BuzzerBeater (Basketbol Menajerliği)

Yav yarın lig başlıyor takviye edemedim kadroyu hiç. Bir haftadır belki 30 oyuncuya teklif yaptım, alamadım hiçbirini nasıl işse. 150-200 arası bi fiyata 1 oyunkurucu 1 pivot bakıyorum. Satmak isteyen varsa görüşelim.

Ben de oyuna baktım ama böyle bir oyunun bir anlamı olması için gerçeğe mümkün olduğunca yakın olmalı bilgisayardan pek anlamam ama gerçeği maç motoruna yakalamak zaten oldukça zor o yüzden diğer ayrıntılar önemli TBL takımlarına bakınca pek öle takım kimyası gibi birşey yok belli düzeyde dar rotsyonlar ve kadroyu tamamlayan çok çok daha düşük düzeyde oyuncular var gibi geldi zaten alt liglerde bazı uyanıklar durumu iyice abartmış takım zaten 6 kişi takım 6 kişi olunca o lig için görece yüksek maaşlı 6 oyuncu var ve rakibini ikiye katlamış maçlarda.Toplam bütçeyi 12 oyuncuya dağıtcağına 6 ya dağıtıyorsun daha yüksek maaşlı oyuncularla oynuyorsun.Üst liglerdeki takımlarda bunun biraz daha az abartılı hali var .Ayrıca kadroda az oyuncu olması demek daha fazla dakika ve antremanda daha çok verim demek sanırım.Kadro'da 3 oyuncu olması maça çıkmak için yetiyormuş bu sayının daha fazla olması ve her lig için kadroda belli kalitenin üzerind eoyuncu olması gibi zorunluluklar bu durumu önleyebilir sanki.Al ligler içinde üst sınır olur adam takım kimyasına uygun 10-12 oyuncu yerine ligin üzerinde 5-6 oyuncu ile oynayamaz böylece.Birde transfer her zaman yapılıyor mu öyle ise o da gerçek dünyadan epey fark yaratır özellikle en alt ligde belli süre vasat kadro ile idare edip para biriktirip play-off öncesi bambaşka bir takım kurabilirsin.Oyunu epey sevmiştim ama bunları fark edince heyecanım azaldı.

Ayrıca çatır çatırda hile yapılabiliyor bir takımdan başka takıma 3 oyuncu gitmiş 150 bin civarına herhangi birine bin dolar veren çıkar mı tartışılır oyuncular.

Belli bir tarihe kadar transfer yapabiliyorsun, o tarihten sonra yaptığın transferler play offta oynayamıyor.. Evet bir çok eksiği var oyunun ama fazla zaman alıcı olmamasından dolay fena değil bana göre.. Günde bir 10 dk bakıp çıkıyorum ,transfer ya da taktik ayarlarını yapmak yetiyor. Maçımın olduğu günler heyecan oluyor bende:) Hatta evdeysem ve boşsam takip ediyorum maçı canlı..

Belli bir tarihe kadar transfer yapabiliyorsun, o tarihten sonra yaptığın transferler play offta oynayamıyor.. Evet bir çok eksiği var oyunun ama fazla zaman alıcı olmamasından dolay fena değil bana göre.. Günde bir 10 dk bakıp çıkıyorum ,transfer ya da taktik ayarlarını yapmak yetiyor. Maçımın olduğu günler heyecan oluyor bende:) Hatta evdeysem ve boşsam takip ediyorum maçı canlı..

Transfer tarihi olayı güzel o tarih ne zaman peki :) takım kadroları ile ilgili dediğim ayarlamalar çok zor olmasa gerek teorik olarak parayı bastırınca o lige göre birkaç sınıf yüksek bir oyuncuyu almak mümkün gerçek dünyada bu yok yada üst düzey takımlarda çok alt sınıf oyuncular oluyor vs vs.

uzun forvet mi bu ?

