Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D.Williams, NBA'deki en iyi iki oyun kurucudan biriymiş. Birincisi Nash diyelim, Williams'a gelene kadar başka iyi yok mu? Tamam iyi oyuncu ama ilk iki içinde değil. Bunu Beşiktaş'lıların söylemesini anlarım ama diğerleri?

Nash ve Kidd'in çağlarının yavaş yavaş kapandığını söyleyebiliriz, artık son demlerindeler. Onlardan sonra gelen ikili ise Deron ve Paul.

Bence şu an NBA'in en iyi iki oyun kurucusu Chris Paul ve Deron Williams'dır. Hatta an itibariyle NBA'deki aktif oyuncular içerisinde ikisini de ilk 10'da, benim gözümde.

Aktif oyuncular içerisinde ilk on biraz fazla iddaalı olmuş bence.

D.Williams, NBA'deki en iyi iki oyun kurucudan biriymiş. Birincisi Nash diyelim, Williams'a gelene kadar başka iyi yok mu? Tamam iyi oyuncu ama ilk iki içinde değil. Bunu Beşiktaş'lıların söylemesini anlarım ama diğerleri?

Açıkçası Deron Williams'ın Beşiktaş'a 4.lük dışında bir şey verebileceğini düşünmüyorum ama bireysel yetenek olarak baktığımızda haksız sayılmazlar.

İlerleyen yaşları ve emeklilik dönemlerinin yaşlanmasıyla Steve Nash ve Jason Kidd'i çıkarırsak, üst düzey guard diyebileceğimiz Chris Paul, Deron Williams, Derrick Rose, Russell Westbrook, Rajon Rondo var şuan. Rose ve Westbrook skora aşırı yatkınlıklarıyla oyun kurucu olarak görülmüyor çoğu kimseye göre. Rondo'nun da çok iyi özellikleri var ama şutu yok maalesef. Bu isimleri çıkarınca bir oyun kurucuda bulunması gereken tüm özelliklere sahip olan 2 oyuncu kalıyor, Chris Paul ve Deron Williams.

Tekrar söyleyeyim ama 4.lük için D-Will hamlesi iyi hamle :)

Carmelo,Kobe,Tim Duncan,Durant,Pau Gasol,Howard,LeBron,Nash,Kidd,Nowitzki,Tony Parker,Derrick Rose,Wade,Pierce hemen ilk aklıma gelenler..DW ile kıyaslanamayacaklar oyuncu kalitesi ve takımlarına kattıkları açısından..

Carmelo,Kobe,Tim Duncan,Durant,Pau Gasol,Howard,LeBron,Nash,Kidd,Nowitzki,Tony Parker,Derrick Rose,Wade,Pierce hemen ilk aklıma gelenler..DW ile kıyaslanamayacaklar oyuncu kalitesi ve takımlarına kattıkları açısından..

Bu tartışmanın yeri burası değil, isterseniz NBA bölümünde tartışılır. Ama kıyaslanıp kıyaslanamayacakları da kişiye göre değişir. Duncan NBA Tarihi'nin en iyilerinden biridir, ama an itibari ile bildiğimiz Duncan değildir, bence ilk 10'da değildir. Keza benzer durumlar Nash ve Kidd için de geçerli. Parker'ın hiçbir zaman bu seviyelerde olmadığını düşünen biriyim. Rose'un, D-Will'den tek artısı muhteşem atletizmidir, geri kalan her alanda D-Will daha öndedir. Gasol mental olarak sıkıntılı bir adam, o da tartışılabilir. NBA'in bölümünde daha ayrıntılı olarak incelenebilir ama ben de saydığınız oyunculardan bazılarının D-Will'den iyi olduğuna katılmıyorum mesela. Bu kişiye göre değişiyor işte.

Bu tartışmanın yeri burası değil, isterseniz NBA bölümünde tartışılır. Ama kıyaslanıp kıyaslanamayacakları da kişiye göre değişir. Duncan NBA Tarihi'nin en iyilerinden biridir, ama an itibari ile bildiğimiz Duncan değildir, bence ilk 10'da değildir. Keza benzer durumlar Nash ve Kidd için de geçerli. Parker'ın hiçbir zaman bu seviyelerde olmadığını düşünen biriyim. Rose'un, D-Will'den tek artısı muhteşem atletizmidir, geri kalan her alanda D-Will daha öndedir. Gasol mental olarak sıkıntılı bir adam, o da tartışılabilir. NBA'in bölümünde daha ayrıntılı olarak incelenebilir ama ben de saydığınız oyunculardan bazılarının D-Will'den iyi olduğuna katılmıyorum mesela. Bu kişiye göre değişiyor işte.

1 numara c.paul 2 numara d.williams guard olarak ama kaç ay kalacak orası belli olmadığı için beşiktaş ilk 4e falan zor girer eğer erken dönerse nbaeye. williamsın dış şutu da olduğu için avrupa basketboluna yatkın bir tarzı var.

