2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Zaten alıntı yaptığınız arkadaş da yazısını Galatasaray markasını Strasbourg ve Gran Canaria ile karşılaştırmayın diyen bir başka arkadaşa cevap olarak yazmış. Acı olan durum şu ki evet biz şu an Eurocup ayarında bir takım hüviyetindeyiz. Bir ara Azovmash Mariupol, Khimik filan kara para aklarken parlayıp sönmüştü, bizimki de benzer bir durum. Şu var ki son beş yıla bakıldığında yıllık ortalama 10 milyona yakın bütçemiz vardı, Oktay Hoca nın son senesinde de 6-8 arası vardır herhalde, bu süreçte çeyrek finali filan geçtim sadece EL de kalıcı olsak bana yeter de artardı mesela ama bunu sağlayamadık.

Dursun değil daha Duygun geldiğinde bunların olacağı belliydi zaten. Dedeler yine takımı ele geçirdi; abi aşağı abi yukarı dolanan kardeşlerine yönettiriyorlar diledikleri gibi. Ben son on senedir belki iki sezon futbol maçlarını takip ettim mesela. Rijkaard-zaten kendi de td olmadığını kabullenip işi bıraktı-, Servet Çetin, Milan Baros gibi hoca ve oyuncular geldiği gibi tavrımı söylemişimdir. Halbuki taraftarımız Belhanda derdinde, tüpçü BJK taraftarını nasıl güttüyse bunlar da aynı şekilde davranıyor. Bu sezon bütçe yine on milyon olsa muhtemelen bu kadar nümayiş olmazdı. Kulübün başındaki adam istiyor ki kulüp geliriyle faiz ödeyip Riva yı satsın ve birazıyla borç öder kalanını abileriyle batırsın. İşte her şey böyle başladı, Ünal a vermeyelim Riva yı, onun yerine aramızdan bir beceriksiz seçelim biz de nasiplenelim.

İyi yanından bakarsak iyi kötü genç oyuncular monte edilecek, bir buçuk-Sinan-Göksenin- oyuncuyla kaç sene idare ettik, iki yerli oyuncumuz olsa fark etmez mi? Üstünberk-Mahmuti onca oyuncuyu takıma bağlamışken-aralarında Baygül de var- bütün bu oyuncuları gönderip kalanını da Furkan bizi sattı, İlkan ihanet etti vesaire şeklinde iyice soğutan ben değilim.

Maalesef bizim kulüpte koçlar başarılı olup kamuoyu oluşturarak yönetimi bütçeyi arttırmaya ikna etmek zorunda. Özyer Gurovic-Zizicli sezonda bunu gerçekleştiremedi, Akdağ kısmen halletti ve onun mirasını devralan Mahmuti de iyi kötü bir yere getirerek bıraktı ama zirve bütçelerle çalışan Ataman sonunda ciddiyetsizliği ve sorumsuzluğuyla-bütçe ve Milli Takım- herkesin korktuğu enkazı bıraktı. Eskiden bütçe düşük olsa da en azından yüzü gözü bir şeye benzeyen yönetimler vardı, biraz olsun basketbol bilen şube sorumluları vardı. Şimdi Allah yardımcımız olsun.

Sorun bu zaten, Euroleague'de kalıcı olmak için en son gereken şey iyi antrenör ve başarı. Biz bu bahsedilen kulüplerin seviyesinde değiliz, hiç olmadıkda,(Olympiakos, Real Madrid, Cska, Panathinaikos vs) eğer o seviyede olmak istiyorsak, Euroleague kalıcı olmak istiyorsak, başarılı olmak istiyorsak, bunun yöntemi belli, istikrarlı yönetim, bütçe, sponsor, organizasyon, salon vs. Bunlar olduktan sonra A lisansı alıyorsun zaten. Yoksa gerisi saman alevi misali bir yıl parlayıp ertesi yıl sönmekten farkı yok.

Burada bu seviyede olmamamızı kabullenen zaten yok, herkes istiyor ama buda kademe kademe olacak birşey. Öncelikle yönetim zihniyeti değişmeli, sizinde dediğiniz gibi.

Final Four yaparız sözünün muhattabı ben değilim maalesef, o sözü söyleyene sormak lazım yoksa benim zaten o takımdan başarı falan beklediğim yoktu.

Bizi olmadığımız seviyede göstermeye çalışmanın da o sözden farkı yok. İyi kadro kurabilseydik belki final four da yapabilirdik ama bu yıl yine Eurocup'ta olacaktık. Kuban gibi. Sürdürebilir başarı için hiç bir organizasyonumuz yok. Ergin Ataman değil Obradovic olsa durum farklı olmazdı.

