Bütçe ve Sponsorluk

Bu basketbol yönetiminin yaptıkları, Ünal Aysal'ın yaptıklarının yanında devrim kalır. Basketbol konusunda vasıfsız arıyorsanız basketbol sözlüğünde vasıfsızlığın kelime anlamının karşılığı Ünal Aysal'dır.

Mevcut yönetimi övdüğümü düşünmeyin. Aysal o kadar kötü yönetti. Varın siz hesaplayın durumu..

Bende Ünal Aysal'a güvenmiyorum. Haberlere bile konu olan Tarık Çamdal parasına şampiyon olundu örneği gösterilen Tarık Çamdal ve birçok komisyonlu transferler hep onun eseridir. 3 fayda verdiyse 15 zarar verdi kulübe.

Ama Telekom ile birleşme beklediğimiz bütçeyi hatta fazlasını sağlayabilir.

Kötü yöneteni yazıyorsanız, kim iyi yönetmiş onu da yaz bakalım. Asma dalına vurarak üzüm yenmez.

15 Milyon Dolara kadro kurup sakatlanan oyuncular yerine transfer Aroyyo'yu getirebiliyorsan Aysal'a teşekkür edeceksin, Hawkins kubara asılıp yerine Cantu'ya bonservis ödeyip Markoshvili'yi alıyorsan da teşekkür edeceksin.

Ne tesadüf Ekrem Memnun'da Aysal döneminde gelmiş.

Doğa ana Ergin Ataman, Ekrem Memnun gibi yüce antrenörleri Aysal kadar kötü bir yönetici dönemine denk getirmiş, ne kadar talihsiz değil mi?

Aynı doğa ana 50 yıllık vefakar Galatasaray'lının göremediği başarıyı 20 yaşında değer bilmez bir Galatasaray'lıya da göstermiş. Varsın vefasızlığı siz düşünün...

Unal Aysal doneminde,unal baskan yerine, Dursun Bey olsaydi inanin ne Ergin Ataman gelirdi ne de Arroyo. Muhtemelen Halil Uner olmasa bile, en kotu bir Orhun Ene'yi getirmistik ve eurocup'ta en fazla 2.turu gormustuk.

Dursun Bey'in basketbol ile tanismasi,basketbol kac kisi ile oynanir,nasildir rakiplerin gucu vb konulari ogrenmesi Ergin hocamiz sayesinde olmustur ve Unal Baskan yolu acan kisi olmustur.

Unal Aysal ile Dursun Ozbek arasinda yoneticilikle inanilmaz tecrube farki vardir. Carsamba pazarini bile yonetemeyecek kapasitedeki Dursun Ozbek, ancak klubu kara gecirmek icin cocukca bir fikirle bilezik satalim projesine girmistir. Uefa'da orda burda klubu savunamaz bir durumda birakmistir.

Adnan Polat,Faruk Suren,Unal Aysal...Bunlar baskanlik sifatina uygun isimler... Neyse Dursun Ozbek'te en azindan basketbol ile tanismis oldu,basketbol sporunun ne oldugu konusunda tecrubelendi.

Bu basketbol yönetiminin yaptıkları, Ünal Aysal'ın yaptıklarının yanında devrim kalır. Basketbol konusunda vasıfsız arıyorsanız basketbol sözlüğünde vasıfsızlığın kelime anlamının karşılığı Ünal Aysal'dır.

