BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Bjelica geçen sezon Efes'te "formanın hakkını" verebilen iki üç oyuncudan biriydi. Beklentilerin baya üstüne çıkmıştı. Bana kalırsa takım kimyası ve 4-5'te kullanmaları açısından çok akılcı bir hamle oldu. Lasme de 5'te oynar daha çok. Zaman zaman Saric-Lasme-Krstic de kullanılabilir 3-4-5'te.

TOP 16 öncesi bir combo guard bulabilirlerse final four yapma şansları hayli yüksek. Tabi kağıt üstünde konuşuyoruz, hem futbolda hem de basketbolda herşey her zaman normal seyrinde gitmiyor malum.

Planinic-Draper-Doğuş
Janning-Cedi
Perperoglou-Birkan
Saric-Bjelica-Okben
Lasme-Krstic-Deniz

Son yılların en güzel takımını kurdu Efes. Bakalım pratiğe dökebilecekler mi?

Matt Janning iyi şutör.Savunması sıkıntılı tabii ama ben kötü transfer olduğunu düşünmüyorum Efes adına.Tabii Langford'u alsalardı kendileri açısından daha iyiydi.Draper yerine daha dominant kısa alsalardı Janning'den daha iyi katkı alırlardı.

Bu arada Udrih'in Memphis ile yeniden anlaşmasının ardından Calathes'in Avrupa'ya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor ve gideceği üç adres konuşuluyor:FbÜlker,Panathinaikos,CSKA Moskoca.CSKA,De Colo sonrası tercih etmeme durumu yükek,geriye iki takım kalıyor.Calathes yaptığı açıklama da paranın önemli kriter olacağını bahsetmiş.Ana faktör "para" olacaksa karşı tarafın imza attırma olasılığı yüksek.Aman Allah korusun diyorum sadece.Calathes Avrupada çok fark yaratır.

Matt Janning iyi şutör.Savunması sıkıntılı tabii ama ben kötü transfer olduğunu düşünmüyorum Efes adına.Tabii Langford'u alsalardı kendileri açısından daha iyiydi.Draper yerine daha dominant kısa alsalardı Janning'den daha iyi katkı alırlardı.

Bu arada Udrih'in Memphis ile yeniden anlaşmasının ardından Calathes'in Avrupa'ya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor ve gideceği üç adres konuşuluyor:FbÜlker,Panathinaikos,CSKA Moskoca.CSKA,De Colo sonrası tercih etmeme durumu yükek,geriye iki takım kalıyor.Calathes yaptığı açıklama da paranın önemli kriter olacağını bahsetmiş.Ana faktör "para" olacaksa karşı tarafın imza attırma olasılığı yüksek.Aman Allah korusun diyorum sadece.Calathes Avrupada çok fark yaratır.

Çok teşekkür ederim :)

Bu arada Efes'in transferlerinin anlam kazanması için bence Calathes transferi onlar için ideal.

Yeter ki Ülker"e gitmesin..

Yahu adamlar geçen yıl oyun kurucusuz oynadı tek maçla f8i kaçırdılar Melihle Bo ile oyun kuruyorlardı. Şimdi bu kısa rotasyonuyla avrupada 3 5 takımda olan rotasyona kavuştular kandırmayalım birbirimizi.
F8'i kaçırdılar mı ? Rezil olarak elendiler.
Bir caps varya küfürlü 'yenilirsin anlarımda bu ne ......' diye aynen o hesap.O kadroya oyun kurucu almazsan ve sokak basketbolu oynayama kalkıp Kleiza'yı forma sokamazsan böyle haşat ederler.
Sizin için demiyorum ama Sato ve Andersen'in geldiği sezonda bile F4 dediler.Medya şişirdi.Bi cacık olmaz dedik.Sanırım Macabi maçıydı ilk yarı 30 mu 35 mi fark yediler (tam hatırlamıyorum ama fark çok yüksekti) rekor kırıyorlardı.Yani her sene aynı terane şişir babam şişir F4 felan.Bekle yaz gelsin...
Mahmut Uslu yine F4 demiş.Ne diyelim. Cska-Real-Barca-Oly-Pana Macabi gibi takımlarda diyor ki biz elenelim sen gel.

FBUnun aldigi isimlerin hepsi burada surekli dile getirildi. Basima is gelmeyecekse; Efes ve FBUnun aldiklari adamlarin iki tanesini biz alsaydik su an forumda lig sampiyonlugu kutlaniyordu sad but true.

Yahu adamlar geçen yıl oyun kurucusuz oynadı tek maçla f8i kaçırdılar Melihle Bo ile oyun kuruyorlardı. Şimdi bu kısa rotasyonuyla avrupada 3 5 takımda olan rotasyona kavuştular kandırmayalım birbirimizi.

Aynı Fenerbahçe'den mi bahsediyoruz? Hani F4 diye yola çıkan Fenerbahçe? Şimdi 1 maçla F8'i kaçıran Fenerbahçe mi oldu? Biraz daha zorlarsan tarihin en başarılı sezonu da dersin.

