2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Oyle kadrolar yaziliyor ki sanirsiniz 4 milyon usd degilde 10 milyon usd butcemiz var. 4 milyon usd gercegine yakin kadrolar yazabilirsek daha anlamli olabilir diye dusunuyorum. Ornegin Goudelock hayal bile degil bu butceyle !!!

Oyle kadrolar yaziliyor ki sanirsiniz 4 milyon usd degilde 10 milyon usd butcemiz var. 4 milyon usd gercegine yakin kadrolar yazabilirsek daha anlamli olabilir diye dusunuyorum. Ornegin Goudelock hayal bile degil bu butceyle !!!

Selam Mehmet Bey aslında imkansız değil , üst düzey bir oyuncu alınması. Arkadaşların kadrolarında verdiği isimlerin çoğu çıkışta olmasına rağmen ucuz liglerde parlayan oyuncular . Bell mesela İsrail Liginde ve ismi bizim forum hariç çok ön plana çıkmış bir oyuncu değil ve israilde ortalama oyuncu kontratları 35 bin euro. Gregory Vargas yine İsrail Liginde vasat bir takımda oynadı ve şu anda Venezualla'da . Josh Adams ve Minnerath yine Avator gibi çok düşük bütçeli takımdalar. Minnerath biraz çokça parladı ayrı tutuyorum ama onunda adı kimseyle geçmiyor henüz. Cameron Clark , Fransa MVP'si olmasına rağmen adının geçtiği takım Eskişehir Basket. Lasme'nin bizden başka talibi olduğuna inanmıyorum yine. Yani bu tarz ücretlerini üst üste koyduğunuzda fazla bir bedel tutmayacak ama iyi seçilmiş oyuncularla kurulan bir takımda , bir oyuncuya ciddi bir bütçe ayrılması çok mümkün bence. Bu tip bir yapılanma da , sorulması gereken asıl sorular ücret dengesizliği ve yatırımın büyük bölümünü bir oyuncuya bağlamak diye düşünülebilir. Sonuçta, bu oyuncudan verim alamazsan , reel bütçen oldukça düşmüş oluyor. Ama , 4 milyon dolarlık bir bütçe de, bu risk oldukça makul aslında. Tabii bunları söylerken , kendimce mantık yürüterek söylüyorum. Yoksa, oyuncu piyasasında neler dönüyor bilmiyoruz. Ummadığımız oyuncular pahalı , yüksek beklediklerimiz düşük kontratlar alabilir.

Bu arada, Gregory Vargas benimde son yıllarda beğendiğim bir oyuncu. Bu vesileyle , Venezuella Ligine geçtikten sonra mümkün oldukça takip ediyorum. Vargas'ın takımı şampiyonluk serisinde 3-2 geride ancak iyi bir performans gösteriyor. Orada dikkatimi çeken diğer finalist takımın guardı Nate Robinson oldu. Biliyorsunuz sene başında, amerikan futbolu macerasına atılmıştı ama olmadı. Sezon ortasında , Venezuella'ya gitti ve oldukça formda gözüküyor. Geçen sene sonunda forumda konuşulmuştu. Bu sene, fiyatı daha da düşmüşken adını geçirmiş olalım.

jacob pullen(darius morris,phil pressey,eric maynor)-engin
aj slaughter(marcus denmon,markel brown,jamar smith)-göksenin
boungou colo(howard sant roos,donta smith,terrico white)-emir
justin harper(devin ebanks)-maurice ndour(gill,tyler stone)-ege
mitchell watt(cory jefferson,robert sacre,henry sims)-deniz kılıçlı

Birşey olacağından değil ya kendi kendimize kadrolar yazıp tatmin olalım ?

Kenan Sipahi-Dairis Bertans-James Bell-İsaac Fotu-Stephane Lasme

Jacop Pullen-Göksenin Köksal-Emir Preldzic-Nobel Colo-Ege Arar

Can Korkmaz,Deniz Kılıçlı

Böyle bir takım benim için yeterince tatmin edici olur.
Edit:Kenan ve Bertans'ın kontrat durumlarını bilmiyorum.
Edit2:Nobel Colo ilk beşin 3 numarası olarak kullanılarak, Bell yerine 3-4 oynayabilen potansiyelli ve ucuz bir oyuncu da getirilebilir.

