Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim küçük takımlar anlıyor bu transfer işlerinden. Bryan-Amaning'i almış Hacettepe. Demetri McCamey de bir takıma gelecekmiş. Lokavt sebebiyle ortaya çıkan fırsatı iyi değerlendirdiler. Keşke David Lighty'yi de alsaydı bizden birileri Cantu'dan önce. Boştaki Rick Jackson, Scotty Hopson, Greg Smith, LaceDarius Dunn gibi isimleri de görmek isterim bizim ligde. 6-7 isimden 2 tanesi tutsa bile yeterlidir Türk basketbolu adına.

Bizim küçük takımlar anlıyor bu transfer işlerinden. Bryan-Amaning'i almış Hacettepe. Demetri McCamey de bir takıma gelecekmiş. Lokavt sebebiyle ortaya çıkan fırsatı iyi değerlendirdiler. Keşke David Lighty'yi de alsaydı bizden birileri Cantu'dan önce. Boştaki Rick Jackson, Scotty Hopson, Greg Smith, LaceDarius Dunn gibi isimleri de görmek isterim bizim ligde. 6-7 isimden 2 tanesi tutsa bile yeterlidir Türk basketbolu adına.

Açıkcası David Lighty ile bir menejerlik bağlantın var galiba..
İyi oyuncu ama sıradan bir oyuncu...
Avrupa'da onun yapacağı işleri gören çok ABD'li var...
.......
Bu arada Türkbasket in haberine göre
D-Wash - Telekom...
Kambala-D-Wash ve Solomon'da gelirse ilginç bir takım olacak Telekom...
Bence bu iki transferle şimdiden Fiba Cup Challenge'in 1 numaralı favorisi...

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom, dış transferde Muratcan Güler ve Nedim Yücel'i kadrosuna kattı.

Transfer çalışmalarını sürdüren başkent ekibi, iki oyuncuyla da birer yılı opsiyonlu 2'şer yıllık sözleşme imzaladı.

Muratcan Güler ve Nedim Yücel---Telekom

Banvit,Efes,Fener,Galatasarayımız,Beşiktaş ve Telekom bu sene iyi kadrolar kuruyorlar.Avrupa'nın en iyi ligi olma yolunda ilerliyoruz..

Muratcan Güler ve Nedim Yücel---Telekom

Banvit,Efes,Fener,Galatasarayımız,Beşiktaş ve Telekom bu sene iyi kadrolar kuruyorlar.Avrupa'nın en iyi ligi olma yolunda ilerliyoruz..

İspanya açık ara önde o konuda. Kimse de yakalayamaz onları. Yunanistan'ın çöküşüyle 2.'lik için Rusya ve İtalya en büyük adaylar şimdilik. İtalya'da AJ Milano gayet iyi bir kadro kuruyor. Montepaschi Siena zaten her yıl iyi. Cantu da gayet iyi bir kadro kurmanın peşinde. Paraları yok ama mantıklı transferler kovalıyorlar. Rusya'yı söylemeye gerek yok. Krstic ve Teodosic gibi 2 adamı almış olan CSKA gerçeği var. Her takım zengin zaten. Khimki, Kazan, Dinamo, vs.

İspanya
İtalya
Rusya
Yunanistan
Türkiye

Sıralama bence bu şekilde.

İtalya mı ? Yıllardır Siena'nın domine ettiği git gitde Lyon'un domine ettiği Fransa ligine benzeyen İtalyan ligi mi bizim ligimizden daha iyi? AJ Milano'nun da yıllardır Euroleague'de ne yapamadığını gayet iyi biliyoruz, bir transfer sezonunda bir takımın atağıyla İtalya ligi ayağı kalkmışta haberimiz yok.

İspanya açık ara önde o konuda. Kimse de yakalayamaz onları. Yunanistan'ın çöküşüyle 2.'lik için Rusya ve İtalya en büyük adaylar şimdilik. İtalya'da AJ Milano gayet iyi bir kadro kuruyor. Montepaschi Siena zaten her yıl iyi. Cantu da gayet iyi bir kadro kurmanın peşinde. Paraları yok ama mantıklı transferler kovalıyorlar. Rusya'yı söylemeye gerek yok. Krstic ve Teodosic gibi 2 adamı almış olan CSKA gerçeği var. Her takım zengin zaten. Khimki, Kazan, Dinamo, vs.

İspanya
İtalya
Rusya
Yunanistan
Türkiye

Serhat sen Onur ya da Erdal'ın ikinci hesabı falan mısın,milleti delirtecen heralde o şekilde :D

Bazı şeyleri söylerken eldeki verilere göre konuşmak lazım,sen biraz kafana göre takılıyosun..

Türkiye ligi Nba,İspanya'dan sonra 3.gelir..

İtalya'da yıllardır Siena var,Milano bu sene parayı bastırdı adamları aldı o kadar,daha bi numarası bile yok..Cantu işte biraz bişiler yapıyo bu kadar..

Rusya desen onlar da öyle,parayla adam alıyolar,yıllardır Cska domine ediyodu,yanına biraz Khimki katıldı şimdilerde o kadar..

Yunanistan Oly-Pana'nınkiler dışında izlenmeye değer maç olmuyo..

Türkiye'de Gs,Fb,Bjk,Efes,TT,Banvit var kafadan her sene sağlam oynayan..Bunun yanında Pınar Karşıyaka gibi önemli altyapı oyuncuları yetiştiren ve sağlam yabancılar getiren bi takım var..E her sene bi tane de flash takım çıkıyo(En son Olin idi)

Kısaca Türkiye açık açık ara 3.dür..Ki çok rahat söyleyebilirim ki 2.liği de 2-3 sene içinde rahatça alabilir..Belki daha az sürede..

Serhat sen Onur ya da Erdal'ın ikinci hesabı falan mısın,milleti delirtecen heralde o şekilde :D

Bazı şeyleri söylerken eldeki verilere göre konuşmak lazım,sen biraz kafana göre takılıyosun..

İtalya'da yıllardır Siena var,Milano bu sene parayı bastırdı adamları aldı o kadar,daha bi numarası bile yok..Cantu işte biraz bişiler yapıyo bu kadar..

Rusya desen onlar da öyle,parayla adam alıyolar,yıllardır Cska domine ediyodu,yanına biraz Khimki katıldı şimdilerde o kadar..

Türkiye'de Gs,Fb,Bjk,Efes,TT,Banvit var kafadan her sene sağlam oynayan..Bunun yanında Pınar Karşıyaka gibi önemli altyapı oyuncuları yetiştiren ve sağlam yabancılar getiren bi takım var..E her sene bi tane de flash takım çıkıyo(En son Olin idi)

Kısaca Türkiye açık açık ara 3.dür..Ki çok rahat söyleyebilirim ki 2.liği de 2-3 sene içinde rahatça alabilir..Belki daha az sürede..
bence abartmışsın biraz:) bizim lig o kadar iyi ise neden bir kupa falan alamıyoruz alt kupalarda bile anlamadım

İtalya gayet iyi. İkinci sırayı gönül rahatlığıyla veririm onlara. AJ Milano, Siena, Cantu, Caserta, Treviso. Şu 5 takım, bizim en iyi 5 takımımızdan iyi. Rusya parayla falan ama sonuçta iyi takımlar. CSKA zaten Avrupa devi. Khimki ve Kazan da para harcıyor. Daha ne olsun? Yunanistan'ın Oly ve Pao gibi iki devi olduğu sürece, bizden kötüler diyemem. Bu sezon belki geriye düşerler.

Yalnız ben öne geçebileceğimizi de umuyorum. En azından Avrupa'nın en iyi 3. ligi olma ihtimalimiz çok yüksek. Efes ve FB Ülker'den Euroleague adına gelişme bekliyorum. İkisi de son 8 adayılar gözümde. Bu da geçen sezonu aştığımız anlamına gelir. Biz Euroleague'e katılırsak, görevimizi yerine getirmiş oluruz. Daha fazlası olursa da süper tabi. BJK'nin NBA yıldızları hiçbir şey yapmazsa, marka değerini yükseletecektir. İşte her takım kendisini en azından bir seviye geliştirirse bu yıl, Avrupa'nın 3. sırasına yerleşiriz.

Eğer AJ Milano iki önemli transfer yaptı diye senelerdir ligin tek takımla domine edildiği İtalya ligini,Unics Kazan,Khimki biraz yatırım yaptı diye Rusya Ligi'ni,iki takımın senelerdir 3.takımı 30 40 sayı farklı yendiği Yunan Ligi'ni önümüze koyacaksan ben Fenerli olmanı düşünmemin yanı sıra basketbolu da bilmeyen bir Fenerli olduğun yönünde geliştireceğim müsadenle düşüncemi..

Ayrıca her konuda bir polemik yaratma çabası içerisindesin..Beni sokma,seninle girmem en azından!

Beşiktaş'ın transfer mantığıyla Çin'deki herhangi sığ bir basketbol takımının transfer mantığı arasındaki fark nedir acaba...

bu sene beşiktaş bence ligi anca 6. bitirir çünkü ligde başarı yakalayabilmek için türk kadrosu iyi olmalı nitekim beşiktaş geçen seneye oranla güç kaybetti (daha deron williams gelmedi varsayıyorum)ogilvy,likholitov,serkan gitti ve kemp için ciddi teklifler olduğu söylentisi var aldıkları oyuncular ise dudley,can akın,c.smith,ersin görkem bunlarda sadece son senelerini iyi geçiren can ve smith ...ogilvy,likholitov,hüseyin gitti dudley geldi serhat,bekir,cüneyt,serkan erdoğan,chatman,kemp gitti c.smith ve can geldi bence şu anda geçen seneye göre gerideler (deron williams ve zaza gelmedi varsayılırsa)

bence abartmışsın biraz:) bizim lig o kadar iyi ise neden bir kupa falan alamıyoruz alt kupalarda bile anlamadım

İtalya gayet iyi. İkinci sırayı gönül rahatlığıyla veririm onlara. AJ Milano, Siena, Cantu, Caserta, Treviso. Şu 5 takım, bizim en iyi 5 takımımızdan iyi. Rusya parayla falan ama sonuçta iyi takımlar. CSKA zaten Avrupa devi. Khimki ve Kazan da para harcıyor. Daha ne olsun? Yunanistan'ın Oly ve Pao gibi iki devi olduğu sürece, bizden kötüler diyemem. Bu sezon belki geriye düşerler.

Yalnız ben öne geçebileceğimizi de umuyorum. En azından Avrupa'nın en iyi 3. ligi olma ihtimalimiz çok yüksek. Efes ve FB Ülker'den Euroleague adına gelişme bekliyorum. İkisi de son 8 adayılar gözümde. Bu da geçen sezonu aştığımız anlamına gelir. Biz Euroleague'e katılırsak, görevimizi yerine getirmiş oluruz. Daha fazlası olursa da süper tabi. BJK'nin NBA yıldızları hiçbir şey yapmazsa, marka değerini yükseletecektir. İşte her takım kendisini en azından bir seviye geliştirirse bu yıl, Avrupa'nın 3. sırasına yerleşiriz.

Ben veya başkası size Oly-Pana'dan daha iyi mi dedim takımlarımız..Ben genel toplam lig kalitesinden bahsediyorum..

Biriniz madem ligimiz o kadar iyi neden kupa alamıyoruz diyo..

2001 Maccabi Telaviv (İsrail)
2002 Panathinaikos (Yunanistan)
2003 Barcelona (İspanya)
2004 Maccabi Tel-Aviv (İsrail)
2005 Maccabi Tel-Aviv (İsrail)
2006 CSKA Moscow (Rusya)
2007 Panathinaikos (Yunanistan)
2008 CSKA Moscow (Rusya)
2009 Panathinaikos (Yunanistan)
2010 FC Barcelona (İspanya)
2011 Panathinaikos (Yunanistan)

Bak burda kupa alanlara..Yıllardır hem kendi liglerini hem EL'i domine eden takımlar bunlar zaten..Bunlar zaten liglerinde başı çeken takımlar,Barça dışında bunlara rakip olabilen takım yok zaten liglerinde..

Pana ve Oly bırak en alttaki takımları lig 3.süne bile 30 sayı fark atıyo ne lig kalitesinde bahsediyosunuz..

Rusya'da aynen Cska öyle..İtalya'da Siena..Bu takımlar açmış arayı,ligde rekabet denilen şey en fazla 2 takım arasında,diğerleriyle açık ara fark var,sonra onlar bizden üstün..

2 şer takımın bizimkilerden üstün olmasıyla tüm ligin kalitesinin bizden üstün olması aynı şeyler değil..

Benim tek hesabım bu Sarper.Bir şey demek istersen bu hesaba söyleyebilirsin ;)

Ben veya başkası size Oly-Pana'dan daha iyi mi dedim takımlarımız..Ben genel toplam lig kalitesinden bahsediyorum..

Biriniz madem ligimiz o kadar iyi neden kupa alamıyoruz diyo..

2001 Maccabi Telaviv (İsrail)
2002 Panathinaikos (Yunanistan)
2003 Barcelona (İspanya)
2004 Maccabi Tel-Aviv (İsrail)
2005 Maccabi Tel-Aviv (İsrail)
2006 CSKA Moscow (Rusya)
2007 Panathinaikos (Yunanistan)
2008 CSKA Moscow (Rusya)
2009 Panathinaikos (Yunanistan)
2010 FC Barcelona (İspanya)
2011 Panathinaikos (Yunanistan)

Bak burda kupa alanlara..Yıllardır hem kendi liglerini hem EL'i domine eden takımlar bunlar zaten..Bunlar zaten liglerinde başı çeken takımlar,Barça dışında bunlara rakip olabilen takım yok zaten liglerinde..

Pana ve Oly bırak en alttaki takımları lig 3.süne bile 30 sayı fark atıyo ne lig kalitesinde bahsediyosunuz..

Rusya'da aynen Cska öyle..İtalya'da Siena..Bu takımlar açmış arayı,ligde rekabet denilen şey en fazla 2 takım arasında,diğerleriyle açık ara fark var,sonra onlar bizden üstün..

2 şer takımın bizimkilerden üstün olmasıyla tüm ligin kalitesinin bizden üstün olması aynı şeyler değil..
bu kadar alakasız bir cevap olamaz. ben alt kupa dedim madem bizim takımlar o kadar iyi neden bir eurocupta eurochalleng gibi alt kupalarda bile başarımız yok?? eurolig diye bir şey demedim ki? sonuçta son 5 yıldır fener-efes hegomanyasında idi lig bu sene biz kırdık onu. bizde de çok süper takımlar olduğu söylenemez. fener-efes-galatasaray dışında ciddi bir basketbol ekolü olan takım yok şu an beşiktaş falan şov yapıyor 2 ay sonra lokavt biterse kümede kalmaya oynarlar o kadro ile

bu kadar alakasız bir cevap olamaz. ben alt kupa dedim madem bizim takımlar o kadar iyi neden bir eurocupta eurochalleng gibi alt kupalarda bile başarımız yok?? eurolig diye bir şey demedim ki? sonuçta son 5 yıldır fener-efes hegomanyasında idi lig bu sene biz kırdık onu. bizde de çok süper takımlar olduğu söylenemez. fener-efes-galatasaray dışında ciddi bir basketbol ekolü olan takım yok şu an beşiktaş falan şov yapıyor 2 ay sonra lokavt biterse kümede kalmaya oynarlar o kadro ile

Eurocup'ın son 10 yılda çoğunu İspanyollar almış zaten..Eurochallange'ı alanlar veya final oynayanlar daha dandik liglerde zirvede oynayanlar,bizden oraya kaçıncılar gidiyo biliyosun..

Herşeyi bi kenara bırak bizim takımlarımızda kupa alışkanlığı,şampiyona oynama alışkanlığı yok..Bi sene katılan diğer sene yerini başkasına veriyo..Ama bu ligin genel kalitesini değiştirmez..Hakettikleri,potansiyellerinin yettiği yere gelememeleri tamamen tecrübesizlik..

Ayrıca 5 yıldır Fb,Efes hegamonyası diyosun,sadece şampiyonluk anlamında böle bi durum var..Her sezon finallerde mutlaka kendilerini zorlayan rakipleri oluyo..O şampiyonluklardan biri Beşiktaş'ın biri Türk Telekom'un biri de GS'nin olabilirdi..Bi şekilde kazandılar ama eze eze değil..İspanya dışında hangi ligde şampyionluğun adayı 2'den fazla olmuş,İtalya da da,Rusya'da da,Yunanistan'da da yarı finaldeki rakiplerine hatta finaldeki rakiplerine bile 30 sayı fark atıyolar..İddia oynadığım için çok iyi biliyorum..Bana kaliteden bahsetmeyin o yüzden..

Bahsedilen liglerin tepedeki takımları gerçekten çok iyi,uzun yıllardır Avrupa'nın en önemli takımları,en büyük takımları,ama kendi ligleri aynı kaliteyi taşımıyo maalesef.

D.Williams, NBA'deki en iyi iki oyun kurucudan biriymiş. Birincisi Nash diyelim, Williams'a gelene kadar başka iyi yok mu? Tamam iyi oyuncu ama ilk iki içinde değil. Bunu Beşiktaş'lıların söylemesini anlarım ama diğerleri?

İspanya
İtalya
Rusya
Yunanistan
Türkiye

serhat bey,gerilerde kalmışsınız..dinamo eski dinamo değil..rusyada bir tek cska şuanda efes ve fülkerle eşit seviyede,belki küçük bir adım önde ve efes-fükler transferleri bitmedi..khimki ve kazan iyi takımlar ama asla efes-fülkerden daha iyi değil..ama kötü de takım değiller..tabii bu sene yapılan transferlere de bakacağız..geçen yıla kadar türkiye ligi çekişme bakımındn ispanya ligi ile aynı idi ama kalate farkı çoktu..bu yıl ümütliyim..gerek galatasaray gerek efes pilsen daha iyi kadro kuruyorlar ve daha da kuracaklar gibi duruyor..keza telekomun hamleleri yerinde ve keyifli..banvit ve beşiktaştan da olumlu hareketler bekliyorum..bu sene lig kalitemiz bayağı bir artacak..aksine yunanistan liginin kalitesi düşecek gibi..lig derken pao ve olipiakos,zaten orda başka yok...italyada siena ve bu sene milano..diğer takımlar fasa fiso şuan için...yani sırf yazmak için yazdığın ve ortamı germek için yazdığın rusya liginden dinamo örneğini vermenden çok belli..adminler hala neyi bekliyor seni yok etmek için anlamıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...