Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YALÇIN: ''GELECEKTEN UMUTLUYUZ''
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın, 5 haftada aldıkları sonuçlara rağmen gelecekten umutlu olduklarını ve yapacakları takviyelerin ardından arzuladıkları sonuçlara ulaşacaklarını söyledi.

Yalçın, aldıkları bazı yabancı oyuncuların yetersiz olduğunu ifade ederek, ''Hem uyum sağlayamadılar, hem de kişilikleri oturmamış insanlar. Bu nedenle sorunlar yaşıyoruz. Geç değil, yeni takviyeler için çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

Takımın toparlanacağına inandığını vurgulayan Şeref Yalçın, ''Bir şutör takviyesi yapacağız. BK Ventspils takımında forma giyen ABD'li Jimmy Baxter ile görüşüyoruz. O büyük olasılıkla yarın olacak. Ayrıca uzun bir oyuncu alacağız. Denemek için getirdiğimiz Butler ilk beşte oynayacak oyuncu değil. Austin'in boşluğunu doldurmak için bu konuyu beklettik. ABD'li Jeremy McCoy da düşündüğümüz oyunculardan biri. Biz rahatız. Düzlüğe çıkacağız. Gelecekten umutluyuz. "Yapacağımız takviyelerle istediğimiz sonuçlara ulaşacağız'' diye konuştu.

Şeref Yalçın, geçen hafta başından beri sorun çıkaran ve antrenmanlara çıkmayan Austin'i mahkemeye verdiklerini ifade ederek, ''Austin'in hiçbir hakkı yok. Herhangi bir gecikmesi söz konusu değil. Sözleşmesinde ödemelerde 30 gün gecikme olur maddesi yazıyor. 15 günlük gecikmemiz var. Bundan dolayı sorun yarattı. Antrenmanlara gelmedi. Verdiğimiz paranın yanı sıra tazminat talebinde bulunduk. Yüzde 99 hakkımızı alacağız. Kendisi hala Türkiye'de. Antrenmanlara gelmiyor. Takımın da huzurunu bozuyor. Arkadaşları da bundan rahatsız'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Şube sorumlusu bu kadar mı rahat olabilir ? Lig başlamış,adamların para sorunu yüzünden takımdan ayrılmış,belli ki takımda husursuzluk var ama sen hala "gayet rahatız,hiçbir sıkıntımız yok" de.Şu tablodan sonra Kobe Bryant'ı bile getirseler ben şampiyon adayı olarak görmem bu takımı."İstediğimiz sonuçlara ulaşacağız" derken sanırım ligden düşmemeyi amaçlıyor..
 
Ödeme sorunlarını sağır sultan duydu. Sitelerde Chatman'ın menejeri açıklamalar yapıyor. Artık üst düzey bir oyuncu (zaten verilmeyen) para ile bile gelmez sanırım.


Ekleme : Basketdergisi söz konusu oyuncularla anlaşıldığını öne sürmüş


Siyah - Beyazlılarda bugün açıklama yapan Şeref Yalçın'ın bahsettiği iki oyuncuyla büyük ölçüde anlaşıldığı belirtildi.

Beko Basketbol Ligi'nde üst üste 4 yenilgi alan Beşiktaş Cola Turka'da yabancı oyuncularda değişime gidilirken yeni gelen isimler de belli oldu. Siyah - Beyazlılarda Austin ve Stanojevic'in yerine yönetimin bir iki numara bir de pota altına isim alacağı kaydedilirken geçen sezonu Ventspils'de geçiren ve sezon başında Base Oostende'ye imza atan Jimmy Baxter'ın yarın İstanbul'a geleceği belirtildi. Skorer bir oyuncu olan ABD'li isim oldukça atletik bir oyuncu olarak tanınıyor ve geçen sezon Letonya Ligi'nde smaç şampiyonu olmuştu.
Ancak Ventspils'de sezonun sonuna doğru coachuyla tartışan Baxter'ın savunma yapmadığı ve takım ruhunu bozduğu gerekçesiyle tatsızlıklar çıktığı öğrenildi. Taraftar forumlarında bazı Letonyalılar Baxter'ın çok atletik bir skorer olduğunu söylerken ABD'li ismin sezon sonuna doğru kimseyle konuşmadığı ve savunmaya yardım etmediğini belirtti.

Beşiktaş Cola Turka'nın bir diğer transferi Jeremy McCoy da pota altını domine edebilen yetenekli bir isim olarak görülüyor.
 
Beko BL 6. Hafta Programı

18 Kasım 2008 Salı
16:00 Kepez Belediye ? Antalya Büyükşehir Belediye (Kepez Spor Salonu) Sky Türk Canlı Yayın

19 Kasım 2008 Çarşamba
18:00 Beşiktaş Cola Turka ? Aliağa Petkim (BJK Cola Turka Arena) Spormax Canlı Yayın
18:00 Casa TED Ankara Kolejliler ? Banvit (TOBB Spor Salonu)
18:00 Erdemir ? Galatasaray Cafe Crown (Erdemir Spor Salonu)
18:00 Mersin BŞB ? Darüşşafaka Cooper Tires (Edip Buran Spor Salonu)
18:30 Oyak Renault ? Türk Telekom (Bursa Atatürk Spor Salonu)
19:30 Pınar Karşıyaka ? Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Karşıyaka Spor Salonu)
20:30 Efes Pilsen ? Fenerbahçe Ülker (Ayhan Şahenk Spor Salonu) Spormax Canlı Yayın
 
Spormax'de Mola programın'da da BJK'nin Jelani McCoy ve Jimmy Baxter ile anlaştığını(yada büyük ölçüde anlaştığını net ifadeyi hatırlayamadım ) söylediler.
 
