Bütçe ve Sponsorluk

Schilb,Green,Duşan ile önümüzdeki sene birlikte olmayacağız gibi bu üçlüden 1 milyon dolar boşluk doğuyor.
İzzet,Şafak,Doğukan üçlüsü ile devam etmediğimizi varsayarsak 1.5 milyon tl bütçe açığa çıkıyor.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Euroleague yönetiminin, seneye lige katılan takımlara en az 4 milyon euro para dağıtacağı söyleniyordu. Bu durumda bütçemiz 10 milyon euro oluyor zaten. Bakalım büyük büyük konuşan Dursun Özbek bu paranın üstüne ne kadar koyabilecek?

Eyüp Yıldız aşağıdaki tweeti atmış ama kaynak hiç inandırıcı değil. :)

Eyüp Yıldız @eyupyildiznet
Bu arada seneye GS basketbol takiminin butcesi bu sezonun en az 3 kati olacak kaynak direk yonetim.

Euroleague yönetiminin, seneye lige katılan takımlara en az 4 milyon euro para dağıtacağı söyleniyordu. Bu durumda bütçemiz 10 milyon euro oluyor zaten. Bakalım büyük büyük konuşan Dursun Özbek bu paranın üstüne ne kadar koyabilecek?

Eyüp Yıldız aşağıdaki tweeti atmış ama kaynak hiç inandırıcı değil. :)

Eyüp Yıldız @eyupyildiznet
Bu arada seneye GS basketbol takiminin butcesi bu sezonun en az 3 kati olacak kaynak direk yonetim.

Ergin Hoca ile hemen sözleşme imzalasınlar da inanalım o zaman :) ..Bence de hiç inandırıcı değil...Kupanın sıcaklığı ile bu konuşmaları bekliyorduk zaten..

Ergin Hoca ile hemen sözleşme imzalasınlar da inanalım o zaman :) ..Bence de hiç inandırıcı değil...Kupanın sıcaklığı ile bu konuşmaları bekliyorduk zaten..
Özbek'in hesabı şu olabilir: Seneye bütçeyi 3 milyona düşüreceğimizi açıklamıştık, ama Eurocup şampiyonluğu sonrası büyük fedakarlık yaparak 10 milyon euroya çıkarttık. :)

Cem Bey bu forumdaki basketbol konuşan arkadaşlarla ilgili hissinizi, ben günün coşkusu ve gençlik heyecanı olarak değerlendiriyorum. Yakın geçmişte, taraftar sayısının artılmasına dönük yapılabilecek çalışmalar hakkında, birçok kimseden gelen, üstüne kafa yorulmuş, gerçekçi ve orjinal fikirleri görmekte bu hissiyatımı destekliyor.

Problem ise dediğiniz gibi. Hangi oyuncunun alınacağından çok. İyi yönetimin istikrarsızlığı olduğu açık.

Basketbol takımımız özelinde bakarsak. Onun kurumsallaşması çok kolay. Çünkü önce çok az kişiden oluşuyor. 3-4 kişi teknik yönetim, 1-2 kişi idari yönetim, malzemeci, 10-15 sporcu, bir servis şoförü. Sonra yapılcak rutin faaliyetler, yıllardır yapıldığı için işleyişi kolaylaştıracak tecrübeye idari ve teknik yöneticilerde hali hazırda sahip. Zaten başarılı bir kurum gibi gayet güzelde işliyor.

Peki problem nerde. Problem takımın finans, pazarlanma ve hukuk faaliyetinde. Bu 3 konu, saydığımız şahısların dışında tutulması ve halledilmesi gereken konular. Biz bir şirket olsaydık. Bunlarında nasıl daha iyi hale getirileceğinin yoluda gayet açık. Ancak biz bir derneğiz. Büyük problem ise maalesef aristokratvari bir oligarşinin yönettiği, yönetmeye çalıştığı bir derneğiz. Asıl sorun burdan kaynaklanıyor. Bu oligarşinin kurumsallaşma faaliyeti, gerçekten kurumsallaşma şeklinde olmuyor. Ne oluyor. Liseli kontenjanından birilerinin, pozisyon yaratılarak çeşitli görevlere atanıp, yağmalama haline dönüşüyor. Murat Özyer vakasında da yaşadığımız durumun makro hali, engel olabilecek üyeler yönetimden yollandıktan sonra (A.Öztürk, A.Dürüst ) 6-7 milyon TL tutarındaki amatör şubeler idari yönetim giderinin 45 milyon TL ye fırlamasıdır.

Bu oligarşinin kurumsallaşma faaliyeti yapmasa da yarattığı bir problem daha var. Başkan televizyonla röportaj yapıyor. Sponsorluk hakkında. Takvime bakıyorsun. Çok başarılı. Günler geçiyor. Aylar geçiyor. Sonuç yok. Adamın aklına gelmedi yada ilgilenmedi diyemiyorsun. Çünkü kendinden duyuyorsun, masada 4 tane teklif var diye. Neden sonuç alınmıyor o zaman ? Bence şundan. Niteliğinden değil. Lise kontenjanından seçersen yönetim kurulunu da adamında aklına dahi gelsede gerçekleştirebilecek becerisi yok.

Bu oligarşinin tamamen yıkılması zor ve büyük iş. Daha çok zaman alır. Ancak iyi yönetebilecek bir yönetimin güncel olarak seçilebileceği görüşündeyim. Buda bizi 2-3 sene götürür.

Ben iyi bir yönetimin seçildiği taktirde de, amatör branşların gelirleri zaten kısıtlı iken idari mekanizmalar için para harcanmasını çokta gerekli görmüyorum. Basketbola yönetim finansmanı sağlasın ve sadece teknik işe karışmasın yeter, yetiyor. Çünkü 3 basketbol takımızda da olabilecek en iyi teknik adama sahibiz zaten.

Efes sponsorluğu yada ortaklığı olmaz. Hiç kimse zamanını ve aklını boşa harcamasın. 2 sene önceki Pegasus sponsorluğu gibi. O zamanda olmayacağını söylemiştim. Neden olmaz. Efes Pilsen yanından bile geçmez. Avrupa Basketbol dünyasında bir yerleri zaten var. Tamamen kendileri yönetiyor. Altyapıya, tesise kadar oturmuş sistemleri var. Başarıda çok dertleri değil gibi zaten.

Odeobankla sponsorluğumuz için önümüzdeki seneyide taahüt etmediysek, yönetimin şu kupa coşkusunu değerlendirerek, 6-7 milyon dolarlık herhangi bir sponsoru rahatlıkla bulabileceği görüşündeyim. Ama bırakın herhangi bir faaliyeti akıllarına bile gelmediğine eminim. Yükleme deyince forklift ve tır arayacak başkan, hoca yükleme yapmamış çok sakat veriyoruz diyor. Gülermisin ağlarmısın ? Bizim için en iyi adım bu yönetimin biran önce gitmesi olur kanaatindeyim.

Fırsat bu fırsat deyip Efes'le bir konuşulsa artık.Efes'inde yılardır gelen bu başarısızlıklardan sonra birleşmeye daha sıcak bakacağını umuyorum.Her sene sponsor aramayla uğraşıyoruz.İstikrar sağlanmalı artık kulübün ayıracağı bütçe belli.Ergin hoca Efes camiasında da sevilen sayılan bir isim, neden olmasın bu birleşme diyorum.Tuncay Bey kendi reklamını yapmaya devam eder,bizlerde kupaları kazanmaya.

