2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sezon sonu başka takımda oynayıp para kazanması konusunda anlayış gösterdiğimiz oyuncuyu kadroda düşünmüyor olsak bir şekilde orta yolu bulup sözleşmede yazan çıkış bedelinin altında bir ücretle yollardık bence arada karşılıklı iyi niyet var demek ki ya param ya gitmem demezdi Motum. Koç Memnun kalmasını istiyor bence. Doğru karar yanlış karar o ayrı konu tabi. O yüzden 3 numara transferi ve 6 yabancı olacaksa diğer yabancı uzun önemli

Bu arada Bost'un epeydir aradığımız komple 1 numara oyuncu olduğunu düşünüyorum. Zamanında Webster yerine Bost olsaydı başka şeyler konuşuyor olurduk.
2 guardla mı geçeriz orayı ya da saf 2 numara mı alırız bilmiyorum ama gelecek olan diğer kısanın iyi bir skorer olması lazım. Blackmon cuk otururdu oraya.
D'Angelo Harrison da yine beğendiğim birisi

Dee Bost bence çok iyi transfer.Özellikle bizim seviyeler için.Geçen sezonu çok iyi geçirmiş Eurocup şampiyonu takımın önemli bir oyuncusundan bahsediyoruz.Sevindiğim kadar şaşırdığım da bir transfer oldu açıkçası.Benim asıl merak ettiğim Kravish.Açıkçası daha önce izlediğim bir oyuncu değil.Ama onun için de olumlu yorumlar okuyorum izleyenlerden.Demek ki yerli transferdeki başarısızlığı kapatmak için yabancı transferde kesenin ağzını açacağız gibi.Hayırlı olsun ilk yabancı transferlerimiz :)

Sanırım NBA'den düşenleri pek kovalamayacağız. Daha çok Avrupa basketboluna hakim, Avrupa liglerinde oynayan oyunculardan kadro oluşturacağız herhalde. 4 numara için geçen yıllarda Banvit ya da o ayarda bir süper lig takımının oyuncusu vardı herkesin buraya yazdığı, ismi dilimde ama gelmiyor aklıma; Konasenik tarzı bi telafuzu vardı biraz saçma yazdım, o dolaylarda bir ismi vardı. Ek olarak burada yazılan Kyle Wiltjer da Tenerife'ye gitmiş. 3 numara için de Gelebale tarzı biri acaba alır mıyız, yahut bizzat kendisini :D Bence de yabancılarda hücum ağırlıklı tercih yapmalıyız ancak savunmaya da komple sırtını dönmeyecek, mücadele edebilen oyuncular olmalı.

D'Angelo Harrison epey geliştirdi kendini. İki sene önce Hamilton ve Hankins ile beraber oynuyordu sonra İtalya'ya gitti. Bugün Sixers'dan Nba kampı daveti almış.

Sanırım NBA'den düşenleri pek kovalamayacağız. Daha çok Avrupa basketboluna hakim, Avrupa liglerinde oynayan oyunculardan kadro oluşturacağız herhalde. 4 numara için geçen yıllarda Banvit ya da o ayarda bir süper lig takımının oyuncusu vardı herkesin buraya yazdığı, ismi dilimde ama gelmiyor aklıma; Konasenik tarzı bi telafuzu vardı biraz saçma yazdım, o dolaylarda bir ismi vardı. Ek olarak burada yazılan Kyle Wiltjer da Tenerife'ye gitmiş. 3 numara için de Gelebale tarzı biri acaba alır mıyız, yahut bizzat kendisini :D Bence de yabancılarda hücum ağırlıklı tercih yapmalıyız ancak savunmaya da komple sırtını dönmeyecek, mücadele edebilen oyuncular olmalı.

Gediminas Orelik mi kardeşim 😀

Kravish bence iyi transfer ama Bost konusunda çok emin değilim. Ne vereceği belli bir oyuncu ama ben daha potansiyelli bir oyuncu tercih ederdim. Hatta belki de Pierre Jackson'u tutardım.

1-2-3-4-4.5-5 şeklinde bir planlama yapılıyorsa Kravish'in yanına atletik yetenekleri önplanda pota altında caydırıcılığı olan bir 4.5 tercih edilmesi de iyi olabilir. Motum'u da hiçbir şekilde tutmam ben olsam.

Direkt aklıma Gabe Olaseni geldi ama o başka bir takımla anlaştı bile galiba. Sanırım Darüşşafaka ile anlaştı, yalan olmasın.

Guard diye saf 2 numara alırsak sezonu iyice çöpe atarız. Yine saf ve tek yönlü 3 numarada kadro kimyasını bozar. Ligde 5 yabancı olacak kadroda, her maç biri dışarıda kalacak, dışarıda kalanı aramayacağız bir yapı oluşturmaya çalışmak lazım, lazımdı.

Dee Bost dahil kimseye 250-300 bin $ bandının üstüne çıkmamışızdır çıkmayız umarım. Paramız vardıysa düzgün bir yerli rotasyonu olustursaydik. Yine para vardıysa Colson Elgin Cook Blackmon vs. 2-3 ligimizde oynamış oyuncu alıp biraz daha garantiye gitseydik. 5 te 5 tutturmak kolay değil.

Oncelikle herkese merhaba...Transfer dedikodularına yapılan yorumlarda dikkatimi çeken bir nokta var...Herkes (haksız sayılmazlar) oyuncuları istatistikleri üzerinden değerlendiriyor lakin geçen sene bu zamanlari hatırlarsak ben dahil transferleri duydukça keyiften uçuyorduk....Hepsinin istatistik kağıdı kabarıktı...Motum olsun macon olsun rj olsun Alex olsun hepsi sayı tarafında ozellikle dolu oyunculardı ama bir araya geldiklerinde sonuç hüsran oldu...Bazı oyuncular istatistik kağıdını dolduruyor ama takıma zararlı oluyor ki basketbolda bu çok yaygın bir durum...Kim bilir belki bu sene akillanmisizdir istatistik kağıdına degil takıma oynayan bir takım kuruyoruzdur...Ne demiş ferguson...İstatistikler mini etek gibidir çok şeyi gösterir ama herseyi değil...

3 ve 4 numarada daha çok atletik özellikleriyle savunma yönüyle öne çıkan isimler almamız lazım Bost'un da savunmasının beklentiyi karşılayacağını düşünürsek 2 numaraya daha çok Harrıson tarzı bir isim düşünmek daha doğru bir tercih olur Kravish'de daha çok ofansif yönüyle öne çıkacak gibi çünkü

Motum öyle bir adam ki, savunma konusunda gördüğüm en acaip kara deliklerden biri. Umarım tutmayız takımda. Çünkü tutarsak alacağımız herkesi onun savunma defolarına göre alacağız. Kalacaksa da muhakkak şutu olan, savunmada iyi atlet 4.5 numara almalıyız.

Şubeden son haberler:
-Murat Ozyer, alt yapı işi olmamış.
- Okben bitmek üzere
- Kenan Sipahi'den vazgeçilmis
- Sadık Emin Kabaca için pazarliklar devam ediyor.(Büyük bir bonservis var yazik)
- Melo Trimbe için temaslar devam ediyor. Alternatifi TR'de oynamış başka bir isim.
- 3 numara için 2 aday var.
- Motum konusu hala tam net değil. Onun durumuna göre 4 numara transferi yapılacak.

(via@eyupyildiz)

Son düzenleme: