Euroleague 2016/2017 Sezonu

Daçka gerçekten çok iyi takım olmuş ve Furkan'ı izlerken gözlerime inanamadım.Helal olsun,sakatlıktan çıkmasına rağmen çok özverili.Böyle devam ederse Semih süre alamaz Daçka'da.
Bir de iddialı olacak biraz ama Daçka'ya 70'in üzerinde sayı atmak bile bayağı zor olacak.İnanılmaz sert savunma yapıyorlar ve müsamaa gösteren hakem olursa 55-60 sayı yediği maçları birçok defa görebiliriz(EL'de bile)

Daçka resmen mesajı yolladı bu akşam...Gerçekten Blatt bu kısa sürede muazzam işler yaptı,yapıyor..Wanamaker'ın nasıl savunma yapıp, oyunu şekillendirdiğini gördük..Kısaların bu hızı çoğu takıma sorun çıkarır..Furkan da bu sezon farklı işler yapabilir Blatt'in elinde..Tabi dahaca çok erken ama dediğim gibi Daçka mesajı yolladı bu sezona..Bakalım biz ne durumdayız ama bizi sallayan bir kulüp yok ortada 1 tek maç bile izleyemedik..

Daçka şimdiye kadar hep nispeten güçsüz takımlarla oynamıştı. Mağlubiyeti yoktu. En ciddi rakipleri olarak Fener'i de rahat geçtiler. Furkan tam bir Eurolig pivotu gibi oynadı.Ondan beklemediğim kadar iyiydi.
Daçka'ya Blatt'ın elinin değdiği belli oluyor. Küçümsememek lazım.
Fener'de Udoh olmasaydı daha da farklı olurdu skor.

Özellikle kısaların atletik ve sert oluşu çok dikkat çekiyor ama henüz F4 demek için erken. Tüm olumlu hareketlere rağmen henüz çok uyumlu değillerdi. Eğer uyum sağlarlarsa o zaman ciddi olarak tüm takımları alt edebilecek potansiyele sahipler.

Benim en çok beğendiğim 2 şey.

1-Hem bireysel olarak hem de takım halinde sert ve agresifler. Ben Udoh ve Vesely'i uzun zamandır böyle yıpratan bir defans görmedim. Udoh 19 sayıya ulaşsa da Daçka, önde olmanın ve maçı kontrol etmenin rahatlığıyla biraz izin verdi ona.

2-Maçı baştan sona kontrol eden ve rakibine bunu net şekilde hissettiren havası. NBA'de meşhur zamanlarında Detroit oyunu gibi oynadılar. Çok süslü değil, çok göstererek değil ama istediğinde rakibi durdurmayı ve arayı açmayı başaran bir performansı vardı.

Bu 2 özelliği sezona yayarlarsa hem bizim ligde hem de EL'de istediklerini elde etmeleri yüksek ihtimal.

Blatt'ın Nba finali yaptığını ve ikinci senesinde Doğu konferansı lideriyken ayrıldığını öğrendim maç esnasında. Euroleague şampiyonu olduğunu biliyoruz. Çoğu oyuncusunun burada bizim için yazıldığı iyi bir kadroya sahipler. Euroleague'i mamaladıkları için kollanacakları da aşikar. Bağıran çağıran bir tribünü olmasa da hemen hemen her maçı dolduracak bir davetli listesine sahipler. Ciddi şekilde TOP8 adayı olduklarını düşünüyorum.

Efes, Daçka, Fener, Real Madrid, Barcelona, Olympiakos birkaç gün içinde izleyebildiğimiz ciddi rakipler ile maç yapan Euroleague takımları. Hemen hemen hepsi için bir fikrimiz var; Blatt'ın etkisi, Efes'in sert bir takım yapması, Rice'ın Barça'da öne çıkması, Fener'in daha hazır olmaması, Real'de Rodriguez'in boşluğu, Olympiakos'un geçmiş yıllardaki gücünü kaybetmesi... Bir tek kendi takımımı izleyemedim. Kombine aldım fakat takımım hakkında en ufak görüşe sahip değilim. Russ Smith'i halen izleyemedim mesela. Umarım bir gün herşeyiyle planlı, programlı bir Euroleague takımı oluruz.

