Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizde MS , onlarda M.Green..Beklentileri vermeyen iki basketbolcu.Bugün oynanan maçta anladım ki Fenerbahçe takımı Solomon'u mumla arıyor.Smith'te kumaş var yararlı oynuyor.Giricek'te oyunu döndürdü maç içinde.

Telekom ise bilindik sistemde oynadı.Akışkan basketbolu iyi oynadılar.Wright girdikten sonra potaaltı üstünlüğünü de aldılar lakin son dakikalarda organize hücum yapmakta zorlandılar.

Şu maçı da dahil edersek bence Telekom ile Efes Pilsen oyun sistemi olarak bir adım önde görünüyorlar.Biz ve Fenerbahçe biraz gerideyiz..

Açık şekilde emir potaya asıldı ve aksi karar verdiler.Onu geçersek fener son hücümlarda çok istekli ve etkili savunma yaparak maçı kazandı.Ayrıca Bekir'in 3 serbest atış kazanması aklıma Belçika'daki maçı getirdi.Aynı şekilde Dee'de 3nü atsa maç berabere olacaktı.Lig mantığı ile bakarsak altımızdaki bir takım üstümüzdeki bir takımı yendi bizim için iyi oldu.

Salondan izledim maçı, çok keyifli bir maçtı, maça damgasını hakemler vurdu!

Maçı resmen fenere verdiler.

Demekki bizimde arada T.Demirel ile Papermoon'da yemek yememiz gerekiyormuş!

Tribünde ise Telekom taraftarları az olmalarına rağmen kat kat iyi desteklediler takımlarını.

D.Smith ve M.Wrıght muhteşem oynadılar, M.Green tam bir komedi, bana sorarsanız bizim M.S bile ondan iyi, en azından savunma yapabiliyor bazen.

Sadece Hammonds değil tüm Daçka zaten Efes'in desek yanlış olmaz herhalde :) Hammonds ile Soner Şentürk Efes'in sezon öncesi kampında yer alıyorlardı zaten. O aralar üç oyun kurucularıda sakattı, şimdi ise Engin sakatlandığı için aldılar tekrar kadroya. Böylesine zor bir deplasman öncesi tek çare olarak bu görünsede zaten kısıtlı kadrosu olan Darüşşafaka'nın durumu ilerleyen günlerde belli olacak. Ama büyük ihtimalle Efes onlara bir kıyak yapar mutlaka, yarı yolda bırakmaz "bazıları" gibi. Geçen sezondan hatırlayanlar vardır :)

Bu tür işlerle uğraşacağına taş gibi takım kur da biz de izleyelim, destekleyelim Avrupa'da :)

Faison'da ayrılmış BJK'den.Sadece bir yabancı alma hakları kaldı.Alırlarsa ve ödemelerde sorun yaşamaya devam ederlerse gidenin yerine oyuncu da alamazlar.

Bu arada her ne kadar hakkında olumlu yorumlar yapılsada son iki sezonu yanılmıyorsam Ormanspor ve Yeşilyurt'da geçiren Mims Beşiktaş'ın ana rotasyon oyuncusu haline geldi. Oynadığı takımlar 2.lig için bile orta-alt düzey takımlar.

Mims geçmiş senelerde Galatasaray içinde düşünülüyordu yanılıyor muyum ?
Ya Halo Ağa'nın son dönemi ya da Murat Hoca'nın ilk senesi olabilir.

Burak Barut' Alıntı:
Mims geçmiş senelerde Galatasaray içinde düşünülüyordu yanılıyor muyum ?
Ya Halo Ağa'nın son dönemi ya da Murat Hoca'nın ilk senesi olabilir.

Geçen sezon öyle bir dedikodu çıktı evet ama muhtemelen tamamen asılsızdı. Bir arkadaştan duydum şeklinde birşeydi ama büyük bir süpriz olduğu için hızla yayıldı.

2 yıldır fbulkerin basarılı olması Efes'i bozmuş anlaşılan, prensipler kulubu kimliğinden vazgeçmek uzere. Eskiden boyle kucuk hesapları kovalamazlardı. Avrupa'da başarılı olurlar inşallah. Ama ben olsam lig maçlarında oynatmazdım Hammonds'ı, rakiplere saygı acısından.

Timur Saglam' Alıntı:
2 yıldır fbulkerin basarılı olması Efes'i bozmuş anlaşılan, prensipler kulubu kimliğinden vazgeçmek uzere. Eskiden boyle kucuk hesapları kovalamazlardı. Avrupa'da başarılı olurlar inşallah. Ama ben olsam lig maçlarında oynatmazdım Hammonds'ı, rakiplere saygı acısından.

Zaten sadece Euro League maçlarında oynayacak, ligde oynatmak için ekstra bedel ödemeleri falanda gerekli federasyona, o yüzden ligde oynaması mümkün değil. Özerhun'da açıkladı durumu net olarak.

Beşiktaş'da Mims ise henüz tam anlamıyla ilk beş rotasyonunda yer almıyor, Adem-Cevher ikilisi iyi idare ediyorlar son birkaç maçtır. Bir yabancı hakkı kaldı, muhtemelen o da yabancı bir pivot olacak, firari Faison'un yerine 3 numara için Haluk-Ömer ikilisi ile idare edecek coach Hakan Demir. Tabi oyun içerisinde Baxter'ı forvete çekip 2 numaraya Muratcan'ı alma durumuda var. Son transfer pivot olacak o yüzden, Butler ise kesin olarak gidici. İTÜ'nün gündeminede gelen Kambala'nında listede olduğu ancak transferde önceliğin NBA patentli McCoy'dan yana olduğunuda belirteyim.

Hammonds Amerika'dan gelirken Daçka'yı tercih etmesinin tek sebebinin Efes Pilsen'in pilot takımı olduğunu söylemişti.Bu bağlamda düşündüğümüzde onun için hedefne ulaşmış diyebiliriz.

Ama öte yandan Ergin Ataman'lı Efes Pilsen'in neyin peşinde olduğunu söylemek zor.Drobnjak arkasından Cliff hamlesi bakalım daha neler göreceğiz.

Bu arada Cliff'i 4 kere salonda izledim bu sezon,3ü hazırlık maçı olmak üzere;iyi bir oyuncu.

Beko BL 9. Hafta Programı:

5 Aralık 2008 Cuma
16:00 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ? Mersin BŞB (Selçuk Üni. Spor Salonu)
19:00 Türk Telekom ? Aliağa Petkim (Ankara Atatürk Spor Salonu) Spormax Canlı Yayın

6 Aralık 2008 Cumartesi
14:00 Galatasaray Cafe Crown ? Kepez Belediye (Ayhan Şahenk Spor Salonu) SKY Türk Canlı Yayın
16:00 Antalya BŞB ? Beşiktaş Cola Turka (Antalya Atatürk Spor Salonu)
17:00 Pınar Karşıyaka ? Efes Pilsen (Karşıyaka Spor Salonu)
17:15 Darüşşafaka Cooper Tires - Fenerbahçe Ülker (Ayhan Şahenk Spor Salonu) SKY Türk Canlı Yayın
18:00 Erdemir ? Casa TED Ankara Kolejliler (Erdemir Spor Salonu)
19:00 Banvit ? Oyak Renault (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

Maddi krizler şimdide Antalya Büyükşehir'i vurmuş, ufak tefekte olsa sorunlar var deniyor ama bakalım zamanla atlatabilecekler mi. Yaklaşık 1 aylık bir gecikme haberleri geliyor oyuncuların maaşları konusunda. Bu durumun Beşiktaş ColaTurka maçına ne ölçüde yansıyacağınıda merak ediyorum açıkçası..

Şu anda Ankara'dayım. Telekom-Aliağa maçına gideceğim akşam. İnşallah Fatih görmez beni, o kadar laf attık adama :)

Aynı puanda olduğumuz iki takım olan telekom ve efes in bu hafta rakipleri karşısında baya zorlanacağına inanıyorum.P.karşıyaka ve aliağa kolay kolay teslim olacak takımlar değil.

Can Çağrı' Alıntı:
Mersin'in bugün kazanmasını,Aliağa'nın da Telekom'a direnç göstermesini bekliyorum..

Mersin çok zorlanmasına rağmen kazanmayı başardı.Son saniyelerde maç iki tarafa da gitti geldi.

Aliağa zorlar dedim ama kazandılar,helal olsun çok iyi oynadılar.Fenerbahce Ülker,Telekom ve Beşiktaş galibiyetleri aldılar ikisi deplsmanda olmak üzere.Zorlu virajı çok iyi geçtiler..

Reese 29 sayı,Davis 27 sayı,Fatih Solak 12 sayı 9 ribaund 7 blok.Epey blok kovaladı Fatih bugün.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...