Şimdi bu Efes'le birleşme konusu neredeyse beş-altı yıldır Galatasaray taraftarlarınca istenen ve düzenli bir şekilde muhabbeti döndürelen bir mesele ama, ben buna ihtimal vermiyorum. Neden vermiyorum? Çünkü Efes dediğimiz organizasyon herşeyden önce Tuncay Özilhan'ın şahsi hobisi durumunda. Yani Türkiye'nin en zengin kişilerinden biri, her türlü söz hakkı olduğu bir oluşumu sponsorluk veya birleşme yoluyla elinden çıkartmaz. Nasıl olur? Özilhan bu işlerden sıkılırsa ya Efes'i ya toptan kapatır, ya da cüzzi miktarlarla sponsor olur... Galatasaray için gerçekçi hedef iyi bir Galatasaraylı iş adamını ikna edip, sağlam ve kalıcı bir sponsorluk yapmaktır. Galatasaray yılda en az 7-8 milyon euro'luk bir sponsorluk elde ederse iyi bir organizasyonla her sene Euroleague'in üst seviye takımları arasında yer alabilir. Bir dönem Mensa Siena ve hala Laboral Kutxa'nın (eski Tau) yaptığı gibi... Hatta Maccabi Tel-Aviv bile böyle...

Bence Telekom bizim eurocup da şampiyonluğumuzu bekliyordu. Euroleague garantilediğimiz içim, üstüne avrupa kupası aldığımızdan dolayı artık onlar için haliyle çok çok iyi bir ortak marka haline geldik basketbolda. Avrupa reklamları için cem yılmaz vs gibilere dünyaların parasını akıtan şirket, hazır tüm markalarını tek çatıı altında birleştirmiş iken, avrupada 30 maça banko çıkacak olan takıma her şeyi ile sponsor olmaya çalışacaktır ki, olmaz ise en büyük hatayı yapmış olurlar.... lig bitmeden gizlice anlaşma olur gözüyle bakıyorum... Odeabank şu an için yetersiz bir sponsor..

Cem Bey bu forumdaki basketbol konuşan arkadaşlarla ilgili hissinizi, ben günün coşkusu ve gençlik heyecanı olarak değerlendiriyorum. Yakın geçmişte, taraftar sayısının artılmasına dönük yapılabilecek çalışmalar hakkında, birçok kimseden gelen, üstüne kafa yorulmuş, gerçekçi ve orjinal fikirleri görmekte bu hissiyatımı destekliyor.

Problem ise dediğiniz gibi. Hangi oyuncunun alınacağından çok. İyi yönetimin istikrarsızlığı olduğu açık.

Basketbol takımımız özelinde bakarsak. Onun kurumsallaşması çok kolay. Çünkü önce çok az kişiden oluşuyor. 3-4 kişi teknik yönetim, 1-2 kişi idari yönetim, malzemeci, 10-15 sporcu, bir servis şoförü. Sonra yapılcak rutin faaliyetler, yıllardır yapıldığı için işleyişi kolaylaştıracak tecrübeye idari ve teknik yöneticilerde hali hazırda sahip. Zaten başarılı bir kurum gibi gayet güzelde işliyor.

Peki problem nerde. Problem takımın finans, pazarlanma ve hukuk faaliyetinde. Bu 3 konu, saydığımız şahısların dışında tutulması ve halledilmesi gereken konular. Biz bir şirket olsaydık. Bunlarında nasıl daha iyi hale getirileceğinin yoluda gayet açık. Ancak biz bir derneğiz. Büyük problem ise maalesef aristokratvari bir oligarşinin yönettiği, yönetmeye çalıştığı bir derneğiz. Asıl sorun burdan kaynaklanıyor. Bu oligarşinin kurumsallaşma faaliyeti, gerçekten kurumsallaşma şeklinde olmuyor. Ne oluyor. Liseli kontenjanından birilerinin, pozisyon yaratılarak çeşitli görevlere atanıp, yağmalama haline dönüşüyor. Murat Özyer vakasında da yaşadığımız durumun makro hali, engel olabilecek üyeler yönetimden yollandıktan sonra (A.Öztürk, A.Dürüst ) 6-7 milyon TL tutarındaki amatör şubeler idari yönetim giderinin 45 milyon TL ye fırlamasıdır.

Bu oligarşinin kurumsallaşma faaliyeti yapmasa da yarattığı bir problem daha var. Başkan televizyonla röportaj yapıyor. Sponsorluk hakkında. Takvime bakıyorsun. Çok başarılı. Günler geçiyor. Aylar geçiyor. Sonuç yok. Adamın aklına gelmedi yada ilgilenmedi diyemiyorsun. Çünkü kendinden duyuyorsun, masada 4 tane teklif var diye. Neden sonuç alınmıyor o zaman ? Bence şundan. Niteliğinden değil. Lise kontenjanından seçersen yönetim kurulunu da adamında aklına dahi gelsede gerçekleştirebilecek becerisi yok.

Bu oligarşinin tamamen yıkılması zor ve büyük iş. Daha çok zaman alır. Ancak iyi yönetebilecek bir yönetimin güncel olarak seçilebileceği görüşündeyim. Buda bizi 2-3 sene götürür.

Ben iyi bir yönetimin seçildiği taktirde de, amatör branşların gelirleri zaten kısıtlı iken idari mekanizmalar için para harcanmasını çokta gerekli görmüyorum. Basketbola yönetim finansmanı sağlasın ve sadece teknik işe karışmasın yeter, yetiyor. Çünkü 3 basketbol takımızda da olabilecek en iyi teknik adama sahibiz zaten.

Efes sponsorluğu yada ortaklığı olmaz. Hiç kimse zamanını ve aklını boşa harcamasın. 2 sene önceki Pegasus sponsorluğu gibi. O zamanda olmayacağını söylemiştim. Neden olmaz. Efes Pilsen yanından bile geçmez. Avrupa Basketbol dünyasında bir yerleri zaten var. Tamamen kendileri yönetiyor. Altyapıya, tesise kadar oturmuş sistemleri var. Başarıda çok dertleri değil gibi zaten.

Odeobankla sponsorluğumuz için önümüzdeki seneyide taahüt etmediysek, yönetimin şu kupa coşkusunu değerlendirerek, 6-7 milyon dolarlık herhangi bir sponsoru rahatlıkla bulabileceği görüşündeyim. Ama bırakın herhangi bir faaliyeti akıllarına bile gelmediğine eminim. Yükleme deyince forklift ve tır arayacak başkan, hoca yükleme yapmamış çok sakat veriyoruz diyor. Gülermisin ağlarmısın ? Bizim için en iyi adım bu yönetimin biran önce gitmesi olur kanaatindeyim.

Serdar Bey, elinize sağlık ve teşekkürler...Var olan problemlerin bir kısmını çok güzel ortaya koymuşsunuz...Bunları konuşmak ve bu başlıkta ya da açılacak başka bir başlıkta bu kupanın getirdiği maddi ve manevi getirilerin takipçisi olmak bizim görevimiz.Biz, iki üç transferle kandırılacak durumda olursak, bu kupaların bize getirisi ancak müzede bir süs olur.

Bu takımda, kadro anlamında Ergin Hoca'nın kalıp kalmayacağı belli olmadan önümüzdeki sezonun kadrosuna ilişkin yaprak kıpırdamaz.Ergin Hoca'nın kalıp kalmayacağı da bütçe belli olmadan belli olmaz.Bizim önümüzdeki sene Euroleague'den 4m dolar bir paramız var .Sponsor parası 3m dolar hiçbir girişim yapılmasa bile.Yanlış hatırlamıyorsam, Oğuz Güven kardeşimizin söylediği gibi sponsorun verdiği bedelim 10 katı değerinde bir reklam yaptık bu sezon.Başka bir grupla anlaşılmasa bile, en azından ciddi bir bonus alınmalı önümüzdeki sene için.Bu konu ciddi bir mesai gerektiriyor.Sonra elle tutulur bir bütçe hesaplanıp, Ergin Hoca'nın önüne konulup sözleşmesi yenilenmeli ve aynı şekilde devam edilecek oyuncularla sözleşme yenilenmeli.Bunlar yapılırken de yeni kaynak arayışları durmamalı doğal olarak. Benim bunların yapılacağından ümidim var mı derseniz pek yok.Ama, onlar yapmasa da bizler bu bilinci yaymalıyız.

Söylediğim gibi, bu kupanın getirdiği maddi ve manevi getirilerin takipçisi olmamız çok önemli. Manevi getirilerde en azından maddi getiriler kadar önemli.Bu sporu seven bir kitle oluşmalı artık.Yoksa, seyirci maça gitmiyor diye maç sonunda bağırmanın çok bir manası yok.Başarı olursa gelirler, olmazsa gelmezler böyle olursa.

Şimdi, Euroleague'de Final Four hedefleyen bir takımdan daha çok, hep bu seviyelerde , kendi dinamikleri ile ayakta kalan ve bu sporu seven bir taraftar kitlesi olan bir şube yaratmak çok daha önemli.Önümüzde, Eurocuo kazandığımız dönemden daha büyük bir savaş var.

Tekrar teşekkürler , saygılar.

Ergin hocanın da dediği yan sponsor minvalinde Galatasaraylı önemli iş adamlarının Ceoların desteği olsa keşke. Odeabankla yaptığımız 3 senelik anlaşma da önümüze set çekiyor, Odeabankın da rızasıyla daha iyi şartlarda yeni bir anlaşma zemini bulunabilme imkanımız da yok gibi. Dolayısıyla Elden inşallah söylendiği gibi bir para gelir ve yönetim de yaptığı katkıyı biraz olsun arttırırsa 10 milyon dolar ulaşılması zor bir hedef değil. Ayrıca 800 kombine satılmıştı geçen sene başta bu sene hem ordan hem de ürün satışından ciddi gelir gelmesi için bizim de elimizi taşın altına koymamız lazım. Fenerbahçe örneğini inceledim biraz salon gelirleri çok ciddi paralar bizim için, 2 milyon katkımız olsa bile büyük para. Gerçi ürün pazarlama konusunda da pek iyi sayılmayız bir tane dandik dizaynlı Eurocup tişörtü çıkartmak yetmez çok çok daha fazlası yapılmalı. Şu serüvenden inanılmaz malzeme çıkması lazım bari bu dönemi iyi değerlendirelim, Galatasaray geleneğinin aksine başarı cezalandırılmasın aksine daha da fazlası için çabalansın bir kereliğine. Seneye tekrar kaçan oyuncuları falan konuşmamayı diliyorum son olarak

Su Odeabank'ta verdigi 2 kurus parayla ne reklam yapti farkindamisiniz ? İlk once kadinlarimiz Eurolegue sampiyonu oldu sonra erkeklerde eurocup sampiyonu olduk. Bu iki sampiyonlukta az para vermesine ragmen kendilerinin yapamayacagi reklami bizim vasitamizla yaptilar.

Bütçe konusun da yöneticilerin beceriksizliği ve bu beceriksizliği iyi değerlendiren sponsorların kendi çıkarlarına uygun rakamlı anlaşmalar yapmaları önümüzdeki engellerden biri. Odeabank 3 milyona 3 yıllık anlaşma yaptı ve şu an bu rakamı yükseltmek onların elinde. Ama diğer taraftan yöneticiler anlaşma içeriğinde olmayan bazı şeyleri dayatarak fiyat yükseltebilirler. Mesela Odeabank sadece isim hakkını aldıysa salonda parke üzerine Odeabank yazılı büyük çıkartmalar için ek ücret talep edilir. Salon ve çevresindeki her Odeabank afişi için, salon içinde dağıtılan her broşür için, elektronik billboardlarda yer alan her Odeabank tanıtımı için falan ücret talep edilip sponsor katkısı artırılabilir. Sponsorluk anlaşmasının metnini bilmediğim için tüm bu ayrıntılar anlaşma içinde var mıdır bilmiyorum. Ama mutlaka bahsettiklerim gibi gözden kaçan ayrıntılar bulunacaktır. İşte bunları araştırıp düşünüp Odeabank iler konuşacak birileri gerekiyor. Becerikli ve iş bitirme kapasitesi olan yöneticiler el atarsa Odeabank da mutlaka ikna edilecektir.

