2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Hendrix, kötü transfer değil. İstatistiklerinden fazla katkı veren bir oyuncu. 4.5 numara olarak kullanabileceğimizden dolayı, dar rotasyona esneklik de katar. Yalnız diğer uzunun boylu poslu olması şart

150bin euro bonservis verilerek alınan ve İtalyan liginin en iyi guardı diye lanse edilen fitipaldo değil strickland, maliyet/verim analizinde şuacan pişkin ile bile kıyas kabul etmez. Gecen sene yapılmış olan yanlış ötesi oyuncu tercihleri zaten sonuclarda kendini gosterdi. Bu arada strickland nasıl Özyer'in ana gidiş nedeni ise, geçen sene ki pg rezaletide bence Atamanın gidiş nedenidir.

Hendrix bence de cok parlak bi sezon gecirmedi Canaria'da, şahsen tercih etmezdim. Tecrübesi bence esas alınma nedeni. Tek başına anlamı olmayan bir transfer. Doğru kimya olursa katkı verir. Yoksa kapasitesi ve yapabilecekleri belli bir oyuncu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Marshall Stricklan'dan ne gibi bir fayda gördük? Kendisi küme düşen Alpella'dan gelmişti, bir bonservis verilmemesi imkansız. O dönemin bütçelerine gayet maliyet-verim olarak bakınca rezil bir transferdi. Zaten elinde ki bütçe düşükse yaptığın tercihler çok daha önemlidir, hata yapma lüxsün olmaz.

Bruno Fitipaldo'da maliyet-verim olarak bakınca rezil transferdi.(Ben kötü oyuncu olduğunu düşünmüyorum, doğru yapılanması olan bir takımda katkı verirdi). Doğru düzgün kullanmaya çalıştığımızıda düşünmüyorum.

Konu Ataman ya da Özyer değil. Konu açık ve net, Mike Green'ı iyi tercih, bu takımda Fitipaldo oynadı mantığının ne kadar doğru olduğu.

Bu takımda çok kötü transferler oldu, iyi transferlerde oldu, ama bu dönem yapılacak transferler için değerledirme yaparken geçmiş esas alınamaz. Misal yetersiz bir guard alınınca bunu savunma argümanı bu takımda Fitipaldo oynadı olamaz.

Richard Hendrix tamamlayıcı olarak düşünüldüğünde iyi transfer de Mike Green cidden çok kötü oyuncu. Geçen seneki kepazeliği unutmak adına PG seçiminde biraz daha titiz davranmak gerekir..

Marshall Stricklan'dan ne gibi bir fayda gördük? Kendisi küme düşen Alpella'dan gelmişti, bir bonservis verilmemesi imkansız. O dönemin bütçelerine gayet maliyet-verim olarak bakınca rezil bir transferdi. Zaten elinde ki bütçe düşükse yaptığın tercihler çok daha önemlidir, hata yapma lüxsün olmaz.

Bruno Fitipaldo'da maliyet-verim olarak bakınca rezil transferdi.(Ben kötü oyuncu olduğunu düşünmüyorum, doğru yapılanması olan bir takımda katkı verirdi). Doğru düzgün kullanmaya çalıştığımızıda düşünmüyorum.

Konu Ataman ya da Özyer değil. Konu açık ve net, Mike Green'ı iyi tercih, bu takımda Fitipaldo oynadı mantığının ne kadar doğru olduğu.

Bu takımda çok kötü transferler oldu, iyi transferlerde oldu, ama bu dönem yapılacak transferler için değerledirme yaparken geçmiş esas alınamaz. Misal yetersiz bir guard alınınca bunu savunma argümanı bu takımda Fitipaldo oynadı olamaz.

Ben yukarda Strickland iyi oyuncu mu yazdım ??? Ayrıca şu konuda sana katılmıyorum, konu koclar ve onların tercihleridir, bunun sonucunda profesyonel olarak yola devam edilir veya edilmez. Aynısı Erman Kunter içinde gecerli, oda başarısız olursa oyuncu seçimlerinde aynı sonuç yaşanır.

