2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Ergin Hoca ne dusunuyor bilemem ama, bu defa mazereti olmadigi kesin. Hoca para varken iyinin de iyisini alsana be mubarek adam. Moermann nedir mesela ? gecen yil Barca ile rezil otesi maclar cikardi, Ergin Hocam bu tahmini kadro dogruysa eger, vah ki vah yani.

Wilbekin icin ne bekliyor mesela ?

1 Milyon Usd buyout bedeli var onun. Basketbol için büyük para. Bir o kadar da oyuncunun kendisi ister.

Anadolu Efes'in Wilbekin'i kaçırmaması lazım.
Eğer Fenerbahçe'yi geçip şampiyon olmak istiyorsan ve yabancı sayısı da 5e indirilmişse muhakkak alman lazım.
Bence de şampiyonluk konusunda gerçekten isteklilerse Wilbekin'i kaçırmamaları gerekiyor.
1 milyon buy-out ise eğer 1.5 filan da kendisi alır- daçka ile kontratı 1.3 milyonmuş zaten- evet büyük para ama yerli statüsünde oynayacak bir Wilbekin için değer..
Yabancı statüsünde olsaydı eğer belki ben de almazdım ama yerli statüsünde çok çok daha değerli.

Bence de şampiyonluk konusunda gerçekten isteklilerse Wilbekin'i kaçırmamaları gerekiyor.
1 milyon buy-out ise eğer 1.5 filan da kendisi alır- daçka ile kontratı 1.3 milyonmuş zaten- evet büyük para ama yerli statüsünde oynayacak bir Wilbekin için değer..
Yabancı statüsünde olsaydı eğer belki ben de almazdım ama yerli statüsünde çok çok daha değerli.

Yabancı sayısı 5'e indirilmişken hemde Wilbeiken gibi Eurocup Mvp'si gibi bir oyuncu için 1.3 milyon euro gözden çıkarmamak gerçekten çok değişik bir ruh hali.
Ergin Hoca umarım böyle bir hata yapmaz.
Yoksa ligte benchten gelecek guard hamlesi Wilbeiken yerine Doğuş olacak.
Eğer Efes Wilbeiken'i kaçırırsa şampiyonluğu unuttsun.
Bu kadar açık ve net diyorum !!!

Wilbekin için ilk geldiği sene Banvitteki Fortson ile beraber takımına az fazla zarar veren oyuncu diye yorum yapmıştım ama kendini çok geliştirdi ama yerli olmasa 2 sene için 4 M (1 M buyout + 3 M iki yıllık ücreti diye yorum yapıyorum) değmez derdim. Eurocup mvp si olması önemli ama Goudelock ve Mccollum da mvp oldular ama pek fark yaratmadılar ligde ve EL de.
Yerli sayısını düşürmenin sonuçları hemen ortaya çıkmaya başladı işte. Yıllık 2 M maliyetle alınabilecek çok iyi oyuncular varken sadece yerli diye oyuncuların fiyatları artıyor.

Hala ciddi ciddi efesin sampiyonluk ihtimali konusuluyor. Yahu Wilbekin gelse nolacak sanki Lebron geliyor. Yabanci olsa, olmasa da olur dediginiz adam yerli olunca attigi sayilar ikiyle mi carpilacak. Rotasyona bir oyuncu eklenecek iste. 2 sene once Eurocupta mvp olan adam ile finale bile gelemeyen efes bir baska eurocup mvpsi yerli olarak geldi diye sampiyon mu olacak.

Fenerin de Dixon Sinan Melih Egehan Ahmet gibi yerlileri var. Pek cogu Wilbekin gelse bile efesteki muadilinden biraz daha iyi veya biraz daha kotu. Yerli kalitesinde pek bir fark yok.Yabancilarda zaten cok ciddi kalite farki var. Koclar arasinda klas farki var. Ustune taraftar farki var. Bir takim yeniden kuruluyorken digeri ama hatlariyla ayni, onun farki var.

Simdi bir Wilbekin yerli oldu diye tum bu farklar kapaniyor mu. Yabanci kontenjaninin zihinlere yaptigi zehir etkisi bu iste. Pasaporta ekstra degerler yukleniyor. Wilbekin orrtalama ustu bir oyuncu ama bir super yildiz degil.

Son düzenleme:
Wilbekin için ilk geldiği sene Banvitteki Fortson ile beraber takımına az fazla zarar veren oyuncu diye yorum yapmıştım ama kendini çok geliştirdi ama yerli olmasa 2 sene için 4 M (1 M buyout + 3 M iki yıllık ücreti diye yorum yapıyorum) değmez derdim. Eurocup mvp si olması önemli ama Goudelock ve Mccollum da mvp oldular ama pek fark yaratmadılar ligde ve EL de.
Yerli sayısını düşürmenin sonuçları hemen ortaya çıkmaya başladı işte. Yıllık 2 M maliyetle alınabilecek çok iyi oyuncular varken sadece yerli diye oyuncuların fiyatları artıyor.