Mevcut yönetimi övdüğümü düşünmeyin. Aysal o kadar kötü yönetti. Varın siz hesaplayın durumu..
Bu yönetimin Odeabank anlaşması bile Aysal'ın sayesindedir çünkü odeabank ile ilişkilerin başlaması onun zamanında kadın basketbol takımı sponsor olmasının sayesindedir.4.yıldızı takmış ŞL'ne katılacak bir takıma Dumankayayı forma sponsoru yapan baskete Akın çorap ile anca yapar .Ve bu taraftar Drogba,Sneijder'i gördü Aysal zamanında, keza Fatih Terimi getirende kendisi.Bu yönetim ise daha Grosskreutz transferini beceremeyen bir yönetimde vasıfsızlık karşilaştırılması yapılamayacak derecede bence .Basketboldaki yükselisimizi de sağlayan kişi Aysal'dır.Ergin ve Ekrem hocayi getiren kisidir kendisi.Bu yönetimin basketbola hiç bir katkısı olduğunu düşünmüyorum önce kazandığımız maçı masa üstünde almayı becersinler .Aysal'dan akıcı konuşma ve diksiyon dersi de alabiliyor ise alsın Dursun Özbek ve Can Topsakal. Ryan Donk 'a verilen para Tarık Camdal'a verilen paradan daha gereksiz bir hamledir benim gözümde.Bu yönetimdense bağımsız çalışacak bir Aysal'a güvenirim.Ve son olarak sadece vasıfsızlık karşilaştırması yaptım Aysal'ıda savunmuyorum.Finansal konularina kulübün pek hakim değilim Aysal 'a kulübü batırdı diyenler de olabilir ama vasıfsız denmez.

Arkadaş Aysal Aysal deyip duruyorsunuzda10-15 arası saçma sapan transferi yapıp sonra kaçıp gitmesini , Ali Dürüst ve Albayrakı göndermesini bıraktım da bu klubün en önemli asalaklarından Bülent Tulun ne olucak, neler götürdü bu klupten. Sorun bakalım kendi firmasında iş verirmi Tuluna? Ya da kendi işlerini klubü yönettiği gibi yönetirmi?

Bu yönetimin Odeabank anlaşması bile Aysal'ın sayesindedir çünkü odeabank ile ilişkilerin başlaması onun zamanında kadın basketbol takımı sponsor olmasının sayesindedir.4.yıldızı takmış ŞL'ne katılacak bir takıma Dumankayayı forma sponsoru yapan baskete Akın çorap ile anca yapar .Ve bu taraftar Drogba,Sneijder'i gördü Aysal zamanında, keza Fatih Terimi getirende kendisi.Bu yönetim ise daha Grosskreutz transferini beceremeyen bir yönetimde vasıfsızlık karşilaştırılması yapılamayacak derecede bence .Basketboldaki yükselisimizi de sağlayan kişi Aysal'dır.Ergin ve Ekrem hocayi getiren kisidir kendisi.Bu yönetimin basketbola hiç bir katkısı olduğunu düşünmüyorum önce kazandığımız maçı masa üstünde almayı becersinler .Aysal'dan akıcı konuşma ve diksiyon dersi de alabiliyor ise alsın Dursun Özbek ve Can Topsakal. Ryan Donk 'a verilen para Tarık Camdal'a verilen paradan daha gereksiz bir hamledir benim gözümde.Bu yönetimdense bağımsız çalışacak bir Aysal'a güvenirim.Ve son olarak sadece vasıfsızlık karşilaştırması yaptım Aysal'ıda savunmuyorum.Finansal konularina kulübün pek hakim değilim Aysal 'a kulübü batırdı diyenler de olabilir ama vasıfsız denmez.

Pops Mensah Bonsu'nun, Cenk Akyol'un, Malik Hairston'un açtığı davalarla uğraşıyoruz. Ergin Ataman, menajerler oyuncularını getirmek istemiyordu diyordu. Odeabank'la olan sponsorluk anlaşmasında bizzat ben bulundum diyordu.

Ergin Ataman'ı getirmek iyi bir vizyoner olduğunu göstermez, iyi akıl hocalarının olduğunu gösterir. Ergin Ataman'ı rahat ettiremezsen, o zaman da sıkıntı vardır..

