Dünkü maçı izledim, Vesely çok formsuzdu, umarım hep böyle devam eder. İkinci yarı açılmasına karşılık Udoh'ta özellikle ilk yarı farkın açılmasında pay sahibiydi. Furkan karşısında ilk yarıda ezildiki zaten Udoh'un kendisinden uzun ve güçlü oyunculara karşı hücumdaki etkinliği sınırlı oluyor..
James Anderson bana Avrupa için fazla bir oyuncu geldi. İyiki FB'nin elinden almışlar...
Forumun ısrarla istediği Wanamaker'ı çok beğendim. Tam bir lider. Savunma, asist, oyun zekası, gerektiğinde şut... Her takıma lazım bir oyun kurucu, dün hayranlıkla izledim...
Forumun bir diğer ısrarla istediği Nunally ise bence sıradan bir skorer. Zaten forumun beklentisinin aksine atlet bir oyuncu olmadığı sık sık yazlıyordu, rahat smaç basabileceği bir pozisyonda turnikeyi zor attı. Oyun görüşü iyi değil, kötü oyuncu mu, asla değil öyle bir iddiam yok. Ama bizim Schilb'den fazlası olan bir oyuncu değil. FB'nin aradığı oyuncu zaten hiç değil.
FB'de sorun olan bölge kesinlikle oyun kurucu. 35 yaşındaki Dixon ve en iyi altıncı adam Sloukas ile bu sene F4 gelmez. Nunaly yerine 2-1 oynayabilen bir comboya ihtiyaçları vardı. Almadıkları gibi Hickman'i de gönderdiler...Nitekim mevcut oyun kurucular Wanamaker ve Wilbekin karşısında çok aciz durumlarda kaldılar. Ayrıca kadroları geniş değil, dar rotasyon ve sadece Vesely ve Udoh'a yüklenmiş pota altı bu sene gitmez. Kısaca 1 ve 5 numarada problem var (Vesely 5 oynarsa 4'de problem olarak kabul edelim)....
Datçka'ya gelince Cylrburn diye bir oyuncu var. Oyuncu bencil, dün kötü oynadı ama benim kumaşım kaliteli diye bağırdı resmen. Bu oyuncuya dikkat, ileride ses getirebilir...
Bertans diye iyi bir rol oyuncusu almışlar...
Forumun geçen seneki gözdelerinden Harangody iyi takıma resmen çomak sokuyor. İyiki zamanında bize gelmemiş...
Slaughter eskisi gibi değil...
Furkan geçmişe dönüşte. Dün mücadelesini çok beğendim...
Wilbekin geçen sene gelişime açık bir oyuncu olduğunu göstermişti, bu sene mental olarak kendini geliştirmiş gibi...
Moerman Banvitteki görüntüsü ve rolünden uzaktı. Ama bilindik bir oyuncu, daha iyi olacaktır...
Birkan takıma çabuk adapte olmuş...
Sakatlardan Semih ve Mehmet pozitif Ender negatif katkı sağlar takıma...
İyi takım tamam ama Datcka F8 yapar mı peki ? Taraftarı olmayan bir klüp için hala çok da kolay değil diyorum. Ancak kadro kimyalarını çok olumlu buldum. Joker kartı Datçka'ya oynuyorum...
FB için forumun büyük çoğunluğunun aksini düşünüyorum. Bence bütçelerini Vesely ve Udoh'a servet ödeyerek heba ettiler. Euroleague geçen seneki Euroleague değil. Takımlar daha güçlü, daha çok maç olacak. Takviye yapmazlarsa bu sene F4 onlar için rüya olur. Umarım haklı çıkarım