Hala ciddi ciddi efesin sampiyonluk ihtimali konusuluyor. Yahu Wilbekin gelse nolacak sanki Lebron geliyor. Yabanci olsa, olmasa da olur dediginiz adam yerli olunca attigi sayilar ikiyle mi carpilacak. Rotasyona bir oyuncu eklenecek iste. 2 sene once Eurocupta mvp olan adam ile finale bile gelemeyen efes bir baska eurocup mvpsi yerli olarak geldi diye sampiyon mu olacak.

Fenerin de Dixon Sinan Melih Egehan Ahmet gibi yerlileri var. Pek cogu Wilbekin gelse bile efesteki muadilinden biraz daha iyi veya biraz daha kotu. Yerli kalitesinde pek bir fark yok.Yabancilarda zaten cok ciddi kalite farki var. Koclar arasinda klas farki var. Ustune taraftar farki var. Bir takim yeniden kuruluyorken digeri ama hatlariyla ayni, onun farki var.

Simdi bir Wilbekin yerli oldu diye tum bu farklar kapaniyor mu. Yabanci kontenjaninin zihinlere yaptigi zehir etkisi bu iste. Pasaporta ekstra degerler yukleniyor. Wilbekin orrtalama ustu bir oyuncu ama bir super yildiz degil.
Vilbekini alsa bile sikecilerle kimse basa cikamaz diyosunuz?

wilbekin ile mccollum'u karşılaştırmak çok doğru değil çünkü wilbekin'in euroleague tecrübesi var. eric'in yoktu. ki geçen sene önemli de bir gelişim gösterdi wilbekin. ne vereceğini aşağı yukarı biliyoruz. bence burada efes için önemli olan ligi ne kadar önemsedikleri. eğer ataman ligi kazanmayı kafaya koyduysa maliyetine çok kafa yormadan alsınlar oyuncuyu. wilbekin olmadan hiç şansları yok çünkü.

Bir de bir soru sorayım. Bobby Dixon yerli statüsünde oynamaya devam edecek mi?

Burada kimse bahsetmemiş ama geçen gün Motum'un opsiyonunun kullanıldığını ve bu sene de takımda kalacağını okumuştum. Eğer Broekhoff da olursa üst düzey bir guardla birlikte en azından Euroleague'de maçlarını keyifle izleyeceğim bir takım olacak Efes. Açıkçası merakla bekliyorum guard hamlelerini

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Banvit‘te transfer çalışmaları devam ederken son olarak Alex Perez‘le anlaşma sağlandı.

Geçtiğimiz sezon Letonya Basketbol Ligi takımlarından VEF Riga’da tamamlayan 25 yaşındaki Meksika asıllı Amerikalı oyun kurucu Perez‘le imzalar atıldı.

2016 – 2017 sezonunda İsrail Ligi takımlarından Maccabi Hunter Haifa takımına transfer olan Alex Perez, burada 11 maça çıktı ve 10.7 sayı ile 4.7 asist ortalaması yakaladı. Sezonun kalan bölümünde bir kez daha Solex de Maxicali takımına dönen başarılı oyun kurucu, 21 maçta görev alırken 15.4 sayı, 4.3 ribaund ortalaması ile mücadele etti. Alex Perez ayrıca 7 asist ortalamasıyla da bu alanda ligin zirvesinde yer alırken, takımının finalde oynamasında önemli bir pay sahibi oldu. Aynı yılın Nisan ayında Arjantin Ligi takımlarından San Lorenzo de Almagra’ya transfer olan Perez, burada 19 maçta takımının formasını terletirken, 5.9 sayı, 2.7 ribaund ve 2.5 asist ortalamasıyla mücadele etti ve Meksika’nın ardından Arjantin’de de lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa basketbolunun en önemli uzun oyuncularından biri olarak kabul edilen ve son olarak NBA’de San Antonio Spurs forması giyen Fransız pivot Joffrey Lauvergne ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, kadrosunu San Antonio Spurs’un başarılı pivotu Joffrey Lauvergne ile güçlendirdi.

2.11 boyunda olan ve 4-5 numaralı pozisyonlarda forma giyebilen başarılı oyuncu, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek.

Son düzenleme:
Anadolu Efes için hem Simon hemde Motum'un opsiyonunu kullandıkları haberleri var. Şu ana kadar oluşan kadro şöyle:

Transfer-Micic-Doğuş

Beaubois-Buğrahan

Simon-Metecan-Birkan

Moerman-Motum

Dunston-Transfer-Sertaç

Bence Wilbekin'ı almaları şart, Weems'ı takımda tutmazlarsa büyük hata yaparlar, birde pota altında hem 4 hemde 5'de kullanabilecekleri biri şart. Hem Simon hemde Motum'un kadroda tutulmasına anlam veremedim. Simon yerine Weems'ı takımda tutup, 3 numaraya Ryan Broekhoff hamlesi yapsalardı çok daha iyi olurdu.

