2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Böyle düşünmekte haksızsınız diyemiyorum tabii ki. Ama yarın öbür gün başkan çıkıp ''Biz böyle bir şey söyledik mi? Bütçemiz bu sezon 5M Euro'' derse o da haklı. Mesela geçen gün adını unuttuğum Türk oyuncu için de 250K döviz bonservis de bir donedir. Bu da düşük bütçenin tam tersine işaret eder.

Kaç gündür yazmayıp okumayı tercih ediyorum.Bugün 1-2 şey karalamak istedim.Elbette özellikle basketboldaki bu aksiyonsuzluk,iyi yerlilerin elden kaçması baya can sıkıcı bir durum.Ancak genç ve potansiyelli olmadığı sürece alacağımız herhangi bir yerli kurmak istediğimiz yapıya zaten uymaz.Yani kısacası bizim bu geçiş döneminde hedefimize götürecek belirleyici bir yerli yok zaten.5 yabancıyı iyi seçip yanındaki yerlilere kısıtlı süreler verip bu sezonu play-off potasında bitirmek en gerçekçi hedef gibi duruyor.Çoğunluğun aksine Sadık transferine de sıcak bakıyorum.Tamam çocuk gelip gelecek sezon double-doublelar falan yapmayacak ama ileriki sezonlarda kurmak istediğimiz yapı için değerli bir taş olabilir.Ayberk gibi umutsuz vaka değil.Umarım yerli transferindeki “başarısızlığımız” yabanci transferine yansımaz.Çünkü bugün yazılan Rıdvan bile benim hiç içime sinmedi özellikle Yiğit’ten sonra ama yapacak bir şey yok.
18/19 sezonundan önce transferlerimiz Ağustos’tan itibaren açıklanmaya başlamıştı ve gayet iyi tercihler yapmıştık.Klobucar dışında hepsine Gs Basketbolunu sevenlerin yüzde 90ı okeydi ve o sezon play-off yarı final yapmıştık.Bu sezonda zaten en fazla gidebileceğimiz yer orasıyken çok enseyi karartamam.Ama bu sessizlikte çıldırtmıyor değil.

250k değil rakam demiş Kerem Övet o transfer de bir ilginç O pozisyonda zaten sürenin aslan payınıı Ercan alıyor Hakan Sayılı da var BJK’liler Emirle hocanın pek uyum sağlayamadğı minvalinde birşeyler yazmışlar yani BJKnin görece az ihtiyaç duyduğu oyuncusunun bonservisine ortak menejerin oyuncusu için başka bir takımı zaten tercih edebileceği ortamda biz BJkye ve menejere ücret ödeyeceğiz.Başkan inşallah der dediğim gibi kast edilen toplam bütçe değil oyuncu maaş bütçesi ise ben 5 milyon euro bir tarafa 3 milyon dolara sevinirim.Bununla birlikte adı geçen her yerliyi kaptırdık gibi.Berkana ilgimiz bile olamamış gibi duruyor,Zeytingöz gelecekse neden hala resmi açıklama yok,Motum’dan neden çıkllmadı ,hepsinden önemlisi Elması destekleyen Kerem Övet birşeyler bilmese o rakamı atmaz gibi geliyor ortaya gibi geliyor en iyi olasılık bütçe 2-3 milyon arası olacak rakamın alt sınırını sızdırıp baskı oluşsun da bütçe en azından biraz artsın diye düşünüyor olabilir .Şu ana kadar her emare olumsuz bence.

Biraz daha sabır diyorum,o yüzden beklentilerimi yazayım,aslında uzun bir süre sonra yazıyorum erkek basket takımımızın başlığına,son iki sezon hiç ilgilenmedim,şimdi buraya yazmam bile bir umuttur,seçilen başkanın vaatlerinden kaynaklanan bir umut.

Önce iddialı bir takım için iddialı bir koç gelmeli
Sonra en az 3 euroleague oyuncusu gelmeli,illa yıldızları getirin demiyorum ama EL takımlarında oynayan en az 3 isim görmek isterim

Veya 1 yıldız isim gelsin şubeye yeniden ilgiyi çekmek açısından,bir heyecan yaratmak açısından iyi olabilir.Tabiki 1 yıldız yerine EL'de oynayan ortalama 3 isim daha mantıklı ama diğer seçenekte 1 yıldız transferi olsun.

Şimdi sabır vakti,biraz daha sabır,çok değil biraz

Bu iddialı koç olayı bana enteresan geliyor. Biz 2-3m verdiğimiz hocalardan mucize bekliyoruz ondan sonra onlara bir kalibre biçiyoruz. Bir kere beklentiler açısından oldukça ters 2m ile yapacakların az çok belli kaldı ki onda bile geç kaldık.

