2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Karşıyakayı taraftarlar, Tofaş müsabakasının ardından, hiç sayı atamayan Brown, 4 sayı üreten Summers ve bitime 12 saniye kala 2 serbest atışı da sayıya çevirip rakibe maçı uzatmaya götürme şansı veren Green'in ülkelerine erken dönebilmek için maçta yeterince çaba harcamadıklarıni iddia ettiler.

Yönetim de bu isimler başta olmak üzere ciddiyetsiz oynayan tüm basketbolculara ağır cezalar vermek için harekete geçti. Anlam veremedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Basketbol Şube Sorumlusu Serdar Işıldar, "Yenilsek bile play off'a kalacağımız maçı 6 sayıyla kaybettik. Green, antrenör Markovic'in uyarısına rağmen faul atışlarını sayıya çevirmeseydi, maç uzatmaya gitmeyecek ve biz de play off'a kalacaktık" dedi.

ABD'li basketbolcuların sezonu erken bitirmek için kötü oynadıkları yönündeki iddiaları kendilerinin de duyduklarını söyleyen Serdar Işıldar, "Bunu veya aksini ispat edemeyiz. Maçtan önce oyuncularla konuşmuştuk. Ponitka ve Owens gibi mağlubiyete çok üzülen yabancılarımız da var. Takımın içerideki mayıs ve haziran maaşlarının ödemesini durduracağız. Avrupa ve Türkiye Kupası'ndaki primleri de duruyor. Disiplin yönetmeliğini inceleyip tespit ettiğimiz isimlere en ağır cezaları vereceğiz. Göreve devam edersek karakterli oyuncuları tutup kongre sonrası hemen yeni takım kurma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Pınar Karşıyaka'da Muhammed ve Summers hariç tüm oyuncuların 1 yıl daha opsiyonlu sözleşmeleri bulunuyor.

Summers için Karşıyaka Amerika'ya erken gitmek için takımı sabote ettiğini söylemişlerdi. İşin aslı nedir, ne değildir bilemiyorum fakat böyle bir iddia ile gündeme gelen adamı takıma katmayacaksın.

Brian Roberts'ın bile Euroleague'de şampiyonluk hedefleyen bir takıma gitmesi piyasanın darlığını gösteriyor.

Pivot konusunda fark yaratacak 3-4 kisim var piyasada.Mesela, Rakeem Christmas.Indiana Pacers kendisini serbest bırakmış.Patric Young'ın her açıdan bir üst versiyonu.

Ya da Jeff Withey.O da takım bulamıyor ve her açıdan ülkemizde büyük performans gösteren Colton Iverson'un bir üst versiyonu.

Summers'ı alacağıma Daye'yi tutardım. Daye'den daha iyi neyi yapabilir ki Summers? Belki savunma diyebilirsiniz, onda da istikrarsız.
Summers ın daha az maliyeti olduğunu düşünüyorum. Açıkçası dış şut tehdidi olan 4 numaraları severim ama bu tarz oyuncuların genelde savunma problemi olur. Bana kalırsa Summers alınabilecek bir risk. Hopson-Hardy-Summers gibi oyuncular gereken anlarda rahatlıkla skoru yüklenebilirler.

Geçen sezon ne kadar size olarak iyiysek bu sezon o kadar undersized kalacağız. Bari pivota 2.10 üstü, savunmacı birisini alsak yoksa her maç 80 sayı yer bu takım.

Summers hiç içime sinmedi yalnız. Savunması 0 diye biliyorum bu adamın. Hendrix de eski enerjisinde olmadığı için oraya enerjik, uçanı kaçanı yakalayacak oyunculara ihtiyacımız vardı.

İsmi geçen oyuncularla Eurocup'ta favori olamayız. Bizden daha kaliteli 5-6 takım daha var. 15-16 sezonunda Euroleague düzeyinde bir kadromuz vardı ve o sezon turnuvanın kesin favorisi gözüyle bakılıyorduk. Bu sene aynı şeyi diyemeyiz. En fazla yarı final olur bu isimlerle.

Summers ın daha az maliyeti olduğunu düşünüyorum. Açıkçası dış şut tehdidi olan 4 numaraları severim ama bu tarz oyuncuların genelde savunma problemi olur. Bana kalırsa Summers alınabilecek bir risk. Hopson-Hardy-Summers gibi oyuncular gereken anlarda rahatlıkla skoru yüklenebilirler.

Daye'nin 400 bin dolardan sözleşmesinin uzatılmasının opsiyonu vardı. Summers'ın bu rakamın altına geldiğini düşünmüyorum

Ne kadar skorer biri olsada savunmada karadelik Daye yerine kim gelirse kabulümdür. Senelerce savunma özürlü 4 ve 5 numaralar izlemekten bıktım. Summers'ın defansif defoları, 5 numara için defansif özellikleri yüksek, kalıplı bir transfer yapılarak giderilebilir. Tabi böyle bir yönetim varken çok büyük beklentilere girmemek lazım o da ayrı konu.

