[MEDIA=youtube]nhi1oVvmw8I[/MEDIA]

Austin Daye

Bugün maça ortak olacağımız anlarda sakat oynayan Micovun yerine parkede olsaydı çok şey değişebilirdi. Kızılyıldız maçında eli sıcak olduğundaki gibi bir an yaşanabilirdi maçın sonlarında ama kenarda unutuldu maalesef.

Böyle rezalet bir savunma görmedim. Ercegle kıyaslanınca gülüyordum ama hakikaten kıyaslayanlar haklıymış. Yaptığı hatalara çıldırmamak elde değil

Her geçen gün ne kadar büyük bir yetenek olduğunu daha da iyi görsem de mental olarak ne kadar da kara delik olduğunu da aynı oranda görüyorum maalesef. Bir maç içi anektod aktarayım. Olympiakos maçında takımımızdan bir isim serbest atış kullanırken Daye bizim sahaya geldi ve kenardan Yakup hocayı çağırıyordu, çağırma amacı ise siyahi oyunculara özgü bir takım el hareketlerinin seri halde yapılması ile gerçekleşen o selamlaşma rutinini gerçekleştirmekti. Yakup hoca çok istememeye istemeye geldi ve tam o esnada Ergin hoca görüp bağırdı ne yapıyorsunuz ya diye. Yani ateşli bir Euroleague maçının ortasında birden varoş zenci selamlaşması yapmak için yardımcı koçu saha içine çağıracak zekada bir adam maalesef. Zaten her 3 attıktan sonra eliyle 1 dakika boyunca 3 işareti yapıyor, savunmaya dönüyoruz hala parmakları 3 halinde abuk subuk mimikler. Maça 3 atmak için çıkıyor, oynanan basketbol falan pek anladığını zannetmiyorum.

İstediği kadar yetenekli olsun bu zeka seviyesi ile takımı pek bir yere taşıyabilmen falan mümkün değil maalesef. Çok daha yetenekli olduğu Erceg'in bile çeyreği kadar falan reel katkı yapamayacaktır sahip olduğu hem basketbol hem brüt IQ ile maalesef. Justin Doellman'dan tut diğer Avrupa 4 numaralarından falan kat kat yetenekli olup onların 10da 1i kadar basketbolcu olabilmek kendisini üzmüyorsa bana da bir şey demek düşmez.

Bu sezon en çok sevindiğim transferdi. Ama sadece tek taraflı oynadığı için sayı atsa bile önemi kalmıyor çünkü hemen sayı yiyoruz. 2.11 boyuyla pivotlarımızdan daha uzun. Ama zayıf olduğu için savunmada direnç gösteremiyor. Enerjisini hücuma saklıyor ama hücumda da kötü gününde olduğu zaman tam bir boşluk oluyor. Yanlış bir transfer değil kesinlikle bizim standartlarımızda bir takıma göre ama yanında savunması 0 oyuncular olunca beklenen Daye'nin uzağında kaldı diyebiliriz.

Udoh gibi oyunun her iki tarafını da iyi oynayabilen bir oyuncuyla yan yana oynasa daha faydalı olacak. Deon Thompson da maalesef sertliği veremiyor. Yine bütün sezon çöpe gitmeden Deon'un yerine öyle bir oyuncu bulup almak lazım Patric Young gibi.

Bu adam 3 oynamaz mi?Bir yolunu bulup

Bu adam 3'te oynar 4'te oynar heleki bizim takım gibi savunma ve kimya özürlü takımda daha çok 3 oynasa daha iyi olur 4 ve 5'e savunması nispeten daha iyi olan Deon ve Tyus ile sahada daha dengeli takım olur ama bunları düşünecek,kurduğu takımın vahametini bizden aylar sonra ancak görebilen sonra üzerinde çalışacağına onlara tavır yapıp hedef gösteren EC seviyeli koç olunca bunları düşünemiyor elbet.

