Russ smith tavanı oldukça yüksek bir oyuncuydu bence Ataman kullanamadı, yeterince şans vermedi. kendisinden hala umutluyum, oyununu olgunlaştırırsa çok farklı bir oyuncu olabilir Avrupa basketbolu için. Deon Thompson ve fitipaldo ise oldukça düz oyunculardı. Yine Ataman'ın yanlış tercihleri diyebiliriz.
hendrix ise kötü oyuncu değil ama kariyer olarak düşüşte, mccalebb da keza öyle. Hardy beğendiğim bir oyuncu çok soğuk bakmam ama şu ana kadar daha iyi tercihler yapılabilirdi bence.
Russ Smith in çok kötü oyuncu olmadığı konusunda ben de hemfikirim sizinle, zaten gereğinden fazla gömüldüğünü ben de sıkça yazdım. Bence poor man's Munford diyebiliriz onun için. Kötü kullanıldığı, psikolojik olarak Ataman ın onu yönetemediği ve olayı çirkinleştirdiği de doğru ama 900 bin verip Avrupa nın en iyisi olacak diye getirilecek bir oyuncu da değildi. Sezon başı garip bir takım kurmuştuk ve Nash ı getirsek kurtaramayacağı takıma Russ Smith çok eğreti durmuştu. Smith, Dee Brown gibi bir oyuncu olabilir belki ama daha fazlasını sanmam.
Şunu da belirteyim: Hendrix gelene kadar-kesin geldi mi o da belli değil- hiç haber çıkmamıştı. Belli ki bu sezon transferler daha gizliden yürütülüyor. Şimdi daha transfer yok, olsa da takımın iskeleti bile tam belli değilken Eurocup ta gruptan çıksak iyidir filan yazmanın ne manası var? Fener Andersen-Batiste-McCalebb i getirdiğinde çoğunuz sezon başı adamları şampiyon ilan etmişti, orada da transferler bittikten sonra Efes daha iyi takım kurdu Fener bu takımla EL de sekizi göremez, McCalebb ve Batiste çok iyi oyuncu değil demiştim. McCalebb in iki sezon önce ismi geçtiğinde de ayrıntılı olarak en iyi zamanında bile neden Dyson dan daha kötü bir delici olduğunu yazmıştım. Adam daha gelmemiş etmemiş şimdiden gömmeye ne gerek var? İki yıl önce de çok kötü durumdayken lafı geçince çoğu kişi gelsin diyordu, ne değişti şimdi?
Kunter 1 ve 5 numaraları tecrübeli oyunculardan seçecek gibi anlamıştım, gerisini de bütçe yetmezse yaz liginden filan dolduracak. Hendrix örneğinden hareketle bir numaraya da McCalebb gibi bir oyuncu gelebilir ama ister miyim derseniz istemem. Yine de transferler tamamlanmadan kesin yargıda bulunmamak lazım.
Son düzenleme: