Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de Megan Fox diyorum ama demekle olmuyo işte :) Kobe Çin'de organizasyon düzenleyecek, detayları tam bilmiyorum ama Avrupa'da oynamaz. Oynasa bile Beşiktaş'ta hiç oynamaz.

Aynen katılıyorum..Tamam Deron Williams çok büyük isim ama abartmayın yani,Kobe niye gelsin Beşiktaş'a..Deron'da büyük sürpriz oldu benim için ama hani yıldız isimleri saysalardı,illa ki biri gelse kim gelir diye sorsalar Deron cevaplarımdan biri olurdu..Acaip,dengesiz,saçma biri..Oyununa laf söyleyini Allah çarpar orası ayrı :)

Ayrıca her ne kadar bizler için iyi olsa da Beşiktaş kendi adına saçma sapan işler yapıyo..Bugün buralarda biri yazmıştı yine Tanju olabilir hatırlayamıyorum kusura bakmasın kimse,3 tane adamın parasını vermemek için adamlara eziyet ediyolar(ki hakkı olan paraları,ekstradan istenen bi para falan da değil),sonra Nba yıldızlarının peşinde koşuyolar..Ayrıca adam gibi takım oluşturmak yerine bak Allen Iverson geldi,bak şu geldi demenin peşindeler..Bunla övünüyolar çocuk gibi..

Yine forumda bunu da aynı kişi söylemişti,bireysel olarak Deron Williams,Allen Iverson gibi isimleri görmeyi herkes gibi ben de isterim ama bi kaç sene önceki Nicevic,Shumpert,Apodaca gibi bi takımı görmeyi daha çok isterim..Getirdikleri isimler sadece şova yönelik..1 sene oynayıp gidecek adamlar için uğraşıyolar..Bi de Fener gibi Efes gibi bi devamlılık sistemi oturtmak istiyoruz diyolar..Bu ne perhiz hacılar..

İşin kötü tarafı Ergin hoca da durun ya napıyosunuz diyip adam akıllı bi uzun vadeli sistem takımı yaratacağına o da taraftar gibi yıldızlar çok yakında geliyo,bekleyin şeklinde açıklamalar yapıyo..

Tüm bunları Beşiktaşlı bi taraftar ile paylaşırsan,yok Guti,yok Queresma,yok Allen Iverson..Bizi Türkiye'nin en büyük takımı olduğumuz için tercih ediyolar,size niye gelsinler tabi ki bize gelecekler,en iyi transfer politikası bizde,Avrupa hep bizi konuşuyo,Nba hep bizi konuşuyo gibi saçma ve gülünç yorumlar alabiliyosun(ben çok aldım)

Bu son zamanlarda özellikle yöneticilerin yönlendirmesiyle beraber iyice gıcıklaşan ve ortada bi başarı olmamasına rağmen biz en iyiyiz tavırlarıyla dolaşan bi Beşiktaş taraftar profili var..Kendileri Fenerlilerin yerine geçecek biçimde davranışlar sergiliyolar,Allah sonlarını benzetmesin..Ya da benzetsin :)

Neyse uzun zamandır rahatsız olduğum bi konuydu,bu vesileyle burdan yazim dedim..

Tekrar tekrar yazıyorum ama kontrat altındaki oyuncular için FİBA'nın tutumu belirleyici hal böyle iken sanki oyuncular kesin gelecekmiş giib bir hava yaratılıyor. BJK kesinlike reklam peşinde .

Tekrar tekrar yazıyorum ama kontrat altındaki oyuncular için FİBA'nın tutumu belirleyici hal böyle iken sanki oyuncular kesin gelecekmiş giib bir hava yaratılıyor. BJK kesinlike reklam peşinde .

Valla gelirse gelsin..Sürpriz oldu benim için bu gerçek ama adam olarak sevdiğim oyuncular gelmedikçe isterse Lebron gelsin umrumda değil :)

D-Will's new Turkish coach sounds like a mixture of Mark Cuban + Mike Ditka + cocaine. We will enjoy him.

Slamonline yazarlarından biri Twitter'da yazmış. Ahahahah.

Bir şöfor bir özel güvenlik birde kişisel asistanı olacakmış 24 saat yabancı kaynaklı twitlerin yalancısıyım.

