Euro 2008

Türkiye nereye kadar gelir?

• Kullanılan toplam oy
    32
bu maçtaki tek güvencem maçın cma günü olmasıydı...şaka bir yana olmaz böyle birşey resmen çekirge sıçramayı bırakın artık çekirge justin gatlin'e döndü , kudurdu, zıvanadan çıktı...yarın spor yazarları ne derse desin boooş çünkü bu oyunun adı futbol...
çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar 3. de yakalanır sözünü paramparça ettik şimdi ise futbol bir oyundur ve almanlar kazanır sözünü perişan edelim 8)

Allah'ım varlığını ne kadar güzel bir şekilde ispatlıyorsun. Şükürler olsun.

Krénar Shqiptar Semihi Şentürk.. :)
Gururlu Arnavut Semih Şentürk..

Hemşehrim yine attı golünü.Giden ve bir daha gelmesi mümkün olmayan maçı mucizevi şekilde çevirdi.

Ondan sonrası zaten klasikleşmiş penaltılar.

Üzerinde durulması gereken bir konu var ki bilmem kimlerin dikkatini çekti.

Son yıllarda Türk takımları tüm penaltı atışlarında rakiplerine hiç şans tanımadı.

2000 - Galatasaray UEFA Finalimiz
2008 - Sevilla-Fener şampiyonlar ligi karşılaşması
2008 - Türkiye-Hırvatistan çeyrek final karşılaşması

şaka gibi. bu forumda milli takım gol bile atamaz diyenlerdendim fena yanıldım...tamam futbol olarak 0 skor olarak 10 numara bi durum ama sonuçta yarı finaldeyiz hala şoktayım :)

Almanya maçında napcaz pff Tuncay,Arda ve Emre cezalı Nihatın durumu bugün belli olacakmış. :(

Dün gece gitti denilen maç Semih´in mucize golüyle döndükten sonra 17 Mayıs 2000 tarihinde maçı anlatan kişinin sözleri geldi aklıma; "Aman Allah´ım, Tanrı bizim almamızı istiyor kupayı"

Maç hakkında birkaç yorumda bulunacak olursam Terim bildiğimiz gibi. Yine Galatasaray takıntısı yine Fener hastalığı ... Bu karmaşa ruh halinden kurtulabilse belki her şey daha güzel ve kolay olacak. Ayhan Akman´ı oynatmamak için sağ kanada Colin Kazım´ı koyup Tuncay´a çifte görev vermeyi başka hiçbir şeyle açıklayamam. Bu şartlarda bile oynatmayacaksan Ayhan Akman´ı neden çağırırsın kadroya? Kazanan daima haklıdır ama bu çekirge "yeter kardeşim 1, 2, 3, 4 yoruldum artık" derse ne yapacak Terim?

Semih Şentürk Fener forması giymesine rağmen sevdiğim ilk kişi. Belki bunda o camianın içinde yetişmiş olsa bile değişmemiş olmasının da etkisi var tabi. (Umarım çizgisini ömür boyu koruyabilir.)

Son söz, Rosetti seni Allah´a havale ediyorum. Arda ve Tuncay´a kart gösterirken vicdanın hiç mi sızlamadı?

Kelimelerle, cümlelerle anlatılacak bir Milli takımımız yok. İnanılmaz şeyler yapıyorlar, inanılmaz şeyler başarıyorlar. 2 maçtır geriden gelip maçı kazandık. Bu sefer 119'da golü yiyip, 121'de atıyoruz. Mucizevi birşey bu. Aslanlarımıza helal olsun söyleyecek fazla birşey yok. Şu da bir gerçek ki 3 maçtır futbol şansı çok yanımızda. İnşallah böyle devam eder ve Almanları da geçerek finale uzanırız. Şüphesiz Almanya maçı çok daha zorlu geçecek. Üstelik en önemli oyuncularımızdan Arda ve Tuncay hakem Rosetti'nin saçma sapan 2 kartından dolayı cezalı duruma düştüler. Almanlar favori fakat öyle inanılmaz işler yapıyor ki Milli takımımız her an herşey olabilir o maçta da. Fatih hoca da bazen akıl almaz şeyler yapıyor, bazen de çok doğru şeyler yapıyor. İnşallah Almanya maçında doğruları yapar, futbol şansı da gene yanımızda olur ve maçı kazanarak finale yükseliriz. Bir ilki başararak Türkiyemizi yarı finale taşıyan Millilerimize sonsuz tebrikler, teşekkürler, Allah hepsinden razı olsun.

Onur Yavuz' Alıntı:
Semih Şentürk Fener forması giymesine rağmen sevdiğim ilk kişi.
Bu sözü bir yerden hatırlar gibiyim. : ) İlk defa Fenerbahçe forması giyen birisini öpesim geldi. O kadar sevindirmiş yani beni. :)

Artık ben, ilahî bir gücümüzün olduğuna inandırdım kendimi. Son 3 maçı oynanan futbola değil, 'itici bir güç'e bağlıyorum. Kupayı alırsak hiç şaşırmayacağım.

Yok böyle birşey. Bu mucizenin de ötesinde birşey. İlk yine o kadar kötü değildik. rakibimize oyuna hükmetme şansını pek vermedik. Ancak 2. devre oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Golü bulmaları işten bile değildi. ama uzatmalarda bu seferde biz ayakta kaldık. Bu nasıl kondisyon anlamadım. Bu ABD'liler ne yükleme yapmış? herkes canavar gibi koşuyordu. Rüştü'nün hatası ile golü yedik. Fakat Arda, Tuncay, Hamit hemen santraya koşup oyunu başlattılar. Uğur Meleke'nin söylediği birşey vardı. Bu futbol tarihinin en büyük hikayesi, böyle birşey bir daha olmaz. Gerçektende bunu bir film senaryosu olarak yazsaydık fazla hayalperest bu kadar da olmaz denirdi. Ama Onur Abi'nin hatırlattığı söz gibi ''Allah bizim kupayı almamızı istiyor''... Bunun başka izahı yok.
Hepinize Helal Olsun Çocuklar...
Son bir lafta Rosetti'ye. Almanya maçında önümüzü tıkadı. Ama artık önemli değil. bundan sonra herşey olabilir...

Aurelio donuyor, Servet oynayamazsa Topal'ı stopere cekebilir. Arda yerine de Gokdeniz oynar... Kazım kazım gercektem umarsız bir oyuncu oyun icinde tutturdu tutturdu aksi halde oyundan kopuyor. Nasıl okadar sabrediyor. Onda ne buluyor anlamıyorum. Oyuncular yorulmus fizik kondisyon bitmiş. Gokdeniz gibi hiç bir sey yapmasa enerjisiyle bile takıma faydalı olabilecek birini bekletip Colin'i oynatıyor. Nedir bu gurbetçi yabancı sevdamız... Ben de yurtdısı dogumluyum ama ordan her gelen iyi oynayacak diye bir sey yok.

Büyük bir zafer olduğunun öncelikle altını çizelim ama Terim'e rağmen olan inancımda aynı şekilde sürüyor.Maça Ayhanla başlayıp Hamit'i sağ tarafa koysa ne olurdu.Daha sonra Mehmet'i nasıl çıkardı anlayan var mıdır ? İananılmaz hatalara rağmen inanılmaz bir zafer.Ne sinerji Ne Fatih ne de bir başkası Allah bizim almamızı istiyor başka yorumu olamaz bunun.

''Türkler final oynar!''
Maç sonunda ilk olarak SKY TV'ye konuşan Hırvatistan Milli Takımı teknik direktörü Slaven Bilic "Henüz 39 yaşımdayım ve kariyerimde uzun yıllarım olduğuna inanıyorum ancak böyle bir maç bir daha yaşar mıyım? Hiç sanmıyorum!" dedi.

Maç öncesinde korkularını dile getirdiğini belirten başarılı teknik adam şöyle devam etti;
"Maç sonunda hepsi başıma geldi. Kaçan penaltılardan bahsetmiyorum, bunlar futbolun içinde var. Ben hayatımda böyle bir inat görmedim, acaba gol atmak için yemeyi mi bekliyorlar? Türkler karşısında son saniyede gol atmak bile yetmeyebiliyor, son kurbanları da biz olduk".

-"BÖYLE GİDERSE FİNAL OYNARLAR"-
Biliç basın toplantısında ise, Türkiye nin 3. kez bir maçı geriden gelerek kazandığını belirterek, "İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka birşey var. O yalnızca Türkler'de var onun ne olduğunu tarif edemiyorum, anlayamıyorum. Böyle giderlerse final oynarlar. Bu yenilgiyi unutmamız mümkün olmayacak. Yaşamımız boyunca da aklımızda kalacak" dedi.

Bu maçın inanılmaz bir sonu olduğunu belirten Biliç, "Türkiye maçının son 2 dakikasını tarif etmem mümkün değil. Herhalde yaşamım boyunca da tarif edemem" dedi.

Biliç, Türkiye maçının inanılmaz bir sonunun olduğunu ifade ederek, "Biz Türkler'den daha iyi rakipleri yendik. Maçın penaltılara kalması bizim için bir şoktu. Herşey bitmiş gibi gözüküyordu. Bütün bunlara karşın elenmeyi haketmedik" diye konuştu.

Biliç, yarın yeni bir güne başlayacaklarını, biraz ağlayıp üzüleceklerini, ancak yaşamın da sürdüğünü sözlerine ekledi.

bilic01.jpg

Uğur YILMAZ' Alıntı:
''Türkler final oynar!''
, "İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka birşey var. O yalnızca Türkler'de var onun ne olduğunu tarif edemiyorum,
bilic01.jpg

Ben tarif edeyim İMAN var. :) Fatih Terim hayatı boyunca yaptıkları yardımların duaların meyvesini topladığını inanıyorum.Umarım bu galibiyetlerden daha sonra iktidar partisi üstüne prim çıkarmaz :)

Biraz Uefayı aldığımız zamana benzetiyorum bu maçı. Özellikle penaltıların Türk seyircilerin bulunduğu kale tarafında yapılması, onların hep kaçırmaları... Sakat sakat oynayan oyuncular... Bu maçın en önemli olayı hakemdi aslında. Kart vermesi gerektiğinde vermeyen, ucuz pozisyonlarda kart veren ve oyunu sık sık durduran hakem... Nedense uluslararası arenada hakemler genelde Türk ekiplerine karşı bir tutum sergiliyorlar. Bunu euro 2008de daha da net gördük. İnşallah yarı finalde hakem iyi olur. Oynayamayacak futbolcularımızın yerlerini de diğer aslanlarımız doldurur.

Gerçekten mucizeleri yaşıyoruz.
Ama yediğimiz golden sonra birkaç oyuncu bütün takımı ayağa kaldırdı ve daha bitmedi dedi.
Biri Gökdeniz di galaiba hepsine helal olsun.
Bu arada rosettiye selam olsun.