En büyük avantajlarından biri de uzun rotasyonunda her türden adamı barındırmaları. Moermann Furkan ve Slaughter zaten canından bezdirdi vesely udohu. Bu takımda henüz Semih de oynamadı. Bizim kisalar hızlandı mı acaba , bu sene biraz koşmak gerekecek.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daçka savunmada çok iyi durdu. Fb de pek gününde olmayınca işleri biraz daha kolaylaştı. Hücum olarak ise çok beğenmedim iki takımı da. Daçka çok bireysel geldi bana şimdilik. Daha çok defans üzerinde durmuşlar sanki. Zamanla hücum setleri de oturacaktır. Fb ise umarım böyle devam eder ama böyle olmayacağını biliyoruz. Vesely çok kötü. Bobby kötü. Bogdanovic her sene kötü başlıyor. Nunnaly ısınamamış.

Efeste tahmin ettiğimiz gibi çok iyi bir savunma takımı. Thomas falan da şut sokunca rahat gidiyorlar şuan. Ama işleri çok kolay değil. Rakiplerde savunmaları sertleştirdiklerinde hücumda zorlanacaklarını düşünüyorum. Furkan için üzülüyorum baya. Pek kullanmıyor Peresovic. Keşke gidebilseydi bu sene Nba'e.

Bugun daçka yaptıgı savunma ile feneri maçın büyük bölümünde kitlediler, özellikle sürekli adam değişerek ve harektli savunma yaptılar.. Ara ara ikili sıkıştırmalar da oldu.. Bütün bir sezon bu tempoda savunma yapmaları cok zor bence.. Aynı savunmayı aslında fener de yapıyor ama bu maç agresiflik konusunda bir tık aşagıda kaldılar.. Bunun sebebi de daçkanın oyunlarını bozması oldu bence.. Sürekli adam değişince dış şut imkanı tanımassın ama bu seferde eşleşme sıkıntısı yaşayabilirsin bunu da 2li sıkıstırma ve topa sert baskıyla geçtiler.. MEsela datome wilbekin ile kaldıgında onu hep dısarı itti , baskı yaptı.. Daçka bu maçı çok önemsemiş ama dedigim gibi bu tempoda bir sezon geçirmek çok zordur, inişler çıkışlar ve mental zorluklar da olacak sezon boyunca.. İki takım da coaching olarak üst seviyedeler ve dacka bir anda basketbol anlayısı düzelen bir takım olmus, blatt kutlamak lazım..

Bize gelirsek , malum takımı izleyemedik ama ben dackayla bizi kıyaslamayı dogru bulmuyorum cunku dacka uzunları bizim uzunlara nazaran cok daha sert adamlar.. Biz biraz daha yumusak kalıyoruz ve tahminim dackaya göre farklı stratejilerde olacagımız yönünde. Pleiss ve thompson ile böyle hareketli adam değişmeli savunma yapmak cok zor olur.. Ergin ataman'a ne kadar güvensemde coaching olarak bu takımlardan bir tık aşagıda oldugumuzu düşünüyorum, buna kızıcak arkadaslar olacak belki ama benim dusuncem bu yönde.. Tabi bunları söylerken birde bütçe olayını unutmamak lazım.. Rakiplerimiz bu yönden bizden öndeler.. Son olarak rakiplerimizi izlemekten gına geldi, artık bir maçımız verilsede takımı izlesek yav..

Hem Efes'i hem Daçka'yı izledim bugün. Hazırlık maçları ne derece ölçü olur orası bilinmez ama ikiside çok iyi gözüktü, özellikle savunmada.

Daçka kağıt üzerinde iyi transfer yapmadı gibi ama taş gibi takım olmuş. Ayrıca Furkan kendini inanılmaz geliştirmiş. Udoh ve Vesely'nin üstünden 10 civarı ribaund topladı.

Hazırlık maçları sonuçta. Bizim takımı izleyemedik GS TV sayesinde. Ama görünen şu ki eğer bu sene İStanbul'da o kupa Türk takımlarına gelmezse bir 10 sene daha bekleriz.

Daçka için F8 bile yapamaz leş takım diyip kaale almayanlar için iyi bir göstergeydi Daçka'nın FB maçı. Herşeyden önce Blatt gibi kalite bir hocaları var. F8'de olmaları bana göre % 80

Dacka ve Efes'in sezona iyi başlayacağı netti zaten ama lig başladıktan 2 ay sonra oyuncular oynamaktan sıkılıyorlar ya da motive olamıyorlar böyle yapılarda, tribünler bomboş, staff dışında yapıda söz sahibi çok insan var vs... Benim gözlemim bu, o yüzden hala F8 yapamayacaklarını düşünüyorum ikisinin de.

Dacka ve Efes'in sezona iyi başlayacağı netti zaten ama lig başladıktan 2 ay sonra oyuncular oynamaktan sıkılıyorlar ya da motive olamıyorlar böyle yapılarda, tribünler bomboş, staff dışında yapıda söz sahibi çok insan var vs... Benim gözlemim bu, o yüzden hala F8 yapamayacaklarını düşünüyorum ikisinin de.

Tanju Bey, bu maçların yayın durumu hakkında bilginiz var mı? Bu durum nedir böyle 1 tane maç izleyemedik..Sürekli rakipleri izliyoruz..Eğer bu durumu yetkili birilerine ulaştırma şansınız varsa iletir misiniz..

Daçka kağıt üzerinde iyi transfer yapmadı gibi ama taş gibi takım olmuş. Ayrıca Furkan kendini inanılmaz geliştirmiş. Udoh ve Vesely'nin üstünden 10 civarı ribaund topladı.

Nasıl iyi transfer yapmadılar ?
Blatt,
Wanamaker,
Anderson,
Moerman... hepsi iyi isimler, top8 için aday gösterilen takımların hepsinde oynarlar. ki, birde Kuzminskas va, sanırım biraz buyout bile aldılar nba ye gittiği için.

30 milyon euro haberi insanları biraz heyecanlandırdı ama öyle bir bütçe yok tabiki ortada. Yani var ama kullanamazsınız. Geçen sene de yoktu, bu sene bile Blatt'e rağmen olamaz. Para kadar popülarite ve takımın Avrupa'daki bilinirliliği de önemlidir. Şu anda ancak Wanamaker, Moerman, J.Anderson gibi kendini bir üst seviyeye atmak isteyen, aç oyuncular alınabilir. Herkesin kafasında bir Teodosic, De Colo, Rudy gibi isimler canlandı ama bu oyuncuları almaya Daçka'nın parası da yetmez, Blatt de yetmez. Belki 2 sene sonra olur ama o bütçeler. Bu yüzden haliyle transferler iyi de olsa yetersiz algısı oluşabiliyor insanlarda.

Fenerbahçe taraftarı da transfer beklentisinde aslında ama takımlarında 8 yabancı var. Yerli olarak da pivot ve oyun kurucu mevkilerini doldurabilecek oyuncu piyasada yok. Aslında Türkiye Ligi'nin önemi de yok. Euroleague için Fenerbahçe'nin özellikle oyun kurucu pozisyonuna delici bir oyuncu alması lazım.

Dünkü maçı izledim, Vesely çok formsuzdu, umarım hep böyle devam eder. İkinci yarı açılmasına karşılık Udoh'ta özellikle ilk yarı farkın açılmasında pay sahibiydi. Furkan karşısında ilk yarıda ezildiki zaten Udoh'un kendisinden uzun ve güçlü oyunculara karşı hücumdaki etkinliği sınırlı oluyor..

James Anderson bana Avrupa için fazla bir oyuncu geldi. İyiki FB'nin elinden almışlar...

Forumun ısrarla istediği Wanamaker'ı çok beğendim. Tam bir lider. Savunma, asist, oyun zekası, gerektiğinde şut... Her takıma lazım bir oyun kurucu, dün hayranlıkla izledim...

Forumun bir diğer ısrarla istediği Nunally ise bence sıradan bir skorer. Zaten forumun beklentisinin aksine atlet bir oyuncu olmadığı sık sık yazlıyordu, rahat smaç basabileceği bir pozisyonda turnikeyi zor attı. Oyun görüşü iyi değil, kötü oyuncu mu, asla değil öyle bir iddiam yok. Ama bizim Schilb'den fazlası olan bir oyuncu değil. FB'nin aradığı oyuncu zaten hiç değil.

FB'de sorun olan bölge kesinlikle oyun kurucu. 35 yaşındaki Dixon ve en iyi altıncı adam Sloukas ile bu sene F4 gelmez. Nunaly yerine 2-1 oynayabilen bir comboya ihtiyaçları vardı. Almadıkları gibi Hickman'i de gönderdiler...Nitekim mevcut oyun kurucular Wanamaker ve Wilbekin karşısında çok aciz durumlarda kaldılar. Ayrıca kadroları geniş değil, dar rotasyon ve sadece Vesely ve Udoh'a yüklenmiş pota altı bu sene gitmez. Kısaca 1 ve 5 numarada problem var (Vesely 5 oynarsa 4'de problem olarak kabul edelim)....

Datçka'ya gelince Cylrburn diye bir oyuncu var. Oyuncu bencil, dün kötü oynadı ama benim kumaşım kaliteli diye bağırdı resmen. Bu oyuncuya dikkat, ileride ses getirebilir...
Bertans diye iyi bir rol oyuncusu almışlar...
Forumun geçen seneki gözdelerinden Harangody iyi takıma resmen çomak sokuyor. İyiki zamanında bize gelmemiş...
Slaughter eskisi gibi değil...
Furkan geçmişe dönüşte. Dün mücadelesini çok beğendim...
Wilbekin geçen sene gelişime açık bir oyuncu olduğunu göstermişti, bu sene mental olarak kendini geliştirmiş gibi...
Moerman Banvitteki görüntüsü ve rolünden uzaktı. Ama bilindik bir oyuncu, daha iyi olacaktır...
Birkan takıma çabuk adapte olmuş...
Sakatlardan Semih ve Mehmet pozitif Ender negatif katkı sağlar takıma...

İyi takım tamam ama Datcka F8 yapar mı peki ? Taraftarı olmayan bir klüp için hala çok da kolay değil diyorum. Ancak kadro kimyalarını çok olumlu buldum. Joker kartı Datçka'ya oynuyorum...
FB için forumun büyük çoğunluğunun aksini düşünüyorum. Bence bütçelerini Vesely ve Udoh'a servet ödeyerek heba ettiler. Euroleague geçen seneki Euroleague değil. Takımlar daha güçlü, daha çok maç olacak. Takviye yapmazlarsa bu sene F4 onlar için rüya olur. Umarım haklı çıkarım :)

Dün daçka maçını bende izledim. Taş gibi takım olmuşlar. Özellikle Daçkan'ın kısaları çok dengeli oynuyor. Bir ismi öne çıkarırsam Wanamaker çok yönlü bir oyun yansıttı. Bertans ve Harangody rol oyuncusu olurlar gibi. Dün Blatt'ın açıklamaları çok hoşuma gitti. FB ve CSKA seviyesinde değiliz. Kat etmemiz gereken çok yol var dedi. Büyük koç.

İki takımın yaptıgı savunmaya çok imrendim. Biz de biraz savunmada seviye yükseltmeliyiz.

İlk 4 maçımızın 3'ü içeride ve ikisi son finalistlerle, biri Kızılyıldız ile, deplasman maçı ise Maccabi ile... Bu maçlardan sadece Kızılyıldız maçında favoriyiz denebilir. Diğerleri ortada maçlar Abdi İpekçi atmosferi sayesinde. Demek istediğim; Euroleague'e müthiş bir başlangıç yapma şansımız var bunun için kadro uyumunun sağlanmış olması gerekli fakat henüz bu sağlanamadı gibi görünüyor, belli bir sertlik düzeyine çıkamazsak 1-3 ile bunu başarabilirsek ise 3-1 ile başlarız ki bu iki ihtimal sezonun kalan bölümünün bambaşka şekillenmesi anlamına geliyor, sezonun henüz başı fakat en kritik dönemeçteyiz bence, umarım buna hazırızdır.