Daçka, Beşiktaş iyi transferler yapıyor en azından kendimizi yerlerine koyduğumuzda evet ben de bu oyuncuları tercih ederim diyeceğimiz mantıklı oyuncularla anlaşıyorlar. Tofaş ve Antep'te bütçelerine göre iyi seçilmiş oyuncular transfer etti. Efes bu yıl farklı bir yol izliyor bakalım nasıl bir takım çıkacak...
Bizdeyse 3 yerli ve 6 yabancı oyuncu alınacak gibiydi. Mehmet Yağmur ve Burak Eşlik'le anlaşıldı yerli bir uzun daha gelecek gibi. Semih olmazsa Samet Geyik olsun bari diyeyim. Samet'i Efes bırakmazsa geriye Deniz Kılıçlı ve Oğuz Savaş kalıyor.
Hardy tartışabilir ama Hopson ve Hendrix'e göre bence daha sağlam bir transfer oldu. Bana göre en kolay bulabilecek oyuncu atletik 4 numara. Hendrix'i 4/5 kullanırız muhtemelen ama açıkcası transfer piyasasının başında ilk transferi Hendrix'e açmaya değecek bir durum göremiyorum. Kötü trasnfer diyemem maliyeti bilmek lazım ve tam olarak bütçeyi (4m $ - 4.5m euro ??) Ha belki çok ucuza mal edilmiştir bu maliyete kaçmaz denmiştir bilemiyorum anlaşmanın koşullarını. Ama dediğim gibi Hendrix bekçi tipte 5 oynayamaz. Formda bir sezon da geçirmedi. Daçka gitti 4'e JaJuan Johnson'ı aldı muhtemelen Hendrix'e verdiğimizin üstünde para vermişlerdir. Ama nbaden yaz liginden vs 4,5 bulabilirdik sanki.
Hopson tek başına fena transfer değil ama 4 uzunlu rotasyonu destekleyecek zaman 4'ten süre çalacak bir 3.5 değil Hopson. Hoş Shumpert ve yavaşlamış atşetizmi düşmüş Micov'u 25-30 dk 4 oynatmışlığımız da var ama 2 numarada Hardy varsa 5 oyunculu gereksiz kalabalık bir uzun rotasyonu oluşturmayacaksak (ki bence doğru olur Samet ya da Semih alınması şartıyla) 3 numaraya 4 e kayabilecek tipte bir adam alabilirdik Coty gibi. Yine de takımı görmek lazım... Ama lig çetin geçeçek... Play-off yarı finali gerçekçi hedef olur lig için.... Ötesi zaten çapraz eşleşmeye bağlı biraz da F.Bahçe'den kaçabilen şanslı olacak...