Ayrıca şu anda alınmış hangi oyuncu ile fitipaldoyu veya strickland'ı kıyasladım, bu yargıya nasıl vardın anlamadım. Tam tersine bu konuda sana katılıyorum, her dönem kendine göre kıyaslanmalı, Ataman'ın geçen sene yaptığı kötü transferler bu sene olası kötü transferlerin sağlaması tabi ki olamaz. Benim bunu söylediğimi nerden çıkardın onu da anlayamadım açıkcası.

Strickland/ fitipaldo kıyasını sen yapmıştın onun üzerine ben şahsi fikrimi yazdım.

Ben yukarda Strickland iyi oyuncu mu yazdım ??? Ayrıca şu konuda sana katılmıyorum, konu koclar ve onların tercihleridir, bunun sonucunda profesyonel olarak yola devam edilir veya edilmez. Aynısı Erman Kunter içinde gecerli, oda başarısız olursa oyuncu seçimlerinde aynı sonuç yaşanır.

Ayrıca şu anda alınmış hangi oyuncu ile fitipaldoyu veya strickland'ı kıyasladım, bu yargıya nasıl vardın anlamadım. Tam tersine bu konuda sana katılıyorum, her dönem kendine göre kıyaslanmalı, Ataman'ın geçen sene yaptığı kötü transferler bu sene olası kötü transferlerin sağlaması tabi ki olamaz. Benim bunu söylediğimi nerden çıkardın onu da anlayamadım açıkcası.

Strickland/ fitipaldo kıyasını sen yapmıştın onun üzerine ben şahsi fikrimi yazdım.

Öncelikle benim Fitipaldo-Strickland kıyaslaması yaptığım yok, benim itirazım şu yorumaydı, "Mike Green fena tercih değil, özellikle Fitipaldo gibi oyuncuların bu takımın formasını giydiğini düşününce". Bende Strickland'ı örnek olarak verdim, benzeri fiyasko transferleri her dönemde bulabiliriz. Anlatmak istediğim açıktı zaten, Fitipaldo'dan iyi bir tercih diye Mike Green iyi transfer gibi anlatılmasına itirazım oldu. Sizde bunun üzerine Marshall Strickland ve Fitipaldo'nun transfer sürecini yazıp kıyaslama yaptınız, bende Strickland'ın da farklı bir transfer olmadığını düşündüğümü belirttim.

2017-18 transfer sezonunda yapacağımız transferleri daha önce ki hocaların yaptığı transferlerle kıyaslamanın yanlış olduğunu belirtmek için konu antrenörler değil diyorum, Ergin Ataman'da hatalar yaptı, bunun sonuncunda yollar ayrıldı zaten. Benim en başta itiraz ettiğim mantıkta bu zaten. Bir önceki iletimde de bunu anlattım, sizin böyle birşey dediğinizi söylemedim zaten.

Son düzenleme:
Şu ana kadar netleşmeye en yakın transfer Hendrix gibi duruyor. Çok beğendiğim bir oyuncu değil ama orta mesafesi, akıllıca kendi unutturabilmesi, pasörlüğüyle işimizi kolaylaştırabilir. Yani geçtiğimiz yıl 10 milyonluk bütçeyle Tyus yerine Hendrix gelseydi en fazla Tyus transferi kadar eleştirilirdi herhalde. Davon Jefferson ın yazıldığı yerde eleştirilmesini garip buldum zira ona göre fersah fersah çok yönlüdür ama ben Stepheson tarzı daha yırtıcı bir oyuncu bekliyordum. Guard olarak Joe Ragland fena olmaz diye düşünüyorum, yerli olarak da ilgilendiğimiz oyunculardan biri Engin Atsür olabilir.