Tabi bizde yönetim yanında taraftar noktasında da sıkıntı var. Özellikle son yıllarda "iyi gün taraftarı" oranı önemli oranda arttı. Başarı varsa, sonunda haz varsa, "gidilmeye değer maç" gibi faktörler ön plana çıkmaya başladı. 3 Temmuz süreci şikeci takım taraftarlarının şikeyi bile sahiplenmesini dolayısıyla takıma aidiyet duygusunu beraberinde getirirken bizim takımda aidiyet duygusu ne yazık ki azaldı. Burada yönetimin de rol oynadığını düşünüyorum. Camia evlatlarına (!) yapılan zamlar, cemiyete-çevreye-liseye-taraftar gruplarına çekilen peşkeşler vs derken "Forma, T-shirt, bileklik alayım da bunlar mı faydalansın?" fikrini oluşturdu ve taraftardaki kırgınlığı perçinledi. Son final maçı öncesi olanlar ise bu durumu bir üst seviyeye çıkardı. Ama ısrarla belirteyim ki sene başında (futbolda da şampiyonluk falan yaşamışken) 200-300 TL'den 800 kombine alan taraftar kesinlikle sütten çıkmış ak kaşık değil. Kızlarda EL şampiyonluğu sonrası ilk lig maçında 500 taraftar falan vardı. Ekrem Memnun'un bile sitem ettiği (ki Ekrem Hoca çok sitemkar değildir, bundan dolayı da eleştiriliyor hatta) taraftar sütten çıkmış ak kaşık değil. Bedava dağıtılan T-shirtleri 5'er 10'ar poşete dolduranların "Don"a para vereceklerini zannetmiyorum.

Bu şampiyonluk artık bazı kapıları açmalı diye umut etmek istiyorum. İlk adımı yine biz atmalıyız. Ligde kalan maçlarda yine boş koltuk bulma sıkıntısı yaşanmalı (yazarken gülümsedim), forma ve T-shirt satışları artmalı ve kombine satışları patlamalı. Israrla söylüyorum, 5000 kombine satılmazsa seneye gelip forumda "yönetim şöyle, Sinan formsuz, hoca mola almıyor, hoca maç seçiyor" deme hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Bu adıma yönetim de karşı adım atmalı. Muhtemelen EL olacağı için kombinelere zam gelecek ki gelsin anlayışla karşılarım, zam oranı iyi ayarlanmalı ve en azından GSBonus ve bir kaç kredi kartına taksit yapılmalı. Peşkeş çektikleri koltukları o kodamanlara para ile satmalılar. Salondaki taraftar grubunun imtiyazlarına biraz set çekmeliler. Ek bir sürü şey de yapılabilir ki zaten forumda arkadaşlar sürekli bahsediyorlar.

El ele verip, bu şampiyonluğu fırsata çevirip bir basketbol geleneği, basketbol kültürü oluşturmamız gerekiyor. Her zaman ilklerin takımı olduk, Türkiye'ye ilkleri yaşattık ve her alanda milli takım anlamında da başarıların temelini biz attık. Basketbolda da ülke çapında yükselme misyonu aynı futbolda olduğu gibi bize bağlı diye düşünüyorum. Gelenekleri ve kültürü olan bir kulüp olduğumuz için bunu iddia ediyorum.