Galatasarayın Ataman dönemi en düşük bütçesi 6m civarında. Biz herhangi bir koça en azından bu bütçeyi sağladık mı ki bir beklentiye giriyoruz ben bunu bilemiyorum.

Ben Avrupa'dan bir yabancı koç kumarı atmaktansa Ekrem Hoca ile bir şeylerin denemesinde bir sorun görmüyorum açıkçası.

Ati koç basketfaul'e açıklamalar yapmış. Emir olayı iyice sarpa sarabilir gibi duruyor. Günün sonunda Emir 50 k bonservisle gelip jet hızında gelişim gösterse dahi bu kadar çetrefilli ilişkilerin olduğu ortamda piyasada 4 numara kalmayana kadar Emiri beklemek büyük bir idari hata gibi gözüküyor. Tahmin ettiğimiz gibi menajer oyuncu BJK'de kalsın istemiyor muhtemelen (Kandemir hiç beğenmiyormuş) ben size bir şekilde geticem dedi biz de bekliyoruz. Tahminen kendi ortaklık payından feragat edebilir. Rakamlar arasındaki farklılıklar biraz da oradan. BJK 200k istiyormuş ama bonservislerin yarıya yakını hissesi Ati Koç'un. O feragat ederse 100-150 bin arası 100'e yakın bir rakam çıkar. Son olarak Ati Koçun açıklamalarının Şehmus ile FB yöneticisinin görüşmesi ifşa olduktan sonra servis edilmesi de tesadüf olmasa gerek

Ergin hoca genelde ya ikili oyun oynamak ister ya da eşleşme avantajı elde edip oyuncusunun bire biri üzerinden gider. Kurduğu kadrolara bakınca da hep bire biri iyi oynayan kısalar tercih ediyor. Ekrem hoca için ise net bir şey diyemem. Geçen sene başka türlü oynazdı o takım. 3. koç olarak geldi, takım yenilendi derken koç en mantıklı olanı yapıp bizim ligde kalmamızı sağladı. Şimdi bu sene istediği oyunu göreceğiz. O yüzden geçen seneye göre konuşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Ati Koç ile BJknin arası epey gerildi BJK benim değil mi kimseyi satmıyorum noktasına gelebilir ki özellikleri Ahmet Kandemirin sözü geçiyorsa bu hiç de az olasılık değil Ati Koç direkt Kandemiri de hedef almış.Bu durumda biz de iyot gibi ortada kalırız.Ayrıca meselede BJK tamamen haklı bence sözleşmeli oyuncuları için istediği ücreti ister istediğini satar istediği satmaz istediğine süre verir istediğinin turşusunu kurar .Bonservis ücreti ödediğimiz oyuncuyu başka takıma veren adam şimdi çıkmış BJK ile biz böyle konuşmamıştık diyor.Bu arada kuramsal hafıza diye bir şey var yani bir şey olmalı bize zamanında yaptıkları ortada adamla hadi iş yapıyorsun anladık da ipi ile bu kadar derin kuyuya inme bari. İnşallah Günün sonunda biz zaten Canberki 4 numara olarak düşünüyorduk demez birileri.

Son düzenleme:
Eray-Rıdvan-Göksenin-Canberk-Ege elimizdeki yerliler, 2 veya 3 yerli eklemesi lazım fakat piyasada kimse kalmadı gelip ciddi katkı verebilecek. Ligin en kötü yerli rotasyonlarından birine sahibiz geçen sezonki gibi, yabancılar çok kaliteli olmazsa ki zor gözüküyor, işimiz yine çok zor. Motum'un değil 5., 6. yabancı bile olması bize eksi yazar,mümkünse 7. yabancı olmalı ama o da pek mümkün değil gibi. Umarım be sezon bir geçiş sezonu olur ve küme düşmemeyi başarıp, gelecek sezon hamlelerde erken davranabiliriz.

Bildiğin kulüpleri menejerlik şirketleri yönetiyor başkanlar artık gösterme bence örnek vermek gerekirse fenerbahçe sırp italyan ortaklığı ile çalışıyor ertuğrul erdoğan varken bizde abdli menajerlerin eurolig pazarında parlatmak veya düşmüş oyuncuları tekrar oyunculari oraya çıkarmak için kullanılan bir kulüp olmuştuk bu kısa vadede başarı getirse de uzun vade de zarar veriyor gibi görünüyor

Bu sene hedefimiz ligde kalmak olmalı. İlk 8 kalırsak sevinmek gerekir. Bu sebeple bu yılı iyi geçirmemiz gerekiyor. Gelecek yıl için planlamalar yapılmalı. Geçmişten borç bırakılmamalı ve seneye iddialı bir takım oluşturmak için şimdiden çalışılmalı.