Cleveland Cavaliers

Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Alperen Kaplan' Alıntı:
@Veysel

İlk iki maçtan birini alabililrsek dedim kardeşim... Ayrıca ne kusuru,görüşlerimizi paylaşıyoruz burada.

biliyorum öyle dediğini de ilk iki maçın birisini alsanız bile turu geçeceğinize inanmıyorum demek istedim :)
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Çok iyimsersin be Alperen neyse az kaldı ak koyun kara koyun cıkacak ortaya ben sezonun son Cavs-Pistons macında rahat kazanırız demiştim Alperen görüşecez demişti sonuc Cavs kazanmıstı ve playoffda umarım eşleşiriz diye konusmustuk istedigimiz oldu Alperen icin rövans benim icin tahtı koruma zamanı :)

Tahmini Yapıyorum 4-0 Süpürecez 8)

En kötü ihtimal 1 mac veririz onada pek sans tanımıyorum ama neyse ;)
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

102-84 kazandık :)
L.James 38 sayı atarken T.Prince 4 sayıda kaldı :ehue

Son olarak gece saat 02:00'da ntv bant :oops: olarak macı veriliyor.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

742045a7975208197cee947babbf07ea-getty-86012962ms007_detroit_pisto.jpg

Yine yaptı yapacağını: 102-84
NBA'de Doğu Konferansı Playoff ilk tur maçında Cleveland Cavaliers sahasında Detroit Pistons'ı 102-84 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Quicken Loans Arena'da oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Cleveland Cavaliers'ta LeBron James 38 sayı, 8 ribaund, 7 asistlik performansı ile Detroit Pistons'ı yıkan adam olurken Zydrunas Ilgauskas 12 sayı, 10 ribaund, 4 asist, Delonte West 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve benchten gelen isim Joe Smith 13 sayı 2 ribaundluk performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Konuk ekip Detroit Pistons'ta ise Rasheed Wallace'ın 13 sayı, 9 ribaund, 2 asistlik performansı mağlubiyeti engellemeye yetmezken Rodney Stuckey 20 sayı, 4 asist ve Richard Hamilton 15 sayı 4 asistle mücadele ettiler.

Cleveland Cavaliers ile Detroit arasındaki ikinci karşılaşma pazartesiyi salıya bağlayan gece oynanacak.

Kaynak : Sporx.com
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Beklenen oldu ve rahat bir galibiyet aldık ben playofflar başlamadan 4-0 süpürürüz demiştim seri süpürülmeye dogru gidiyor cok merak ediyordum Lebronun playofflardaki performansını acaba düşüşe gececek mi diye cünkü sezon boyunca cok yoruldu ancak bekledigimşey olmadı ve 38 sayı attı ayrıca istatistikleride gayet etkileyici Detroit bizim dişimize göre bi rakip degil artık en kısa sürede seriyi bitirip önümüze cıkacak takıma bakmalıyız

K1NG JAMES 8)
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Erdal Icelli' Alıntı:
Çok iyimsersin be Alperen neyse az kaldı ak koyun kara koyun cıkacak ortaya ben sezonun son Cavs-Pistons macında rahat kazanırız demiştim Alperen görüşecez demişti sonuc Cavs kazanmıstı ve playoffda umarım eşleşiriz diye konusmustuk istedigimiz oldu Alperen icin rövans benim icin tahtı koruma zamanı :)

Tahmini Yapıyorum 4-0 Süpürecez 8)

En kötü ihtimal 1 mac veririz onada pek sans tanımıyorum ama neyse ;)

O maç için kazanırız dememiştim.. :) :)

Bu maçla ilgili yorumu Pistons kısmına yapacağım.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Eğer büyük gelişme olmazsa ben Detroit'in maç kazanabileceğini sanmıyorum. Oyun olarak kazanacakmış gibi bir oyun ortaya koymuyorlar. Pistons sadece Hamilton çok ekstra oynar 30 ve üstü sayı atarsa ve Cavs kötü bir oyun sergilerse maç kazanabilir. Evet Play-Off lar farklıdır oyunlar değişebilir ama dün izlediğim maç bana Cavs'ın hiç maç kaybedebilecekmiş gibi bir görüntüsünün olmadığını gösterdi. Tahmin olarak 4-0 Cavs.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Bu bir diyelim; devamını bekleyelim...
LeBron Play-Off'lara hızlı bir giriş yaptı. Hiç fırsat bırakmadı ve oyunu domine etti. 38 sayı 8 ribaund 7 asist ile oynarak galibiyette baş mimar oldu. Ancak bu serilerde LeBron'u fazla yormadan devam etmeliyiz. Bu maçlarda Mo ve diğer oyuncuları ön plana çıkararak oynamlıyız. Ama ilk maçta mesaj vermek için LeBron'un bu performansı önemliydi.
Bu arada Bulls'un ilk maçta Boston'ı yenmesi benim için sürpriz oldu. Anlaşılan KG'siz seri onlar için zor olacak...
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Aşağıdaki iletileri Pistons bölümünden oraya fazla ilgi olmadığı için kopyalıyorum.
-------------------------------

Detroit Pistons'ın asi çocuğu Rasheed Wallace, Cleveland Cavaliers serisi öncesi açıklamalarda bulunurken, Cavaliers'a gönderme yaptı ve rakipleri için ''Goliath'' benzetmesi yaptı.

Rasheed Wallace kendileri için iyi bir meydan okuma serisi olacağını söylerken ;

''Bizim için iyi bir meydan okuma olacak. Onların gerçekten iyi bir derecesi var, iç saha dereceleri iyi, onlar şuan kendilerini iyi hissediyor bizde bunu biliyoruz. Bu nedenlerden dolayı ben bu serinin David'in, Goliath'a karşı olan savaşı gibi olacağını düşünüyorum.'' dedi.

*Hz. Davut (David) ve Filistin'den meşhur zalim hükümdar Golyat'ın karşılaşmasına işaret eder bu örnek. Golyat oldukça güçlü olmasına rağmen Hz.Davut'a yenilmiştir. bu olay, aralarında güç olarak büyük orantısızlık bulunan tarafların karşı karşıya gelmeleri durumuna sürekli örnek olmuştur. "çok güçlü"nün, güçsüz tarafla yüzleştiği durumlarda eğer güçsüz taraf galip gelirse Hz. Davut ile Golyat'ın bu efsanevi karşılaşması örnek verilir bolca.

http://www.nbaturka.net/index.php/haber ... vs-goliath

Bu adamı bundan dolayı seviyorum işte,aslanım benim;koçum benim.
Ayrıca kendisi Pistons'daki tek dindaşım olur,bilmeyenler vardır muhtemelen.

-----------------------------------------------
***Ben LeBron hakkında bir şey demeyeceğim seveni çok. Yalnız maçın hakemlerinin maç içersinde Wally'e olmayan faulü çalmaları ve onun bedavadan çizgiye gitmesi ilk çeyrekte, Kwame'nin basket attığı pozisyonunda yediği darbe ama basket-faul kararı çıkmaması bu ve bunun gibi ince detayları yazarım da neyse. Takım kötü olduğundan bir şey demiyorum. Hakem hatalarını yazarız çıkıp şimdi ''James var ezer geçer..'' falan yazılır boşuna gerilmeye gerek yok. Ama bir Boston maçının hakemlerine bakıyorum, bir şu Dallas maçının hakemlerine birde bizim maçtaki maşalara insan ''Neden'' diyor. O maçların hakemleri play-off da olduklarını idrak edebilmişler bunlar insana gerçekten 'Neden' dediriyor.

Bu arada çok gerildim dün çok kötü oynadık diyebilirim. Yani çok az iyi oynadık. Sertleştirmek istediğimizde savunmayı tamam potayı karartıyoruz da bunu niye tüm maç istemiyorlar hayret yahu.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Rasheed: Pistons Have To 'Knuckle Up'

Ağzını seveyim yavrum be,aslan be... Az da icraat lazım ama,normal sezon maçı oynar gibi hep dışarıdan atacağına biraz da içeriden atsan tam olacak. :)

Öte yandan;

Detroit Pistons'ta önce Rasheed Wallace ardından Antonio McDyess, takımın savunmasını eleştirdi ve herkesin kendine gelmesini istediler.



Dün Wallace yaptığı açıklamada savunma konusunda çalışmaları gerektiğini söylerken, bugün ise Antonio McDyess, ''Savunmada herkes gayret etmiyor.'' dedi.

Antonio McDyess, yaptığı açıklamada ;

''Savunmada eski dönemlerdeki gibi birbirimize yardım etmiyoruz. Biz savunma yapmaya çalışırken herkesin birbirine yardım etmesi gerekiyor ama ortada böyle bir şey yoktu. Yıllar önce olduğumuz gibi değiliz.'' dedi.

http://www.nbaturka.net/index.php/nba/6 ... as-hic-yok
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Detroit+Pistons+v+Cleveland+Cavaliers+qsFMe8M3GoEl.jpg

Hedef LeBron'u 'terletmek'
NBA playoff serisi ilk maçında deplasmanda Cleveland Cavaliers'a farklı yenilen Detroit Pistons, 38 sayıyla ilk maçı domine eden LeBron James'e çare bulmaya çalışıyor...

Süper yıldızı durdurmanın imkansıza yakın olduğunu düşünen Michigan ekibi, en azından LeBron'u, etkili olduğu boyalı alandan uzak tutmanın planlarını yapıyor.

Pistons head coachu Michael Curry, yıldız forvetin, ilk maçtaki 13 basketinin 8'ini boyalı alandan kaydedip 14 serbest atış kullandığının altını çizdi ve buna karşı önlem alacaklarının sinyallerini verdi.

Buna karşın Cavaliers'ın Litvanyalı pivotu Zydrunas Ilgauskas, takım arkadaşı için "Aklına bir şeyi koydu mu onu durdurmak çok zordur. Sahada her şeyi yapabilir ve bugüne kadar görebileceği her türlü zorluğu gördü." dedi.

Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

340x.jpg

Yılın Head Coachu Mike Brown!
NBA'de sezonun Oscar ödülleri dağıtılmaya başlandı ve ligde 'Yılın Head Coachu' ödülünün sahibi belli oldu. Cleveland Cavaliers head coachu Mike Brown bu onura layık görüldü.

Normal sezonda Cavaliers'ın 66 galibiyet alıp hem kulüp tarihinin en başarılı sezonunu geçirmesini hem de lig lideri olarak playoff'larda saha avantajını ele geçirmesinin mimarı olan Brown, 1976'da bu ödülü kazanan Bill Fitch'in ardından Cavaliers tarihinde "Yılın Head Coachu" seçilen ikinci coach oldu.

Oylamada 55 birincilik oyunu alıp 355 puan toplayan 38 yaşındaki head coachu 151 puanla Houston Rockets head coachu Rick Adelman izledi. Orlando Magic'li Stan Van Gundy üçüncü, Portland Trail Blazers'lı Nate McMillan ise dördüncü oldu.

NBA'de geçtiğimiz sezon "Yılın Head Coachu" ödülünü, New Orleans Hornets'li Byron Scott kazanmıştı.

Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Sterland 2-0 Yaptı

Quicken Loans Arena'da oynanan maçta 27 sayı geriden gelen Detroit Pistons, son çeyrek müthiş bir dönüş yaparken farkı 7'ye kadar indirdi ancak Cleveland Cavaliers'ın koruma ordusu olarak sahne alan hakem üçlüsüne nefesi yetmedi ve maçı 94-82 kaybederek seride 2-0 geriye düştü.



Serinin 3. maçı The Palace'da oynanacak. Maç içinde büyük bir gerilim yaşanırken, son çeyreğin sonlarındaki düdükler Pistons cephesini çıldırttı. Gergin maçın ilk devresinde sinir harbi olurken Kwame ve Amir teknik faul aldı. Maçın son çeyreğinde Cavaliers normal yollardan doğru dürüst basket bulamazken hakemler devreye girdi ve James'i serbest atış çizgisine bol bol gönderdi.

5-8 oynanan maçta Pistons 16 kez serbest atış çizgisine giderken, Cavaliers ise 43 kez çizgiye gönderildi.

Richard Hamilton 17 sayı-3 asistle maçı tamamlarken, Rodney Stuckey 14 sayı-6 asist, Antonio McDyess 8 sayı-11 ribaunt, benchten gelen Will Bynum 13 sayı-5 asist ve Arron Afflalo 10 sayı yaptı.

Cavaliers'da LeBron James 29 sayı-13 ribaunt-6 asist yaparken 17 kez çizgiye gönderildi. Mo Williams 21 sayı-7 asist, Delonte West 20 sayı-4 asist v


DET (0-2) 14 18 18 32 82
CLE (2-0) 23 23 31 17 94

http://www.nbaturka.net/index.php/nba/g ... d-2-0-yapt
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

***Çıksın şimdi biri şu maç için ''Hakemlerin etkisi yok. Normal bir maçtı..'' desin vallahi billahi içinden gelerek diyorsa onun elini öperim ben.

-İlk devre Pistons oyundan ne zaman koptu ?
Olaylar çıktı kararlar Cavaliers lehine çıkınca koptu ..

-Son çeyrek fark 7'ye kadar indi rüzgar nasıl kesildi ?
Son 6 sayılarını bariz bir şekilde faul olmayan pozisyonlardan yaratılan faullerle çizgiden bulan Cavaliers'a maçı peşkeş çeken hakemler sayesinde kesildi.

Ayıptır yazıktır günahtır. Alın terine saygısızlıktır. Bu sene kaçıncı oldu doğranıyoruz resmen. Bavetta sen bir tetikçisin senin geçmişte yönettiğin final maçlarında kimlerin canını nasıl yaktığını herkes biliyor. Bu maç içinde artık bu takım korunmuyor diyen varsa ben onu diyeni ciddiye almam.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Şu maçtan önce ilk önce bir Mike Brown'u tebrik etmek gerekir. İlk koçluk deneyimini yaşadığı bir takımda çok önemli işlere imza attı. Tabi LeBron ile çalışması onun için büyük avantaj ancak onun katkıları da yadsınamaz. Bu organizasyon en önemli başarılarını onla yaşadı. Savunmayı ön plana çıkaran ve savunmamızla bir yerlere gelen bir takım haline geldik. Ayrıca bu sene geçtiğimiz senelerden farklı olarak LeBron'ın dışında da birşeyler yapmaya çalışan, belli bir sistemi olan bir takım haline geldik. Artık oyun planımız LeBron'a ver oynasın değil. Belli bir sistem içinde oynuyoruz. Tabi bunda Mo'nun payı da var. Ayrıca Brown rotasyonu iyi kuruyor. West, Mo, Ilgauskas, Varejao, Wally, Gibson, Smith gibi oyunculardan max. verimi almaya çalışıyor.
Detroit serisinde ise durumu 2-0'a getirmiş olduk. Kendi evimizdeki ilk kısmı sağ salim atlatıp Detroit'e avantaj için gitmiş olacağız. 2 maçtan birini aldığımız takdirde oldukça rahatlayacağız.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Niye alınayım Ozan,karşılıklı takılıyoruz. Ama o fotoğraflar öyle avatarlık değil ne yazıkki.. :)

Biz en mükemmel olduğumuz dönemlerde kendimize rakip olamayacak takımlara elendiğimizde(anlayan anladı :) )bile bu sevdayı terketmedik.

Ama bu seri özel bir seri,dünkü iğrençliklerin had safhaya ulaştığı,adilik üstüne adilik yaşandığı maçın ardından daha da bir özel oldu.

Bizim takımımızdan geçtiğimiz senelerde herkes nefret ederdi ama bu nefretin sebebi kesinlikle organizasyonla ilgili olmazdı. Durarak ve savunmaya dayalı bir oyun oynadığımız için oluşmuştu bu nefret. Şimdi de Cavs'e karşı bir nefret var,fakat bu nefretin nedeni direk olarak Cavaliers. Bu şekilde devam ederseniz işiniz çok zor.

Öte yandan Stern pazarlama uğruna yiyor bu naneleri ve oyunun içine tükürüyor. Geçen sezon Lakers-Boston finali belli idi,bu sezon Cavs-Lakers finali bir aksilik olmazsa olacak. Biz de buralarda yorum yazıp üç maymunu oynuyoruz.
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Alperen yine taşı atmışsın kardeşim. Demek size rakip olamayacak takımız... :)
Boşuna dememişler gün gelir, devran döner diye...
Şimdi de aynı şeyler sizin için geçerli. Diyordum 1 veya 2 maç alırlar. Ne de olsa Detroit diyordum ama artık diyorum ki süpürelim. Zaten LeBron da bunun için niyetli. Sizi dağıtmak için çok hevesli...
Son birşey daha eklemek isterim. Önemli olan nefret edilmek veya sevilmek değil saygı görmektir. Varsın bütün NBA Cavs'ten ve LeBron'dan nefret etsin, bizi zerre kadar sevmesin, buna zaten ihtiyaç da yok... Cavs'in ve LeBron'un yapması gereken başardıkları ile saygı duyulacak ve korkulacak bir takım olmaktır...
Kimi hakem der, kimi ukalalık der, kimi şov der, kimi abartılıyor der ama gerçekler vardır. Ve bu gerçekleri de tarih yazar. Tarih bu seneyi yazacak. Biz bu sene yaptıklarımızla bazı şeyleri kanıtladık. 2003 yılında temellerini atmış bir organizasyon olarak, LeBron önderliğinde 2009 yılında NBA Normal Sezon Lideri olduk. Bu bazı şeyleri başardığımızın ve saygıyı hak ettiğimizin göstergesi...
Basketbol mucizelere açık bir oyundur. Kim bilir belki burdan seriyi kaybederiz. Olur olur... Bu sene şampiyon olamayabiliriz. Bizim için önemli olan o kararlılığı ve isteği göstermektir. Yeri geldiğinde dik durmak ve rakibe boyun eğmemektir. Bu oyunun tadını çıkartarak oynamaktır...
Tahmin Bölümü'nde de yazmıştım...
LeBron'a bu Detroit maçında bir faul yapıldı...
Sonuç: Bir Detroit'li yerde biri kendini zor toparladı. Cavs'i ve LeBron'u anlaşılan biraz unutmuş Detroit. 2006-2007 için bir nostalji yapmak gerekli. LeBron, The Palace of Auburn Hills'de gerekli hatırlatmaları yapacaktır...
 
Re: Kralı ile Yeniden Doğan Takım...

Ben taş attım sen kaya yuvarladın Uğur. :)
Ayrıca dün yoktun ya burada,cidden işin zevki çıkmıyordu belirteyim. :)

Meseleye gelecek olursak,sizin için problem saygınızı kaybetmeniz. Doğru,bazen kimi hakem der ama ne yazık ki dünkü maç katledilmiş bir maçtır. Beni çok kızdırdı yani olanlar. Bavetta denen herif de mükemmel bir piyon zaten. Öte yandan Stern de biliyor işini;zamanında nasıl haketmemesine rağmen All-Star'a Mehmet'i seçmiş(ben haketmediğine inanıyorum) ve Türk halkındaki NBA takibini bir üst boyuta taşımışsa,nasıl Lakers Boston finali ile NBA'in reytinglerini bir anda artırmışsa aynısını şimdi de yapmak istiyor. Ama böyle abartarak olmaz. Dün biz belki maçı yine kazanamayacaktık(ki fark 7 ye indikten sonra kazanma şansımız yüzde 51 idi) ama kasıtlı olduğu belli şeyler yapıldı.

Ben Palace'ın Cavaliers'a zehir olacağına inanıyorum. Belki oyun olarak değil ama oradan galip gelseniz bile cehennemi yaşamış olarak çıkacaksınız. Meşhur İndiana maçındaki olayların daha büyükleri bile yaşanabilir bu maçtaki gibi bir hakem triosu görürsek. Ben bizimkilerin gözündeki ateşi de maç sonunda gördüm,artık eminim ki o salondan biraz zor çıkacak Lebron ve tayfası.

Lebron son günlerini yaşıyor olabilir Uğur,dikkat!! :)
 

Üst