2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Şu piyasada Renfroe ile ilgili asıl soru almalımıyız değil alabilir miyiz bence,eurocup takımın yedek guardı olur deniken adam günün sonunda ya ELde kalacak yada EC de şampiyonluk hedefleyen bir takımda(kuban,bayernvs) rotasyonun ana parcalarından biri olacaktır.Maddi açıdan fedakarlık yapmazsak alabileceğimizi de sanmıyorum ben.Gecen sene eurocupda %49 ile ucluk atmıs ıkı macta %30'un altina dusmus ama onlardan birinde 13 asist 31 verimlilik puani digerinde de 5 asisti 11 verimlilik puani var.Savunma dahil bircok seyi vasat ustu yapan bir oyuncu yani .Dogru "floor general" tipinde saf bir pg degil ama piyasa o kadar dar ki oyle bir oyuncu zaten bulamayiz(Kunterin sisteminde boyle bir oyuncu elzem mi emin de degilim) .

burada 4 numaraya yapacağımız tercih önemli olacak , oyunu yönlendiren şutör mü olur , atletik potaya giden bir tarz mı ?

o zaman renfroe transferide anlam kazanabilir yada kazanmaz.

Mccollumun efeste olmasina neden sasiliyor ki kendisi gittigi klupten daha buyuk oynuyor bence, bir Mccollum sevdalisi olarak uzuldum. Cunku dunyanin en basiretsiz klubune gitmis.Yarifinalin son macinda evinde 40 yi fark yiyorsan urettigin seyi satmayip sadece iciyorsun mayhos bir sekilde maclara cikiyorsun demektir. Dunyada hicbir takim cok asiri gerginlikten sonra bir de butce olarak 2 kati olmasi sebebiyle evinde 40 sayi fark yemezzzzzzz. Oraya 1. lig ekiplerinden birini koyun yine yemez.

O yuzden efesten hicbirsey olmaz. sadece Mccoluma uzuldum. keske efes disinda baska bir klube gitseydi.

Mike James'in NBA , Mike Green'in Çin, Marcus Denmon'ın Pana , Josh Adams'ın Efes, Charles Jenkins'in Khimki , Huertel'in Barca, Pierre Jackson'ın Maccabi yaptığı ve örneklerin çok daha fazla arttırılabileceği kısır bir havuzda, 4m dolarlık bütçeyle Eurocup'ta oynayacak bir takım olarak Renfroe'yu alabilirsek büyük iş olur bence. Ayrıca, Bo- Hardy, Hopson üçlüsü çok kafama yatmıyor. Üçü de bire bir üzerinden hücum eden saldırı noktaları. Tamamen bire bir üzerinden dönen bir oyunda , istenen akışkanlık elde edebilir mi cevap vermek güç. Bu ikilinin yanına ikili oyun oynayabilen , saldırı noktalarını bulabilen Renfroe daha mantıklı geliyor bana .

Renfroe, Eurocup seviyesinde kendini ispat etmiş bir oyuncu ve geçen sene Barcelona'daki durumda hiç bir oyuncu değerlendirilmemeli bence. 2 ve 3 rotasyonu çok kısırdı Barcelona'nın . O takımda Rice'da beklenilenin çok altında kaldı.

Son düzenleme:
Alper Yılmaz olduğu müddetçe her sene Efes'in değişik numaralar denemesini görecek gibiyiz(!)
Bir gün tutturacaksın Alper ha gayret...

Bu guard kıtlığında Renfroe'nun bize kalacağını hiç zannetmiyorum.

Ayrıca bu sezon bari savunma yapabilen bir takım kurun arkadaş yeter yahu.

Marcus Denmon'un Panathinaikos'a asıl oyun kurucu olarak gittiği bir dönemde ben de Renfroe'ya burun kıvırmam.Hatta Pana , Denmon yerine Renfroe'yu almış olsa "İyi iş yapmışlar." derdim.

NBA'den Avrupa'ya düşecek çok sayıda uzun var ama kısalar konusunda ciddi kıtlık var maalesef.36 Yaşındaki Calderon Cavs'e gidiyor , Darren Collison'a hala önemli oyun kurucu gözüyle bakılıyor ve ona göre kontrat veriliyor vs. Briante Weber dışında NBA'den Avrupa'ya oyun kurucu gelir mi?Pek sanmıyorum.

Uzun forvet için Cory Jefferson'ı düşünebiliriz.Çokta uçuk olmayan bir ücrete gelebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=h-rnWN8vSCE Hopson'un geçen sene Jarusalem deplasmanında attığı buzzer beater.

Geçtiğimiz seneyi Nahariya da tamamlamış. Nahariya sezonu 5. bitirip play offlarda 4. Jarusalem ile eşleşmiş. Jarusalelem'e karşı ilk maç sanırım bu. 2.'yi de içerde kazanıp durumu 2-0'a getirmişlerdi. Ancak Jarusalem ordan seriyi çevirip şampiyonluğa kadar uzandı.

Hopson, Nahariya'da iyi işler çıkarmış, Efes'te tanıdığımız kimliğinden çok da uzakta gibi görünmüyor. Bu da Nahariya günlerinden bir video https://www.youtube.com/watch?v=AHp53S2FFk0

Yok, Tanju Bey dün Minnerath'ın önerildiğini ancak bizim riskli bulduğumuz için Harangody'e yöneldiğimizi söylemişti. Harangody gittiğine göre Minnerath'ı yeniden gündeme alırız herhalde.

Bu arada JaJuan Johnson Darüşafaka ile anlaşmış. Minnertah'tan daha çok isterdim

Yok, Tanju Bey dün Minnerath'ın önerildiğini ancak bizim riskli bulduğumuz için Harangody'e yöneldiğimizi söylemişti. Harangody gittiğine göre Minnerath'ı yeniden gündeme alırız herhalde.

Bu arada JaJuan Johnson Darüşafaka ile anlaşmış. Minnertah'tan daha çok isterdim

Anladım kardeşim teşekkür ederim..Minnerath'ın neresi riskli onu çözemedim, neden böyle düşünülüyor acaba..