Son düzenleme:
Anadolu Efes için hem Simon hemde Motum'un opsiyonunu kullandıkları haberleri var. Şu ana kadar oluşan kadro şöyle:

Transfer-Micic-Doğuş

Transfer-Buğrahan

Simon-Metecan-Birkan

Moerman-Motum

Dunston-Transfer-Sertaç

Bence Wilbekin'ı almaları şart, Weems'ı takımda tutmazlarsa büyük hata yaparlar, birde pota altında hem 4 hemde 5'de kullanabilecekleri biri şart. Hem Simon hemde Motum'un kadroda tutulmasına anlam veremedim. Simon yerine Weems'ı takımda tutup, 3 numaraya Ryan Broekhoff hamlesi yapsalardı çok daha iyi olurdu.

Orada Rodrigue Beaubois eksik olmuş. Eğer Simon ve Motum kalıyorsa fazla hamle şansları kalmadı. Dunston'un yanına bir adam daha belki.

Transfer-Micic-Doğuş

Beaubois-Buğrahan

Simon-Metecan-Birkan

Moerman-Motum

Dunston-Transfer-Sertaç

Şu kadroda Moerman çok sırıtıyor ya. Keşke Trey Thompkins işi olsaydı. 3.5 numara için Broekhoff bence doğru isim. Guard için Wilbekin ve Dunston'a doğru partnerle yine fena kadro olmaz.

Şu kadroda Moerman çok sırıtıyor ya. Keşke Trey Thompkins işi olsaydı. 3.5 numara için Broekhoff bence doğru isim. Guard için Wilbekin ve Dunston'a doğru partnerle yine fena kadro olmaz.

Bende Moerman'ın Ergin hocanın sistemine en uygun dört numaralardan biri olduğunu düşünüyorum, Motum'un kalmasını doğru bulmuyorum. Simon yerine Weems'ı tutup, 3 numaraya Broekhoff alsalardı çok iyi olurdu, Broekhoff'tan hem 3 hemde 4 numarada yararlanırlardı. Anadolu Efes'e bir tanede 4,5 şart.

Vilbekini alsa bile sikecilerle kimse basa cikamaz diyosunuz?

Bir an icin Efesin Wilbekini aldigini dusun ligde de fener yerine cska veya realin oldugunu. Sence efes sirf wilbekini di diyer reali veya cskayi gecip sampiyon olabilir mi?
Ister begen ister begenme, ister takdir et ister etme fener avrupada cska veya real ayarinda bir takim haline geldi. Avrupanin en iyi uc takimindan birisi oldu.
Feneri kimse gecemez gibi bir iddiam yok ama efes veya ligden herhangi bir takim kisa vadede gecemez. Bunu ongormek zor bisey degil. Efes kadrosunu neredeyse tamamladi ve gorunen takim eueoligde ilk 8'e bile kalamaz. Wilbekin gelirse da fazla bir sey degismeyecek. Adama avrupanin en iyisi muamelesi cekmeye gerek yok. Ortalama ustu bir oyuncu sadece o kadar. Sahaya ciktiginda pasaporta gore sayilar ikiyle carpilmiyor. Ortada ciddi bir kadro kalitesi ve coaching farki var. Taraftar artisini da ekleyince efesin sansi yuzde 1.

Son düzenleme:
Bir an icin Efesin Wilbekini aldigini dusun ligde de fener yerine cska veya realin oldugunu. Sence efes sirf wilbekini di diyer reali veya cskayi gecip sampiyon olabilir mi?
Ister begen ister begenme, ister takdir et ister etme fener avrupada cska veya real ayarinda bir takim haline geldi. Avrupanin en iyi uc takimindan birisi oldu.
Feneri kimse gecemez gibi bir iddiam yok ama efes veya ligden herhangi bir takim kisa vadede gecemez. Bunu ongormek zor bisey degil. Efes kadrosunu neredeyse tamamladi ve gorunen takim eueoligde ilk 8'e bile kalamaz. Wilbekin gelirse da fazla bir sey degismeyecek. Adama avrupanin en iyisi muamelesi cekmeye gerek yok. Ortalama ustu bir oyuncu sadece o kadar. Sahaya ciktiginda pasaporta gore sayilar ikiyle carpilmiyor. Ortada ciddi bir kadro kalitesi ve coaching farki var. Taraftar artisini da ekleyince efesin sansi yuzde 1.
Cok basit bisey sorcam size. Hic uzatmadan evet yada hayir yazin cunku cevabi lafkalabaligi gerektirmiycek bi soru. Fb sike yapmismidir?