2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Russ smith tavanı oldukça yüksek bir oyuncuydu bence Ataman kullanamadı, yeterince şans vermedi. kendisinden hala umutluyum, oyununu olgunlaştırırsa çok farklı bir oyuncu olabilir Avrupa basketbolu için. Deon Thompson ve fitipaldo ise oldukça düz oyunculardı. Yine Ataman'ın yanlış tercihleri diyebiliriz.

hendrix ise kötü oyuncu değil ama kariyer olarak düşüşte, mccalebb da keza öyle. Hardy beğendiğim bir oyuncu çok soğuk bakmam ama şu ana kadar daha iyi tercihler yapılabilirdi bence.

Russ Smith in çok kötü oyuncu olmadığı konusunda ben de hemfikirim sizinle, zaten gereğinden fazla gömüldüğünü ben de sıkça yazdım. Bence poor man's Munford diyebiliriz onun için. Kötü kullanıldığı, psikolojik olarak Ataman ın onu yönetemediği ve olayı çirkinleştirdiği de doğru ama 900 bin verip Avrupa nın en iyisi olacak diye getirilecek bir oyuncu da değildi. Sezon başı garip bir takım kurmuştuk ve Nash ı getirsek kurtaramayacağı takıma Russ Smith çok eğreti durmuştu. Smith, Dee Brown gibi bir oyuncu olabilir belki ama daha fazlasını sanmam.

Şunu da belirteyim: Hendrix gelene kadar-kesin geldi mi o da belli değil- hiç haber çıkmamıştı. Belli ki bu sezon transferler daha gizliden yürütülüyor. Şimdi daha transfer yok, olsa da takımın iskeleti bile tam belli değilken Eurocup ta gruptan çıksak iyidir filan yazmanın ne manası var? Fener Andersen-Batiste-McCalebb i getirdiğinde çoğunuz sezon başı adamları şampiyon ilan etmişti, orada da transferler bittikten sonra Efes daha iyi takım kurdu Fener bu takımla EL de sekizi göremez, McCalebb ve Batiste çok iyi oyuncu değil demiştim. McCalebb in iki sezon önce ismi geçtiğinde de ayrıntılı olarak en iyi zamanında bile neden Dyson dan daha kötü bir delici olduğunu yazmıştım. Adam daha gelmemiş etmemiş şimdiden gömmeye ne gerek var? İki yıl önce de çok kötü durumdayken lafı geçince çoğu kişi gelsin diyordu, ne değişti şimdi?

Kunter 1 ve 5 numaraları tecrübeli oyunculardan seçecek gibi anlamıştım, gerisini de bütçe yetmezse yaz liginden filan dolduracak. Hendrix örneğinden hareketle bir numaraya da McCalebb gibi bir oyuncu gelebilir ama ister miyim derseniz istemem. Yine de transferler tamamlanmadan kesin yargıda bulunmamak lazım.

Son düzenleme:
İspanyadan ciddi bir gazeteci Fall Türkiyeden Fransada kazandığının bes katını kazanacak demiş Fransadan 150 bin avro kazanıyor olsa 750 bin avro yapar hadi dolar diyelim Sakaryada var mı o kadar bütçe ya biri Fersuyu fena trolledi ya da kedi olalı bir fare tuttu

Behic kardesim Russ Smithin iyi yonetilsede verim alinamayacagini dusunuyorum. Cunku kendisi Endustriyel Basketbol icin degil sokak basketbolu icin yaratilmis, Ncaa de takilsin dursun bence, Hicbir avrupa liginde basarili olmasi mumkun gorunmuyor, Eric Maccollumda topla potaya gitmeyi seviyor ama liderlik vasfi var ama bizim Russ Smith ne yazik ki hic bir vasifa sahip degil. Russ Smith geri gelecek olursa kendimi bogaz koprusunden asagi atarim.

Bir taraftara bu kadar da yuk yuklemeyin Allah askina :)

Baska dilekler dileyin baska adamlar yazin, ama Russ Smith demeyin ricam olsun :)

Yapılan hamleler Ömer Yalçınkaya, Can Topsakal ve Erman Kunter'in yaptığı açıklamalarla uyuşmuyor, tepkinin oluşma sebebi bu genelde. Yapılan açıklamalarla adı geçen isimler tamamen alakasız. Ama oyuncuları derlendirirken bunların dışında değerlendirmek gerekiyor.

