Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beşiktaş için en önemli hamle Ahmet Kandemir olur aslında. Madem paranız yok getirin Kandemir'i adam bulsun ucuz yabancılar. Parayı da yerlilere verin iyi bir takım kurun.

Beko BL 7. Hafta Programı

22 Kasım 2008 Cumartesi
14:00 Galatasaray Cafe Crown ? Pınar Karşıyaka (Ayhan Şahenk Spor Salonu)
Sky Türk Canlı Yayın
15:00 Türk Telekom ? Beşiktaş Cola Turka (Ankara Atatürk Spor Salonu)
Spormax Canlı Yayın
15:00 Antalya BŞB ? Mersin BŞB (Antalya Atatürk Spor Salonu)
17:00 Darüşşafaka Cooper Tires ? Oyak Renault (Ayhan Şahenk Spor Salonu)
Sky Türk Canlı Yayın
18:00 Erdemir ? Efes Pilsen (Erdemir Spor Salonu)

23 Kasım 2008 Pazar
16:00 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ? Casa TED Ankara Kolejliler (Selçuk Üni. Spor Salonu)
16:00 Aliağa Petkim ? Fenerbahçe Ülker (Aliağa Enka Spor Salonu)
16:00 Banvit ? Kepez Belediye (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

Daçka-Oyak maçını gördüğüme o kadar sevindim ki. Bu maçı mı izleyip öyle geçeceğim arkadaşların yanına Taksim'e.

Ahmet Kandemir Beşiktaş'a çare olur olmasına da, bu sezon olmaz. Kandemir, sezon içinde Mersin'i bırakmaz. Biraz akılcı davranıp seneye Kandemir'i getirirlerse ve garanti 2 milyon dolar oyuncu bütçesi oluşturabilirlerse Beşiktaş derbi kazanabilecek kadar iddialı bir takım olabilir. Ancak Yıldırım Demirören yönetimi baştan aşağı yanlışlarla dolu. Böyle bir hamle yapma ihtimalleri zayıf.

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Fenerliler'in o anda bir kitlenişi vardı ki,görmeliydiniz. Daha önce sarı diye bağırdıklarında hinlik yaptıkların sanıyorlardı; ama susup kaldılar birden. :)

Maçın yıldızı Şamil Turançiftçi'dir arkadaş. Mirsad'ı Kerem ve Kaya'yla beraber çok iyi savundu. :) Bruce Bowen bile savunduğu adamın kafasına Şamil kadar giremez.
Sağolasın Sarp Vallahi maç başından beri Mirsad'a bişeyler yapmayı kafama koymuştum ama bu kadar etkili olacağını tahmin etmemiştim 2 serbst atışıda kaçırdı bitti adam.
Ben buna karşılık efes'den 1 kasa bira istiyorum arakadaşlarım için. :)

Ahmed Salih' Alıntı:
Ahmet Kandemir Beşiktaş'a çare olur olmasına da, bu sezon olmaz. Kandemir, sezon içinde Mersin'i bırakmaz. Biraz akılcı davranıp seneye Kandemir'i getirirlerse ve garanti 2 milyon dolar oyuncu bütçesi oluşturabilirlerse Beşiktaş derbi kazanabilecek kadar iddialı bir takım olabilir. Ancak Yıldırım Demirören yönetimi baştan aşağı yanlışlarla dolu. Böyle bir hamle yapma ihtimalleri zayıf.

Ahmet Kandemir ve Murat Didin ideal isimler ama onlar şu durumdaki bir takıma gelmez. Hakan Demir ayrılınca çok büyük ihtimalle İhsan Bayülken veya Halil Üner takımın başına geçecek. Hatta Halil Üner Petkim Aliağa maçında tribündeydi. Ama sorun yönetimden kaynaklı, sürekli yanlış transferlerle gereksiz harcamalar ve yanlış bütçe ile takım dibe vurdu. Son olarakta Euro Cup maçlarını yayınlayacak Tv kanalı bulunamadı, beklenen bir gelir daha hikaye oldu yani. Hepsi tamamen yanlış yönetim anlayışından kaynaklı..

Beşiktaş Telekom'u çok zorladı ama deviremedi, çıplak gözle bakıncada aradaki tek fark 5 numara. Beşiktaş'ın iki pivotu 3'er sayı ile maç tamamladı. Bu arada Faison ve Chatman haricinde Cevher inanılmaz işler yapıyor, sende ne "Cevher" varmış dedirtiyor son iki maçtır :) Eğer ki şu anki kadroya Türk olacak Mims 4 numara olarak ilave olup birde Butler yerine iyi bir pivot alınırsa, ligde tekrar üst sıralara çıkabilir Beşiktaş kalan bölümde. Türk Telekom ise şu an lider ama oyunun bazı bölümlerinde anlamsız işler yapıyorlar, zor maçlarda işlerini iyice zorlar bu durum. Halen birşeyler tam oturmamış gibime geldi ama zaman gösterir bunu tabiki..

BJK, 7. maçında 6. mağlubiyetini aldı.
TÜRK TELEKOM (87): Roderick Blakney 15 (6 ribaund, 1 asist), Serkan Erdoğan 9 (1 asist), Michael Wright 6 (3 ribaund), Bekir Yarangüme 8 (2 ribaund, 1 asist), Barış Özcan 2(1 ribaund, 1 asist), Tutku Açık 18 (2 ribaund, 6 asist), Kennedy Winston 19 (2 ribaund, 1 asist), Erwin Dudley 7 (5 ribaund, 2 asist), Kristoffer Lang (6 ribaund, 2 asist), Asım Pars 3 (3 ribaund, 1 asist)
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (83): Mehmet Yağmur 3 (1 ribaund), Muratcan Güler (1 ribaund), Jimmy Baxter 8 (3 ribaund, 1 asist), Haluk Yıldırım 3 (5 ribaund, 4 asist), Adem Ören 3 (4 ribaund, 2 asist), Marcus Fasion 18 (2 ribaund, 4 asist), Mire Chatman 20 (1 ribaund, 5 asist), Cevher Özer 25 (7 ribaund, 2 asist), James Butler 3 (6 ribaund, 2 asist),
Cevher, Chatman ve Faison iyi katkılar yapmış...

Darüşşafaka-Oyak maçına malesef kalamadım. Daçka Oyak'ı da yenmiş. Azımsanmayacak derecede bir yükselişleri var. En son Barış Hersek'i de aldılar. Bir de Mustafa Abi gelirse zorlayabilirler Play-Off'u.

Efes yine kazanmış. Bir de pivot alabilseler bir tokat daha yemeden.

Beşiktaş'ın Telekom'a kafa tutması benim için pek önemli değil. Telekom iyi oynamıyorki. Tamamen kadro alıyor maçları.

Onun dışında Mersin de Antalya deplasmanından galip gelerek Play-Off potasında yer almak için bir engeli daha aştı.

Şu anda Telekom, Efes, FB ve bizim dışımızda Mersin Play-Off için en iddialı ekip görünüyor.

Mersin çok iyi kadro kurdu Kerem. Ffrend kafayı baskete verdiği an Mersin bizi bile zorlayacak takım haline gelir. Çok önemli Türkler, Kandemir'in klasik müthiş yabancıları ile baya takım oldular. Basden biraz daha iyi duruma gelirse büyük takımlarada çelme takacaklardır.

Kimani iyi de başladı ama McCalebb bence baskı yediği zaman beklentilerin altında kalabiliyor. Guard sorunu doğabilir onlar için büyük maçlarda. Ama bu dörtlüden sonra geleceklerdir bence. Zaten bu yüzden Beşiktaş'ın önünde tuttum onları.

Telekom-BJK maçına gidecektim ancak aynı gün ve saatte bayan basket takımımızın Ankara´da maçı olunca gidemedim. Sanki iki takımın da Avrupa maçları başlamş gibi birçok maçın olduğu cumartesi gününe sıkıştırdılar bu karşılaşmayı.

İki takımı kıyasladığımda bize rakip olarak görünenin Telekom olduğunu bilsem de bir Ankaralı olarak Telekom´un kazanmasına sevindim.

Telekom maçını biraz izleyebildim.Ligin en kötüsü diyebilecegimiz Beşiktaş bile onları bu kadar zorlayabiliyorsa Telekom içinde ilerki günlerde iyi şeyler söylenemiyebilir.

Bence şuan ligde bir tane " takım" var o da Efes Pilsen.Herne kadar formsuzda olsalar her maçı ciddiye alıyorlar ve mücadele ediyorlar.Bu senede şampiyon olacaklardır.

Bir Efes li olarak bunu canı gönülden istiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...