Euro 2008

Türkiye nereye kadar gelir?

• Kullanılan toplam oy
    32
Onur Abi o zaman ülkemizde yabancı oyuncu uygulaması tamamen kalksın..
Biz ki birkaç maç ilk 11'i Türk oyunculardan oluşmuş bir kadro ile oynadığımızda övünmekten başka birşey yapmadık,basın da bizi yere göğe sığdıramadı.Bunun nedeni ne onu merak ediyorum ben?

Bununla övünecek bir takım hiç yabancı transferi yapmasın o zaman.
Kendine Türk oyuncuları şık görüyorsa ve yakıştırıyorsa..

Diğer Milli Takımlara bakın..
En basitinden İsviçre; ilk 11'de 3 tane Türk,kaleci İtalyan asıllı,Behrami Arnavut,Senderos İspanyol-Sırp karışımı,siyahileri Güney Amerikalı. 7 oyuncu yaptı..
Fransa'dan bahsedersek Afrika sömürgesinden oluşan bir kadro.En büyük yıldızlarından Zidane Cezayir asıllı..
Portekiz'de bize gol atan defansın bel kemiği Pepe Brezilyalı..Deco Brezilyalı..

Biz kimseye benzemeyiz demeyin boşuna..
Diğer takımlarla yarışmak aynı kulvarda koşmak istiyorsanız eşit şartlarda mücadele edeceksiniz ve yapılacak,uygulanabilecek herşeyden yararlanmalısınız.

Bu takım çeyrek final oynadığında Avrupa'da veya dünyada kimse ''Bakın Aurelio Brezilyalı'' demez..
Bu sadece ülkemize ve milletimize özgü bir düşünce.Neden bu kadar sorun ediliyor anlamıyorum.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Burak iyi hoş güzel söylüyorsun da senin Mehmetin varken takımın neden gidip Linderoth'u getirdi?
Ya da şöyle söyliyim Linderoth sakatlanamasa M.Topal ortaya çıkar mıydı? Hangi yürekli Linderoth varken Mehmet'i oynatacaktı? Adama sormazlar mı İsveç Milli takımının ön liberosu nerede diye..
Fenerbahçe neden Maldonado'yu(iyi oynamasını tartışmıyorum) Aurelio'nun yanına getirdi?
Beşiktaş nerede oynatsa oynayan joker adamı Koray Avcı'nın yerine veya genç yetenek Serdar Kurtuluş'un yerine neden Cisse'yi getirdi?

Biraz iğneyi kendimize batıralım..

Mehmet Aurelio hakettiği değeri görmeli..
Bu milli takım gidip de Batman Petrolspor'un ön liberosu ile oynayamaz kimse kusura bakmasın.
Ülkemizde büyük takımların ön liberoları yabancı ve taraftarları hala nerede Türk evlatlarımız diyor..
Geçin bunları lütfen..
Tugay sorun etnik kökeni değil. Deniz´in de verdiği örnekte olduğu gibi eğer M. Aurelio Türkiye´de doğsa buranın gelenek görenekleriyle yetişse, kültürünü solumuş olsa başım üstünde yeri var. Adam Türkiye´ye para kazanmak için geliyor, ülkesinin ulusal takımına yetersiz görüldüğü için kabul edilmiyor o da bizim milli takım formasını giymeyi kabul ediyor. Milli takımında forma giyen oyuncumuz Türk kanalına maç sonu demecini İngilizce veriyor.

Diğer verdiğin örnekte elmalarla armutları karıştırmışın ne yazık ki. Sen Bouzid´i niye aldık diye eleştirebilirsin ama Linderoth kalitesini ispatlamış bir isim. Sakat olmasa İsveç Milli Takımının kaptanı olarak çıkacaktı maçlara. Mehmet Topal´ın Linderoth´dan öğreneceği daha çok şey var. Kaliteli yabancı oyuncu getirirsin bir kulübe ama milli takıma kaliteli diye (Aurelio ve Colin´in kalitesi de tartışılır) devşirme oyuncu kabul etmek hatadır.