Dwight Hardy iyi oyuncu, Eurocup seviyesinde iş yapar, 3 yıldır ligimizde ki en iyi skorer guardlardan birisi, bence bir üst seviyeye geç bile çıktı. Kendi şutunu yaratabilen, potaya gidebilen, şutu iyi olan, kaliteli bir skorer, oyun görüşüde gayet iyi. Geçtiğimiz yıl aylarca paraları ödenmeyen takımdan ayrılmayan, istikrarlı bir şekilde iyi performans sergileyen doğru bir karakter. Daha iyileri bulunabilirdi ama Dwight Hardy'de iyi bir oyuncu ve iyi bir alternatif.

Bo McCalebb içinde aynı düşüncedeyim. Bo McCalebb'e savunması kötü diyenler kaç maçını izlemişler çok merak ettim, izlemiyor olabilirsiniz, bari açıp okuyun, bu adam zamanında Avrupa'nın en iyi guardlarından biri olarak gösteriliyordu, en iyi savunmacı guardların başında geliyordu, Bo McCalebb'in en önemli özelliklerinin başında savunma ve deliciliği gelir. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra oynadığı takımlarda ortalamanin üstünde performans gösterdi.(Bayern, Limoges, Gran Canaria), geçtiğimiz yılda Acb ve Eurocup'ta maçlarını izledim, eskisi kadar iyi olmasa da kötü durumda da değil, adı geçen Mike Green'den 3 gömlek iyi oyuncu.

Richard Hendrix ise düşüte bir oyuncu ama ortalama 25 dakika oynayacak iyi bir pivot alınacaksa onu yedeklemek için kötü hamle sayılmaz.

Son düzenleme:
Olayı hiç Kunter-Ataman polemiğine indirgemeye lüzum yok. Kunter'i savunmuyorum lâkin Ataman'ın da transfer facialarını yazmaya başlarsak burdan köye yol olur.

Bizim basketbol şubesi henüz "sistem", "organizasyon", "istikrar", "yapılanma" gibi terimlerle tanışamadığı için her sezon ayrı bir aksiyon/macera filmi tadında geçiyor maalesef. Ve işin en kötü yanı; bu vahim tablo yakın zamanda pek değişeceğe de benzemiyor.

Basketfaul Hardy haberini girdi ama daha önce piyasaya düşen Bo'yu haber yapmadı yorumlarını yanlı bulsam da haber verirken dikkatliler Bo en azından henüz kesin olmayabilir.

Hendrix hamlesi fena değil Hardy gayet iyi hamle ama Hardy yı alıyorsan yanına biraz daha savunması iyi olan sizelı savunmasi saglam adam alınsın bari .Forvet transferlerini merakla bekliyorum .

Hardy burada paylaşmadığım kadrolarımdan birinde vardı. Canlı olarak da birçok maçını izlemiş biri olarak bir üst seviyeye bu kadar geç çıkması asıl şaşırdığım nokta. Kendi şutunu yaratabilen potaya da rahatlıkla gidebilen bence oldukça iyi bir oyuncu. Başarılı olacağına inanıyorum

Bütçe bahane değil, senelerdir Banvit, Ksk hatta Bjk bizim çok altımızda bütçelerle oynuyor ama bizden daha iyi takım kuruyorlar. Biraz piyasayı iyi bilmek ve kadro mühendisliğini iyi ayarlamakla alakalı.

Geçen sene 12 m € bütçe vardı sonuçları gördük. Parayı çer çöp oyunculara harcarsan 20 m bile yetmez.

İsmi geçen oyuncular adları duyulmuş, bir zamanlar oldukça iyi dönemler geçiren isimler ama gelgelim geçmiş sezonlar değil şimdiki zaman önemli.

4,5 m € varsa 2 tane üst düzey oyuncu alırsın, 2-3 tane ortalama üstü, geri kalan kadroyu da vasat ve vasat altı oyuncularla doldurursun. Bütün takımı ortalama yaparsanız bu takımda sorumluluk alacak, kritik anları iyi oynayacak oyuncu olmaz. Maalesef kadro kimyasını iyi tutturamıyoruz senelerdir.

Bu sene Eurocup'ta şampiyon olamazsak en az 19/20 sezonuna kadar EL'de yokuz umarım bizim yönetemeyen yönetimin (!) haberi vardır da ona göre kadro kurarlar.

Erman Kunter transfer sezonu başında öncelikle kaliteli 1 ve 5 numaralar alacağız demişti. Anlaşmaya varılan oyuncular ununu elemiş eleğini asmış Hendrix ve Bo McCalebb, hiç bir zaman vasatı aşamamış Dwight Hardy . Erman Kunter'in kalite anlayışı buysa , bundan sonraki transferler için yandı gülüm keten helva....