Bari Drogba'yı alamıyoruz. Başkan Drogba'ya vereceği parayı gitsin NBA'den süper yıldıza versin tabii lokavt bütün sezona yayılırsa. Hiç bu kadar NBA'in oynanmamasını isteyeceğimi düşünmüyordum :)

Fotomaç bile çüşşşş diye başlık atar bu transfere onların bile aklına gelmezdi !

Sırada kim var Kimbo Slice mı?

Şu Kobe Bryant olayını bi' kapatalım o zaman, hala inananlar var sanırım galiba bu haberlere. Öncelikle Ergin Ataman'ın röportajından başlayalım. Benim anladığım kadarıyla "Başka yıldızlarla da ilgileniyor musunuz" tarzında bir soruya "Evet evet, neden olmasın Kobe'yi de istiyoruz" tarzında bir cevap vermiştir Ergin Ataman. Bunun Amerikan basınına bu kadar yansımasının sebebi de muhtemelen Amerikan sporlarının bu kadar durgun olduğu günlerde Besiktas'ın şova dönelik hamleler yapmasına ve bu hamlelelerin "şov dünyası" Amerika'da geri dönüşünün alınmasına bağlayabiliriz.

Haberi ilk duyduğumda söylemiştim, Kobe menajeri Pelinka ile birlikte Çin'de organizasyon düzenleyeceklerini. Açayım onu biraz; Rob Pelinka'nın menajerliğini yaptığı 17 kişilik bir grup -Kobe de dahil bu ekibe- Çin'de Mercedes Benz'in yeni yaptığı salonda turnuva düzenleyecek. Peki Mercedes Benz ne alaka? Kobe Şubat ayında Mercedes ile 3 yıllık bir antlaşma imzaladı. Ayrıca yine basına yansıyanlardan takip edebildiğim kadarıyla Kobe'nin oynanan maçları göstermesi için bir TV kanalıyla da -ismi bilmiyorum kanalın- görüşme yaptığını okudum. Peki nedir bu turnuvanın formatı? Öncelikle Pelinka'nın menajerliğini yaptığı 17 kişilik grubu yazayım: (kaynak Wiki)

Carlos Boozer - (Primary)
Kobe Bryant - (Primary)
Ed Davis - (Primary)
Keyon Dooling - (Primary)
Derek Fisher - (Primary)
Channing Frye - (Primary)
Eric Gordon - (Primary)
James Harden - (Primary)
Andre Iguodala - (Primary)
Wesley Johnson - (Primary)
Chris Kaman - (Primary)
Corey Maggette - (Primary)
Morris Peterson - (Primary)
Sasha Vujačić - (Primary)
Gerald Wallace - (Primary)
Derrick Williams - (Primary)
Julian Wright - (Primary)

Bu 17 kişilik grubun yanına Kobe'nin maddi olarak lokavtın sonuna doğru sıkıntı çekmesi muhtemel oyuncuları da eklemesi gündemde sanıyorum. Maçların formatı olarak da "All star maçlarından daha ciddi, playofflardan daha yumuşak" tarzı bir yorum görmüştüm, muhtemelen de böyledir zaten. 4 takım olacağı konuşuluyor, 8-10 kişiden. Onun dışında bilinmesi gereken son birşey var, Kobe geçen ay Almanya'da dizinden bir operasyon geçirdi. Biraz sonra vereceğim linkte görebilirsiniz ama ben yine de özet geçeyim; Kobe'nin kendi vücudunu çok iyi tanıdığından ve çok iyi bildiğinden bu dönemi rehabilitasyonla birlikte, fazla yükleme yapmadan ama fazla da basketboldan uzak kalmadan geçmeyi düşündüğünden bahsediliyor. Eh düşününce yapılacak "Smart Tour" -tam olarak isminden emin değilim- Kobe için bu amaca hizmet edebilir. Lokavt boyunca oyuncular antreman tesislerini kullanamayacak ve Kobe de hem genç oyunculara yardım edecek, hem Amerika için çok önemli bir pazar olan -ki Yao'nun sakatlıklarından sonra NBA'in gözden düşmeye başladığı gerçeği var- Çin'de organizasyonlar düzenleyecek, hem de sakatlık sonrası dönemini nispeten daha hafif maçlarla geçirecek.