D-Will, Rose ve Chris Paul ilk 3 sıradalar şu anda point guard olarak. Bu 3 isim kendi içinde yer değiştirir kişisel görüşlere göre ancak 4. sıraya düşmezler hiçbirisi. Bana göre sıra şöyle:

1 - Rose
2 - D-Will
3 - Paul

Beşiktaş'a geliyor diye adamı küçük göstermeye lüzum yok. Bize yakışmaz böyle şeyler. Rakibin transferlerine saygı göstermeliyiz.

Kim Deron Williams'ı küçük görüyor ki?Deron Williams bana göre Avrupa'ya gelecek bir numaralı oyuncudur benim basketbolu takip ettiğim zamanlardan beridir..Sana göre öle bi sıralama olabilir..Bana göre ise Dwayne Wade-Derrick Rose-Jason Kidd-Steve Nash-Deron Williams-Chris Paul sıralaması var..
Sanki Deron Williams'ı Lakovic ile kıyaslıyoruz..Önceleri sen bu tarz yorumlar yaparken sinirleniyordum ama şuan sallamıyorum..Sonuçta burası her türlü zeka seviyesine açık bir forum..

İstisnalar kaideyi bozmaz. Bugün "en iyi 3 point guard kim?" diye kime sorsan, %99 ihtimalle bu 3 isim sayılır. NBA'in en iyi 3 point guard'ından birisini 2-3 aylığına dahi olsa almak, gerçekten önemli bir transferdir.

Ben ironiyi sewmem net konusurum..Onun zekasına laf etme sebebim o mesajdan bağımsız,aynı şeyi düşünen en az 20 de insan tanıyorum.Ayrıca biz guard kavramı üzerinden konuşurken o point guard kavramını ortaya atmış,yoksa benim ağzımdan point guard diye bir kavram duyduğunuzu sanmıyorum var mı,öyle birşey?

http://www.nba.com/home/playerfile/dwyane_wade/index.html

Açık yakalamaya falan çalışıyosan ben burada birçok kişi gibi mükemmel basketbol bilgisine sahip biri olduğumu iddaa etmiyorum.Ama Wade'in zaman zaman top da getirip oyun da kuran bir shooting guard olduğunu bilecek bir basketbol zekasına sahibim.Nasıl Wade'in oyun yapısı 1 ve 2 numaralar arasında geçiş gösterse de,Kobe'de 2 ve 3 numaralar arasındadır,bu bağlamda benim gözümde bir guard değildir ki zaman zaman o da top getirse de..O yüzden bakış açıma saygı duymanı ve bana yaptığın eleştiriye karşı 'ironi' kavramını kimin kullandığını,kimin daha net cümleler kurduğunu bir kez daha gözden geçmeni bir abin olarak öneririm..
Bemn yaşça benden ufak olsan da senin düşüncelerine saygı gösterecek olgunluktayım..Olayları ve insanların tarzlarını bilmeden kimseyi körü körüne savunma yanlışına düşmeyecek kadar da olgun bir yapın olduğunu düşünüyorum..

Wade top getiriyorsa, Kobe de getiriyor. LeBron 10 katı getiriyor. Biz point guard çerçevesinden bakıyoruz olaya. Böyle olunca da en iyi 3 point guard'dan birisi Deron Williams'dır. Bu konuda başka da konuşmayı düşünmüyorum.

Jamal Crawford'un Efes'e gelmesi mükemmel olurdu. Tam istenilen tarzda bir adam. Skorer bir combo guard. NBA'de bu yıl MLE seviyesinde kontrat alacağı konuşuluyordu. Spanoulis'e verilecek parayla rahatlıkla getirilir. Hatta daha azıyla bile geleceğini tahmin ediyorum. Kontratının bitmiş olması da lokavt bitince dönmeyeceği manasına gelir. Tabi okuduğum kadarıyla "opt out hakkı" istiyormuş menajeri. Büyük ihtimalle lokavt bitince fesih hakkını kullanmak için istiyor Crawford. Efes biraz müzakereyle Crawford'u en az 1 yıl kalmaya ikna edebilir diye tahmin ediyorum. İstediği zaman değil de, sezon sonunda kullanılmak üzere verilebilir fesih hakkı.

Ben de başka bir pencereden baktım,var mı diyeceğin?

Eyüp abi twitterdan yazdı,

''D.Williams ta sorun çıkmış! Lokavt olursa. 1 yıllık paramı alırım demiş Bjk bunu kabul etmemiş.''

Zaten getirdikleri yetmiyo,bi de kabul etselerdi,o zaman gerçekten tüm dünya onları tanırdı,''Dünyanın En Aptal Basketbol Kulübü'' diye :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...