Aysal'ı antrenör seçmedeki meziyetine, kimin getirdiği belli olmayan Ataman ve Memnun üstünden değil, kimin getirdiği belli olan antrenörler üzerinden bakarsak, Aysal'ın ne olduğunu daha iyi görürüz. Terim'i ilk yönetim kurulu Aysal'a rağmen, Mancini'yi ve Prandelli'yi de ilk yönetim kurulunu apar topar yollayarak Aysal getirdi. Benzer paralellik finans durumumuzdan, sporcu transferlerine kadar her konuda istisnasız var. Herhangi bir konuyu incelemeden üstünkörü bakarsanız Çanakkale muharebelerinide Liman Von Sanders'in kazandırdığını sanırsınız ancak öyle değildir. Aysal'ı ilk yönetim kurulunu tasfiyesinden sonra çıkmaza giren işleri halledecek beceriye sahip olamadığı için, "sanki yardımcı pilotu kendine güvenerek camdan attıktan sonra, uçak uçurmayı bilmediğinden düşürdüğü uçağı paraşütle terkeden giden bir pilotmuş gibi", kaçtığıyla hatırlayacağım.

Bilmeyenler içinde söyleyim. Dursun Özbek'in Ünal Aysal'la iş ilişkisi var. Başka bir yönetimle ilgi kuracak olsak, Ünal Aysal yönetiminin devamıdır diyebiliriz.

Pops Mensah Bonsu'nun, Cenk Akyol'un, Malik Hairston'un açtığı davalarla uğraşıyoruz. Ergin Ataman, menajerler oyuncularını getirmek istemiyordu diyordu. Odeabank'la olan sponsorluk anlaşmasında bizzat ben bulundum diyordu.

Ergin Ataman'ı getirmek iyi bir vizyoner olduğunu göstermez, iyi akıl hocalarının olduğunu gösterir. Ergin Ataman'ı rahat ettiremezsen, o zaman da sıkıntı vardır..

Ek olarak domercant, engin atsür, milan macvan var.

Ekim 2014 Kızılyıldız. Euroleague'in ilk maçı. Oyuncular para alamadı diye gitmiyordu. Ünal Aysal GS başkanıydı. Yaşandı bunlar arkadaşlar, yaşandı bunlar abilerim.

Bu sene başında Micov "Sponsor bize garanti verdi" demişti. Benim tahminimde Odeabank bu sene parayı klube vermedi, direk kendisi oyuncuların hesabına yatırdı. Atamanın son Odeabank'a teşekkür mesajlarında da buna benzer ifadeler var. Geçen sene basketbol için verilen ve alınan paraların hepsi futbol çukurunda kayboldu gitti. Kim bilir nerelere gitti paralar?

Bu sene başında Micov "Sponsor bize garanti verdi" demişti. Benim tahminimde Odeabank bu sene parayı klube vermedi, direk kendisi oyuncuların hesabına yatırdı. Atamanın son Odeabank'a teşekkür mesajlarında da buna benzer ifadeler var. Geçen sene basketbol için verilen ve alınan paraların hepsi futbol çukurunda kayboldu gitti. Kim bilir nerelere gitti paralar?

Liv Hospital'den gelen çekin Alex Telles transferinde kullanıldığını duymuştum

Furkan dediklerine kesinlikle katılıyorum.Ben Aysal'ı savunmuyorum tekrar söyleyim iyi başkanmıdır bence değil.Neden değil bir işi tam yapmassa üstüne kaçıp giderse iyi başkan olmaz .Sportif başarı ve marka değeri olarak seviye atlattı hatta o zamanki durumumuza göte 3-4 kat atlattı.Sonrasında marka değeri ve sportif açıdan düşmemizdeki fitili yakan kisidir Aysal.İşte bu yüzden vasıfsız değildir hem iyi hem kötü anlamda.Ama bu yönetim hiçbir şey yapamiyor ve bu bana koyuyor sürükleniyoruz öyle.Benim icin vasifsizin anlami bu yonetimdir.İyi ki Ergin Ataman baskın bir karakter ki güzel bir sezon geçirdik seneye de 15 i zorlarız umarım bütçe olarak ve çokta güzel bir eurolig sezonu bizi bekler .Aksi takdirde 8-9 oyuncu veya kalitesiz isimlerle son 10 mac bize zehir olur .