Oyunu iki yönlü oynayacak tekniğe sahip Ayhan Akman varken neden oyunu tek taraflı oynayabilen Aurelio tercih edilmektedir? Olaya Galatasaray gözlüğü ile bakmıyorum yanlış anlama. Öyle olsaydı sol beke Hakan Balta´yı koymak hatadır demezdim. Ya da Emre Aşık tercihini eleştirip Emre Güngör olmalı demezdim (Ne de olsa ikisi de Galatasaraylı)

Kerem İtalya çeyrek finale çıkmayı hiç ama hiç hak etmedi. Hele İtalya şampiyon olursa oturup ağlayalım bu İtalya şampiyon olurken biz kupasız dönüyoruz diye. Onun için tahminin umarım gerçekleşmez : )

Aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Bunu biz yapıyoruz diye demiyorum. Aynı durumu, diğer ülkeler de yapıyor. Ben buna da karşıyım. Eğer, yabancı oyunculardan kurulu bir takım oluşturacaksak, bunu Şampiyonlar Ligi, Uefa Kupası vb. organizasyonlarda görüyoruz zaten.

Ben olaya, sadece millîlik boyutunda bakıyorum. TDK'den "millî" sözcüğü üzerine bir alıntı yapayım: "Milletle ilgili, millete özgü, ulusal." Hangi yabancı oyuncu milletle ilgili, millete özgü ve ulusal? Benim karşı olduğum nokta bu. Yoksa Aurelio'nun iyi oyunu, kötü oyunu değil. Diğer ülkelerin yaptığı uygulamaları, ben de aynı şekilde uygulamak zorunda değilim.

Benim tek isteğim; bu işin en başındaki yetkilinin şu millîlik konusunda biraz daha fazla duyarlı olup şu uygulamayı bir an önce sonlandırmasıdır.

Onur Yavuz Abi peki sorgulamamız gereken bir nokta daha yok mu sence?

Aurelio, Milli Takıma turnuva başlamadan önce yani sezon bitimi alınmadı.
Milli Takım ön libero bölgesinde sıkıntı çekerken (Biz o sıra İnamoto'larla uğraşıyorduk) Aurelio başarılı performası ile takıma dahil edilmişti.Peki o zaman Ayhan Akman nerelerdeydi?
Benim anlatmak istediğim Ayhan Akman'dan bahseden bir kişi bana İnamoto'nun geliş nedenini açıklayabilmelidir.Özel bir kulüp ile milli takımın farkı yoktur gözümde.İkisinde de futbol oynanıyor.
Yani haçlı ordusu ile savaşa gitmiyoruz.Bütün takım Türk olsun veya Müslüman olsun cihad edeceğiz gibi bir görüntü çizilmekte.Yani oluşan tabloya milliyetçilik desem değil,ırkçılık desem hiç değil..
Ben futbol diyorum.Evet futbol..
Marco demiyorum Mehmet diyorum.
Ülkemizde ön libero yetiştiremeyen veya yetiştirsede oynatmaya göZü yemeyen takımlarımız İnamoto'ları,Maldonado'ları getirirken Milli Takımda oynadığı için teşekkür ediyorum..

Olaya, milliyetçilikle ırkçılığı hiç karıştırmayalım zaten. Hiç gerek yok, ilgileri de yok.

Tugay, anlaşamadığımız tek nokta şu: "Millî". Sadece bu konuda anlaşamıyoruz. Türk Millî Takımı'nın adını "Türk Takımı" yapalım, "millî"yi kaldıralım, o zaman her şey dediğin gibi olsun.

Aklıma gelmişken sorayım. Diyelim ki ben Aziz Yıldırım'ım (Allah korusun da. Hani param var diye örnek veriyorum. :)). Cristiano Roanldo'yu çok beğeniyorum. Fenerbahçe'ye transfer ettim bu oyuncuyu. Belirli bir süre oynattım ve Türk (?) yaptım. Getirdim, ülkemin takımında oynattım.

Bu mudur yani doğru olan? Başarı için her şey mübah mıdır?

Milli takım kalecisi Volkan DEMİREL TÜRKİYE-çekcumhuriyeti maçının son dakikasın da KOLLER' e yaptığı hareketten dolayı
Futbol Federasyonu?ndan verilen bilgiye göre Hırvatistan ile 20 Haziran Cuma günü yapılacak çeyrek final karşılaşmasında ve milli takımın yarı finale yükselmesi durumunda yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Dünkü İtalya-Fransa maçı İtalya üstünlüğü ile geçti. Ribery'nin sakatlanması daha sonra penaltı ile hem 10 kişi kalmaları hem de geri düşmeleri onları zaten bitirdi. Dünya Kupası finalistlerinden biri artık yok. Bunda Fransa'nın elindekileri değerlendirememesi ile beraber Avursturya ve İsviçre'nin ev sahipliği ile seribaşı olmasının etkisi var...
Hollanda yedek kadro ile bile Romanya'yı 2-0 yendi. Van Persie ve Huntelaar golleri attı...

şu rusyada hazırlık maçında sakatlanan pobrebniyak olsa turnuvanın şampiyonluk adaylarından olurdu.bugün isveç in rusyaya göre avantajı var.çünkü beraberlik yetiyo.rusya saldıracaktır.kontrayada iyi çıkan bi takım olduğu için rusya maçın başlarında bi gol bulursa maçı kazanır ve gruptan çıkar.

Hirvatistan maci 11im:
2008618102614269.jpg

Basarilar.

"
Tugay sorun etnik kökeni değil. Deniz´in de verdiği örnekte olduğu gibi eğer M. Aurelio Türkiye´de doğsa buranın gelenek görenekleriyle yetişse, kültürünü solumuş olsa başım üstünde yeri var. Adam Türkiye´ye para kazanmak için geliyor, ülkesinin ulusal takımına yetersiz görüldüğü için kabul edilmiyor o da bizim milli takım formasını giymeyi kabul ediyor. Milli takımında forma giyen oyuncumuz Türk kanalına maç sonu demecini İngilizce veriyor.

Diğer verdiğin örnekte elmalarla armutları karıştırmışın ne yazık ki. Sen Bouzid´i niye aldık diye eleştirebilirsin ama Linderoth kalitesini ispatlamış bir isim. Sakat olmasa İsveç Milli Takımının kaptanı olarak çıkacaktı maçlara. Mehmet Topal´ın Linderoth´dan öğreneceği daha çok şey var. Kaliteli yabancı oyuncu getirirsin bir kulübe ama milli takıma kaliteli diye (Aurelio ve Colin´in kalitesi de tartışılır) devşirme oyuncu kabul etmek hatadır.

Oyunu iki yönlü oynayacak tekniğe sahip Ayhan Akman varken neden oyunu tek taraflı oynayabilen Aurelio tercih edilmektedir? Olaya Galatasaray gözlüğü ile bakmıyorum yanlış anlama. Öyle olsaydı sol beke Hakan Balta´yı koymak hatadır demezdim. Ya da Emre Aşık tercihini eleştirip Emre Güngör olmalı demezdim (Ne de olsa ikisi de Galatasaraylı) "

Bu tatlı tartışmaya dahil değilim ama çok doğru bulduğum bu tesbite katıldığımı belirtmek istedim.

İçime sinmiyor...

Hayatımda hiçbir zaman milliyetçi olmadım.Irkçılık en büyük insanlık suçudur benim için.Bu başka birşey..
Hele Türkiye sevdalısı Nazım Hikmet sahip olamamışken "mezarında bile" bu mavi değerli kağıda, Marco' nun bu kadar kolay sahip olup Türkiye'yi temsil etmesi içime sinmiyor.

Bu kadar kolay işte bu kağıdı almak. Ne diyeyim?

Sadece "Adı" kısmı tanıdık geldi bana.

Nüfus cüzdanına takılmak istemezdim bu bilgiyi bizimle paylaşmasaydın. Ben sadece Millî Takımımız yönüyle bakıyordum oysaki olaya.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
şu rusyada hazırlık maçında sakatlanan pobrebniyak olsa turnuvanın şampiyonluk adaylarından olurdu.bugün isveç in rusyaya göre avantajı var.çünkü beraberlik yetiyo.rusya saldıracaktır.kontrayada iyi çıkan bi takım olduğu için rusya maçın başlarında bi gol bulursa maçı kazanır ve gruptan çıkar.
kahretsin(!)dediklerimin hepsi birebir tutmuş. :)

ama rusyanın hollandadan fark yiyeceğini düşünüyorum.6-7 farkla kazanacağı maçı 2 farkla kazanan (beceriksiz) rusya nın bu golleri hollanda maçındada kaçırdığında hollandanın isveç kadar merhametli olacağına inanmıyorum.

Onur abi futbol her zaman güzelliklerle yada hakedenin kazandığı başarılarla dolu değildir, bazen alması gerekenler alır kupayı haketmese de. Kim bilir ada öyle istiyordur belki :) (Lost'a fazla kapılmışım 5.sezona da aylar var :))

Nuriye NUR' Alıntı:
İçime sinmiyor...

Hayatımda hiçbir zaman milliyetçi olmadım.Irkçılık en büyük insanlık suçudur benim için.Bu başka birşey..
Hele Türkiye sevdalısı Nazım Hikmet sahip olamamışken "mezarında bile" bu mavi değerli kağıda, Marco' nun bu kadar kolay sahip olup Türkiye'yi temsil etmesi içime sinmiyor.

Burası Türkiye Cumhuriyeti.
Hakedene o değerli mavi kart daima verilmeye hazırdır.
Koskoca devletimiz o değerli mavi kartı kime vereceğini,kime vermeyeceğini çok iyi bilir..
O kart Mehmet Aurelio'da olduğu müddetçe vatandaştır.

Vatan haini,hortumcu,kaçakçı,hırsız vb. gereksiz bir yığın adam bu mavi karta sahipken,Türkiye adına elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışan Aurelio'nun neden bu kadar sorun edildiği ise hala bir anlam olarak karşılık bulamamıştır bende...

Arda en iyi 11'de!
Euro 2008'de grup maçları heyecanı tamamlanırken, Eurosport; gruplarda göze çarpan ve hayal kırıklığı yaratan oyunculardan oluşan toplam 22 ismi belirledi! A Milli Takımımız'ın genç yıldızı Arda Turan da en iyiler arasındaki yerini aldı! İşte o kadrolar!
Eurosport'tan Early Döorß'in derlediği listeye göre, grup maçlarında en iyi 11'e giren futbolcular mevkilerine göre şöyle sıralandı:
Kaleci - Gianluigi Buffon (İtalya)
Sağ bek - Darijo Srna (Hırvatistan)
Stoper - Cristian Chivu (Romanya)
Sol bek - Yuri Zhirkov (Rusya)
Defansif orta saha - Tomas Galasek (Çek Cunhuriyeti)
Sağ kanat - Cristiano Ronaldo (Portekiz)
Hücuma dönük orta saha - Hakan Yakın (İsviçre)
Hücuma dönük orta saha - Wesley Sneijder (Hollanda)
Sol kanat -ARDA TURAN (TÜRKİYE)
Forvet - Lukas Podolski (Almanya)
Forvet - David Villa (İspanya)

Grup maçlarında en kötü 11'e giren futbolcular ise mevkilerine göre şöyle sıralandı:
Kaleci - Petr Cech (Çek Cumhuriyeti)
Sağ bek - Giourkas Seitaridis (Yunanistan)
Stoper - Denis Kolodin (Rusya)
Stoper - Jacek Bak (Polanya)
Sol bek - Emanuel Pogatetz (Avusturya)
Orta saha - Andres Iniesta (İspanya)
Orta saha - Anders Svensson (İsveç)
Orta saha - Tranquillo Barnetta (İsviçre)
Forvet - Luca Toni (İtalya)
Forvet - Thierry Henry (Fransa)
Forvet - Mario Gomez (Almanya)