Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Drobnjak Efes'te
Efes Pilsen Basketbol Takımı, 1998-2001 yılları arasında da formasını giyen Sırp pivot Predrag Drobnjak'ı kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada, Predrag Drobnjak ile anlaşmaya varıldığı ifade edilirken, genel menajer Engin Özerhun'un, ''Drobnjak, hem Avrupa'da hem de NBA'de forma giymiş, defalarca milli olmuş tecrübeli bir isim. Geçmişte kadromuzda yer alan oyuncunun adaptasyon sorunu da yaşamayacağına inanıyoruz. Efes Pilsen'e büyük güç katacaktır'' ifadelerine yer verildi.

Pivot mevkisinde sorunlar yaşaşan Efes Pilsen, 1975 doğumlu 2.12 metre boyunda Sırp oyuncunun transferiyle bu sorununu çözmeye çalışırken, geçtiğimiz sezonu Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka forması altında geçiren Drobnjak, oynadığı 23 maçta 8.9 sayı, 3.6 ribaunt ve 1 asist ortalaması sergilemişti.

28.11.2008
Kaynak : AA
Haberi okuyunca çok şaşırdım gerçekten.Yararlı olup olmayacağını göreceğiz ama geçen seneki beşiktaş tecrübesinde çok da iyi bir görüntü sergilemedi.Ayrıca haberin altına yapılan bir yorumda çok dikkatimi çekti:

Formaları değiştir... geçen seneki Beşiktaş bu seneki Efes.. Bukadar olur.. başka adammı yok piyasada ? maçıda Akatlarda yapsınlar tam olsun ;)...

Yakında Türk statüsüne geçeceği düşünülürse bundan iyi transfer olamaz. Yerlilerden bu kadar tecrübeli varmı pivot olarak ve boşta olan? Sanmıyorum..
Ayrıca geçen sezon Beşiktaş'ın play-off'lardaki en verimli ismiydi Peja, bazı oyuncular maddi sebeplerden çoktan havluyu attığı sırada tek başına götürdü takımı bir yere kadar. Bence çok yerinde bir transfer Efes adına..

Türk olursa tamam da yabancı olarak çok yanlış seçim. Efes'ten adam olmaz, sınırsız bütçen var, hala nelerle uğraşıyorsun.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Türk olursa tamam da yabancı olarak çok yanlış seçim. Efes'ten adam olmaz, sınırsız bütçen var, hala nelerle uğraşıyorsun.

Bütçeleri düşündüğümüz kadar sınırsız değil demek ki Kerem.Öbür türlü bu transferin başka açıklaması yok.

Doğan 8 tane yabancı alabilecek kadar paraları var demek ki :) Takımda bir sürü aynı mevkide adam varken BJK'ye 300bin dolar veriyorlarsa, rakipleri almasın diye önüne gelene el atıyorlarsa bence paraları sınırsızdır :)

Tabi sınırsız derken TBL şartlarında ;)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Doğan 8 tane yabancı alabilecek kadar paraları var demek ki :) Takımda bir sürü aynı mevkide adam varken BJK'ye 300bin dolar veriyorlarsa, rakipleri almasın diye önüne gelene el atıyorlarsa bence paraları sınırsızdır :)

Tabi sınırsız derken TBL şartlarında ;)

400bin veripte bizden Zizic'i almaları çok çok daha mantıklı ve sportif anlamda daha başarılı bir hareket olurdu.

Oyak sahasında Antalya'ya 85-84 yenilmiş. Evren az oynamış, neden acaba?

KSK da Erdemir'i 96-84 yenmiş. Leon Williams'ın 29s 12r'u ve Hakan Köseoğlu'nun 8 asisti ilgi çekici gerçekten.

Beşiktaş Daçkaya patlamış.
Daçka'nın 47 de kalmasını Beşiktaşın savunmasına mı bağlamak gerek yoksa daçkanın kadrosuna mı bilemiyecem.