Her yorumunu Ergin Ataman'a bağlamanda ayrı bir gariplik, Ergin Ataman'dan öncesini de biliyorum Allah'tan.

Ergin Ataman artık yok, umarım farkındasındır. Ergin Ataman geçtiğimiz yıl başarısız oldu ve gitti.

Ergin Ataman geçen yıl başarısız oldu diye önümüzde ki yılları geçen yıla kıyaslacaksın anlaşılan. Bu yıl ligde çeyrek finalde elensek Ergin Ataman'da daha yüksek bütçeyle çeyrek finalde elendi argümanıyla geleceğinden eminim!

Son düzenleme:
Herkes külübümüzün herzaman her organizasyonda en üst basamakta olmasını ister bu forumda. Ancak bu başarılara ulaşmak içinde herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu forumda bir ergin atamana, bir dursun başkana, ve başketbolşubesi yöneticilerine kötülemekle sonuç elde edilebileceğini inanmıyorum. Asıl sorun bence koltuk kavgası. Herkes yaziyor; başarıya ulaşmanın yolu gelir getirici salon, Sponsor, alt yapı vs. Şimdi soruyorum arkadaşlar türkiye basketbol ligi tahincioğlunun şahinlerinden birisi galatasaray eski yönetici değil mi. Niye bize sponsor olmuyorlar. FB eski yeni sponsorlarina bakin. Acibadem, ülker ve en son sponsoruna. Bizim zengin kongre üyeleri nerde.

Oldukça iyi bir teklif sunmuşuz Sinan'a yönetime söylenebilecek bir söz yok hatta fazlasını teklif etsek eleştirilirdik. Sinan'ın tercihi böyleymiş saygı duymakla birlikte aidiyet duygusu bu kadarmış bize karşı demek ki...

Her şeyin olumlu ve olumsuz yanlarını görmekte fayda var. 700 bin euro ya da 750bin$ bütçede kaldı bir anlamda. 6 yerli 6 yabancılı bir kadro tercihim olurdu. Preldzic dahil 3 yerli var elde 3 yerli daha alınacak ilk hedefler Can Maxim ve Muhammet Baygül olmalı bence... Can Korkmaz geçen sezon fena değildi aslında sonuç itibariyle yerli pg de seçenekler belli. Efes sanırım Samet Geyik'le devam eder.

Semih bence en iyi teklifi alabilmek için belli bir süre beklemeyi tercih edecektir. Şöyle bir durum var geçmiş deneyimler nedeniyle Daçka F.Bahçe ve Efes Semih'e sıcak bakmayacaktır. Nba seçeneğini de pek gerçekçi görmüyorum. EL takımlardan teklif gelebilir ama vergi sonrası net ücret açısından Türkiye içi Banvit Beşiktaş ve Galatasaray'dan alabileceği tekliflerin çok çok üstünde teklif alacağını sanmam.

Can Maxim Mutaf ve Muhammet'le imzalayıp 3.yerli için biraz beklemekte fayda olabilir.

Bir çıkan haber de Stephane Lasme ile ilgilendiğimizdi. Bu üç kişi arasından gelmesini isteyeceğimiz tek oyuncu Gabon Aslanı olur muhtemelen

Açıkçası ben Lasme'yi de istemem. Bir daha yapmayacağının garantisi yok. Emsal karar yokken üst sınırdan ceza verildi falan bunu tartışmıştık daha önce ama Lasme de pek pişman olmuş gibi görünmüyor. Bu bütçede takım adına iyi olabilir ama bence daha genç birilerine yönelmeliyiz ayrıca.

Vizyonlu olmak haziran ayinda elalemin sakatlarini toplamak, bize karsi iyi oynayani almak, kariyer kontrati verdigim adami 6 ay sonra cin 2.liginde bulmaksa ben vizyonsuz olmayi tercih ederim sahsen