Benden bu kadar, Beşiktaş'a gelmesi mi mantıklı Çin'e gitmesi mi mantıklı artık siz düşünün :) "Taraftarı boşuna kandırmayalım!" ama yine de.

Edit: Bu arada 200 bin dolar demiştik aylık D-Will için ama Espn'e göre yaklaşık 5 milyon dolar olduğu konuşuluyor anlaşmanın. Bi' yanda Woj'un verdiği haberle Yahoo, diğer tarafta ESPN ama mantıklı olan 5 milyon olan gibi gözüküyor.

deron williams sezon ortasında gidince ne yapıcaklar acaba?
mehmet yağmur mu onun görevine devam edecek...
yoksa sezon ortasında performansı nedeniyle takımdan şutlanmış bir guard mı alacaklar onun yerine?
geçiniz...
şov amaçlı bir transfer, önce kendileri için ter akıtan yerli sporcularına paralarını ödesinler...
ben o sporcuların yerinde olsam inanılmaz sinir olurdum böyle transferlere...
ayrıca can akın, ersin görkem, erwin dudley, mehmet yağmur... bunların hepsi ancak bir takımı playoff'a sokar...
başlarında ergin ataman profesyonel (!) olduğunu düşündüğüm bir adam varken bu hamleler gerçekten çok enteresan...
üzülüyorum açıkcası beşiktaş için, demirören mahvediyor onları...
seba'nın bütün mirasını yediler bitirdiler!

Deron Williams'ın sözleşmesini görmek lazım konuşmak için..Evet lock-out var ama devam eden de bir sözleşme var Nets'in elinde.. Aralık'ta olay çözüldü derlerse ne olacak, bunu konuşmak lazım.. D-Will gelecekse mutlaka çıkış maddeleri koyduracaktır sözleşmesine.. Ayrıca oradaki sözleşmeyi de bilmiyoruz.. Yani bir oyuncunun " ben bu sene oynamıyorum" deme hakkı var mı.. "Lock out bitse de Beşiktaş'ta sezonu tamamlayacağım " cümlesini çok anlayamadım..Böyle bir hak var mı ki ?

Aslında herhalde ben bu transferle ilgili hiç bir şey anlamadım.. Kişisel tahminim; Iverson gibi olur.. Allen elini kolunu sallayarak gitti.. Sözleşmesi buna uygun ki hiç bir şey olmadı.. D-Will de bu sözleşmenin üstün tarafı olduğundan kendi isteklerini kabul ettirecektir diye tahmin ediyorum.

Bu kadar mı küçüldün Ergin Ataman.. yarın biterse Williams yarın gidecek ama olsun razıyız diyor..Kişisel egosu tatmini ,Deron williams la çalıştım ben onun antrenörüydüm diyebilmek için oyuncu aldırıyor..Yoksa plan programı olan geleceği düşünen takımına bir oyun karakteri aşılamak isteyen bir adam bir gün bir ay yada en fazla 5 ay sonra gdecek olan adama gelsin 2 maç oynasın razıyız demez..

Ondan sonra hakettiğim değeri hiçbirzaman görmedim diyorsun..Göremezsinde Ergin Ataman

Yıldırım Demirören işi çözmüş başarı değil popüli<im yaratarakta o koltukta kalacağını biliyor. Futbol, baketbol hep aynı yklaşım. Bu sefer yanında kendisi gibi bir antrenörde var. Mutluluklar; taraftara yazık diyecem ama onlarda herşeyi hakeden cinsler olduğu içinumrumda değil.

Ben şu saatten sonra Beşiktaş Basketbol Takımı'ndan nefret ediyorum. D-Will geldiği için falan değil, keşke Kobe, Wade, Lebron falan da gese. Ancak sen bir sene boyunca o formayı terletmiş, emek sarfetmiş oyuncularına hakettikleri parayı vermeyip D-Will'e rahat 2-3 milyon dolar veriyorsan sen en başta kul hakkına giriyorsun. Ayıptır, günahtır !

Daron gelir, 20 sayı 10 asist ortalamayla oynar, parasını cebine indirir ve gider. Sonra da Beşiktaş dünya kulübüyüm diye geçinir. Ok Let's Go.

