2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Sanki bir ara ilgilenilmiş ama sonra devam etmemişiz gibi anladım ben mesajlardan..Sonuçta, hala ilgileniyormusunuz gibi bir soru gelmezdi karşı taraftan.

Ben anlamadım ki mevcut yıllık ücret için önce 100 sonra 180k denmiş ki 180k Partizanın mevcut ekonomik koşularında yüksek vir takam sanırım ama asıl mesele şu ki alıntılanan konuşmadaki muhtemelen sırp olan şahsın(yani kaynak gibi gösterilen kişinin) boyle bir ilgiden haberi yok o daha once usak ılgılı ıdı ama olmadı demıs sonrada Partizandaki mevcut kıntrattla ılgılı sorulara cvp vermiş GS'ın ilgisi var diyen zaten bizim taraftan olan soruları soran eleman bu durumda haber doğru olsa bile kanıtı bu olamaz şahıs kendi iddasını teyit edemediği konuşmayı kanıt diye paylaşmış ben mi yanlış anladım birşeyleri

Ben anlamadım ki mevcut yıllık ücret için önce 100 sonra 180k denmiş ki 180k Partizanın mevcut ekonomik koşularında yüksek vir takam sanırım ama asıl mesele şu ki alıntılanan konuşmadaki muhtemelen sırp olan şahsın(yani kaynak gibi gösterilen kişinin) boyle bir ilgiden haberi yok o daha once usak ılgılı ıdı ama olmadı demıs sonrada Partizandaki mevcut kıntrattla ılgılı sorulara cvp vermiş GS'ın ilgisi var diyen zaten bizim taraftan olan soruları soran eleman bu durumda haber doğru olsa bile kanıtı bu olamaz şahıs kendi iddasını teyit edemediği konuşmayı kanıt diye paylaşmış ben mi yanlış anladım birşeyleri

Bircevic'in yakın bir arkadaşından öğrendim demiş ama Cem abi'nin dediği gibi büyük ihtimalle ilgilendik ama sonra bi şeyler oldu olmadı gibi anlaşılıyor

Galatasaray'ın bu bütçeyle ligde final hedefleyebilmesi için mutlaka 1-2 NBA oyuncusu alması lazım. Bunun da yolu kontrat bulamayan FA isimler... 3-4 yabancı alıp, geri kalan bölgeler için Ağustos ve Eylül aylarında boşta kalacak NBA oyuncuları beklenmeli...

2012-2014 arası rakamlara net olarak ulaşamadım ama 10-15 milyon euro arası bütçemiz vardı her iki sezonda da. 2014-2015'te 11 milyon euro, 2015-2016'da 6 milyon euro, 2016-2017'de ise 10 milyon euro bütçemiz vardı. 5 senede 50 milyon euro civarı para harcayıp bir lig şampiyonluğu ve bir Eurocup şampiyonluğu kazandık. Bu arada bu bütçeler Doğuş, Ülker gibi sürekli sponsor desteği ile değil Ünal Aysal yönetiminin inisiyatifiyle oluşturulmuştu. Yani Galatasaray'a büyük külfetler de getirdi. Bunun üzerine 5 senede iki önemli başarı kazansak da genel olarak Ergin Ataman'ın ve onunla Gherardin-Obradovic ikilisi gibi bir birliktelik oluşturabilecek önemli bir isim getirmeyen, şubeyi sadece Ergin hocanın isteklerine göre yöneten yönetimlerin yüzünden hiçbir sistemi olmayan, büyük bir tüketim döngüsünün içine girmiş, sadece kısa vadeli düşünen bir şube haline geldik. Hakan Üstünberk - Oktay Mahmuti ikilisi aslında uzun vadeli planlar için yolu çok güzel açmışlardı ama maalesef bunu devam ettiremedik.

Bunun sonucunda bir geçiş sezonu olması kaçınılmazdı. Şimdi herkes sinirli tabi bütçe 4 milyon, gelen koç çok önemli bir isim olsa da büyük bir düşüşte ama böyle bir sezonun yaşanılması kaçınılmazdı. Biz bunu erteledik sadece. İster bu yönetimle, ister başka yönetimle olsun böyle bir sezon kaçınılmazdı. Bu sezon bizim uzun vadeli planlarımız açısından büyük bir şans. Bu yönetimden çok bir şey beklemiyoruz ama Erman Kunter her ne kadar düşüşte de olsa bir şeylerin adımını atabilecek bir insan.

Çıkan haberler doğru mu değil mi bilmiyorum ama Tolga Geçim, Muhammed Baygül gibi yerlilerle ilgilenmemiz güzel. Sinan Güler gittiği için kızgınız ama onun kalmaması takım açısından çok iyi oldu. Kalsaydı 700.000'den anlaşacaktık muhtemelen ama 70.000'lik katkı bile veremeyecekti. Galatasaray'da miadı dolmuş bir oyuncuydu. Bütçenin dörtte birine yakınının bağlanacağı bir oyuncu ise kariyeri boyunca olmadı zaten.