Mike Green ne ya? Geçen sene oynadığı takımların biri düştü diğeri play off yapamadı. Keza DeJuan Summers da öyle Karşıyaka'nın elinde tutmadığı adamları alıyoruz.Oldu olacak Pivota da Randall Falker gelsin tam olsun.

Bir Ozan Bulkaz'ın transferlerine bakıyorum oyuncu Portföyüne birde Erman Kunter'in Galatasaray'ın bütçesiyle çok daha iyi işler çıkarırdı Ozan Hoca, Daha büyük hedefler kovalardı hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon bizi bekliyor.

Mike Green ne ya? Geçen sene oynadığı takımların biri düştü diğeri play off yapamadı. Keza DeJuan Summers da öyle Karşıyaka'nın elinde tutmadığı adamları alıyoruz.Oldu olacak Pivota da Randall Falker gelsin tam olsun.

Bir Ozan Bulkaz'ın transferlerine bakıyorum oyuncu Portföyüne birde Erman Kunter'in Galatasaray'ın bütçesiyle çok daha iyi işler çıkarırdı Ozan Hoca, Daha büyük hedefler kovalardı hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon bizi bekliyor.

Kesinlikle katılıyorum Ozan Bulkaz'ın şuana kadar yaptıkları takdiri hak ediyor..Takımımızın başında görmek isterdim..

Renfroe - Sam Van Rossom - Mehmet Yağmur

Hardy - Göksenin - Burak Eşlik

Hopson - Emir

Summers - Hendrix(7. Yabancı) - Ege

Rakeem Chirstmas - Semih

Şeklinde bir kadro iyi olabilir. Renfroe Hardy Hopson Summers dörtlüsüyle oyun aklı sorunu yaşarız. Orayı Van Rossom tarzı bir isimla dengelemek lazım. Oyunun büyük kısmını iki oyun kurucu oynayıp Hardy'i de benchden gelip kendi skorunu yaratacak isim olarak kullanabiliriz. Bu kadronun tek handikabı fizik defekti olur. Onu da Semih, Emir ve Göksenin'e güvenerek aşmaya çalışıcacağız artık.

Hardy, Hopson ve Summers'ı ayrı ayrı nasıl bir oyuncudur diye tanımlarsak, birbirine benzer ifadeler kullanırız. Mevkileri farklı olsa da ilk 5 de benzer oyun karakteri olan 3 oyuncunun olması soru işareti bence.

yapılan yorumları görüyorum da hayretler için de kalıyorum. bütçe göz önüne alındığın da yapılan hamleler çok yerin de bence. iyi bir 1 numara. atletik bir 5 numara. ve sert bir 3-4 oynayacak yabancı eklersek iyi bir sezon geçire biliriz

Kesinlikle katılıyorum Ozan Bulkaz'ın şuana kadar yaptıkları takdiri hak ediyor..Takımımızın başında görmek isterdim..

Yapmayın Allah aşkına geçen sene neredeyse Ted'le beraber küme düşüyordular. Yaptıkları Birch ve Auguste transferleri dışında başarılı hamle yok ve Birch'te gelmeden belliydi. Geçen sezona başladıkları Monroe şu an Türk Telekom'da. Ozan Bulkaz fazla şişiriliyor geçen sene o bütçeyle Avrupa'da fiyasko yaşadılar.

Yapmayın Allah aşkına geçen sene neredeyse Ted'le beraber küme düşüyordular. Yaptıkları Birch ve Auguste transferleri dışında başarılı hamle yok ve Birch'te gelmeden belliydi. Geçen sezona başladıkları Monroe şu an Türk Telekom'da. Ozan Bulkaz fazla şişiriliyor geçen sene o bütçeyle Avrupa'da fiyasko yaşadılar.

Umut bey, ben sadece maçları esas alarak demedim bunları..Geçen sezon kötü bir sezon geçirdiler denilebilir ama bu zamana kadar yaptıkları ortada resmen baştan bir takım yarattı adam kaç senede..Uşak Sportifi önce bölgesel lig’ten namağlup 2'nci olarak lige daha sonra 1.lige çıkarmış bir isim..Aldığı oyuncular ortada..Harrison, Auguste, Birch, Carter ve Harris gibi oyuncular ile başarılar sağladı..Ayrıca Carterı da 2.ligde çok ucuz fiyata oynatıp getirdi adam..Bunlar başarı değil mi bir Türk antrenör için..Ted ile küme düşüyorlardı demişsiniz de bahsettiğimiz takımda Uşak yani her sene zirveye oynayan bir takım değil ki..

