2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Richard Hendrix transferinden sonra bulabildiğim kadar Canaria maçı izledim ..Hendrix'i çok severdim eskiden , özellikle Kuban senesinde, ama şu anda oldukça bitik gözüküyor. En önemli silahları olan , atletizm ve yüksek enerjiyi geçen sene özelinde göremedim. Biraz Eurocup top 16'daki maçları fena değil ama o maçlar bile izlenildiği zaman defoları göze çarpıyor. Sezon sonuna doğruda oldukça gözden düşmüş zaten. Savunma tarafında da oldukça ağırlaşmış. Yanından rahatça turnike atan kısaları bolca gördüm. Oldukça umutsuzum Hendrix'ten ama umarım yanılırım.

Bu vesileyle , Bo'yuda izlemiş oldum ve tabii eski Bo gibi olmasa da sağı solu doğru oyunculardan oluşturulursa hala iş yapabilecek kıvamda gördüm. Yani rakip takımın gömülmesini sağlayacak , tehditleri hala var. İyi şutörler alınması şartıyla , kötü bir transfer olmaz bana göre.

Aynen katılıyorum abi, yanına iyi şutörler monte edilirse Bo McCalebb Eurocup'ta ve ligimizde hâlâ fark yaratabilecek seviyede. Dediğin gibi Hendrix'in son hali iyi değildi, umarım bizde eski günlerine döner.

Bo Mccaleb 'ı alıyorsan ya yanına bir pg alacaksın yada forvetten oyunu yönlendirecek bir isim alacaksın bakalım hangisini yapacaklar eğer yapmazlarsa vay halimize zaten .Emir'in kontratı ucuzdu diye hatırlıyorum geçen yıl imzaladığında 300 bin civarıydı umarım yanlis hatirlamiyorumdur.

McCalleb bence çok yanlış bir hamle olur ama eğer McCalleb tercih edildiyse 1-2 için Sam Van Rossom'u da kadromuza katalım. Van Rossom belki dengeleyebilir McCalleb'i.

McCalleb - Engin

Sam Van Rossom - Göksenin - Can Maxim Mutaf

Scotty Hopson/Brandon Paul - Tolga Geçim

A. Gill - Metecan Birsen - Ege

Hendrix - Moustapha Fall/Michael Eric

Bence 6 yabancılı bütçemiz için uygun bir kadro olur. Kadroyu da alt yapıdan çıkaracağımız 3 isimle tamamlarız. Ligdeki kolay maçlarda onlar da süre alır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bo Mccaleb 'ı alıyorsan ya yanına bir pg alacaksın yada forvetten oyunu yönlendirecek bir isim alacaksın bakalım hangisini yapacaklar eğer yapmazlarsa vay halimize zaten .Emir'in kontratı ucuzdu diye hatırlıyorum geçen yıl imzaladığında 300 bin civarıydı umarım yanlis hatirlamiyorumdur.

Geçen sene Emir'in kontratının 350k usd/euro kısmını karşılayıp; bu sene tamamını 700-800k usd/euro karşılayacaksak vay halimize.
Göle yoğurt çalma gibi olmuş

Posası çıkmış bitik Mccaleb'i alacağımıza geçen seneki Russ Smith tarzı bir kumara bile razıyım. Tam vasatlar ordusuna dönüşüyoruz. Ligde play-off mücadelesi veririz artık.

McCalleb en iyi günlerinde bile savunma katkısı piknikte top oynayan amcalar kıvamındaydı. Bizim de dış savunmamız son üç yıldır eli top tutan tüm şutörleri 3 sayı yıldızı yaptı. Eğer McCalleb gelecekse yayına duvar gibi en az birer oyun kurucu ve pis işleri de yapacak sğlam savunmacı şutör kısa lazım.
Pek muhterem yönetemeyicimiz geçenlerde “hoca ABD’de yaz liglerini takip edecek, oyuncu bakacak” dememiş miydi. McCalleb gibi bir risk alınacaksa eğer hoca ABD’de ne yapıyor; plaj voleybolu oyuncusu mu arıyor?

Bu işbilmez yönetim salon yapana kadar ne takım kalacak ortada ne de taraftar. Zaten basketbol salonu olduğundan şüpheliyim ben, Dursun Özbek düğün salonu falan düşünüyor da olabilir.

Uşak,Karşıyaka ve Banvit gibi bizden bütçesi düşük takımlar, harika kadro mühendisliği sayesinde hem kümede kalıyorlar, hemde ligde ve Avrupa'da gidebildikleri yere kadar gidiyorlar.Bizde nerde çer çöp sakat varsa toplamaya çalışıyoruz. Yaz ligi maçlarının çoğunu canlı izliyorum, mevcut bütçeyle alınabilecek kaliteli oyuncu sayısı çok fazla. Madem vizyonumuz düşük, ligde ve Avrupa'da çıtamız yüksek değil, buralardan alacağımız atletik ve sert oyuncularla ayakta duralım bari. Kulübün basketbolu ikinci plana atması hatta yok sayması deli ediyor beni. Dünya üzerinde en popüler iki spor branşından biri ve sen 25 milyona yakın taraftarı olan Galatasaraysın.Anlamıyorum bizimkileri, anlam veremiyorum bu boş vermişliğe,çapsızlığa....

Birileri yönetime seneye CL'de değil Eurocup'ta oynayacağımızı söylesin. Yoksa bu ismi geçen oyuncularla değil şampiyonluk, çeyrek final bile zor.