Son düzenleme:
Valla %100 başarı beklemiyorum ama %0 da beklemiyorum. Risk nasıl alınır biliyor musunuz NBA'de şansını denemiş ama tutunamamış oyuncuya alınır. Örn; Ekpe Udoh, geçen yılki kontratı 900 bin dolardı. D-League'de bu adamların kontratları maksimum 200 bin dolarken nerdeyse 5 katını bir gelişim ligi oyuncusuna vermek benim için başarısızlıktan daha önce sorumsuzluktur. Kızdığım nokta bu.
Sakat diye bahsettiğim oyuncu Krstic, sadece bize iyi oynadığı için alınan oyuncu da Deon Thompson. Bir türlü role uyduramama sebebi de buydu. Krstic daha 1.haftasında dizleri patladı sanırım burda da abartı bir yorum yok? Bu arada Çin 2.Ligi 3 aylık bir lig bu paraları orada alması imkansız.
Eğer vizyon denilen şey söylediğim gibi araştırmadan sadece sağdan soldan duyulan oyuncuları almaksa, ben bu tanımdaki vizyonlu bir insan olmak istemem dedim.

Vizyon sahibi insanı spor içerisinde konuşursak, her zaman bir B planına sahip olmalıdır. Bırakın B planını koca sezon A planı bile olmayan bir hocadan bahsediyoruz. Bir takım 2.5 milyon dolar harcadığı bir mevkiden gram verim alamıyorsa bizim bunu eleştirmemiz kantarın topuzunu kaçırmak olmamalı bence.

Beni bilen biliyor, geçen yıl oyuncular konusunda ne yazdıysam hepsi sezon sonuna kadar tek tek çıktı. O yüzden bazen öfkelenmekte haklı olduğumu düşünüyorum. Benim gördüğümü koca staff göremiyorsa sanırım sorun sanıldığından daha büyük.

Daha da uzatmama adına yazmıyorum, lütfen bu sana yazdıklarının yüzde yüzde haklı olduğu hissini uyandırmasın.
Bir baska şey de; özellikle yorumunun son paragrafına sadece güldüm ve hatta hala gülüyorum. Köreltmeyin lutfen yeteneklerinizi o zaman, dünya böyle bir yetenek bekler. Yazdigi herşey çıkan, bakınca anlayan... Hakikaten böyle biri yok maalesef fakat düşünmesi bile güzel; herşeyi gören ve her dediği çıkan birinin orada bir yerde olması. Fena mı olur kimi alalım, şu nasıl olur diye sorulsa, bu şekilde 100%e yakın transfer ya da takım olma başarısı saglansa. Mesela yine bu bilge insan engin bilgisini Ataman, Obradovic, Sarica gibi koclara nasil transfer yapılır, takım kimyası nasıl kurulur diye aktarsa, aslında şöyle diyeyim; aktarsanız, yapsanız. Bu dediklerimi lutfen hakaret almayın. Yazdığınız son paragraf üzerine yazılmış cümleler...

50 takipçili isimsiz bir Fransız hesabı yazmış Coloyu hesap sahıs adına da değil arkasında dokuz yasınds çocuk da olabilir önce GS oyuncu ile imzalayacak demiş sonra bir duyumcumuz emin misin deyince opsiyonlardan bir tanesine evrilmiş hemen durum.Yani kaynagın bir dediği ikinci ile tutmamıl. Hopson'da aynı hesapla yapılan uclu br sohbette gecıyor ama hopson nereye gidecek diye sormus hesap orada bir iletişim çatısması olmuş sanırım neyse bizim duyumcuda bir tane guvenılmez iddaa bir tane de (bence) yanlış anlamayı isimsiz alıntısız kendinden emin bir ifade ile yazıvermiş.Yani Colo boş atıp dolu tutturulabilecek bir isim (atletik,Fransız vs) belki bizim forumdan birisi de belki ilgileniriz demişti ama bilgi hiç muteber değil

Muhammed Dackaya,Maxim BJK'ye gitti ise Engin ve Semih dışında boşta yerli kalmadı sanırım.Deniz Kılıçlı var bir de boşta ise tabi

Boatright, Paul, Hopson, Bircevic, Lasme, Pelle. Yerli rotasyonuna Engin ve Deniz eklemesi ile Eurocup icin iddiali oluruz bana kalirsa.

Gerekirse Eurocup durumuna gore bir yabanci daha transfer edebiliriz kisa rotasyonuna.