2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

6 oyuncuya kalan 2,5m euro bence çok kötü bütçe değil, doğru yönetilirse Eurocup'ı gene alabiliriz.

Bence de değil ortalama 400 bin yapar 1-2 oyuncu için 600'lere cıkılabilir .Gerçi Emir 700 alıyorsa.Semih de gelirse 2,5 milyonun biraz altına da düşebilir.Planda baska maliyetli yerli var mı peki Engin vs ?

Bence geçen seneki gibi kadroyu şişirmemek lazım..Bu yüzden Engin vs gibi isimlerle anlaşmamak gerekir..12 oyuncu yeterli olacaktır..Şuan güncel kadronun Mehmet Yağmur, Hardy, Göksenin, Emir, Hopson, Ege ve Hendrix olacağını düşünürsek gelecek 5 isim ile kadroyu tamamlayabiliriz..

Son düzenleme:
Geçen sezon hep topla oynamayı seven oyuncular vardı ve bu oyuncuların topsuz oyunda kötü olmaları da başarısızlığımızın bir diğer faktörü. Russ, Dentmon, Sinan, Diebler, Daye vs. top ellerinde olunca bir şeyler yapabilen isimler. Geçen sene başka bir forumda da yazmıştım sahada 1 top var ve bu oyuncular topla oynamayı seven oyuncular bize savunmada, topsuz oyunda iş yapacak oyuncular lazım diye. Ve binaen başarısız olduk.

Bu sene umarım aynı hata yapılmaz. Top dolaştırarak boş şutu en son hangi maçta attığımızı hatırlamıyorum. Maalesef top guardların elinde 20 saniye bekleyip, saçma bir atışa kurban gidiyor.

Harangody geçen sezon Moermann'ı benche göndermiş bir oyuncu. Kısa rotasyonumuz konuşulan isimlerden oluşacaksa eğer Harangody gibi savaşan ve hırslı uzunlara ihtiyacımız olacak gibi.

2 yıl için 6,5 milyon dolar teklif etti Jazz, ama bunu kabul edeceğini sanmam çünkü Türkiye'de kazanacağından daha az bir ücret olacak. Gelir / Harcama endeksi de dikkate alınacak olursa büyük zarara uğrar. Çünkü bu tutarın yarısından fazlası federal vergi (39.6) eyalet vergisi (8) sosyal güvenlik vergisi, işsizlik sigortası vergisi gibi kesintilere gidecek.
Saatler bile aynı. :)

https://s9.postimg.org/y7clegu5b/20170713_200435.jpg

https://s24.postimg.org/xy3efmvh1/20170713_200832.jpg

B.dergisi'nde Handan, Hasan, Ariel vb bilimum nickler ile yazan, fanatik fenerli ve daha da önemlisi GS düşmanı elemanın ta kendisi... Amerika'da yaşadığını iddia etmesi bile örtüşüyor.

Son düzenleme:
Udoh kalitesini konuşturmuş. Bu oyunda NBA'den daha büyük vitrin yok. Adam zaten oralı, daha önce gittiği ama hiç tutunamadığı NBA'de, an itibariyle sahip olduğu fiziksel şartlar ve oyun bilgisiyle rol oyuncusuna evrilebileceğini biliyor. Çok başarılı olamayacağını tahmin etse de şimdi kazandığının daha aşağısına dahi olsa şansını denemek için parayı bir köşeye koyup yine hayallerinin ve hedeflerinin peşinden koşuyor. Utah onun için ne kadar doğru tercih, Gobert'in arkasında süre bulur mu onlar tartışılır ama bu anlaşmaya dair en büyük inancım, Udoh'un NBA'in belki de en Avrupai koçunun yanına, Quin Snyder'ın yanına gitmiş olduğu. Snyder takıntılı bir adam, gençlerden çok hoşlanmıyor ama aynı zamanda çok ateşli ve kendi tarzına ve kafasına uyan adamlarla muazzam ikili ilişkiler kurabiliyor. Bu anlamda zaten Obradovic'in zor ve meşakkatli sınavından çıkmış Udoh'un Snyder'la da iyi bir iş ilişkisi kurabileceğine inanıyorum. Bence başarılı olacaktır, umarım da olur.

Bu topraklarda ise başka denk takımlardan da teklif olmasına rağmen, ederinden fazlasını veren ezeli rakibi tercih eden, 5 yılda kendisini rol oyuncusundan, Euroleague oyuncusuna evrilten takımını satıp giden kaptanlar var. Ama hayat bu iki zıt kutuplu adama da nasıl davranacağını, nasıl ödüllendireceğini ve cezalandıracağını bilir. Buna inancım tam.