Anasponsor denilen sitede verilen cevapta samsungla gecen yil basket icin gòrüşmeler varmış yeniden anlaşma yoluna gidilebilir bence. Salonu yapacak firma belli mi bilen var mi

Ünal Aysal'a sadece AIG hissesi için bile şükran etmesi gereken insanlar, tarih vererek acıtasyon yapmaya çalışıyor.

Bizde tarih bitmez ama.

Ribery neden kaçmıştır mesela, kim sayesinde kaçmıştır.
7 Milyon Dolar'a kim stad maketi yaptırdı.
Aydın Yılmaz'a 3 Milyon Dolar'ı kim verdi mesela...

Konuşmak çok kolay. Monopoly'de Otel dikip kar toplamaya benziyor sanırım kulüp yönetmek.

Ünal Aysal'a sadece AIG hissesi için bile şükran etmesi gereken insanlar, tarih vererek acıtasyon yapmaya çalışıyor.

Bizde tarih bitmez ama.

Ribery neden kaçmıştır mesela, kim sayesinde kaçmıştır.
7 Milyon Dolar'a kim stad maketi yaptırdı.
Aydın Yılmaz'a 3 Milyon Dolar'ı kim verdi mesela...

Konuşmak çok kolay. Monopoly'de Otel dikip kar toplamaya benziyor sanırım kulüp yönetmek.
Ünal Aysal o hisselerin karşılığını aldı yalnız.

Neler neler yazılmış, hiç sözü eveleyip gevelemeye gerek yok. Dursun Özbek bile çok bize. Ünal Aysal kaçmışmış. Enkaz halindeki futbol ve basketbol takımına getirdiği isimlerle yaptıklarını unutup, ana avrat söverken, botokslu diye hakaret ederken bu adamın başkan olarak kalmasını mı bekliyordunuz ? Bence giderken kulübü de satsaydı keşke. Az bile yapmış kaçmakla. 2000-2010 arasını Galatasaray' ın mirasını yiyip, hem futbolu hem basketbolu çökertenler gram tepki almadı. Ezeli rakibin her platformda sana hakaret ederken senin başkanın gıkını çıkaramıyordu, Galatasaray tarihinde hangi başkan kulübünü ve taraftarını sözde ezeli ama fesat rakibine karşı böyle korudu. Her basın açıklamasında oleyler çekiyordunuz.Sonrasında bu adam küfür yedi be kendi taraftarından, botokslu diye hakaretler trend yaptı sosyal medyalarda. Hala kaçtı. Kaçtı, iyi yapmış kaçmakla.Helal olsun.

Çok saygı değer İnan Kıraç, Ali Dürüst, Özhan Canaydın, Abdürrahim Albayrak dahil Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için 23 Milyon Dolar'ı toplayamayıp, Galatasaray'da üyeliği bile olmayan Ünal Aysal'dan yardım isteyecek, ama o adamın kulübe başkan olması ve parasını geri alması yadırganacak . :) Tabiki de parasını alacak. O mu sattı hisseleri.

250 bin dolar için Galatasaray başkanını milletvekiline şikayet adam bugün Galatasaray'lılar arasında en sevilen kişilerden biri. Bizde normal bunlar.

Her şubede başarı görmüşsün, 50-60 yıllık Galatasaray'lının göremediğinin fazlasını görmüşsün ama şükür bile dememişsin.

Tarihi unutturmayacağız.