Erdal Avcı' Alıntı:
Eski Bucks'lı Jelani McCoy nasıl gelsin size?akıl var mantık var.

Size derken beni kastediyorsan ben Galatasaray taraftarıyım sevgili Erdal.Her ne kadar ezeli rakibimiz olsa da olaylara objektif yaklaşmak gerekir,bende öyle bir yorum yazma gereği duydum bu yüzden.

Gelir mi gelmez mi bilinmez lakin gelseler bile bu yönetim olduğu sürece onlarda 3 ay içinde o gelen oyuncular da gider takımdan.
 
Şu anda gsbasket'te 20 kişilik bir grup Efes-FB maçındayız ve çok güzel bir maç oluyor. 3 maçtır canlı izliyorum Efes'i ve üçtür kazanıyorlar. Bugün de çok iyi savunma yapıyorlar. Geri dönüyorlar sanırım.
 
Efes'in bu kadar güzel savunma yapması beni gerçekten mutlu etti.Hiç değilse bir kaç maçlık olmadığını gösterdiler.Birazda Smith'e topu paylaşmayı öğretseler(zor iş gerçekten) maç daha önce kopacaktı ama ne oynadıklarını bilerek güzel bir galibiyet aldılar.Aynı savunmayı avrupada da bekliyoruz.
 
Beko Basketbol Ligi'nde 6. haftanın toplu sonuçları:

Efes Pilsen 69-63 F.Bahçe Ülker

Beşiktaş Cola Turka 73-76 Aliağa Belediye

CASA TED 68-78 Banvit

Kepez Belediye 88-89 Antalya B. Bel.

Pınar Karşıyaka 93-92 Mutlu Akü Selçuk Üni.

Oyak Renault 70-76 T.Telekom

Erdemir 53-63 G.Saray Cafe Crown

Mersin B. Bel. 86-74 Darüşşafaka
 
Beşiktaş'ta Chatman'da ayrıldı büyük ölçüde, son olarakta Hakan Demir artık görevden ayrılabilir çünkü ciddi bir kaos ortamı mevcut. Şube sorumlusu çıkıp abuk sabuk yorumlar yaparak güven aşılamaya çalışıyor ama kendi bile inanmıyordur bunlara. Sürekli gereksiz,kalitesiz transferlerle bir yere varılmaz, geçen senenin zirveyi zorlayan takımı artık ligde tutunma derdinde. Bir arkadaş sponsor parasının nereye gittiğini sormuş, tabiki Del Bosque'nin cebinde onlar. Yapabilecek birşey yok, basketbol branşına ya özerklik gelecek ya da bu işin hakkını verecek yöneticiler. Yoksa daha uzun yıllar Avrupa şampiyonu takımlar çıkmaz bu ligden..
 
Maçtan bir geyik karşılıklı tezahüratla ilgili bir geyik..Güzel makara yaptılar Fenerlilerle :)

Karşıdaki Derbentliler: Lacivert
Bench arkasındaki bir avuç Efesli: Beyaz (Aynı anda tüm Fenerliler Sarııı)
Karşıdaki Derbentliler: Kırmızıııııı :)
 
Fenerliler'in o anda bir kitlenişi vardı ki,görmeliydiniz. Daha önce sarı diye bağırdıklarında hinlik yaptıkların sanıyorlardı; ama susup kaldılar birden. :)

Maçın yıldızı Şamil Turançiftçi'dir arkadaş. Mirsad'ı Kerem ve Kaya'yla beraber çok iyi savundu. :) Bruce Bowen bile savunduğu adamın kafasına Şamil kadar giremez.
 
Beyler ayağınıza sağlık.

Bu saatten sonra tek birşeyi merak ediyorum.

Acaba Mirsad bu gece uyuyabilmişmidir ? :)
 
Beşiktaş, Jimmy Baxter ile resmen anlaşmış. http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=13626

Hatalar zinciri devam ediyor...

Önce Stanojevic ve Auistin, sonra Chatman'ı (?) kaybettiler. -Hatta Faison dahi zorla oynuyor gibi...- Bu üç oyuncuda Beşiktaş'ın bütçesiyle örtüşmüyordu. Ödemelerde sıkıntı yaşayacakları belliydi. Bu üçlüden takriben 400.000-500.000 dolar zarar ettiler. Bu oyunculara şimdiye dek verdikleri paraları daha genç ve ucuz yabancılara verselerdi şimdi sorunsuz bir takım kurmuşlardı. -İyi seçim yapmaları halinde Mersin, Banvit ayarında bir takım oluşturabilirlerdi.-

Aldıkları Jimmy Baxter'da sorunlu bir oyuncudur. Parasını alamazsa o da gider...
 
Bil mukabele Kerem kardeşim... 50-100 bin dolara kaliteli oyuncular var. Mesela Antalya BŞB. geçen sezon Ricardo Marsh'ı senelik 140 bin dolara oynatmıştı. Bu sezon aldıkları yabancılara da o paradan fazlasını ödemiyorlardır.

Beşiktaş ne yapıyor?!.. 800 bin dolar yıllık ücretle Austin'i getirip parasını ödeyemiyor, peşinatlar, ilk taksitler havaya gidiyor. Ligde 1-5 yapıyorlar...

Yazık...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst