Chuck Davis

İlk maçta pek kullanamadık.
Ama bu maçta muhakkak eline top değmesi lazım.
Topu pota altında ona indirip keyifle izlemek harika olacak.
Sonradan geldi ama müthiş katkı verdi.
Son maçta da en iyi şekilde katkı vereceğine yürekten inanıyorum...
 
İki yıl önce senin gelmeni en çok isteyenlerin başında geliyordum. Geç oldu ama harika oldu gelişin. Kenardan gelipte bu başarının baş mimarlarından biri olmak hiç kolay değil. Yıllardır boy gösterdiğin organizasyonda sonunda kupayıda kaldırdın. Dorsey felaketinden sonra takıma yaptığınkatkılarla hepimize ilaç gibi geldin.
 
Eurohoops, seneye Galatasaray'da kalıp kalmayacağını sormuş, Davis'te öyle ümit ediyorum diye cevap vermiş.Mutlaka, Euroleague'de , görev yapacak şekilde kadroda tutulmalı.Euroleague'de normal sezon 30 maç ve bu Chuck için ideal maç sayısı.Memnuniyetle kalacağına eminim. Chuck Banvitle yolları ayrılınca muhtemelen kariyerinin bittiğini düşünüyordu.Yıllarca oynadığı , Avrupa kupasına geri dönüp kazanması, hem onun açısından hemde bizim açımızdan piyango oldu.En azından bir sene daha , Euroleague'de, mutlu olduğu bu ortamda, oynamak isteyecektir.Önümüzdeki sene, Chuck'ı daha doğru kullanacağımızı düşünüyorum.Takıma alışma süresi, stresin tavan yaptığı dönemde oldu ve bu dönemde bu takıma gelip önemli bir parça olabilmek gerçekten çok zordu.Maçların birçoğunda uzunca süreler 5 numara oynamak zorunda kaldığının altını çizmek önemli.Düzgün bir rotasyonda ve tarzına uygun rollerde ve sürelerde, en az bu yılki kadar katkı verecektir.Ayrıca, sezon ortasında piyangodan çıkıp, bu performansı koymasa bu kupayı almamız çok zordu.Şimdi, bize münasip ücretlerle gelirse, en azından Euroleague için kadroda tutmak bizim için bir vefa borcu.Bu sezonun ardından basketbolu bıraktığını görmek ya da saçma sapan bir takımda görmek gerçekten içimi acıtır.
 
Bu kadar uygun fiyata EL oyuncusu bulamayız Chuck dışında.Gerekirse oturur,gerekirse 5-10 dakika süre alır ama 8.yabancı olarak kadroda mutlaka kalmalı.Yaşının da ilerlediği düşünülünce o da zaten ligde değilde daha çok EL de süre almayı sorun etmeyecektir.1 yıl daha bizimle kalır umarım 8.yabancımız olarak aslan parçası.
 
Seneye kesinlikle kalmalı. Hem bu paraya birini bulamayız hem de bulduğumuz oyuncu bu kadar eşleşme problemi yaratamaz. Rakibe höre hem yüzü dönük hem de sırtı dönük oynayabiliyor. Müthiş bir ayrıcalık.
 
Bence 1 sene daha kalmalı. Bundan daha uygun daha verimli bir 4 numara bulamayız. Demiyorum ilk 5 başlasın 10 dakika çıksın mücadelesini versin yeter.
 
Öncelikle yaşı çok ileri değil. Sinan'dan 1, Lasme'den 2 yaş küçük. Chuck Banvit sonrası kısa sayılmayacak bir dönem ara verdiği için hem özgüven hem de fizik kondisyon olarak geri gittiğini ilk maçlarda gördük. Bundan dolayı yaşı ileri izlenimi verdi aslında. Basketbolu bırakma fikri de bu dönemde oluştu muhtemelen. Ama şu 3 aylık süreçte geldiği nokta, katkıları falan düşünülürse muhtemelen çok disiplinli ve çalışıyor. Ve muhtemelen o endişe duyduğumuz İstanbul gece hayatına kendini çok kaptırmadı. Hem mental ve fiziksel anlamda gelişimi hem de kariyerindeki ilk Avrupa kupası Chuck için bir dönüm noktası olacaktır ve düşüncelerini etkileyecektir diye düşünüyorum. Chuck bu gelişimi ve disiplini sürdürürse (ki profesyonelliğine ve kariyerine baktığımızda sürdürecektir) seneye çok rahat EL organizasyonunda kendine yer bulur. Hatta belki iddialı olacak ama takımdaki yeri 8. yabancı tanımlamasından daha ileri olur.
3 ay önce neredeyse yürümeye mecali olmayan Davis'in attığı deparları görünce önümüzdeki seneye yönelik çok umutlu olmak da son derece anlamlı.
Kariyerinde ilk Avrupa kupasını aldı. Sıra kariyerindeki ilk EL maçında.
 
Böbreklerinde bir sorun olduğu bırakmayı düşünüyor olabilir. Elde uzun yıllar hiç oynamaması da bununla ilintiliydi galiba, yoksa 85 doğumlu takımda ondan büyük baya oyuncu var :)
 
Hepimizi çok şaşırttı, bu kupada emeği çok fazla. Helal olsun ona bukadar kısa sürede takıma adapte olup önemli işlere imza attığı için.
 
Sağlık sorunu yaşamazsa ve bırakmazsa kesinlikle kalmalı hem lig hem EL temposunu kaldiramaz belki ama en az 30 tane EL maçı oynayacağız önümüzdeki sezon çıkar topunu oynar.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Seneye takımda kalması gereken oyunculardan biri.
Sırtı dönük oyun resitalini seneye bizim armamız ile Euroleague'de devam etmesi dileğiyle.
 
07-01-2016, 19:33 tarihinde bu foruma yazmıştım;

Chuck'i iki uc senedir bu takimda gormek isterdim. Fiziksel durumu iyiyse en az Green kadar hatta daha fazlasini da verir. Hucumda; post, birebir,orta mesafe ve son bir kac yildir yuzdesini artirdigi dış sutu mevcut. Ayni Green gibi onunda asist yonu iyi. Savunmada yeterli degil. Cokta iyi ribaundcu oldugunu soylemek zor. Bu ulkeye gelmis en iyi oyunculardan biri. Fiziksel durumu iyiyse katki vereceginden suphem yok. Ergin Atamanin sezon ortasi transferlerde daha basarilidir. Bakalim kisa oyuncu kim olacak.

http://gsbasket.org/forum/galatasar...eri-ve-kadro-yapilanmamiz-551.html#post658614

Katkı vereceginden süphem yoktu. Seneyede kalması lazım. Hucumda onun kadar çok silahı olan çok çok az oyuncu var avrupada. Kıtada ki en iyi post oyuncularından biri. Asist yönü iyi. Uzun kolları savunmada etkili. Bu adamın uzun süreler 5 numarada oynadıgınıda atlamamak lazım. Eurohopps'a seneye kalmayı umuyorum demiş. Bizde onu seneye kadroda tutmalıyız. Seneye EL'de 30 maç oynayacagımızı düşünürsek kısa sürelerde rotasyonda çok verim verecek oyunculara ihtiyac var. Davis biçilmiş kaftan. Senebaşı hazırlık kampı geçirirse daha etkili olur.
 
Turkiye Liginin en iyi, Avrupa basketbolunun en iyi 5 Uzun Forvetinden biri. Iceride top onun eline gelince insan rahatliyor, ya tek eliyle birakiyor ya da oldurucu penetresiyle bitiriyor.
 

Üst