Renfroe-Mehmet
Hardy-Göksenin
Hopson-Emir
Minnerath-XX-Ege
Hendrix-Semih
Süper olur valla Yabancı haklarını sezon içine saklayalım çok bir dert değil

Fikrine saygi duymakla beraber cogu noktada katilamiyorum. Gecen senesi kotu gecti evet haklisin, lakin koc ve oyuncu bazinda gecen sene barselona'da kotu gecirmeyen yoktu bence. Berbat sezon tum takim icin gecerli.

Bunun disinda reinfroe rolunu belli oldugu takimlar olan Alba ve ozellikle pesic'in Bayern'in de cok iyi sezonlar gecirdi. Oyun gorusu konusunda bence gayet yeterli bir pg, cok iyi p&r ve p&p oynar, savunmasi baya iyidir. 3 luk yuzdesi cok istikrarli olmasada bazi maclar cildirir ki buna en guzel ornek eurocup'ta ceyrek final deki bizim maclar. Dedigim gibi etrafina dogru oyunculari koyarsan takimi oynatan, bence iyi bir point guard Alex Reinfroe.

Ayrica oyuncunun ozellikleri disinda mevcut piyasanin durumuda belli. Nba ve Cin avrupada oyuncu birakmadi. Marcus Denmon yada pierre jackson veya de boost euroleague oyuncusu olmus durumda. Hadi Darius Adams veya Aron Jackson'i gectim, Eric Green bile Cin ligine gidecek. Yani piyasa cok ama cok daraldi. Bu durumda bizim butcemiz ve eurocup takimi olmamiz hasebi ile ben sahsen Reinfroe'dan daha iyi bir opsiyon bulamiyorum.

Ha su denebilir, risk alalim potansiyelli caylak bir oyun kurucuya gidelim. Tercih edelebilir ama ben sahsen pg noktasinda risk alma taraftari degilim. Ne verecegini bildigim garanti bir pg ile riskleri farkli pozisyonlarda alirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kesinlikle yandığı maçlar olabilir ama yaktığı maçlar da olacaktır. Bir maç 5 atıp bir maç atamayacak oyuncu zaten elimizde olacak (hardy - hopson). Ayrıca tek başına Hendrix'le asist özelliğini kısıtlı kullanabiliriz gibime geliyor.

umarım hendrix-semih ikilisi ile yola çıkılmaz , semih, güvenilir , tüm sezonu taşıyacak bir isim değil malasef .
hendrix'i 4,5 olarak düşünürsek bir yabancı 5 ve semih olursa düşünülebilir.

bu seneki kadro mühendisliğimiz ,geçtiğimiz yılki faciadan sonra çok daha iyi bir gidişatta.
geçen yıl büyük umutlarla maçları bekleyip çok hayal kırıklığı yaşamıştık , bu sene de bütçe itibariyle çok umutsuz olabileceğimiz bir senede , doğru mühendislikle göze hoş gelen sistem basketbolu oynayacağız inancındayım.

Guard - Mehmet
Hardy - Goksenin
Hopson - Preldzic
Stretch 4 - Hendrix - Ege
Bekci 5 - Semih

Eger 1 ve 5'i iyi secersek bu yapinin Eurocup'da ciddi sansi olur. Ustelik 6 yabanci ile baslayacagimiz icin sezon icinde Eurocup pozisyonuna gore kisa rotasyonuna 1 yabanci ekleme sansimiz daha dogar.

Semih olmassa tek alternatif Deniz kaliyor sanirim, keske Egemen Guven'i bir sekilde koparabilsek Tarik Camdal'a falan karsilik, Furkan transferinde boyle bir yol izlemistik sanirim.

Şu piyasada Renfroe ile ilgili asıl soru almalımıyız değil alabilir miyiz bence,eurocup takımın yedek guardı olur deniken adam günün sonunda ya ELde kalacak yada EC de şampiyonluk hedefleyen bir takımda(kuban,bayernvs) rotasyonun ana parcalarından biri olacaktır.Maddi açıdan fedakarlık yapmazsak alabileceğimizi de sanmıyorum ben.Gecen sene eurocupda %49 ile ucluk atmıs ıkı macta %30'un altina dusmus ama onlardan birinde 13 asist 31 verimlilik puani digerinde de 5 asisti 11 verimlilik puani var.Savunma dahil bircok seyi vasat ustu yapan bir oyuncu yani .Dogru "floor general" tipinde saf bir pg degil ama piyasa o kadar dar ki oyle bir oyuncu zaten bulamayiz(Kunterin sisteminde boyle bir oyuncu elzem mi emin de degilim) .