2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Geçen senelerde en azından dedikodu falan çıkıyordu yeni sezon için hevesleniyorduk. Şu an yalan olduğunu bilsem de şu forumdaki Spanoulis Aysal'ın yatında dedikodularını bile özledim. En azından forum canlı oluyordu. Şimdi kadro kuran, oyuncu öneren, yeni sezona olan hevesimizi arttıran hiç bir şey yok.

Ergin Ataman'ın gitmesi ile sorunlarin çözülecegine inanan bir kitle vardi . Yüz kere söyledik ; bu yönetimin Ergin Ataman'dan daha iyi bir koc getirebilecek ne vizyonu ne bütceye sahip .

Şimdi birer birer ataman ile birlikte herkes takimdan ayriliyor . Micov , sinan güler , mccollum , daye ,pleiss , diebler , Tyus ... 1 ay sonra sezon acacagiz ortada bir tane transfer yok . Muhteşem !

Geçen sene Russ Smith'i 27 Temmuz'da, Justin Dentmon'ı 18 Ağustos'ta, Tibor Pleiss'ı 12 Eylül'de açıklamışız. Bunlar 1 ve 5 numarada en kritik transferler... 12 Temmuz'da da Tyus, Diebler ve Thompson açıklanmış. Sadece Daye Haziran'da transfer edilmiş. Üstelik bu takım Eurocup şampiyonu apoleti olan, Euroleague'de mücadele edecek bir takımdı ve hatırı sayılır bir bütçesi vardı.

Sözün kısası, neden hala transfer yapılmadı diye yakınmanın bir anlamı yok. Geç olsun, güç olmasın.

Son düzenleme:
Piyasa daralıyor ve hala daha geniş çaplı bir çalışma olup olmadığını bilmiyoruz. DJ Seeley, Dragan Milosavljevic, John Roberson, Gasper Vidmar, Mateuzs Ponitka, Scott Bamforth gibi oyuncular kaçtı. Ryan Boatrgiht, Sam Van Rossom, Jamar Smith, Matt Janning, Trey Lewis, Spencer Butterfield, Howard Sant Roos, Matt Lojeski, Reggie Redding, Stevan Jelovac, Anthony Gill, Demetris Nichols, Gediminas Orelik, Jack Cooley, Alex Kirk, Stephane Lasme, Cory Jefferson gibi isimler hala FA piyasasında. Staff ne düşünüyor fikrim yok fakat hala daha bir çırpıda sayabileceğim Eurocup seviyesi topçular mevcut. Dahası da var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geçen sene Russ Smith'i 27 Temmuz'da, Justin Dentmon'ı 18 Ağustos'ta, Tibor Pleiss'ı 12 Eylül'de açıklamışız. Bunlar 1 ve 5 numarada en kritik transferler... 12 Temmuz'da da Tyus, Diebler ve Thompson açıklanmış. Sadece Daye Haziran'da transfer edilmiş. Üstelik bu takım Eurocup şampiyonu apoleti olan, Euroleague'de mücadele edecek bir takımdı ve hatırı sayılır bir bütçesi vardı.

Sözün kısası, neden hala transfer yapılmadı diye yakınmanın bir anlamı yok. Geç olsun, güç olmasın.

Hocam şartlar aynı değil ama maalesef... Geçen sezon takımın iyi kötü bir iskeleti vardı. Sinan-Schilb-Göksenin-Micov-Ege gibi isimlerle devam edeceğimiz belliydi. Thompson ve Tyus ile de belli görüşmeler yapmıştık (hatırlıyorum "Daye'den sonra Thompson ve Tyus da imza atabilir" tweetlerini) Ve para vardı her şeyden öte. Krstic sakatlandı gittik 700 bin verip Pleiss'ı getirdik örneğin... Bu yaz ise en az 6 yabancı ve 1 de yerli transferi olmak üzere toplam 7 transfer yapmamız lazım. En az o da. 8 ya da 9'a da çıkabilir yapmamız gereken takviye sayısı.

Ek olarak bir de şöyle bir durum var; oyuncu piyasasını bir piramit gibi düşünelim. Bütçemiz belirli isimlere yeteceğinden zaten bu piramidin üst kısmı kafadan gidiyor. Piramidin orta kısımlarındaki belli başlı isimler ise yeni kulüplerini buldu. Piramidin alt kısmına kalırsak sezona kafadan yenik başlarız... Yani yavaş yavaş hareketlenmemiz gerekiyor artık. Zamanı geldi ve hatta biraz da geçiyor.

Hala şu forumda twitter goygoycuları itibar görüyor resmen. Yemin ediyorum sosyal medyanın gücü korkunç boyutlara ulaşmış.

Ben bu duyumculardan rahatsızım daha doğrusu buraya taşınmasından rahatsızım.Her transfer dönemi 20-30 oyuncu yazıp birkaçı transfer yapınca bakın ben demiştim tavırları itici olmaktan başka bir şey değil.

Dedikodular dogruymus seneye kalmiyomus. Bi eurolig takimindan arayip istemisler ailesinin gelecegi icin avrupaya sicak bakiyomus.

Eurolig takimlarinin koclari oyle dusunmuyo. Iyi oyuncu az bulunuyo hem iyi hem karakterli oyuncu cok az bulunuyo. Hele eurocup oynayacakken cok is yapardi.

Barselona maccabi milano bamberg efes sezon devamederken ilgilendiklerini iletmislerdi hatta biri resmi teklif yapmisti. Micov ve ailesi cocuklarinin gelecegi icin avrupa istiyomus. Biz eurocup oynuyoruz diye kalmasi cok zormus efesi tercih etmesi zormus. Taa 2 ay once sordugumda kesin gidiyor demislerdi. Her dedikleride dogru ciktigina gore kalmasi mucize olur. http://gsbasket.org/forum/galatasar...imi/10168-5-vladimir-micov-28.html#post716519

Ne diyosak o! Yine aylar once yazmistim. Kendisi istanbulda kalmak istesede ailesi icin avrupayi tercih etti. Tarihimizin encok oynayan yabanci oyuncusu olmustu. Sagolsun hersey icin.

2 tane yabancı uzunu bitirmek üzereymişiz,3 tanede yerli oyuncu alacakmışız Ömer Yalçınkayanın söylediğine göre.

Son düzenleme:
Ömer Yalçınkaya çok rahat konuşuyor gerçekten hayret verici... Erman Kunter'in sistemine uygun 3 tecrübeli yerli ve gerisi yabancı transferi yapacağız diyor. Bütçe telaffuzunda net olarak 4-4.5 milyon euro ifadesini kullandı (4 milyon dolar deniyordu) ve geçen sene 6 milyon dolara Eurocup şampiyonu olduk bütçemiz başarısız olacak bütçe değil iddialıyız diyor. Koç Kunter, şu an Amerika'da oyuncu izliyor diyor. Netice itibariyle sosyal medyada oluşan tepkilerin aksine baya sıkı şekilde yeni sezona hazırlanıyoruz, geçen sene 35 mağlubiyet aldık taraftara borcumuz var diyor.

Son düzenleme:
4 milyon demedi 4-4,5 milyon euro dedi Atamanin gonderilme surecinde 4 milyon dolar max gibi konusuyorlardi simdi ileriye dogru esnetmeye baslattilar