Ozan Bulkaz son yılların tartışmasız en iyi çıkışını yapan yerli antrenör. Ama ona çok çok düşük bütçeler gerekiyor. Verim alınabilecek vasat oyuncu bulmakta üstüne yok. Amerikalıları, çaylakları falan herkes biliyor da, Evaldas Kairys gibi vasat bir rotasyon oyuncusundan bile harika verim aldı. Bu sadece bir örnek. Ama Uşak standartlarına göre bütçe yükseltilince hemen şaşırdı. Ona İsrail Ligi MVP'si, şuranın sayı kralı falan yaramıyor. Düşük bütçelerin ve seviye atlatılacak oyuncuların hocası. Bu yönüyle değerli bir insan bence.

Umut bey, ben sadece maçları esas alarak demedim bunları..Geçen sezon kötü bir sezon geçirdiler denilebilir ama bu zamana kadar yaptıkları ortada resmen baştan bir takım yarattı adam kaç senede..Uşak Sportifi önce bölgesel lig’ten namağlup 2'nci olarak lige daha sonra 1.lige çıkarmış bir isim..Aldığı oyuncular ortada..Harrison, Auguste, Birch, Carter ve Harris gibi oyuncular ile başarılar sağladı..Ayrıca Carterı da 2.ligde çok ucuz fiyata oynatıp getirdi adam..Bunlar başarı değil mi bir Türk antrenör için..Ted ile küme düşüyorlardı demişsiniz de bahsettiğimiz takımda Uşak yani her sene zirveye oynayan bir takım değil ki..

Ozan Bulkaz son yılların tartışmasız en iyi çıkışını yapan yerli antrenör. Ama ona çok çok düşük bütçeler gerekiyor. Verim alınabilecek vasat oyuncu bulmakta üstüne yok. Amerikalıları, çaylakları falan herkes biliyor da, Evaldas Kairys gibi vasat bir rotasyon oyuncusundan bile harika verim aldı. Bu sadece bir örnek. Ama Uşak standartlarına göre bütçe yükseltilince hemen şaşırdı. Ona İsrail Ligi MVP'si, şuranın sayı kralı falan yaramıyor. Düşük bütçelerin ve seviye atlatılacak oyuncuların hocası. Bu yönüyle değerli bir insan bence.

Burak Bey geçen sene Ozan Bulkaz Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyoruz deyip gruptan çıkamadı. http://www.basketball.com.tr/ozan-bulkaz-sampiyonlar-ligini-kazanmak-istiyoruz/ Aldığı oyunculardan kabul ikisi elit seviyeye geldi ama transfer sayısı ortada ve bir çoğu da zaten parladıktan sonra geldi. 2. lig için başarılı bir antrenör olabilir ama bizim seviyede bir takımla adı anılmamalı keza Erman Kunter için de öyle olması gerekirdi ama malum kulüpte işler garip yürüyor.

Furkan Bey ben geçen senenin en büyük hayal kırıklığı olarak Uşak Sportif'i görüyorum. Sadece iyi takip edip (internette oyuncu izleyen bir scout grupları vardı sanırım. hatta öğrencilerden oluşuyordu), herhangi bir sisteme sahip olmadan takımı doldurdular sezonun yarısı bitmeden yabancıların çoğu değişti.

Burak Bey geçen sene Ozan Bulkaz Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyoruz deyip gruptan çıkamadı. http://www.basketball.com.tr/ozan-bulkaz-sampiyonlar-ligini-kazanmak-istiyoruz/ Aldığı oyunculardan kabul ikisi elit seviyeye geldi ama transfer sayısı ortada ve bir çoğu da zaten parladıktan sonra geldi. 2. lig için başarılı bir antrenör olabilir ama bizim seviyede bir takımla adı anılmamalı keza Erman Kunter için de öyle olması gerekirdi ama malum kulüpte işler garip yürüyor.

Furkan Bey ben geçen senenin en büyük hayal kırıklığı olarak Uşak Sportif'i görüyorum. Sadece iyi takip edip (internette oyuncu izleyen bir scout grupları vardı sanırım. hatta öğrencilerden oluşuyordu), herhangi bir sisteme sahip olmadan takımı doldurdular sezonun yarısı bitmeden yabancıların çoğu değişti.

Geçen sene için size katılıyorum, başarısızdılar ama genele bakarsak Uşak başarılı bir yapılanma. Hızlı basketbol oynamaya çalışan, agresif bir takım. Ayrıca geçen yılın en büyük hayal kırıklığı bizdik bence. İlginçtir, her ikisinde de koçlar anlamsız şekilde uçuk hedefler koymuş.