112144 #66183388
uludağ sözlük
https://www.uludagsozluk.com/k/23-mayıs-1943-beşiktaş-fenerbahçe-maçı/
https://www.uludagsozluk.com/k/8-nisan-1951-beşiktaş-fenerbahçe-maçı/

az öte de oyna.

Senin Galatasarayli oldugunu biliyorum. Sozlerim sikecilere. Ama onuda idrak edemiyosun. Sana laf anlatmaya calisan parmaklarima yazik.

Biraz önce Galatasaraylı görünümlü diyene destek çıkıyordunuz. Ayhan Bey bugüne kadar Galatasaraylıyım demedi adamın hakkını yemeyelim.

Neyse sizler 80'lerin basketbolunu özleyebilirsiniz. Özlemeye de devam edin.

Basketbol için konuşuyorum.
Bu söylediğiniz durum gerçekten sizi mutlu ediyor mu ? Yani kupada oynayamamış, playoff yapamamış olup, bizim f4 finalini kaybetmemizi karalayıp geçmişte daha çok başarınız olması ?

Daha yeni açıklama yaptı şikeci başkanınız her sene 15 milyon Euro zarar yazıyor basketbol diye. 400 milyon euro borcu olan bir kulüp için hoşunuza gidiyor mu bu durum? Ve senelerdir bu kadar para harcayıp sadece bir kupa kazanmış olmak?

Daha yeni açıklama yaptı şikeci başkanınız her sene 15 milyon Euro zarar yazıyor basketbol diye. 400 milyon euro borcu olan bir kulüp için hoşunuza gidiyor mu bu durum? Ve senelerdir bu kadar para harcayıp sadece bir kupa kazanmış olmak?

Benim sorumda herhangi bir iğneleme yoktu. Geçmişte en başarılı olmaya takılıp kalmamak lazım, bu düşünce ile başarısızlığı övmüş, desteklemiş oluruz.

Madem sordunuz, bu sorunuza da cevap vereyim, çok hoşuma gidiyor, zira geçen seneye kadar aynı durumda olup sadece 1 kupa bile kazanamamıştık. Hani olsa 400 milyon kar edip kupaları kazanan bir takım, ona özenelim ama işte. O yüzden kupa kazanmış olmak doğal olarak hoşuma gidiyor, hemde çok, hatta 4 sene üst üste f4 kalıp, son 3 yılda final oynamış olmak da hoşuma gidiyor sadece birini kazanbilmiş olsak

Basketbol şubesinin zarar etmesi, euroleague in az getirisi olması muhabbeti falan da bana çok da mantıklı gelmiyor. Futbol da gelir yüksek de sanki biz çok mu kazanıyoruz parayı ? Ayrıca gelir yüksek ama gider de aynı oranda yüksek. Baskette Vesely 2,5-3 milyon vayy derken, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Hasan Ali Kaldırım, biraz daha gerilere gidersek Bekir, Sabri, Selçuk Şahin vs.. bu paralrın da üstünde kazanıyor. Paraları saçtığımız saçma yabancılara girmiyorum bile...

Kendi kulübüm adına ben her sene ciddi zarar yazan bir bütçe çıkarılmasını istemem. Türkiye'nin şartları belli ve harcanan para gerçekten inanılmaz boyutta. Onun yerine misal Banvit gibi az bütçe ama iyi organizasyon gibi bir yapılanmayı tercih ederim. Taşıma su ile değirmen dönmez gayet oturan bir kalıp bu duruma. Basketbol kültürü sıfır.

Bence sizler Galatasaraylı değilsiniz. Bir sezon kupa alıp ertesi sezon o kupanın turnuvasında yokları oynamak sizi tatmin ediyor mu? Doğrudur Kadınlar da 1 Euroleague ve 2 Eurocup'ımız var Erkekler de 1 eurocup'ımız var. Misal Eurocup sonrası katıldığımız Euroleague'de ne hale düştüğümüzü hatırlıyor musunuz?

Ben düzen istiyorum. Gelecek sezon durumumuz ne olacak biliyor musunuz?

Başka takımların başarıları yada dört yıl üst üste final oynaması bizi ilgilendirmez. GS ın seneye ne bütçe koyacağı yada eurocup ta ne yapacağını düşünmek lazım

Kendi kulübüm adına ben her sene ciddi zarar yazan bir bütçe çıkarılmasını istemem. Türkiye'nin şartları belli ve harcanan para gerçekten inanılmaz boyutta. Onun yerine misal Banvit gibi az bütçe ama iyi organizasyon gibi bir yapılanmayı tercih ederim. Taşıma su ile değirmen dönmez gayet oturan bir kalıp bu duruma. Basketbol kültürü sıfır.

Hocam bende istemiyorum tabiki borçlanmayı. Ama zaten her kulüp ciddi zarar ediyor. Branşlara ayırdığında birisi daha az olabilir belki ama malesef ülkemizde kar eden yok. Birisi basketbolda zarar ediyor diğeri futbolda, diğeri her ikisinde de. Ama en azından bir başarı geliyor.
Banvit in, Zalgiris in yapılanması falan güzelde, onlar da bize uymuyor ki, kaldıki Zalgiris de 2 senedir çıtı, ondan önceki 18 sene yoktu ortada avrupanın en büyük basketbol ekollerinden birisi olmalarına rağmen. Bizim o seviyede yerli oyuncu çıkaramadığımız da ortada, biz Berke, Melihe, Barışa tahammüle ediyoruz, siz de Göksenine, Egeye.
Banvit in yapılanması ne Fenerbahçeye uyar ne de Galatasaraya. Bandırmaya hiç gittiniz mi bilmiyorum, 4-5 bin kişilik bir salonun 2 haftada bir dolması çok da büyük bişey değil öyle yerlerde. İnsanların sayılı alternatifleri var, en uzaktan gelen, köyden geliyorsa 1 saate, Bandırmanın içinden geliyorsa da 15 dakikaya ulaşır salona, İstanbulda, Küçükyalıdan Ataşehir e direk araç yok sahil tarafında oturuyorsanız, park yeri yok kendi arabanızla gidiyorsanız. Cumartesi akşamı Küçükyalı sahilden Ataşehire 2 saatten erken gidilmez. Adamlar için yarı final tatmin edici bir başarı, bizim için euroleague finalini kaybetmek başarısızlık (buradaki yorumlardan bağımsız yazıyorum, böyle düşünen Fenerbahçeliler de var)

Başka takımların başarıları yada dört yıl üst üste final oynaması bizi ilgilendirmez. GS ın seneye ne bütçe koyacağı yada eurocup ta ne yapacağını düşünmek lazım

İşte geleceğimiz belirsiz. Gelecek sezon ne olacağız belli değil. Ozan Korkut 3 yıllık bir planla A lisansı alacağız dedi. Ozan Bey bu projeyi Mustafa Cengiz Bey'e sundu mu?

İşte geleceğimiz belirsiz. Gelecek sezon ne olacağız belli değil. Ozan Korkut 3 yıllık bir planla A lisansı alacağız dedi. Ozan Bey bu projeyi Mustafa Cengiz Bey'e sundu mu?
Mustafa Cengiz ister mi sizce öyle bir yatırım yapmayı..? ben pek sanmıyorum açıkçası. Onlar daha çok giderleri bütçeyi kısmayı planlıyorlardır diye tahmin ediyorum.

istenilirse eğer elbette sunulmalı bu arada