Maçı izledim sayılır.Daçka felaket şut attı.Hiç rayına oturtamadılar atışlarını.Ayrıca ribaundlarda da çok sorun yaşadı daçka.Beşiktaş'da biraz gaza gelince maç içinde benim açımdan beklenmedik fark çıktı.Bu galibiyette türk oyuncuların etkisi büyüktü.

Darüşşafaka bugün çok kötü şut attı ama Beşiktaş en iyi oyuncusu Chatman ın 0 sayı attıgı bir maçta bu kadar fark atması da Beşiktaş ın başarısı , Baxter bugün 20 sayı attı ama çok üst düzey bir oyuncu degil ama takım oyuncusu , Mims ie beni şaşırttı bekledigimden daha iyi bir oyuncuydu ribaunlarda etkili ve atletik bir oyuncu savunması da gayet iyi .

Bugün Efes - Aliağa maçının bir bölümünü izledim Aliağa farkı bir ara 10 sayıya kadar indirdi daha sonra yakaladığı fırsatları değerlendiremedi yoksa kazanma şansı olabilirdi. Eski oyuncumuz Cenk meğer ne yakışıklıymış öyle ya yeni fark ettim bayıldım resmen :) :)

Kenan Inan' Alıntı:
Darüşşafaka bugün çok kötü şut attı ama Beşiktaş en iyi oyuncusu Chatman ın 0 sayı attıgı bir maçta bu kadar fark atması da Beşiktaş ın başarısı , Baxter bugün 20 sayı attı ama çok üst düzey bir oyuncu degil ama takım oyuncusu , Mims ie beni şaşırttı bekledigimden daha iyi bir oyuncuydu ribaunlarda etkili ve atletik bir oyuncu savunması da gayet iyi .

Beşiktaş'ın tek sorunu zaten pota altı rotasyonundaki sıkıntılardı ve Mims bu konuda bir nevi çare oldu. Mims varken Butler'ın alınması çok yanlış bir karardı ve son dönemdeki maçlarda da ne kadar yanlış bir seçim olduğu görüldü. Yakında Mims Türk statüsüne geçecek ve şu an için Amerika'lı bir pivot daha gündeminde Beşiktaş'ın, Butler ve Faison ile yollar ayrılacak muhtemelen. Bu maçta ise Baxter'ın etkili oyunu ile Adem, Cevher ve Mims'in skora katkısı yadsınamaz. Yavaş yavaş üst sıralara çıkmaya başlayacaktır Beşiktaş ama altını çizmekte fayda var ki mevcut yönetim ile üst düzey işler beklenmiyor asla..

Fener 44 - 39 Telekom

Telekom pota altı savunmasını yapamıyor demiyorum cünkü yapmıyorlar . Takımda pota altı savunmasının ''s'' si yok . Allahtan Wright girdi toparlandı . Tanjevic aptallık edip cıkarmasa ligin en kötü pivotlarından Vidmar bile hayatının macını oynayacaktı . Su an ki gidişat iyi (Telekom)

Fenerbahçe kazansa daha iyi bence. Çünkü Telekom kadro kalitesiyle ortalama bir oyun oynuyor hep. Büyük takımlar hariç zor kaybederler. Büyükleri de zor yenerler.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Fenerbahçe kazansa daha iyi bence. Çünkü Telekom kadro kalitesiyle ortalama bir oyun oynuyor hep. Büyük takımlar hariç zor kaybederler. Büyükleri de zor yenerler.

istisnalar hariç ben şahsen hiç bir zaman fenerin kaznamasını istemem gs lehine olsa bile ama eğer gsnin lehine çok önemliyse ancak o zman isterim tabi o senin görüşün

75-73 yendi FB. Bu sonuçla ligin en çok eleştirilen 2 takımı Efes ve Galatasaray ilk 2 sıraya yerleşti :?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...