DMI: 0
Boy: 6'3" / 190 cm
Potansiyel: efsane
Form: iyi

Uzaktan Şut: korkunç Şut Menzili: iyi
Dış Defans: iyi Top Tutma: işe yaramaz
Top Sürme: iyi Pas Verme: değersiz
İçeriden Şut: vasat İç Defans: iyi
Ribaunt Alma: vasat Blok Yapma: zayıf
Kondisyon: vasat Serbest Atış: işe yaramaz

Tecrübe: korkunç

Beklemediğim şekilde iyi bir oyuncu geldi drafttan.

Kutay,

Şikayet kısmı çok işe yarıyor. Anında müdahele ediyorlar. Gerek transferlerde gerekse maçlarda. Kazara 4 kişi çıksan bile maça şikayet edilirse ceza alıyorsun.

O söylediğin 6 oyuncuda en alt liglerde işe yarar. Sonrasında bir işe yaramaz. Dediğin gibi gerçekçilik konusunda bu kadar yapılabilir ancak. CM de FM de takım uyumu varmıydı :)

Bir de ilginç olarak oyuncuların özellikleri kötü olsa da daha iyi oyun çıkarabiliyorlar. Emre iyi bilir bunu :)

Oyuna yeni katıldım lig v39 dayım ne demek o arkadaşlar yani birinci li,g için kaç yılım var çok heyecanlıyım ama oyuncularım çok çok kötü ve malesef ilk 2 maçımı kaybetmişim ligde şu durumu iyice bir anlatırmısınız arkadaşlar :) :)

Arkadaşlar birde oyuncu kovmak nasıl bir şey ben bir türlü bulamadım satış listesine koydum ama teklif yok :) birde takım logomu değştireceğima ama nedense yapamadım naısl yapılıyor arkadaşlar ?

Kutay,

Şikayet kısmı çok işe yarıyor. Anında müdahele ediyorlar. Gerek transferlerde gerekse maçlarda. Kazara 4 kişi çıksan bile maça şikayet edilirse ceza alıyorsun.

O söylediğin 6 oyuncuda en alt liglerde işe yarar. Sonrasında bir işe yaramaz. Dediğin gibi gerçekçilik konusunda bu kadar yapılabilir ancak. CM de FM de takım uyumu varmıydı :)

Bir de ilginç olarak oyuncuların özellikleri kötü olsa da daha iyi oyun çıkarabiliyorlar. Emre iyi bilir bunu :)

Bilgiler için teşekkürler takım kimyası fazla beklenti olurdu ama en azından 6 kişilik rotasyonun ilerde işe yaramayacağını bilmek güzel 1-2 transfer hilesi yakaladım şikayet ettim ama maçlar için de şikayet edilebileceğini bilmiyordum o da güzelmiş

Bir de transer dönemi ne zamana kadar sürüyor bakındım ama bulamadım .

Sezona kötü başladı benim takım 2 maçımıda kaybettim,kupada kazandım.Drafttan bi kısa forvet geldi 2.13 boyunda onun için bi mesaj aldım,geliştirip uzun forvet yapabileceğimi söylediler.

Antrenörüm yeterli değildi,az önce yeni bir antrenör aldım üst düzey ve $ 17 439 maaş alacak.

Drafttan gelen oyuncunun özellikleri şu şekilde
KISA FORVET
Haftalık Maaş: $ 4 404
DMI: 11800
Boy: 7'0" / 213 cm
Potansiyel: daimi all-star
Form: iyi

Uzaktan Şut: vasat Şut Menzili: iyi
Dış Defans: değersiz Top Tutma: iyi
Top Sürme: değersiz Pas Verme: iyi
İçeriden Şut: işe yaramaz İç Defans: iyi ↑
Ribaunt Alma: vasat Blok Yapma: işe yaramaz
Kondisyon: değersiz Serbest Atış: güçlü

Benim ligde bizim forumdan emre var birtek bildiğim oda iyi başlamış sezona,2'de 2 yapıp doğuda liderliği kapmış.