Mike Green in sadece adı geçmiş, saha görüşü iyi bir oyuncudur bence. KSK ya sezon ortası geldi diye hatırlıyorum, KSK kariyeri açısından değerlendirmemek lazım ama ben olsam tercih etmem tabi guard pozisyonu gibiçok önemli bir mevkiye. Erman Hoca BJK ya geldiğinde Tutku ya fazla güvenip Jerrels ı getirmiş ama onun savrukluğu ve oyun kurmadaki yetersizliğinden dolayı bu defa da sezon ortasında sürekli yanında gezdirdiği Ewing i almak zorunda kalmıştı. Belki bu yüzden asist özelliği kuvvetli bir oyuncu almak istiyor ama bir oyuncunun asist istatistiğinin çok iyi olması çok şey ifade etmeyebilir, bakınız Fitipaldo örneği. Pro A da takımlar bazen sezon içinde çok sayıda oyuncuyla kısa süreli kontratlar yapar, hatta Çin den sezon sonu düşen oyuncular ligin kaderini belirler. Türkiye de bu durum fazla geçerli değil ve Erman Hoca nın da o duruma güvenmemesi lazım. İki guard alacaksak ikisi de nokta transferler olmalı.

Hendrix'i tahminen 350-400 bin civarı bitirdiysek Agustine de 600-650 bin dolar teklif edebiliriz. Geçen sene 1 milyon dolara CSKA ile imzalamıştı. Bu sene piyasası daha da düştü. 32 yaşında, şansımız denemeliyiz. Geçen sene ilgilenmiştik, belki bu sene de gündeme gelir.

Agustine-Hendrix pota altı Eurocup için tamamdır.

Rotasyonda Richard Hendrix'i bir numaralı pivot olarak kullanacaksak bu takımın guardı Mike Green olmamalı,olamaz.Gerçi Hendrix'i bir numaralı pivot olarak kullanmakta bir sorun ama yanına undersize olmamak şartıyla bir uzun (Fall gibi) transfer edilirse en azından elimizdeki bütçeyi de göz önünde bulundurduğumuz zaman 5 numara rotasyonu için çok fazla mırın kırın etmeyiz herhalde.

Öncelikle benim Fitipaldo-Strickland kıyaslaması yaptığım yok, benim itirazım şu yorumaydı, "Mike Green fena tercih değil, özellikle Fitipaldo gibi oyuncuların bu takımın formasını giydiğini düşününce". Bende Strickland'ı örnek olarak verdim, benzeri fiyasko transferleri her dönemde bulabiliriz. Anlatmak istediğim açıktı zaten, Fitipaldo'dan iyi bir tercih diye Mike Green iyi transfer gibi anlatılmasına itirazım oldu. Sizde bunun üzerine Marshall Strickland ve Fitipaldo'nun transfer sürecini yazıp kıyaslama yaptınız, bende Strickland'ın da farklı bir transfer olmadığını düşündüğümü belirttim.

2017-18 transfer sezonunda yapacağımız transferleri daha önce ki hocaların yaptığı transferlerle kıyaslamanın yanlış olduğunu belirtmek için konu antrenörler değil diyorum, Ergin Ataman'da hatalar yaptı, bunun sonuncunda yollar ayrıldı zaten. Benim en başta itiraz ettiğim mantıkta bu zaten. Bir önceki iletimde de bunu anlattım, sizin böyle birşey dediğinizi söylemedim zaten.

Ok karşılıklı bir yanlış anlama olmuş, anafikir olarak aynı şeyi söylüyoruz zaten.

Biz Blake ile 1+1 mi anlaşmıştık .Pick'e göre 100k ödeyerek çıkmışız sözleşmeden

Ben 100.000$ aldık diye biliyorum. Eğer ki ödemişsek hakikaten akılsızca bir şey yapmış oluruz. Blake'i ben de sevmem ama gerek bütçemize bakarsak, gerek oyuncuya bakarsak takımda kalsa bu sezon ses çıkarmazdım. Bizim boşa verecek 1 dolarımız bile yokken böyle bir hareket çok saçma ama ben 100.000$ kazandık diye anladım haberden.

Yok hayir cikis icin ucret odeyen biziz muhtemelen 1+1 anlasmisiz ilk yilin sonunda belli bir rakam karsiligi cikis hakki vardi demek ki asil sorun kontrattan cikmamiz degil de basta.boyle bir kontrat yapmamiz .

Ödedik çıkışı. Maşallah Euroleague takımı orta seviye bir oyuncuya bile oyuncu opsiyonlu kontrat yaptırıyor. Emir Preldzic'in rezalet kontratını saymıyorum bile. Gören de bunlara muhtacız sanacak bizi.

