2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Hardy ve Hopson hamlelerinden sonra, guard hamlemiz çok önemli hale geldi. Kesinlikle savunmada kolay yenilmeyecek, fiziki defosu ile rakibe avantaj vermeyecek ve saha görüşü iyi bir oyuncuya ihtiyacımız var. Ceza şutlarını da sayıya çevirmeli. Topu elinde isteyen bir oyun kurucu tercihi sezonu hayal kırıklığı haline getirebilir. İlk aklıma gelen isim Zisis guard konusunda ama sanırım Bambergle sözleşmesi var onun da.

Son düzenleme:
Arkadaşlar alakasız biliyorum ama bugün turkcell TV bağlattım. NBA TV de altyazı açılmıyor bilgisi olan varmı ? Her programda yokmu altyazı yada maçlarda oluyormu ?
Altyazı tuşuna baatığımda kapalı yazıyor

Arkadaşlar alakasız biliyorum ama bugün turkcell TV bağlattım. NBA TV de altyazı açılmıyor bilgisi olan varmı ? Her programda yokmu altyazı yada maçlarda oluyormu ?
Altyazı tuşuna baatığımda kapalı yazıyor

Bende de var hocam Turkcell TV dediğin gibi bazılarında var altyazı bazılarında yok zaten programda varsa altyazı tuşa bastığında destekliyor..

Mehmet Yağmur'un alınması çok iyi oldu bu yerli guard yokluğunda. 1 numaraya üst düzey birisi lazım. Arroyo gibi organize hücumlar düzenleyecek, uzunları besleyecek birisi gerekiyor. İyi skorer olmasına gerek yok takımda yeterince topu kullanmayı seven oyuncu var zaten. Semih Erden sakatlıktan nasıl çıktı bilmiyorum ama yerli uzun sıkıntısı olan bir dönemde 10 dakikayı kaldırabilirse gelsin isterim. 4 numaraya da savunmacı birisi şart, kalan uzun hakkımızı da kolej liglerinde oynayan uçan kaçan atletik birisiyle tamamlayalım.

PG: X - Mehmet
SG: Hardy - Göksenin
SF: Hopson - Emir
PF: X - Ege
C: X - Hendrix - Semih

Bence beklenilenden iyi kadro olur. Eurocup bir kez daha gelebilir bu kadroyla. Tabi takım uyumu, hocanın vereceği katkı da etkenler olacak.

İsmi geçen yerli uzunlardan Emircan Koşut Daçka'yla Deniz Kılıçlı Trabzon'la anlaştı. Samet'in adı Beşiktaş'la geçiyor ama bildiğim Efes'le bir yıl daha sözleşmesi var. Semih'i iç piyasadan biz ve Beşiktaş istiyor. Semih olmazsa geriye kala kala Oğuz Savaş kalıyor. Yerli uzun almazsak mecbur 7 yabancıya çıkmak durumunda kalacağız. Piyasadaki diğer genç uzunların rotasyona katkı sağlayabileceğini düşünmüyorum. Yerli uzun konusunun diğer transferlerden önce sonuçlanması önemli çünkü ona göre diğer transferler yapılacaktır. Yalnızca bir guard transferi yapabiliriz diğer transferleri beklemeden... Semih yada Samet gelirse 2 yabancı guard alırız elimiz rahatlar ön alanda.

Son düzenleme:
Semih belli ki BJK'yi de bizi de pek istemiyor.Geçen sezonu boş geçirdi.Avrupa şampiyonasında kendimi göstereyim piyasamı yükselteyim diye düşünuyordur muhtemelen bu arada hiç öngöremeyeğimiz planları da olabilir bir ara ortada pek umut yokken nba yapıcam moduna girip uzun sure kimseyle imzalamamıştı.Yine son ana kadar bekler muhtemelen bekledikten sonra da ne yapacağını allah bilir.

Bir zamanlar bencte havlu sallayanlar şimdi takım bulamıyor çok para alıp bencte oturacaklarına biraz az paraya tamah etselerdi basketbol hayatları için iyi olabilirdi,şimdi böyle takımsız ortada kalmazlardı.
Ben yinede bu leş performanslarla buralarda basketbol oynamalarını doğru bulmuyorum nitekim Avrupa şampiyonasında içler acısı durum ortaya çıkacaktır!

Eurocup'taki rakiplerimizden Darüşafaka, Kazan, Jarusalem, Kuban, Bayern kadro olarak bizden iyi olacaklar gibi görünüyor. Bunlar ilk bakısta dikkatimi çekenler, başka takımlarda olabilir. Birçok takim daha kadrosunu kurmadı.

Euroleague'den takım gelmeyecek olması avantaj ama biz Eurocup seviyesinde bile favori diyebileceğimiz bir takım oluşturamayacağız gibi görünüyor.

Bu arada 4 numara için adı geçen Harangody de Minerath da başka takımlara gitti. Şu an için net bir aday var mi o da belli değil.

Madem böyle olacaktı, Daye'yi niye bıraktık, anlamış değilim. Geçen sene biraz da sakatlıklardan belini doğrultamadı. Eurocup seviyesinde iyi iş çıkarırdı. 400 bin dolar da gayet makul bir rakamdı.

İlk olarak 1 ve 5 numara alacağız denmişti tam tersi sona bırakıldı. Merakla bekliyoruz...

5 aldık esasında, Hendrix. Ama 1 konusunda piyasa öyle hassas bir durumda ki çok dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca EL takımları bile zorlanır oldu PG transferinde. Forvet ve uzunları besleyebilen, zekasıyla ön plana çıkan bir guard bulabilsek sezonun gidişatı değişebilir(di). Keşke Micic'i kaçırmasaydık...

5 aldık esasında, Hendrix. Ama 1 konusunda piyasa öyle hassas bir durumda ki çok dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca EL takımları bile zorlanır oldu PG transferinde. Forvet ve uzunları besleyebilen, zekasıyla ön plana çıkan bir guard bulabilsek sezonun gidişatı değişebilir(di). Keşke Micic'i kaçırmasaydık...
Kunter'in o açıklamasından yola çıkacak olursak, o açıklamada bahsedilen 1 ve 5 numaralar takımın üstüne kurulacağı ana parçalar olacağı fikrine kapılıyorduk. Hendrixi de tamamlayıcı bir parça olarak düşünürsek hendrixten daha ön planda olacak bir 5 numara transferi olacağı izlenimine kapılmıştım kendi adıma. Semih olursa bu olmaz belki ama Semih olmazsa iş oraya doğru gidebilir belki. Ayrıca Yalçınkaya'nın da 2 yabancı uzun transferini bitirme aşamasına getirdik yakında açıklarız gibi bir demeci vardı ve ondan sonra uzun olarak yalnızca hendrix açıklandı. Ya şubede planlar çok hızlı değişiyor ya da yeterince bilgilendirilmiyoruz. Bence ikisi de

bir numara konusuna gelince de o iş de artık bir an önce çözümlenirse iyi olur o konuda da suskunluk devam ediyor. İsmi geçen oyunculardan sadece renfroe içime siner ve umarım da olur bir şekilde. Hardy ve hopson konusuna gelince de kötü transferler diyemem ama daha iyi tercihler yapılabilirdi bence. Özellikle de jamar smith kaçırılmamalıydı diye düşünüyorum.

Birkan Efes'e gittiği için daçkanın okben'i bırakma olasılığı düştü gibi. Semih konusunda Kutay'a katılıyorum en iyi bir teklifi alabilmek için son ana kadar bekleyebilir ama bu da bir risk bizim için.