Futbolda Galatasaray'ın karakterine hücum futbolu yatkınken, basketbolda savunmacı, agresif oyun tarzı daha uygun. Açıkçası artık takımda savunma yapamayan dört numaralar, blok kovalamak için sürekli adamını bırakıp ayağını yerde tutmayan pivotlar, rakip guardlara post-up oynatan 1.70'lik, 1.80'lik undersize guardlar görmek istemiyorum. Yakın dönemde akıllarda yer etmiş oyuncularımıza bakarsak -Stephane Lasme, Jamont Gordon, Manuchar Markoishvili, Luksa Andric, Josh Shipp vs.- çoğunlukla savunma karakterli oyuncular.

Deplasman fobimiz de ortada. Savunmacı agresif bir takım deplasmanlar için çok daha uygun. Abdi İpekçi'deki önemli maçlarda da en kazma oyuncuyu bile hücumda coşturacak bir ortam oluyor zaten. İçerde aslan, dışarda kedi olan bir takım olmaktansa, mottosunun hakkını veren son topa kadar oynayan bir takım görmek istiyorum. Umarım bundan sonraki transferler bu yönde yapılır. Buna pek uygun bir koç getirmedik ve ilgilendiğimiz söylenen oyuncular da pek uygun değil ama uzun vadede artık transferler böyle yapılmalı. Tabi hepsinden önce güçlü bir yönetim ve kalıcı bir sponsor bulunmalı ama o da yakın zamanda imkansız görünüyor.

Efes de Muhammedle ilgileniyor deniyor.Sinana tek teklif yapip kabul etmediginde tesekkur mesaji yayinlayip olayi bitirmek.lazimdi.Bosu bosuna zaman kaybettik.

4 numara için çok uzaklara bakmaya gerek yok. Geçen yıl Giresun'da oynayan Anthony Gill bence kaçırılmamalı. NBA Yaz Ligi'ne katılmış sanırım ama bir şey çıkmaz oradan herhalde. Fazla bir maliyeti de olmaz.

Yıldız falan istemiyorum 10-11 ve 11-12 sezonundaki gibi kadro kurun varsın play-off yapmayalım. Her maç son topa kadar savaşan takım görmek istiyorum. Zaten savaşan ve takım olmayı başaran takım daima yukarılarda olur.

Adam gibi sponsor bulmadıkça o oyuncunun şu defosu var bu oyuncunun kariyeri düşündürücü diye diye sinekten yağ çıkarmaya çalışacağız.

Sinan da gittiğine göre ona ayırdığımız 700 bin doları da yabancı transferine aktarırız. Kylie Fogg serbest bırakılmış, düşünülebilir. Moermann yine boşta, İverson yoklanabilir, J. Smith, T. Rochistie ha keza. 4-4.5 milyon dolar bandında favori olmasa da plase olabilecek bir takım kurulabilir. Ancak bunun için başarılı bir mühendislik gerek.

Ancak çıkan isimler beni pek heyecanlandırmıyor. 28 yaşında oynadığı en iyi takım Fiba Şampiyonlar Ligi'nin vasat takımı Partizan olan Bircevic falan gelecekse hiç boşuna kafa yormayalım. Yeşilgiresun alsa iyi transfer diyebilirim

Bircevic bence güzel hamle olur. Sırbistan milli takımına da çağrıldı. Bu sene ki Partizan performansı da iyiydi. Eurocup seviyesinde ciddi iş yapabilecek bir oyuncu.

Zamanlar kadınlar ŞL’nde final four oynayıp üçüncü olan bir takımımız vardı ve sonra tasarruf diye küçülüp küme düşmüştük. O sene futbol takımına Belçika liginin büyük yıldızı, golcüsü diye Ali Lukunku alındı. O zaman forum falan yok. Fenerli bir arkadaşıma “Belçika büyüklerin arka bahçesi 25’ini geçen adam alınmaz. Yıldız olsa 18-20 yaşında kaparlar demiştim. O Lukunku’ 2 sene hastaneden çıkmamıştı. Yalan olmasın ama Avrupa üçüncüsü iken küçülen ve küme düşen kadın basketbol takımının toplam maliyeti Lukunku’nun MR faturası kadardı.
Şimdi de Bircevic haberi çıktı. Partizan oyuncusu. En parlak sezonu 27 yaşında iken geçtiğimiz sezondu. Partizan gibi genç yıldızlar takımında 27 yaşındaki oyuncu 27 defa keşfedilirdi. Bütçe belli: Ne kadar ekmek o kadar köfte diyeceğiz belki, o zaman en azında son sezonu fena değil diye umutlanacağı. Sonra da uyanırız.