Euroleague 2016/2017 Sezonu

Zadar'ın oyuncuları yetenekli, özellikle Mazalin ve Marinkovic çok potansiyelli, avrupada kadrosu iyi takımlarda arada kaynayıp pişebilecek oyuncular. Daçka çok fazla 3 lük attı
Anderson çok çember dövdü oyundan düştü 0 çekti
Takım olarak fena değiller ama rakip çok zayıftı , euroligde ne yapacaklarını bekleyip göreceğiz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zadar'ın oyuncuları yetenekli, özellikle Mazalin ve Marinkovic çok potansiyelli, avrupada kadrosu iyi takımlarda arada kaynayıp pişebilecek oyuncular. Daçka çok fazla 3 lük attı
Anderson çok çember dövdü oyundan düştü 0 çekti
Takım olarak fena değiller ama rakip çok zayıftı , euroligde ne yapacaklarını bekleyip göreceğiz.

İlk maçlarıda Zalgirisle, nispeten kolay maç deplasman olması dışında. Diğer maçlara da bakarız ama Moerman ve Wanamaker dışında adam almam takımıma ilk haftalarda :), belki birde Sloughter. Wilbekin de isabetsiz atsada daha kontrollü ve gayretliydi, 2 tane top kaptığını gördüm.

Bazı setleri ezbere oynuyorlar, biz ise doğru setleri bulmaya çabalıyoruz. Hangi oyuncuya hangi setleri yaratacağız şimdilik bu kıymetli. Biz tanışma evresindeyiz fenerin ise bir yıllık yan yana oynama alışkanlığı var bu baya bir avantaj aslında. Yine de biz de iyi kadro kurduk...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuban kadro olarak epey zayıf fenere karşı. Yine de verimsiz hücum ettikleri ilk çeyrekte 20 yi buldular.

Kuban zaten geçen yıla göre Avrupa'da en büyük güç kaybeden takımlardan biri. Final Four oynadıkları sezonun ardından Darüşşafaka'nın sahip olduğu Kel Adam'ları olmadığı için Euroleague kartını da kaybedip önemli küçülmeye gittiler. Şu anki 5'lerinde Kevin Jones ve Jenning hariç Türkiye'nin en bütçeli 5 takımından birinde ilk 5 oynayabilecek bir adamlarını göremiyorum. En önemli işleri böyle kısır bir sezonda Katsirakis gibi adamı başa getirmeleri olmuş. Benim Itoudis'le birlikte Avrupa'da en beğendiğim genç koçlardan biri. Bu sene el mecbur pas geçecekler ama yönetimleri Katsirakis'in arkasında durursa ertesi sene oldukça sağlam bir Kuban izleyebiliriz.

Fener zaten transfer sezonunda yapacağını yaptı. Avrupa'nın en değerli 5 uzununundan 2'sini kadrolarında tuttular, dengesiz Bogdanovic'in yanına Nunnaly takviyesini yaptılar. Daha şu piyasadan yapabilecekleri pek bir şey yoktu. Yalnız bu sene Fenerbahçe'de Dixon'ın yerine Sloukas'ın biraz daha direksiyona geçmesini bekliyorum. Dixon geçen senenin finalindeki hücumuyla göz boyadı ama fiziği ayak hızı ve yaşı bu seviyelerde savunma yapmak için çok zayıf artık. Bu sene geçen yıldan çok daha zor bir lig var. Geçen yılın zayıf bütçeli-büyük isimli takımları bu yıl kadroları çok güçlendirdiler. Fener'in tek avantajı kadroyu tutması. Ama diğer takımlar -biz de dahil- iyi kimya yakalarsa işleri geçen yılki kadar kolay olmaz.

Fener şu anda Cska ile en hazır iki takım. Geçen sene ki kadrolarını olduğu gibi korudular. Şu anda hazırlık maçı yaptıkları Kuban'da janning ve broekof dışında koç dahil olmak üzere kimse yok. Geçen sene olsa Fener in bu durumu çok önemli olmayabilirdi çünkü esas olay top 16 da başlıyodu, ama bu sene ilk maçtan son maça kadar her maç önemli ve bu nokta da cska ile çok hazır başlıcaklar. Uzun solukla bakınca bence hala kadro derinliğinde bazı sıkıntıları var. Guard olarak sloukas ve dixon nereye kadar gider ve udoh vesely ikilisi bütün sezon yükünü ne kadar çekebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu yıl Bobby Dixon geçen yılki kadar efektif oynayamayabilir, ama Sloukas bildiğin şiir gibi oynuyor. Avrupada oynatan guard yetersizliği olduğu düşünülürse Sloukas çok kıymetli bir oyuncu bence Avrupa piyasası için, bir de Fbyi değerlendirirken oyun kurucular üzerinden değerlendirmek çok doğru değil gibi geliyor bana, çünkü çok fazla oyun kurucular üzerinden oyun kuran bir takım değil. Bogdanovic ve datome de çok yönlü oyuncular olduğu için pozisyon yaratmak da sıkıntı çekmiyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Udoh bile 8 asist yaptı bu maçta.

En büyük avantajları, yardım savunmasını , adam değişmeleri iyi yapmaları. Vesely ve udoh kısaların karşında iyi kalıyor ayrıca sürekli adam değişiyorlar.. O yüzden 4 kısa rahat oynayabiliyorlar..VEsely ve Udoh harici pivot almama sebepleri bu savunma bence.. Sertlige izin veren hakemlerle işleri kolaylaşır.. Hucumda her takım belli bir seviyede iyi hucum edicek zaten, kalitesiz takım pek yok euroleagde.. Bizim takımı da şöyle bir turnuvada izlemek isityorum ki görelim durumuzu, olimpiakos maçları yayını olacak inşallah, o güzel bir veri olacak.. Ama bizim daha zamana ihtiyacımız var..

Sinan Erdem'de olacaktır büyük ihtimalle.Şehrin merkezinde ve metroya yakın olması avantaj.Gönül ister orada olalım,umarım oluruz.