Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Telekom'da birşeylerin eksik olduğunu Beşiktaş maçından sonrada yazmıştım, çok istikrarsızlar. Bir maç harika işler yapan takım ertesi maçta tanınmaz hale geliyor. Şu şartlarda onlar adına şampiyonluktan söz etmek zor, çünkü oyun içerisinde adeta havlu atıyorlar ortadaki maça. Aliağa ise Efes maçı hariç çok iyi işler yapıyor. Zamanında Beşiktaş'ta saç baş yolduran Aubrey Reese şimdilerde Iverson gibi oynuyor, tebrik etmek lazım bu başarılarını. 3 zorlu rakiplerini yendiler, İzmir basketbolu adına güzel bir gelişme..

Fatih benim geldiğimi duydu herhalde ki çok güzel oynadı :) Ama asıl faktör onla tribünlerin baya dalga geçmesiydi. Sinirlendi ve hırs yaptı.

Reese çok iyi oynadı ama hala ısınamıyorum bu adama. Sokak basketbolcusu tipi var. Büyük takım oyuncusu olamaz bence. Ama müthiş oynadı.

Telekom berbattı. Ne savunma yaptılar ne de hücum edebildiler. Ercüment Sunter de hiçbir şey yapamayan adamlarda ısrar etti, maçın çoğunu da izledi. Telekom en zayıf yanı Ercüment Sunter.

Türk Telekom da Winston büyük hayal kırıklıgı şu ana kadar iyi oynadıgı bir Beşiktaş maçı vardı , başka iyi maçını hatırlamıyorum .

Telekom rakibi küçümseyip Aliağa da rakibi gözünde büyütmeyince gülen takım İzmir temsilcisi oldu.

Reese ve Davis mükemmel oynadı. Fatih Solak da kariyerinin en iyi maçlarından birisini çıkardı. Hook atışlar, bloklar, ribauntlar... Maça birkaç dakika geç girdiğim için öncesini bilmiyorum, sanırım hiç kenara alınmadı.

Telekom savunma yapmadan maç kazanılmayacağını anlamıştır herhalde. 95 sayı atmasına rağmen yedikleri 105 sayı her şeyi çok net gösteriyor.

Hakemler genel olarak maçın içinde kalmaya özen gösterdiler ama Telekom (Ankaragücü) taraftarı doğru-yanlış her karara tepki verince hakemler etkilenmedi.

Şamil, Fatih Solak´ın her olumlu hareketinde neden Kerem´e baktın : )

Bence kesin Kerem'i gördü birde Ankaragüçlülerin dalga geçmesi var tabi, yani Kerem ve taraftar Fatihi coşturdu. Fatih neredeyse kusursuz oynadı ama ara sıra Kerem'in tabiriyle gerçek Fatih Solakdan enstantaneler sunmadıda değil yani.
Onur abi Keremle konuşmuştuk oynar şşimdi bu maçtatada diye attıkça blokları yaptıkça dumur olduk berabercene :) .

Telekoma gelince Keremde söyledi hoca bakıyor hiç müdahale etmiyor orada gördümki basketboldan anlayan telekom taraftarlarıda hoca konusunda sıkıntılı, bence maçın adamı Fatih ve Davis.

Telekom'un savunmada önemli zaafları var. Aliağa belki şu an ligin en iyi hücum eden takımlarından biri ve rakibin zayıf noktasına sürekli vurarak maçı kazandılar sanıyorum. Aliağa'nın büyük takımlara karşı şu ana dek gösterdiği performans çok iyi. F.bahçe Ülker ve Telekom'u mağlup edip, Efes'i oldukça zorladılar. Aubrey Reese'den ayrıca bahsetmek lazım. Aliağa'nın liderliğini yapıyor ve her maç 20-30 arası sayı atıyor. Üstelik bunu yaparken takımı da oynatabiliyor. Kanımca Joe Crispin ile beraber şu an performans olarak ligin en iyi iki oyuncusundan biri... Tabii Charles Davis ve Fatih Solak'ı da de es geçemeyiz...

Telekom'un içeride maç kaybetmesi bizim için çok mühim. Normal sezonu ilk üç sıra içerisinde bitirebilmek bizim için play-off'ta son derece önemli.

Onur Yavuz' Alıntı:
...

Reese ve Davis mükemmel oynadı. Fatih Solak da kariyerinin en iyi maçlarından birisini çıkardı. Hook atışlar, bloklar, ribauntlar... Maça birkaç dakika geç girdiğim için öncesini bilmiyorum, sanırım hiç kenara alınmadı.

...

Evet,Reese ve Fatih 40 dakıka sahada kaldı. :)

Telekom'un ve dolayısıyla Sunter'in geride kalan üç sezonda savunmanın önemini anlayamamış olması da çok acı.Ellerinde çok geniş bir bütçe var,kadro kurma konusunda çok beğenirim ben Ercüment Sunter'i ama şu savunmasız birşeyler başarabileceklerine inanma duyguları çok garip.Güç dengesinin olmadığı bir ligde belkı finale kadar gelebilirsin ama savunma yapan bir takım süpürür geçer seni.

Kenan Inan' Alıntı:
Türk Telekom da Winston büyük hayal kırıklıgı şu ana kadar iyi oynadıgı bir Beşiktaş maçı vardı , başka iyi maçını hatırlamıyorum .

Bu maçın kaybedilmesindeki nedenlerden biri de Winston'a gösterilen tolerans. Sınırsız kredisi var gibi geldi bana.

Aliağa bu sene ligin flaş takımı oldu. Her takımı zorlayıp kafa kafaya oynuyorlar. Bunda Reese, daha önce Casa Ted'de de benzer performanslar gösteren Davis ve Fatih'in önemli katkıları var...

Beşiktaş geri döndü 4 sayıya indi fark

Ayrıca Chatman şimdiden 8 asist yaptı 15 de sayısı var daha da 14 dakika var .

Üç çeyrek 59-59 bitti

Daçka Hammonds olmadan dış şutlarına güvenemiyorum. Efes'in eseri! Bence bu transferle geçen seneki Ömer Aşık transferinin bir farkı yok.

Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum 19 sayıdan çevirip fark yaptılar.

beşiktaş ct. ya helal olsun.19 sayı geriye düştüğü maçı 19 sayı farkla kazandılar.antrenmanlara çıkmadığı söylenen mire chatman 4/3 üçlük isabetiyle 20 sayı,13 asist,5 ribaund,1 top çalma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...