Burada bütçe ve sponsorluk konusu konuşulması lazım kanımca..Sportif başarı ayrı bir konu...Sponsorluk gelirlerimizde artış olması da ekonomik anlamda bir sonuç koymaz ortaya...8000-9000 kişiye oynuyorduk Ali Samiyen'de maçları...Arena yapıldı,,, Bu zaten büyük bir ekonomik ve marka büyümesi gerçekleştirdi...Kongrede o dönemdeki büyük kavgaların sebebi de rantın büyümesiydi...Ondan sonra gerek bizim yakaladığımız başarı gerekse Türk futbolunda yaşanan çalkantılar bizi şampiyonlar liginin gediklisi yaptı..Yine gelirler ve sponsorlar arttı..Bu dönemde yine büyük bir sermaye artışı yapıldı...Ekonomik büyüme çok büyük başarıymış gibi sunulur ülkemizde hep ama aslında ama ekonomik büyüme ekonomiye soktuğun kalemleri olumlu kullanırsan ekonomik başarıyı getirir...Bunu anlamak içinde gelirlere değil bilançoya bakmak gerekir..Kulübün aktif ve pasifine (malvarlığı, kıymetli evrak vs.) ne eklenmiş ne çıkmış?..Daha önceki yıllara göre borçlanma azalmış mı artmış mı ?...Çok ciddi bir inceleme gerekir bunu tespit edebilmek için ve net konuşmak için bugün itibarıyla...Bu ancak çok ciddi uluslararası denetleme ve danışmanlık firmalarının aylar süren araştırması ile ancak belirlenebilir...

Biz bu noktada ancak açıklanan verilerden bir sonuca varabiliriz..Mesela ; İşte Galatasaray'ın borcu

Bu verilerde hiç iç açıcı değil...Yoksa sponsorluk gelirin beşe katlansa ne olacak sonuç bu olduktan sonra, arttıda zaten gerçekten yukarıda yazdıklarımın doğal sonucu olarak...Biraz şans, sportif başarı ve Ünal Başkanın iyi başlangıcıyla bu kadar lehimize gelişen şartlar, büyüyen ekonomik girdi iyi kullanıldı mı? Hiç kullanılmış gibi gözükmüyor..Varsa soyut laflar değilde, elinde ciddi veriler olan biri beni düzeltsin lütfen...Bana göre Ünal Başkandan sonra zor günler bizi bekliyor...Umarım çok ciddi bir atılım yapılır bundan sonra ya da aynı şekilde ekonomik anlamda çarkı bu şekilde geniş ölçekte çevirebilecek başka biri gelir....Benim düşündüğüm gibi gerçektende güçlü bir başkanın mevcudiyetine dayanıyorsa sistem zaten kurumsallaşma konusunda hiçbir adım atılmamış demektir bu dönemde...

Ekonomik konuyu bir kenara bırakıp kurumsallaşma üzerinde konuşursak...Kurumsallaşma, kurumun kimliğini, misyonunu, vizyonunu, çalışma prensiplerini, dışarıya yansımasını ve imajını, müşteri ilişkilerini, crm yaklaşımlarını, süreç yönetimini, personelin şirketteki hiyerarşisi, personel hakları vesaire gibi konuları standartlaştırmak, kurumu kendi içinde yaşayan bir organizma haline getirmektir...Mesela basketbol şubemizde bu tanıma uygun bir gelişme görüyormuyuz..Bu konuda yorumu size bırakıyorum..Gereğinden fazla pembe tablolar çizmek bize bir şey kazandırmaz...

Haklı çıkma kaygısı gütmeden, birbirimizle kavga etmeden doğruları tespit edelim lütfen..Bilinçli, kültürlü taraftar kulübünü iyiye götüren taraftardır...

Aysal görevdeyken yazdığım yazı.Sevene , beğenene saygım var ama icraatlerini beğenmeyen hayırsızdır falan gibi söylemler çok ağır. Çok kötü yönetimlerin başımızda olması , Aysal'ı şükran duyulması gereken bir başkan yapmaz.Şimdi bir gelse cebinden 200m Euro koysa, o bile onu büyük başkan yapmaz.Bu kulübün kimseye ihtiyacı yok.Ona buna yedirmesinler , düzgün yönetsinler yeter.