Elalemin sakatı derken Krstic'ten mı bahsediyorsun?!
Bir de bize karşı iyi oynayan derken kimden/kimlerden bahsettiğini anlayamadım.
Defalarca aynı şeyleri yorumlarında okudugun için soruyorum, 100% bir transfer başarısı mı bekliyorsun da neden ısrarla aynı şeyleri yazıyorsun. Hoca 900k lık bir kontratla bir risk alıp Turkiye'ye bir oyuncu getirdi fakat ne yazıkki olmadı. Sonrasında adan muhtemel yakın bir rakam kontratla (rakamı bilmiyorum) Çin ikinci ligini tercih etti. Ergin Hoca'nın kötü bir tercihi oldu, üzüldük fakat bu Ataman'i kötü bir Hoca yapmaz. Her takım ya da Hoca buna yakın transfer yanlışları yapabiliyor.
Aynı şekilde yorumunun anafikri olan Ataman vizyon sahibiyse Kunter gibi vizyonsuz olurum deyişininde hiç-bir mantığı yok. Yani sence vizyon nedir, vizyon sahibi bir insan hayata nasıl bakar, vizyonsuz bir insan sağlıklı kararlar alabilir mi?!... Ataman yorumlarının çok yanlı olduğunu düşündüğüm ve yine beni çok rahatsız ettiği için soruyorum bunları!..
Diğer hususlarda, özellikle teknik yorumlarını sürekli takip ediyorum ve de oldukça isabetli buluyorum. Fakat Ergin Hocaya karşı kantarının topuzunu kaçırdığını düşünüyorum.

Elalemin sakatı derken Krstic'ten mı bahsediyorsun?!
Bir de bize karşı iyi oynayan derken kimden/kimlerden bahsettiğini anlayamadım.
Defalarca aynı şeyleri yorumlarında okudugun için soruyorum, 100% bir transfer başarısı mı bekliyorsun da neden ısrarla aynı şeyleri yazıyorsun. Hoca 900k lık bir kontratla bir risk alıp Turkiye'ye bir oyuncu getirdi fakat ne yazıkki olmadı. Sonrasında adan muhtemel yakın bir rakam kontratla (rakamı bilmiyorum) Çin ikinci ligini tercih etti. Ergin Hoca'nın kötü bir tercihi oldu, üzüldük fakat bu Ataman'i kötü bir Hoca yapmaz. Her takım ya da Hoca buna yakın transfer yanlışları yapabiliyor.
Aynı şekilde yorumunun anafikri olan Ataman vizyon sahibiyse Kunter gibi vizyonsuz olurum deyişininde hiç-bir mantığı yok. Yani sence vizyon nedir, vizyon sahibi bir insan hayata nasıl bakar, vizyonsuz bir insan sağlıklı kararlar alabilir mi?!... Ataman yorumlarının çok yanlı olduğunu düşündüğüm ve yine beni çok rahatsız ettiği için soruyorum bunları!..
Diğer hususlarda, özellikle teknik yorumlarını sürekli takip ediyorum ve de oldukça isabetli buluyorum. Fakat Ergin Hocaya karşı kantarının topuzunu kaçırdığını düşünüyorum.

Valla %100 başarı beklemiyorum ama %0 da beklemiyorum. Risk nasıl alınır biliyor musunuz NBA'de şansını denemiş ama tutunamamış oyuncuya alınır. Örn; Ekpe Udoh, geçen yılki kontratı 900 bin dolardı. D-League'de bu adamların kontratları maksimum 200 bin dolarken nerdeyse 5 katını bir gelişim ligi oyuncusuna vermek benim için başarısızlıktan daha önce sorumsuzluktur. Kızdığım nokta bu.
Sakat diye bahsettiğim oyuncu Krstic, sadece bize iyi oynadığı için alınan oyuncu da Deon Thompson. Bir türlü role uyduramama sebebi de buydu. Krstic daha 1.haftasında dizleri patladı sanırım burda da abartı bir yorum yok? Bu arada Çin 2.Ligi 3 aylık bir lig bu paraları orada alması imkansız.
Eğer vizyon denilen şey söylediğim gibi araştırmadan sadece sağdan soldan duyulan oyuncuları almaksa, ben bu tanımdaki vizyonlu bir insan olmak istemem dedim.

Vizyon sahibi insanı spor içerisinde konuşursak, her zaman bir B planına sahip olmalıdır. Bırakın B planını koca sezon A planı bile olmayan bir hocadan bahsediyoruz. Bir takım 2.5 milyon dolar harcadığı bir mevkiden gram verim alamıyorsa bizim bunu eleştirmemiz kantarın topuzunu kaçırmak olmamalı bence.

Beni bilen biliyor, geçen yıl oyuncular konusunda ne yazdıysam hepsi sezon sonuna kadar tek tek çıktı. O yüzden bazen öfkelenmekte haklı olduğumu düşünüyorum. Benim gördüğümü koca staff göremiyorsa sanırım sorun sanıldığından daha büyük.