Seneye 80 tane maç yapacağız, iddaa geliri 5 milyon tl civarı olacak, EL'de her maç kazanımı + ayak bastı parasını filan düşününce Top 8'i zorlayan takımın geliri yaklaşık 3-4m dolar arası olacak bu ikisi zaten kafadan 5m dolar yapıyor + sponsorluktan da gelen bir para var tatmin etmese de. Basketboldan zarar ettik filan bunlar cidden yalan artık, kendi ayakları üstünde durabilecek seviyeye geldi gelirler nerdeyse.

Odeobank ile yapılan anlaşmada bankayı suçlamak bence yanlış. Bu anlaşmayı zorla yaptırmadılar; Kimse sponsor olmadığı zaman bize sponsor oldular. Bence de sponsorluk anlaşmasındaki tutar çok düşük. Ancak bu Galatasaray yöneticilerinin ve Galatasaray'a sponsor olmayan Galatasaraylı işverenlerin suçudur. Bu yüzden yapılması gerekenler; banka ile görüşüp bu yıl için zam alınması ayrıca arkadaşların dediği gibi ek sponsorluklar anlaşmalarının yapılması. Transferlerin bu sene gibi akıllıca yapılması. Ayrıca uzun dönem için salon projesini mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.

En az 15 tane euroleague maçımız var çoğunu kapalı gişe oynayacağız zaten.Bu sene maç günü gelirlerimiz çok yüksek olmadı son 4 maç hariç.Sponsor ile birlikte zaten 10 milyona yakın bir bütçe oluyor.Yönetim desteklediğini varsayarsak 12-13 milyon bütçemiz olacaktır.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Odeobank ile yapılan anlaşmada bankayı suçlamak bence yanlış. Bu anlaşmayı zorla yaptırmadılar; Kimse sponsor olmadığı zaman bize sponsor oldular. Bence de sponsorluk anlaşmasındaki tutar çok düşük. Ancak bu Galatasaray yöneticilerinin ve Galatasaray'a sponsor olmayan Galatasaraylı işverenlerin suçudur. Bu yüzden yapılması gerekenler; banka ile görüşüp bu yıl için zam alınması ayrıca arkadaşların dediği gibi ek sponsorluklar anlaşmalarının yapılması. Transferlerin bu sene gibi akıllıca yapılması. Ayrıca uzun dönem için salon projesini mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.

Bende size katılıyorum..Odeabank'ın çokta hakkını yememek ve verdiği parayı küçümsememek lazım.Sonuçta, hiçbir Galatasaraylı iş adamının sahip çıkmadığı bir ortamda bu güne gelmemizde rol oynadılar.Ancak, bu sene yapılan büyük reklam dolayısıyla şubeye hakkını da vermeleri gerekli.En azından önümüzdeki sezon için ciddi bir bonus verilmeli.

Seneye 80 tane maç yapacağız, iddaa geliri 5 milyon tl civarı olacak, EL'de her maç kazanımı + ayak bastı parasını filan düşününce Top 8'i zorlayan takımın geliri yaklaşık 3-4m dolar arası olacak bu ikisi zaten kafadan 5m dolar yapıyor + sponsorluktan da gelen bir para var tatmin etmese de. Basketboldan zarar ettik filan bunlar cidden yalan artık, kendi ayakları üstünde durabilecek seviyeye geldi gelirler nerdeyse.

Çok doğru hocam.Kesinlikle, kendi ayaklarımızın üstünde durabileceğimiz bir seviyeye geldik ve bu fırsat kaçmaz.Doğru yönetim şart.Kimse, bu şubeye bir şey lütfetmiş gibi davranmasın.Doğru yönetsinler yeterli. Sizinde eklemenizden sonra bildiğim net gelirler şunlar :
1)Euroleague :Ortalama 4m dolar
2)Sponsor : 3m dolar
3)İddia : 1.5m dolar

Toplam : 8.5 m dolar