2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

2-3 yerli oyuncudan daha bahsedilmiş. Şu anda alabileceğimiz ya da boşta olan yerli oyuncular kimler..? Mesela okbeni isterim gelebilme durumu olursa, Tolga geçimi isterim yine.. konuşulan oyunculardan biri de Semih sanırım. Başka kim var yerli olarak getirebileceğimiz..? Samet iyi bir hamle olabilirdi Beşiktaş almış. Yine Sertaç boştaysa katkı verebilir.

Okben Darüşşafaka'nın oyuncusu, Tolga'nın da Banvit ile sözleşmesi devam ediyor. Tolga Geçim'in buy outu bizi aşar zaten. Ufuk Sarıca, Sertaç Şanlı'nın Beşiktaş ile kontrat yenilendiğini söylemişti.

Şuan alabileceğimiz ve katkı verecek tek uzun var, o da Semih Erden. Söylenen 7 yabancıyla sezona başlayacağız, Semih hamlesiyle 2 yabancı pivottan birini 7. yabancı yapaliriz. Ligde alabileceğimiz ve katkı vereceğini düşüdüğüm kısa yok. Can Maxim ve Muhammed Baygül iyi hamle olurdu, onlarıda elden kaçırdık.

Real Madrid Dontaye Draper'i serbest bırakmış, mutlaka değerlendirilmeli. Ben istikrar sorunu olan Semih Erden yerine, hücumda takıma ciddi artı katacak ve basketbola aç Oğuz Savaş'ı tercih ederim...

Guard: Draper, Mehmet
Guard: Renfroe, Hardy
G/F: Hopson, Göksenin, Preldzic
Forvet: Dejuan Summers, Ege, Hacıyeva
Pivot: Hendrix, Oğuz

Eyüp Yıldız birkaç küçük pürüz dışında Renfroe ile anlaşıldığını söyledi ve birazdan da Hopson'un resmi olarak açıklanacağını belirtti. Haberden 2 dakika sonra Hopson açıklandı. Bu sefer yakalamış olabilir ;)

Brian Roberts için biraz beklenebilir miydi bilmiyorum ama Renfroe bu oyun kurucu kıtlığında tercih edilebilecek bir isim.1 yıllık bir kontrat yapmışızdır diye tahmin ediyorum.

Dun pick bugun de oyuncunun kendisi dolatyli olarak duyurdu Hoopson'in aciklanmak.uzere oldugu belli.idi zaten.Renfroe oldu demek icin erken yani

Hopson'un geldiği kesin gibiydi ancak birkaç dakika sonra açıklanacağını belirtmek bence net bir bilgi. Özellikle bizim basketbol şubesinde anlaşılan bir oyuncunun ne zaman açıklanacağı hiç belli olmuyor.

Siz yazSaniZ belki net bilgi de surekli.bilgi veren birinin zaten eli kulaginda birseyi bilmesi net bilgi mi.bu sefer tuttu mu bunu bilmek zor.

Renfroe ve Hopson iyi,Hardy ve Hendrix iyi olmayan transferler oldu bana göre. Şimdi geriye eğer 7 yabancı ile başlayacaksak 2-3 oynayabilecek şutör bir oyuncu(Hopson'ı small ball'a 4'te de kullanabileceğimizi varsayarak) bir 4 ve bir 5 numara transferi kalıyor. Tabi Semih isteniyorsa,yüksek bir maaş verileceği için 6 yabancıyla başlanıp 5 numara yabancı transferinden vazgeçilir gibi duruyor.

Renfroe-Mehmet
Hardy-Göksenin-(Burak?)
Hopson-Yabancı-Emir
Yabancı-Ege
Hendrix-(Yabancı veya Semih)

Hopson açıklandı eğer Renfroe de gelirse önümüzdeki sezon iyi bir takım izleriz..Bundan sonra uzun transferleri kalıyor biraz daha hızlanmamız lazım..

Şu ana kadar yapılan hamleler bu bütçelerle gayet iyi bence. Geçen sezondan daha iyi bir takım izleyecez gibi duruyor. İyi, savunma yönü güçlü bir 5 numara almak gerekiyor. Sanırım 2 uzun daha alınır.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Miro Bilan diyorum. Uygun bir beş numara olur bence bu kadroya. Ama sordum cevap alamadım. Alabilme ihtimalimiz var mı sizce ? Durumu nedir ?

Alex Renfroe'yu biraz daha iyi anlatabilen birisi varmi? Bende cok fazla takip edemedim.
Barcelona'da oynadigini önceden biliyordum ve Youtube'daki Videolara cok fazla inanmiyorum.
Kendisine Pass-First Guard'mi denilir veya daha cok skoru düsünen mi?

Renfroe'nin asist ve oyun kurmadaki yönü nasıl arkadaşlar? Daha çok McCollum tipinde bir oyuncu gibi geldi. Oraya Arroyo gibi organizatör birisi lazım bana kalırsa.

Net bir şutu olmamakla genelde penetre üzerinden oynar, iyi savunmacıdır çembere çok bakmaz bu yüzden pass first olarak kabul edebiliriz. Hardy-Hopson varken ordaki karakterin biraz daha savunmacı olması önemli. Açık sahada önemli bir pasör ama yarı saha soru işareti bu yüzden oyunu tıkama riskimiz var. Takım lideri olacak oyuncu değil ama iyi bir parça. Maccabi'nin PJ, Pana'nın Denmon aldığı yerde sanırım daha iyisini bulamayacağız.

Bilan konusuna gelince, hantal ve tembel bir oyuncu. Kendini bir türlü üst seviyeye atamadı. Bu tarz pivotlar da artık iş yapmıyorken gereksiz olur bence.

Semih ve yabancı 5 olursa Hendrix transferi çok anlamsiz olur.
Böyle bir rotasyon kurulursa Hendrix'e daha çok 4'ten süre vereceğiz demektir. Ayakları yavaşlayan ve hiçbir zaman iyi bir orta mesafe atıcısı olmayan Hendrix'ten bu pozisyonda iyi katkı almamız mümkün değil