Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

- “Gelecek sezon ya Abdi İpekçi ya da Sinan Erdem’de oynayacağız. Bunu yönetim belirleyecek. Ancak geçen sene Cirque du Soleil geldiğinde 1 ay Abdi İpekçi’de oynayamadık. Bunu istemiyorum.”

Oktay hocanın vatan gazetesine verdiği röportajdan.Seneye sinan erdemde olacağz anlaşılan.

Yalnız böyle lafla İpekçi'de kalmalıyız demekle olmuyor birşeyler yapmamız lazım yönetim ve taraftar olarak.

Çünkü çok net bize kakalamak istiyorlar Sinan Erdem'i.

Gelecek sene lig ne zaman başlar?
Sinan erdem'e geçeceksek Ekimin sonuna doğru orada tenis turnuvası var. Eğer Eurolig'e girersek ilk haftası Ekim sonuna denk geliyor. Olası bir Sinan Erdem'de oynama durumumuzda yine 1-2 hafta başka salona geçmemiz gerekecek.

Federasyon ile anlaşıldı seneye tekrar İpekçideyiz. Salonun sahi içi kısımlarında önemli değişiklikler olacak ayrıca.

Değişikler bir kaç yerde yazılmış.

-GS TBF ile anlaşmış yeni sezondada İpekçi'de maçlar oynananacak ve saha içinin kapasitesi arttırılacak GS İpekçi'yi revize edecek.
-GS İpekçi'ye yatırım yapacak yeni düzenlemeler olacak benchlerin yeri değişiyor, saha içi daha düzenli hale geliyor yenilikler olacak.

Benchler eski yerine alınacak sanırım. Bunu bende duydum. AÇıkcası canımı sıkmadı da değil. Bu gidişle seneye bench arkası olamayacağız. Gerçi kobmine alanalrın çoğu maçı seyretmek istiyor. Bench arkası cefadır, kolay kolay maç seyredemezsin o da ayrı konu..

bildiğiniz gibi İnter ve milan aynı stad da maçlarını oynamalarına rağmen farklı isimleri kullanıyorlar , kulübünde basketbola hizmet etmiş bir büyüğünün ismini bu salonda dönüşümlü olarak kullanabilir mi?

Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla Sinan Erdemde düzenlenecek Tenis Turnuvası yüzünden parkede ve salonda değişiklik yapılıyormus.Bu yüzden Efes ve Fb sezona Abdi İpekçi Spor Salonunda başlayacaklarmıs.Turnuva 25 30 Ekim arası ama geri düzenlemeler 15 Kasım'a sürecek diyorlar.Efes Sinan Erdem'e hemen geçerken Fb ise yeni salonu tamamlana kadar Abdi İpekçi'de oynayıp direk yeni salonuna gitmeyi düşünüyor.O salonunda Aralık ortası açılması bekleniyor.
Böyle bir durum var bu konuda daha geniş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba.
Acaba bizim yaptırdığımız salon içi koltuklar ve Storelara herhangi bir zarar gelmemesi için yetkili kişilerin gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla Sinan Erdemde düzenlenecek Tenis Turnuvası yüzünden parkede ve salonda değişiklik yapılıyormus.Bu yüzden Efes ve Fb sezona Abdi İpekçi Spor Salonunda başlayacaklarmıs.Turnuva 25 30 Ekim arası ama geri düzenlemeler 15 Kasım'a sürecek diyorlar.Efes Sinan Erdem'e hemen geçerken Fb ise yeni salonu tamamlana kadar Abdi İpekçi'de oynayıp direk yeni salonuna gitmeyi düşünüyor.O salonunda Aralık ortası açılması bekleniyor.
Böyle bir durum var bu konuda daha geniş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba.
Acaba bizim yaptırdığımız salon içi koltuklar ve Storelara herhangi bir zarar gelmemesi için yetkili kişilerin gerekli önlemleri alması gerekiyor.
Salonu tek biz kiraladık diye biliyorum.Diğer takımların oynaması zor diye biliyorum.

Salonu kiraladık ise acaba parkede ve diğer görünür alanlarda logomuz vb Galatasaray yazısı, renkleri, simgeleri falan kullanılacak mı? Geçen seneki laci zemin bana hoş gelmiyor.

spirou, armani, olympiakos gibi takimlar ne guzel kirmizi salonda oynarken biz maçlarimizi , bizden baska kimsenin kullanmadigi abdi ipekçi'de dahi maviye boyanmis parkelerde oynamamizi hazmedemiyorum. umarim yonetim bu duruma el atar. gecen sene fb ulker serisinde çok zoruma gitmisti. sanki ev sahibi oldugumuz maçlari fener'in salonunda oynuyormusuz gibiydi. bide bu yil avrupa'da kendimizi dunya'ya tanitiyoruz.

yonetimin bu konuda açiklamasi oldu mu ?

Biz niye kendimiz bir spor salonu yapamıyoruz çokmu zor bir salon yapmak ne kadar maliyeti olacakki hadi stadı yapamadık maddi imkansızlıktan 10 bin kişilik salonu yapmaya galatasarayın gücü fazlası ile yeter.

Biz niye kendimiz bir spor salonu yapamıyoruz çokmu zor bir salon yapmak ne kadar maliyeti olacakki hadi stadı yapamadık maddi imkansızlıktan 10 bin kişilik salonu yapmaya galatasarayın gücü fazlası ile yeter.

Öyle kolay değil. Ülker Arena 13.800 kişilik ama maliyeti 150 milyon dolar. Gerçi bu rakama diğer tesisler dahil mi bilmiyorum. Dahilse bile nereden baksanız yine 100m dolarlık bir maliyet çıkar ortaya. 10.000 kişilik NBA standartlarında bir salon ise bence en az 70-80m milyon dolar tutar. Ki bu sadece inşaat maliyeti. Bir de arsa maliyeti var. Böyle bir salonu şehir merkezinden çok uzağa yapamayacağımıza göre en az 50-60m dolar da arsa maliyeti çıkacaktır. Eder sana toplamda 120-140m dolar. Bizim borçtan kıçımız kaf dağından görünüyor. Ülker gibi sağlam bir sponsor olmadan olmaz o iş. Yani sırf klübün gücü ile olmaz.

Ancak sağlam bir sponsor bulunursa klübün cebinden 5 kuruş para çıkmadan böyle bir salon yaptırılabilir. Yapılması gereken İstanbul'ın cazip bir yerinde içinde spor salonu da barındıran mix use (Spor salonu, alış veriş ve eğlence merkezi, otel ve konferans salonu gibi) bir projeyi hayata geçirmektir. Salon haricinde kalan kısımların tamamı atıyorum 20-25 seneliğine sponsor firmaya verilir. Birde Salona yine 20-25 seneliğine sponsorun adı verilir. Tıpkı Ülker Sports Arena'da olduğu gibi.

Aksi takdirde klübün mali gücü ile böyle bir salon yapılamaz. Zaten klübümüzün bir mali gücü falan da yok. Tüm gelirlerimiz bankalara ipotekli durumda. Hazır bunu da demişken milyar dolarlık gayrimenkulümüz var. Neden bir kısmını satıp şu lanet borçlardan kurtulmuyoruz? Neden bankalardaki ipoteklerimizi kaldırmıyoruz? Her geçen gün çılgınca faiz öderken öylece duran gayrimenkulleri neyleyim ben?