2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Giden gitmiş kalan kalmış artık. Ortada kimsenin istemediği 2-3 yerli, alternatifli 100'lerce yabancı var. Kadroyu bugün kurmuşsun ya da Ağustos başında çok da farketmez, en azından bizim ülkedeki bütün önemli parçaları sağa sola dağıtmışsın zaten.

27 temmuz 2021den sonra olacak transferler sportif aş toplantısında bütçe belli olacak sonra transferler yapılmaya başlayacak muhtemelen ağustosun ilk haftası gibi olur
Basketbol ile sportif aş toplantısının ilgisi nedir ki?
bu tarihte bütçenin belli olmaması kabul edilebilir değil. Zaten üç kuruş bütçelerden söz ediliyor bir de kadro kurulması için adamların keyfini bekliyoruz.

Basketbol şu an sportif a.ş'ye bağlı olduğu için bütçenin netleşmesi için Sportif A.Ş'den çıkacak karar beklenir muhtemelen ama araya 1-2 transfer sıkışabilir.

Şubenin nereye bağlı olduğundan bağımsız, en düşük bütçeli takımlar dahil iskeletlerini oluşturmuşken; bizde yaprak kımıldamamasını anlamak mümkün değil.

Burada bir kişi çıkıp da Başkan’a şu soruları soramayacak mıyız? Gsbasket’in eskiden bir ağırlığı vardı, bizim de silkelenmemiz lazım.

1- Vizyon ve uzun vadeli planlardan bahsedildi. Bu bağlamda Nef sponsor oldu ki müteşekkiriz. Bu sponsorluğun detayı nedir? Kaç yıllık oldu? Yıllık ne kadar ne veriyor? Yönetimdeki payı nedir?

2- Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri göreve gelip çalışıyorsa; bunu neden resmen bilmiyoruz?

3- Salon inşaatı için takvim nedir ? Ne zaman inşaat ruhsatı çıkacak? Finansman detayı nedir ?Planlanan bitiş süresi nedir ?

4- Ekrem hocanın kulüpteki yeri yadsınamaz. Gelecek hedeflerimize Ekrem Memnun ile mi koşacağız? Amaç uzun vadeli bir planlama ile devam etmek mi ?

5- Bu yılki transfer bütçesi nedir ? Yerli transferinde başarısız olduğumuz aşikar, bu yıl ligde play off mu kovalayacağız? Bu yılki hedefimiz nedir ?

6- Ekrem Memnun şu anki ortamdan memnun mu ? Aklındaki oyun modeli nedir ? Hangi pozisyonlara ne tip oyuncular düşünülüyor ?

7- Motum’un sözleşmesinin devam ettiği söyleniyor. Bu adamı Nanterre transfer ettiğini açıkladı, kiralık denildi. Kulüp bu kiralamayı yaptı mı ? Yaptıysa ne kadar para aldı?

8- Euroleague A lisans hedefi için salon projesi çok güzel bir vaat, ancak tek başına salon yeterli değil, güçlü sponsorLAR gerekiyor. Bir Efes, Fenerbahçe seviyesi için maddi planlama yapıldı mı ?

Bana kalırsa yukarıdaki bir çoğu sistemi, profesyonel yapıyı ilgilendiren soruya yanıt bulamazsak; her yıl gelip bu forumda “ aa Burakcan da gitti, Can elden kaçtı.” diye boş boş transfer kovalamaya devam ederiz.

Sevgilerle.

Bu kadar kısa sürede basketbol aş kurulmasını imkansız olarak görüyorum. Öyle oldu bittiye getirilip genel kuruldan geçmez. Çok iyi hazırlanıp gitsen bile genel kurulun futbol harici branşlara bakış açısını düşününce ben hiçbir zaman olacağını sanmıyorum ya neyse. Bence yönetim de bunu biliyordur. O yüzden neyi beklediklerini anlamıyorum. Dahası hiç basketbol hakkında konuşmuyorlar bile. Yani şu an çıkıp ilk sezon bizim bütçemiz 2 milyon dolar olacak ve kademe kademe artacak dese, transferler için yaz ligini bekliyoruz dese öyle büyük tepki de gelmez. Neyden çekiniyorlar ben anlamıyorum. Korkuyorum 2 milyon dolarlık bir takım bile kuramayacak durumda mıyız diye açıkçası.

Sportif A.Ş'ye bağlı diye biliyorum ben yanlış olabilir ama Futbol direkt olarak Futbol A.Ş'ye bağlı, diğer branşlar Sportif A.Ş. olması lazım.
Benim bildiğim futbol sportif AŞ’ye amatör branşlar derneğe bağlı. Sportif AŞ toplantısı ile basketbolun direkt bir ilgisi olamaması lazım. Hep bir bahaneler artık bir zahmet icraat yapmaları lazım

Galatasaray basketbol şubesine atanan profesyoneller geçtiğimiz hafta ortasında filli olarak görevlerine başladılar. İşleri oldukça zor. Bu hafta içerisinde şubeden resmi açıklamalar gelebilir.

(via@caglartorun)

Videolardan gördüğüm kadarıyla pick and roll ü iyi oynuyor, devrilme sonrası genelde güçlü bitiriyor. Post oyunu da var.
Geçen yıl Almanya’da en efektif oyuncu seçilmiş, 12.5 sayı, 8.5 ribaund , 1 blok , 1 top çalma ve 2.5 asist ortalaması var. ( rakamları yuvarladım.)
Umarım faydalı olur, bizim çapımıza göre fena durmuyor bence.

Almanya Ligi ekiplerinden Brose Bamberg forması giyen 28 yaşındaki uzun, geçen sezon toplamda 50 maça çıkarken 12.6 sayı, 7.8 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Kravish geçen sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 10 maçta 12.5 sayı ve 8 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

Ben de Şampiyonlar Ligi istatistiklerine baktım geçen sezonun. Yüksek diyebileceğimiz bir yüzdeyle şut isabeti var, özellikle ribaund özellikleri dikkatimi çekti, gayet güzel. Pınar Karşıyaka maçlarında da 14 s, 7.5 rb, 2 blok ortalamasıyla oynamış. Beyaz Amerikalı uzunlar genelde atletizmden ziyade fizik olarak güçlü oluyorlar. Biraz daha ayakları yere basıyor.
En azından ölü toprağını attık üzerimizden. Hayırlı olsun takımımıza. Yıllar sonra ilk kez oyuncu araştırıp izledim Galatasaray basketbol takımı için...

Son sene ve bir önceki sezon ACB istatistiklerine bakınca kağıt üzerinde iyi oyuncu gibi. Yerli rotasyonunun hücüm açısından oldukça zayıf olduğunu düşünürsek 5 numara dahil tüm yabancıların hücüm yönünden güçlü oyuncular olması iyi olur diye düşünüyordum. Orta mesafesi de olan uzunun ayakları savunmada çabuk olanını zaten alamayız. Savunmada en azından orta düzey pozisyon bilgisi olsa yeter. Sertaçın da ayakları çabuk değil ama mesafeyi o kadar güzel ayarlıyor ki gayet iyi savunma yaptı bu sezon.