Hardy yi gömmek yersiz.Ben faydalı olacağını düşünüyorum.Büyük transferler beklemeyin. En azından ne vereceği belli, lig tecrübesi olan bir oyuncu.

Ben bu artniyetin sebebini merak ediyorum. Sneijder-Belhanda, Oktay Mahmuti-Ergin Ataman, Ergin Ataman-Erman Kunter.

İlla birisine artniyetli davranılmak zorunda diye bir kaide mi var? Adam göreve geldiğinde hemen ortaya Fransa'dan 2 tane topçu attılar üstüne bir sürü laf edildi. Çok acayip gerçekten.

Bo McCalebb tercihi tartışılabilir eğer tek başına olacaksa. Ancak Richard Hendrix ve Dwight Hardy gayet iyi oyuncular bana kalırsa.

Bende Furkan'ın tam tersi düşünüyorum. Bence Bo bulabileceğimiz en iyi guardlardan biri olabilir yanına doğru bir combo guardla ama Hendrix ve Hardy büyük hayal kırıklığı bende. Hendrix zaten bağıra bağıra düşüşe geçtim ben diyen bir oyuncu ama yine hadi mücadelecidir falan neyse derim de Hardy gibi 50 tane oyuncu bulunur. İyi skorer ama ondan ötesi hiç değil. Oyunu yönlendirme özelliği çok zayıf, oyunu domine eder tarzda bir skorer de değil. Kendine yaratma konusunda bile biraz eksik bir oyuncu bana kalırsa. Zaten böyle iyi skorerlerin savunması genelde zayıf olur fakat Hardy gerçekten çok kötü bu konuda hani istese de yapamayacak bir fiziğe sahip çünkü.

Ömer Yalçınkaya'nın açıklamalarından sonra yapılan 2 transfer açıklamalarla çelişti diye düşünüyorum. 2 oyuncu için yapılan olumlu yorumlar umarım gerçeğe dönüşür. Koç Amerika'da oyuncu izliyor dendi. Çok kapsamlı çalışmalarımız var dendi fakat 2 transfer vasat maalesef. Yine de şimdilik beklemeye devam.

Gecmis senelerde yapilanlara takilip kalmak bizi ileri goturmez. Iki uc takim haric istikrarsiz yonetim ve kadrolardan olusan bir ligimiz var. Biz de bu gercegin disinda degiliz. Buna bir de yonetimin butce bulamama sorunu eklendi.
bu vasat anlayisa uygun gidiyor transfer soylentileri.

Ömer Yalçınkaya'yı dinlemedim ama Erman Kunter açıklamalarında 3 oyuncuyla imza aşamasındayız, yakında açıklanabilir demişti. Diğer yabancılar için yaz liginde olduğunu düşünürsek de açıklamalarla hamleler arasında tutarsızlık yok.
Hardy -uygun bir ücretle geldiğini varsayarak- transferine sevindim, Bo ve Hendrix'i son zamanlarda izlemediğim için yorum yapamıyorum. Hendrix'in ismi ilk çıktığında eski günlerden dolayı gayet olumlu düşünmüştüm ama daha yakından takip eden arkadaşların yorumlarıyla soru işaretleri arttı.
Hem Bo'nun yanına bir guard, hem Hendrix'in yanına atlet uzun gerekecek gibi duruyor, yabancı oyuncu pozisyon tercihlerinde umarım hata yapmayız. Bu sefer sezon ortasında takviye şansımız da çok düşük olacak.

Ben Bo, Hardy ve Hendrix transferlerini -tabi gerçekleşirse- olumlu görüyorum. Bo sanıldığı kadar kötü bir savunmacı değil, ayakları çabuk ve bunu zaman zaman avantaja çevirebiliyor. Hardy ise savunmada iyi olmasa da , kendi şutunu yaratabilen, potaya gidebilen hücumda çeşitliliği olan önemli bir skorer. Bo ve Hardy ön alanına atletik, topa yön verebilen, en azından ceza şutlarını sayıya çevirebilen bir oyuncu bulursak Hardy'nin savunma defolarını kapatabiliriz. Richard Hendrix ise makul bir ücrete anlaşılmış ve birinci 4-5 numara olarak alınmadıysa akıllı bir transfer. Oynadığı takımlarda her zaman oyuna enerji katmıştır ve savunmada da son derece gayretlidir.