Şu ana kadar yapılanları bütçeye göre ve fikirlerim çerçevesinde özet geçmem gerekirse : Erman Kunter ( ne iyi , ne kötü bir transfer ) zamanın akışına bırakılmalı diyorum. Bu bütçe,organizasyonluk,böyle iki yüzlü yöneticiler varken ERGİN ATAMAN hocamızın bu klüpte çalışmasını asla ve asla istemem ve eminim ki bir gün tekrar yolu bizimle kesişecektir. Sneijder,Ergin hoca vs..Dursun ve yanındaki iş bilmez çetesinin ekibinde olmamalılar. Bu yönetimi kendine getirecek olan ilaç biz taraftarız,zamanla görecekler her şeyi.! 500.000 doların lafını yapanlar şimdilik Belhanda'ya 8 milyonları kasadan vermeye devam etsinler :)))) Kasım'a kalmaz bazı şeyler.

Yabancı transferi için Hendrix ismi bu bütçe içerisinde çok doğru bir isim. Yedek uzun olarak tam bir özellikle hücum ribaundlarında ikinci bitirişlerde ve savunmada oldukça etkili bir uzun. Fakat ilk 5 için alınacak uzunun 2.10 2.12 Vesely fiziğinde olması gerekir. Bunun için Walter Tavares 500,600.000 USD'ye kabul ederse düşünülmeli derim. Semih Erden'de alınsa fena olmaz uzun rotasyonunda.

Oyun kurucu için ismi çıkan oyunculardan Mike Green günü gününe uymayan bir oyuncu. Geçen seneki kadroda Fitipaldo yerine Mike Green olsa olurdu,ama oyun kurucular ve uzunların bütçe içerisindeki en önemli yere sahip olmaları gerekiyor. Toney Douglas ( 650.700 ) zorlanabilir mi..Olursa iyi olur. NBA'de 2007 2008 lerde draflerde ilk 10 20'de seçilmiş ama şu an free agent olan oyun kurucular ve pivotlara bakılmalı bence.

Sinan Güler'in gitmesini doğru buluyorum. Nevriye,Emir Preldzic bize gelebiliyorsa..Sinan'da karşı takıma gidebilmeli. Sonuçta herkes bir Metin Oktay olamaz ;)

Şu anki gidişat hakkında net yorum yapmak zor. Eurocup grubu kağıt üzerinde kolay gruplardan biri..Ama zor olan,yetersiz olan klubün içerisindeki çakma yönetici sıfatına sahip kişiler..

Bütçe az,beklentiler minimum düzeyde ortam elverişli asıl risk alınacak,kumar oynanacak sezon bu sezon diye düşünüyorum.Zira etrafta dolaşan isimler beni hiç mi hiç tatmin etmiyor...

Furkan'in twitini menajer Omer Yalcinkaya favorilere eklemis.

Boatright, Sant Ross, Minnerath, Pelle, Fall(Barcaya gidecek sanirim) tarzi NBA gitme ihtimali olmayan oyunculardan heyecan veren, merak uyandiran, gelecegi olan bir takim kurulmali.

Bu oyuncular ne kadar ister bilmiyorum ama atiyorum Boatright, Sant Ross, Minnerath, Pelle'nin yanina Hendrix ve kisa rotasyonuna butce ile orantili kaliteli bir swingman ile iyi seyler cikarabilir ortaya Erman Kunter.

Furkan'in twitini menajer Omer Yalcinkaya favorilere eklemis.

Boatright, Sant Ross, Minnerath, Pelle, Fall(Barcaya gidecek sanirim) tarzi NBA gitme ihtimali olmayan oyunculardan heyecan veren, merak uyandiran, gelecegi olan bir takim kurulmali.

Bu oyuncular ne kadar ister bilmiyorum ama atiyorum Boatright, Sant Ross, Minnerath, Pelle'nin yanina Hendrix ve kisa rotasyonuna butce ile orantili kaliteli bir swingman ile iyi seyler cikarabilir ortaya Erman Kunter.

Minnerath Euroleague yapar diye düşünüyordum ama ses seda yok. Bizim için çok iyi bir fırsat diye düşünüyorum, değerlendirmeliyiz.