2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

söylediğinde sana katılıyorum kardeşim ama zaten bu sene bu butçelerle kimse başarı beklemsin en buyuk rakibin senin buçenin 5 katı fazleyken sen bu ortamda zaten başarılı olmassın . benim şahsi fikrim engin atsür gibi vizyonu bitmiş bi adamı izliyeceğime boyle patlayıcı göze hoş gelen adamları tercih ederim (y)

Orası öyle ama Beşiktaş'ın da geçen yıl 4 milyon euro bütçesi vardı ve oyun kurucu dışındaki tüm tercihlerinde tam isabet yapmışken, 1 numaraya aldıkları Michael Thompson'ın tutmaması her şeyi berbat etti. Eğer sezona mesela sonradan ilgilendikleri Pooh Jeter gibi ne vereceği belli bir oyuncu alsalardı Fiba Şampiyonlar Ligi'nden o kadar erken elenmez ve final oynarlardı. Hatta 2015'te Karşıyaka'nın yaptığı gibi Fener'i geçip şampiyon da olabilirlerdi bence.

Onun dışındaki mevkiler için bence de bu tarz oyuncular kovalanmalı ama.

Orası öyle ama Beşiktaş'ın da geçen yıl 4 milyon euro bütçesi vardı ve oyun kurucu dışındaki tüm tercihlerinde tam isabet yapmışken, 1 numaraya aldıkları Michael Thompson'ın tutmaması her şeyi berbat etti. Eğer sezona mesela sonradan ilgilendikleri Pooh Jeter gibi ne vereceği belli bir oyuncu alsalardı Fiba Şampiyonlar Ligi'nden o kadar erken elenmez ve final oynarlardı. Hatta 2015'te Karşıyaka'nın yaptığı gibi Fener'i geçip şampiyon da olabilirlerdi bence.

Onun dışındaki mevkiler için bence de bu tarz oyuncular kovalanmalı ama.

Ama arada çok ciddi bir koç farkı var. Ufuk Sarıca ile Erman Kunter arasında Dağlar kadar fark var açıkçası.

Herkes takır takır transferleri patlatıyor bizde daha kim kalacak o bile belli değil. Ege, Göksenin ve Emir dışında oyuncumuz yok görünüyor.

1 numaraya skorer değil de takımı oynatan organizatör bir oyuncu olması daha iyi olur. Arroyo'dan sonra organize hücumlar göremediğimiz için bireysel çabadan sayı bulmaya çalışmak gözlerimi kanattı bu 2,5 sene içinde.

1 numaraya organizatör, takımı oynatan komutan
2 numaraya şutör
3 numaraya pis işleri yapan skorer
4 numaraya şutu olan savunmacı
5 numaraya uçan kaçan atletik süpürücü ve Pleiss gibi uzun boylu olmasa da 2.10 hücum opsiyonları geniş pivot

Yerli olarak da Sertaç Şanlı, Tolga Geçim alınabilir.

Ama arada çok ciddi bir koç farkı var. Ufuk Sarıca ile Erman Kunter arasında Dağlar kadar fark var açıkçası.

Yani yaşım itibariyle basketbolu takip etmeye dönemler Erman Kunter'in Fransa'da çalıştığı dönemlere denk geldi. Fransa Ligi'ni takip etme imkanım olmadığım için kendisinin koçluğu hakkında pek bir fikrim yok ama kariyerine bakılınca o kadar da yerilmeyi hak etmiyor bence. Büyük bir düşüşte de olsa saygın bir isim, yapacağı transferleri falan bir görelim bakalım.

Şu ana kadar transfer yapmamamız ve hatta yerli oyuncu anlamında hiçbir transfer yapmamamız endişe verici. Bugün yönetim kurulu toplantısı olması lazımdı. Cuma'ya kadar transferde hareket beklesem de birçok anlamda geç kalmış gibi hissediyorum. Eğer gerçekten gecikme sebebiyle kötü oyuncular alınıp kötü bir gidişat olursa bu şube tarihin en büyük karışmasını yaşayacaktır. Bu kadar anlamsızca beklemek ben de hiçbir plan yapılmadığına dair bir endişe uyandırdı.

Laboral, Laprovittola'yı yollamış. Boatright, Laprovittola, Paul, Sant-Ross(Blazic), Bircevic, Lasme, Kirk bize güzel bir sezon izletir bence.