3 numara süper oynar hemde eşleşme sorunu yaratır hucumda. Savunmada ağır kalabilir.
Biz niye 1-3-1 veya combine alan savunması denemiyoruz. Madem adam adama set oyununda hep adam kaçırıyoruz. Zaten dış alanda da iyi savunma yapmıyoruz. Bari ya tam saha baskılı çok adam değiştirerek ve alan savunması, 4 uzun ile haata Emir de guard oynarsa 5 uzun ile yapabiliriz. Riband alıp eşkeşme sorununu her oyuncu için kullanıp arkadı dönük pota altı geçilleri ile sayı bulabiliriz

Ne 3 ne 4 oynar parkede. Ama sokak basketbolunda Allah olur.

Bu adamın savunma yapmayışının tamamen kafa yapısıyla alakalı olduğunu yaz başında yazdım defalarca. Yeni yeni fark ediliyor olması güzel.

Hoca şimdi de Daye'e taktı. Micov 37 dakika oynadı bugün. nasıl Pleiss katkı verdiyse bugün,Daye de muhakkak katkı verecektir. Küstürülmemeli bence.

Aslında bugün Daye'nin oynamamasında, bence, biraz Blatt'ın katkısı oldu. Çoğu zaman verim alamamasına rağmen, dört kısa da fazla ısrar etti.Bizimde Micov savunmada , bu ısrar karşısında iyi giderken ve geçtiğimiz bu kritik dönemde iyi bir oyun yakalamışken , düzenimizi bozmamızı gerektirecek bir pozisyon oluşmadı maç içinde.Bugün özelinde Daye bile oynamadığına bozulmamıştır diye düşünüyorum.

Bence böyle olmalı. Daye bence çok özel bir oyuncu ama biz de olmasının sebebi savunma yapamıyor oluşu. Yani bu takım iyi bir oyuncu savunma yapsa EL' de her takımda birinci opsiyon olarak oynar. Daye savunma yapana kadar bu kadar süre almalı daha fazlasını değil. O da bir şekilde savunma yapmayı öğrenecek bunun başka çaresi yok. Savunma yapmayan bir oyuncunun Durant olsa yeri yoktur Avrupa basketbolunda.

Daya savunma yapamayan bir oyuncu değil, savunma yapmayan bir oyuncu! Savunma yapamayan oyuncu için bknz. Zoran Erceg.

Bizim insanımız biraz balık hafızalıdır ve mübalağayı da sever ne yazık ki! Erceg sanıyorum basketbolu bıraktı ama savunmanın s sini yapamıyordu. Daye FBÜ maçında mesela Tyus ın yapamadığını yaparak Udoh un arkasında kalıp şutunu bozabildi ama oyun tarzı ve kafa yapısı dolayısıyla bunu istikrarlı şekilde yapabilecek bir oyuncu değil. Zaten savunmada konsantrasyonu hücuma göre çok düşük.

Koç madem ki bu adamı getirdi, ondan kısa sürelerde nasıl verim alacağını çözecek. Ne Diebler, ne Schilb ne de Micov sf den beklediklerimizi tam olarak yapan oyuncular değil, bir de üzerine pf yi yedekleyecek oyuncumuz yok ve bu işi de Micov a yüklüyoruz. Ege veya Orhan bir maç iyi oynasa on maç unutulur. Bu kadro kurulurken Daye yi kim yedekleyecek diye düşünmeyen kimse ona bakarım ben.

Beklentim büyüktü fakat savunma olarak bu kadar leş olduğunu düşünmemiştim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Az savunma yapsan gülüm. Tamam rice hızlı ama adam yürüyerek geçti seni Doelmanin eline topu veren Pleiss gibi azcık hirs be canim..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mutlaka sen de devreye gireceksin.Ama az daha savunma gayreti lazım.Bu takım sensiz olmaz.
Sana inanıyoruz kadife bilek!

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Daye'nin kesinlikle harcanmaması gerek. Çok çok özel bir oyuncu. Koç takım içinde bir sağlam bir rol kesinlikle bulmalı onun için. Bir de şu var, bu adam eyvallah savunmada kötü de bu aralar hücumda da kötü. Ancak, bunun sebebi kendini maça vermiyor oluşu vs. değil. Adam için setimiz yok. Tek yapılan; tepede kaptana perdeden sonra dışa devriliyor eğer boş kalırsa üçlük atıyor yoksa topu geri veriyor. Çok da hoş değil. Kısaca bu adamın kıymeti bilinmeli, çok büyük potansiyel...