Bu arada transferlerinin hiç birine laf eden yok. Hepsini ayrı ayrı takımımda görmek isterim. Ama bu dengesiz ve hatalı bir kadro yapısı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Aynı duruma Efes açısından bakalım. Hangisine bayram etmezsin? Ama iyi kadro diyebiliyor musun?

Şu halleriyle 2 tane iyi isimlerden oluşan ama kötü olması çok muhtemel 2 takım var

Peki bu sene oyun kurucuları var mı?Bogdanovic kötü oyuncu muydu?Geçen senenin başındaki Bogdanovic Hickman'dan ve Bogdan'dan çok daha iyi oyuncuydu.Bo bana kaldıysa şu anda hangi takıma giderse gitsin kesinlikle fark yaratacak oyuncu.Kleiza kötü oyuncu muydu geçen yıl geldiğinde.Bana kaldıysa Fenerbahçe geçen yıl daha iyi takımdı ancak kötü yönetimden ne hala geldiler.Bu senede fazla fark yaratcaklarını düşünmüyorum.

Aldiklari adamlarin hepsi ayri ayri cok degerli isimler(Hickman'i kadromda 2 numara olarak gormek istemistim.) ama Fenerbahce'nin guardi kim su anda?Var mi ya da?Berk mi?Hem Hickman hem de Goudelock topu getirebilen oyuncular ama oyun kurucu degiller.Bojan'i gonderecekler,Bogdan gelecek onun yerine 2-3 pozisyonu icin,size olarak cok onemli bir kayiplari var.Post-up yapabilen her 3 numara,savunmalarini parcalar.(Khryapa,Micov,Ingles,eski Hawkins)

Hickman,Bogdan,Goudelock,Bjelica,Zoric olmak uzere 5 adet yabancilari var.Sanirim Vidmar'i da 7.yabanci olarak kullanacaklar Euroleague icin.Buna 1-2 ekleme yapacaklar.Guard alsalar ligde pivotsuz oynayacaklar,pivot alsalar ligde gercek guardsiz oynayacaklar.Bi planlari var ama bence yanlis kadro yapilanmasina sahipler.

Bu Fenerbahce'yi,Rijkaard'in Galatasaray'ina benzetiyorum biraz,kaliteli cok isim var ama kurgu yanlis.Savunma sertligi olan hic bir oyunculari yok.(Suanki kadroda hala en iyi savunmacilari Omer Onan,o da kalirsa)

Bizim yapacagimiz hamleler daha onemli an itibariyle.Oyuncu secimi konusunda Ergin Hoca'ya cok guveniyorum.

Henüz konuşmak için erken olmakla beraber F.Ülker'in şu anki kadrosu geçen senenin gerisinde. Anadolu Efes ise geçen senenin 2 seviye üstüne çıktı belki de. Bize gelince ise daha kadro yok malesef.

Basketbola dair konusacak mantikli bir argumanin varsa konusalim.Freeland keske gelse,pota altlari iyice hallac pamuguna doner.Onlarin ihtiyaci olan uzun kesinlikle dorsey tarzi iceriyi kapatabilecek bir uzun.Tam olarak kiyaslanamayacaklar olsa bile McCalebb ve Hickman,in kendilerine gore dezavantajlari ve avantajlari var.Ama guardlari(guardiniz?) yok.Hickman guarddir,sezonu onla gecerler diyorsan;bol sans derim.

F8 olayina gelecek olursak;Fantasy Euroleague oyununun sonucunu buraya neden tasiyorsun anlamak cok guc.Milano macinda hakemler,Turk hakemlerin cesaret edemedigi,sonuna kadar hepsini almasi gereken teknik faulleri caldilar Obradovic'e.Ayni hakemler final serisini yonetseydi,4-1 le bu seri biterdi bizim adimiza arkadasim.

Gorunen o ki;senelerdir cuvalla para dokup,her sene rezil olmak,Galatasaray'in dusuk butcelerle,cok cok daha basarili olmasi bazilarinin canini sikiyor.

Bojan Bogdanovic, Bo McCalebb ve Lines Kleiza gidenler
Ricky Hickman, Goudluck ve Bogdan Bogdanovic gelenler.

Gelen yerlileri çok umuramıyorum açıkçası. Fenerbahçe'yi bu kadar şişirenin aklından veya renginden şüphe ederim..

Bizde şu ana kadar bir numara yok, ancak eninde sonunda yine kafa kafaya oynayacak bir takım yaratırız..

"Yahu Bo 10 metre geriden savunuluyordu euroligde hep. Şimdi Hickman ı savunamazlar öyle. Kleiza desen dizleri tamamen bitmiş şuan boşta yüzüne bakan yok. Bojan desen ne boş şutlarla takımını yaktı. Tüm bunlara ragmen Milano maçını hakeme kaybedip f8 den oldular. Bence bu yıl daha da iyi takım oldular üstelik Freeland Vesely falan diyorlar halâ. hedef f4 diyecekler tabiki bizim çapsız Özyer giibi gruptan çıkmak hedefimiz demezler.""

Onlar her sene f4 diyor her sene milyonları yatırıp top 8 görmeden aglamaya başlıyorlar,Bu senede farklı olmaz.