2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Süleyman Rodop bütçe 5 milyon dolar olacak demiş ama kimsenin inandığını sanmıyorum. Daha Berkan'ı , Can Uğur Öğüt'ü, Burak Can Yıldızlıyı alamadık. Blackmon'u, Jaitehi elimizden kaçırdık. Nerede 5 milyon dolar?

Transfer de çok geç kalıyoruz, piyasada yetenekli yerli oyuncu kalmadı. İyi ve ligi bilen yabancılar başka takımlara gittiler.. Direk rakiplerimiz olan, Telekom, Karşıyaka, Daçka ve Tofaş çok iyi transferler yaptılar. Verilen sözler tutulmalı. Euroleague A lisansı ileride belki olur ancak böyle bütçelerle kademe kademe de olsa euroleague filan yapılamaz.

Belki eleştimek için henüz erken, 2 hafta oldu mazbata alalı ama, koçumuz geçen seneden beri takımın başında, transferlerin devam etmesi lazım. Özellikle yabancı transferleri...

Son düzenleme:
5 milyon dolara toplam bütçe desen bile 3,5 milyon civarı oyuncu bütçesi olurdu sanırım ama söylendiği gibi gözüken pek böyle değil..Kerem Övet 2-2,5 milyon dolar yazmış sanırım ve temenni ederim o net oyuncu maaş bütçesini kast ediyordur.Bari 2,5 milyon dolar olsa 2 milyon ile 2,5 milyon arasında da ciddi fark var ama sanırım bütçe küçük bir miktar aşım payı ile 2 milyon dolar olur üzerine sezon içinde sakatlık giden gelen oyuncu da olursa mecburen 2,5 milyon dolara yaklaşı gibi bir plan var.Anlaşılan NEF ahım şahım birşey vermeyecek en azından ilk sezon için.

Zaten veremez bence o rakamları. 5m dolar dediğin rakam 40-45m TL yapıyor. Günümüz şartlarında Nef’in o yatırımı yapabileceğini sanmıyorum. 3m onlar verip kalanını kulüp + başka sponsorlarla tamamlayabilir ancak.

Benim anlamadığım bütçe 2 milyon dolar olacaksa nerede ise eşref beyin dediği rakamlar olacak bütçe o zaman herkes eşref beye neden tepki gösterdi gerçekçi olmak yöneticilikte en büyük maharet bana göre tam hatırlamıyorum ama 13.5 milyon tl demişti gailba voleybol takımının bütçesi de dediği gibi olursa burak beyin başkan olmasının anlamı ne demek ki ibrahim bey bile seçilse bütçeler bu rakamlarda olacakmış

İyi de bu sponsor şirketler kendi iş anlaşmalarını ve ticaretlerini dolar üzerinden mi yapıyor yoksa TL üzerinden mi , bunu biliyor muyuz ? Ayrıca bahsi geçen rakamlar bizim gibi insanlar için astronomik olsa da 5-10M dolar bu şirketler için çerez parası.

Ligde düşmemeye oynayan takımların dahi 1 milyon dolar civarı bütçesi vardır . GS'In sponsorunun vereceği para ile onların sponsorlarının vereceği paranın farkı ile GS spor klübünün basketbol şubesi için yaratacağı gelirle örneğin yalovanın kendi yarattığı gelirlerin toplamı ancak 1 milyon fark yaratıyor ise GS yönetim kurulu en ufak bir artı değer oluşturamamış demektir .NEF'de sanki seçim öncesi basketbol için sponsor hazır denebilsin diye sponsor olmuş gibi bir duruma geldi sanki olay ayrıca.

Klüpte birileri İşlerin sarpa sardığını anlayıp şu sevdadan vaz geçip bir an önce Mert Celeple anlaşır umarım yoksa mecburen Polat Kocaoğlu’nu göreve çağırmak zorunda kalacağız. 2 haftada keşke Mert’i alabilsek noktasına gelmemizde payı olan kim varsa ben onlara buradan kendilerine en güçlü şekilde tesüflerimi sunuyorum.

Yerli transferine odaklanmakta çok haklıyız ama yabancı transferiyle ilgili de bir haber yok etrafta. Yerli oyuncu rotasyonu zayıfken yabancıları iyi seçmek elzem hale geldi.

Geçen sene birileri haber yaptırıyordu bana bıraksalar bu oyuncuları Galatasaray'a getirecektim diye. O gün de dedik bu adamı tanıyanlar gerçeği biliyor. Yine biz kötü olduk. Varsın olalım ama dertleri GS üzerinden geçinmek olan herkese gücümüz yettiğince cevabımız olacak. Bir tane menajer koskoca kulübü tehdit ediyor şaka gibi olay.

Evet birisi 2m deyince doğru kabul edip gömüyoruz. Başkası 5m deyince algı. O zaman da dedim bu tarz haberlere itibar etmemek en doğrusu. O yüzden benim için ikisi de çöp haber, bilgi, duyum.
Bu arada Rodop yönetimin son algı yaptıracağı isimlerden birisi olabilir. Kadir deseydi bir nebze.

Burada yönetim eleştirisi yapılmalı tabi. Neden bunu açıklamayıp bu tarz haberlere zemin hazırlarsın?

Açıkçası daha önce de yazdım kendi düşüncem NEF’in 3m sponsorluk parası verdiği. Ki gayet makul rakam başlangıç için. Burada kritik sorular yönetim ne koyacak? Başka sponsorluklar bulup geliri arttırabilecek mi?
Bunları yapamadıktan sonra zaten işin bir espirisi kalmıyor.

@Muhammed Nef’in Türkiye de iş yapan bir firma olduğunu biliyorum. O yüzden geliri gideri TL üzerindendir. Ayrıca pandemi de en çok etkilenen sektörlerden birisi inşaat oldu. O açıdan da Erden Timur’un sponsorluğu önemli.

Evet birisi 2m deyince doğru kabul edip gömüyoruz. Başkası 5m deyince algı. O zaman da dedim bu tarz haberlere itibar etmemek en doğrusu. O yüzden benim için ikisi de çöp haber, bilgi, duyum.
Burada yönetim eleştirisi yapılmalı tabi. Neden bunu açıklamayıp bu tarz haberlere zemin hazırlarsın?

Açıkçası daha önce de yazdım kendi düşüncem NEF’in 3m sponsorluk parası verdiği. Ki gayet makul rakam başlangıç için. Burada kritik sorular yönetim ne koyacak? Başka sponsorluklar bulup geliri arttırabilecek mi?

@Muhammed Nef’in Türkiye de iş yapan bir firma olduğunu biliyorum. O yüzden geliri gideri TL üzerindendir. Ayrıca pandemi de en çok etkilenen sektörlerden birisi inşaat oldu. O açıdan da Erden Timur’un sponsorluğu önemli.

Abi soru basit Galatasaray'ın bütçesi 5m olsa yerli konusunda bu kadar dara düşer miydik? Kartal bize geldi ilk parası fazla geldi alamadık. 1.8 ödeyemedik işte.

Bu arada Rodop yönetimin son algı yaptıracağı isimlerden birisi olabilir. Kadir deseydi bir nebze.

Rodop'un dediği doğru olsa birincisi bu yerliler kaçmaz. Neredeyse herkesi kaçırdık. İkincisi eğer 5 milyon dolardan fazla bütçeli bir takım kurabilecek durumda olsalar bunu baya baya sesli bir şekilde duyururlar ve yönetimin başarısı vs diyerek de PR'ı yapılır.

Yine inanmak isteyen istediğine inanabilir sorun yok. Bir şeye inanmak isteyeni zaten başka bir şeye inandıramazsın.