2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Galatasaray ilk yabancı transferini yaptı; David Kravish 2.08 boyuna ve kalın fiziğine rağmen ikili oyunlarda potaya dikine hızlı devrilebilen, post up özelliği iyi seviyede olan, bir uzuna göre faul yüzdesi yüksek (%90 geçen sene) ve hücum ribaundlarında etkili bir isim.

Eksi yönleri; güçlü fiziğine rağmen teması çok fazla sevmiyor ve potadan uzaklaşıp kötü şut tercihlerinde bulunabiliyor, ikili oyun savunmasında da çabuk kısalara karşı adam değişme savunmasında dezavantajları var.

(via@Levent_yavuzz)

Çemberi istikrarlı savunabilen, atlet ve bitirici kaç uzun var ki biz bu bütçelerle getirebilelim zaten? Forvet ve kanat bu konuda çok daha zengin pozisyonlar, biz de esas yatırımı o bölgelere yapmalıyız. Ha gidip Motum'u 4'te devam ettirip 3 numaraya da Jordan Crawford gibi tek taraflı bir Amerikalı bulursak her maç 90 yeme alışkanlığımızı devam ettiririz tabi, o ayrı mesele. Ama böyle bir hataya düşülmeyeceğini umuyorum.

Motum kalsın kalmasın önemli değil; lütfen ribaund katkısı olan, mümkünse 3 4 oynayabilen, savunmada kolay yenilmeyen bir kanat oyuncusu alalım. Yabancı transferlerinde kısaların rakiplere kolay geçilmemesi en önemli kriterden biri, belki de birincisi olmalı.

Ben seviyorum old school pivotları. Assem Marei'den daha iyi savunma katkısı yapabilir ama hücumda bir tık altında kalacaktır. Yine de fena transfer değil. İyi ikili oyun oynar ve hücum ribaundlarında başarılı olur. Tabi biz böyle konuşuyoruz da önemli olan koçun aklındaki oyun için uygun mu, diğer transferlerle bir uyum içinde oynayabilecekler mi? Umuyorum başarılı olur. Takımımıza hayırlı olsun.

Bu hamle ile sanki 6 yabancıya gideceğiz hissi oluştu bende. Tabi Motum'un kalacağını düşünerek bunu söylüyorum.

Dee Bost oldu. İlk hedef Trimble idi ama son anda vazgeçti.. Lucrative deal yazıldığına göre iyi de para verilmiş. Hayırlı olsun.