Son düzenleme:
Blazic'İ severim. Ancak Sinan'ın gittiği düşünüldüğünde alacağımız 2 numaranın topa yön veren, zaman zaman guard oynayabilecek, topla daha haşır neşir birisi olmasını tercih ederim, M. Roll gibi.

Muhammet Baygül Daçka ile anlaşmak üzereymiş. Muhammet gibi vasat altı bir oyuncuyla anlaşamıyorsak dükkanı kapatalım daha iyi.

Bircevic yerine Zeleznikli Jonah Bolden'i tercih ederim. 96 doğumlu, 2.08, iyi şutu var, atlet. 100 bin dolara uzun vadeli sözleşme yapılabilir.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, Birçok takım kadrolarını oluşturuyorken biz ise aksine bir o kadar sessiziz. Sanırım sadece futbola odaklandık gerçi orada da doğru işler yapılmadığı kanaatindeyim. Bence idari anlamda süreçleri doğru yönetemiyoruz. Başkanın iletişimi çok kötü. Neyse lafı fazla uzatmayayım.
Bu sene düşük bütçe ile yola çıkıyoruz. Bence bu tarz takımlar oluştururken başarı hedefleniyorsa bir tane sürükleyici oyuncuya ihtiyaç var. Kafamdaki bu isim bugüne kadar Mccollumdu lakin sanırım onun da adı olympiyakos ile anılıyor.

Benim yeni adayım aslında tanıdık bir isim: GOUDELOCK Bu sene hepimizin bildiği üzere macabi istenilen seviyede değildi ve Gou düşüşte ama kalitesini hepimiz biliyoruz. O da tekrar başarı isteyecektir. Winner bir karakter ve aslında eurocup camia için tekrar hedef olabilir. Bunun için bence biçilmez kaftan.

Diğer takımların biten transferlerinin ardından kafamdaki kadro ise:

Josh Adams- Gregory Vargas - Engin Atsür
Goudelock- Göksenin Köksal
Cameron Cark - Emir Preldzic
Moermann- Ege Arar
Lasme- Iverson

Son düzenleme:
Herkese merhaba, Birçok takım kadrolarını oluşturuyorken biz ise aksine bir o kadar sessiziz. Sanırım sadece futbola odaklandık gerçi orada da doğru işler yapılmadığı kanaatindeyim. Bence idari anlamda süreçleri doğru yönetemiyoruz. Başkanın iletişimi çok kötü. Neyse lafı fazla uzatmayayım.
Bu sene düşük bütçe ile yola çıkıyoruz. Bence bu tarz takımlar oluştururken başarı hedefleniyorsa bir tane sürükleyici oyuncuya ihtiyaç var. Kafamdaki bu isim bugüne kadar Mccollumdu lakin sanırım onun da adı olympiyakos ile anılıyor.

Benim yeni adayım aslında tanıdık bir isim: GOUDELOCK Bu sene hepimizin bildiği üzere macabi istenilen seviyede değildi ve Gou düşüşte ama kalitesini hepimiz biliyoruz. O da tekrar başarı isteyecektir. Winner bir karakter ve aslında eurocup camia için tekrar hedef olabilir. Bunun için bence biçilmez kaftan.

Diğer takımların biten transferlerinin ardından kafamdaki kadro ise:

Josh Adams- Gregory Vargas - Engin Atsür
Goudelock- Göksenin Köksal
Cameron Cark - Emir Preldzic
Moermann- Ege Arar
Lasme- Iverson

Bende beğendiğimiz bir kaç faklı isimle bir kadro oluşturdum.

Gregory Vargas-Josh Adams-Engin Atsür
Jamaal Franklin-Goksenin Köksal
James Bell-Emir Preldzic
Nick Minnerath-Ege Arar
Moustapha Fall- Stephane Lasme-Deniz Kılıçlı

Bende Deniz kardeşim gibi 4 milyon dolara kurulacak bu vb. kadrolarla hem ligde hemde Eurocup'ta iddialı olacağımızı düşünüyorum. Skorer guard için 800-1 milyon arası bir bütçe ayırmanın doğru olacağını düşünüyorum. Jabari Brown, Brandon Paul, Anthony Gill,Jarrod Jones, Alex Kirk gibi isimlerde alternatif olarak düşünülmesi gereken isimler.

Son düzenleme: