2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bu arada Pleiss'i de bekliyor olabiliriz. CSKA, Hunter ile anlaştı. Başka bir takımla da adı çıkmadı. Hem Semih hem de yabacı uzun getirecek bütçemiz varsa ikisinin yerine sadece Pleiss'i de getirebiliriz.

Semih ve yabancı 5 olursa Hendrix transferi çok anlamsiz olur.
Böyle bir rotasyon kurulursa Hendrix'e daha çok 4'ten süre vereceğiz demektir. Ayakları yavaşlayan ve hiçbir zaman iyi bir orta mesafe atıcısı olmayan Hendrix'ten bu pozisyonda iyi katkı almamız mümkün değil

Büyük ihtimal 7 yabancı olacak, Richard Hendrix bana göre 7. yabancı olmalı, bir kısa daha almalıyız.

Renfroe:Russ Smith+Fitipaldo X 5
Yani geçen seneden iyi bir tercih yaptığımız kesin gibi bu sene asıl rol geçince verimi artacaktır.

Semih çokta luzumi değil bana göre oraya 1 tane genç uzunda bulunabilir ama kalan yabancılarımızı iyi seçelim Renfroe-Summers-XXXX olacak galiba

Erman hoca yaz ligini izlemeye gitmişti dimi çok işe yaramış gerçekten.

Yaz liginde göze batan oyunculardan/bütçemize uygun Heislip' i Trabzon, Odum' u Banvit ve Sant Roos' u Daçka aldı. Bildiğin izlemeye gitmiş Erman Hoca. Biz nasıl tv karşısında izlediysek o da salonda izlemiş işte basketbolsever olarak. Bazı arkadaşlarda yaz liginden bize ekmek çıkmaz, uygun oyuncu yok diyorlardı.Westbrook filan bekliyorlardı herhalde yaz liginde.Çıkanları da aldılar işte.

Karşıyaka'dan gelecek diye mi burun kıvırdınız bilmiyorum ama Summers bence iyi transfer olur. Benim beğendiğim bir oyuncu. NBA ve Euroleague tecrübesi var. Skorer, ribaund katkısı da iyi. Ama o da gelirse oyun zekası yüksek, lider ruhlu bir pg mutlaka almalıyız. Şunu da ekleyeyim, oyuncu olarak iyi ama istediğimiz tarzda transferler de değil açıkçası Hardy ve Summers transferleri. Sözde gelecek planlayan takımın bu transferleri bunlar mı?

Da Juan Summersla uygun ücrete anlaşılmıştır diye tahmin ediyorum. Hopson aslen 2-3 oyuncusu Summers 3,5 denebilecek tarz da bir oyuncu. 4 uzun + Summers mı yapılır yoksa Summers direkt pf olarak mı alındı bilemedim.
3.5 olarak bence iyi bir oyuncu Summers.
6 yabancılı bir rotasyon tercihim olurdu ancak katkı sağlayabilecek yerli uzun bulamasak 6 yabancılı rotasyon oturmuyor Samet de gitti Sertaç Şanlı'dan Beşiktaş çıkabilir gibi. Ama açıkçası Sertaç 'ı beğenmiyorum ilk 6 da yer alan takımlarda herhangi bir rol üstlenebilecek kapasite de görmüyorum umarım Sertaç'a kalmayız. Oğuz Savaş da mental ve profesyonellik açısından en az Semih kadar sıkıntılı. Semih olmazsa (olurunu fazla görmüyorum) 7 yabancı şart.