Kobe transferini konuşmaya bile gerek duymuyorum. He, Beşiktaş'a gelse antrenmanlarını bile izlemeye giderim ama hala dünyanın en iyi basketbolcusu olarak kabul edilen, yıllık 30 milyon dolar alan adamı getiremezsiz. Anca maaşını THY karşılar -ki bu da imkansız- belki derim ama Kobe'yi konuşmaya gerek yok bence.

ergin iyice uçmuşsun ya sen kim kobe kim kobe gelecek sana beni alın diyecek. kobenin adını ağzına alırken dikkatli konuş düşünerek konuş. kobe dünya basketbolunun ender yeteneklerinden biri sana mı yalvaracak al beni diye

David Stern bile anlaşmanın çok zor olduğunu,arada çok büyük farklar olduğunu söylemiş

Aynı şeyi Charles Barkley de diyo ve biliyosunuz en güvenilir yorumculardan biridir,ama bu işler yine de belli olmaz..

Sonuçta ortada büyük bi soğuk savaş var,oyuncular saçma sapan bi havalara girmiş durumda,David Stern de böyle diyerek gözdağı veriyor..Ama ben sezon sonuna kadar kesin olacak deneceğini sanmıyorum..Çünkü ne David Stern koca bi sezonu boş geçmek ister ne de oyuncular bugünkü kaba tabirle artistlik tavırları sergilerler..

Deron Williams falan diyoruz ya,ah keşke şöyle iyi oyunculardan bi kaçı gelse Avrupa'ya..Özellikle kolay faul alan,stepsleri pas geçilen oyunculardan ..Hele ki oyuncular birliğinde dili uzamış olanlardan olursa tadından yenmez..Ben görücem o zaman onları,kollarına çat çut vurulduklarında hakem düdük çalmayınca,en ufak hareketlerinde steps verilince..Keşke gelseler bak nası tıpış tıpış David Stern ile Aralık geldiğinde çoktan anlaşmış olacaklar..

Bu arada bu Beşiktaş iyice komedi oldu.Yıldırım Demirören büyük ezikti biliyoduk da adam iyice uçmuş durumda..Mourinho yüz verir,''Mourinho bize şöyle dedi'',Kobe ile konuşur,''Bize seve seve gelmek istediğini söyledi''..Lan onları herkese söylüyolar zaten..Adam suratına ''Ne gelecem ya'' diyecek hali yok ya..En ufak nezaket davranışlarından sonra ''Bizim gibi büyük bi kulübe gelmekten büyük onu duyacağını söyledi'' gibi açıklamalar yapıyo..

Daha önce de söyledim,Yıldırım Demirören'i biliyoduk da,Ergin Ataman kendini bitirmiştir benim gözümde..Eminim ki bir çok kişinin gözünde de..Birilerinin Ergin Ataman'a taraftar değil hoca olduğunu hatırlatmalı..Birileri ''Hocam iyi misin sen? Bu boş işlerle uğraşıp heyecanlanacağını ayakların bi yere bassın,Nicevicli,Apodocalı,Shumpertlı bi takım daha kur'' demeli..

Neyse Yıldırım Demirören başarılı olmaktan çok ''Almanya'dan dayım getirdi'' diyen bebeler gibi ''Bakın şunu getirdik, bunu getirdik'' demenin peşinde..Ergin Ataman'da buna karşı çıkacağına çanak tutuyo..Herşeye karşı çıkan Çarşı grubu ve diğer Beşiktaşlı taraftarlarda böyle isimler gelmedikçe ''Boşverin basketbolu,bize yük oluyo'' ya da böyle isimler gelince ''Olum Iverson geldi,D.Williams geldi'' gibi kimse kusura bakmasın gerizekalıca yorumlarda bulunuyo..

Bi zamanlar ben Beşiktaş'ın(o bahsettiğim kadro ile olanı) Galatasaray'ın maçları kadar izlerdim..Şimdi ''Iverson bakim napcak,Deron gelirse bakalım neler yapacak'' diye takip ettiğim gereksiz bi takım oldular..

Başkanına da,hocasına da,en üzücüsü de taraftarına da yazık ve yazıklar olsun..

Lig başlama tarihi gelince görecem ben oyuncuları 2 ay sonra orta yolda buluşulacaktır, Ocak'tan önce başlayacağını düşünüyorum ben. Sarper'in de dediği gibi Stern'in öyle demesinden doğal bir şey yok, ben geri adım atmam onlar da benim şartlarıma uymazlar diyor kendi çapında ve tehdit ediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...