Euroleague 2016/2017 Sezonu

Eurohoops kendilerine göre bir Euroleague Siralamasi yapmislar. Biliyorum bununla ilgili bi konu var ama benim tahminim olmadigi icin buraya kopyalamaya karar verdim.

1) CSKA Moscow
2) Fenerbahce Istanbul
3) Real Madrid
4) FC Barcelona Lassa
5) Olympiacos Piraeus
6) Panathinaikos Superfoods Athens
7) Darussafaka Dogus Istanbul
8) Anadolu Efes Istanbul
9) Galatasaray Odeabank Istanbul
10) Maccabi FOX Tel Aviv
11) Baskonia Vitoria Gasteiz
12) Brose Bamberg
13) EA7 Emporio Armani Milan
14) UNICS Kazan
15) Crvena Zvezda mts Belgrade
16) Zalgiris Kaunas

Her takimla ilgili düsünceleri yazdilar, artilari eksileri vs.
Okumak isteyenlere : EuroLeague: Power rankings - Eurohoops Eurohoops

Gerçekten Euroleague maçlarını TRT'nin alması kötü olmuş..Böyle bir iş yapıyorsanız altını doldurmanız lazım..Avrupa Basketbolun en prestijli ligini satın alıyorsunuz ama basketbolu yorumlayacak veya sunacak 1 kişi bile yok..Bari Kaan Kural veya Murat Kosova gibi birini alsınlar..

Bizim yıllardır byelisa (bjelica) diye duyup okuduğumuz ismi byelika diye telaffuz ediyorlar.

Hazırlık maçında bize 20'ler atan Olympiacos dün Rodriguez'i kaybetmiş, en önemli uzunları 20 dakikayı görmemiş Madrid karşısında 3 periyotta teslim oldu. Hazırlık maçlarının en iyi görünen ekibi Daçka, Kızılyıldız gibi çok sınırlı bir hücum takımından devrede 44 sayı yedi, 14 sayı geride. Ama tabii ki bakın bu takımlar da patladı demeyeceğim sonunda. Bu 2-3 takım hala ilk 8 için çok büyük adaylar. İyi Oly, Final Four da oynar. Bunu tabii takımların ismine ve karakterine inanarak söylüyorsunuz. Ama ben bizim takımın da karakterine ve kadrosuna inanıyorum. Her iç saha maçını 12.000 kişiyle oynayabilecek bir takımı kolayca dışarda bırakmak için 3-5 oyuncuyu uçağa bindirip yollamaktan daha fazlasına sahip olmalısınız. Yoksa bugün Maccabi'yi 5 sayıyla yenip şampiyonluk kupasının bir kulbuna yapışan dağınık Armani'den hiçbir farkınız kalmaz.

Milano-Maccabi son 1 dk inanılmaz mücadele oluyor.Goudleck 27,Hickman 22,Macvan 18,Raduljica 15,Devin Smith 18 sayıdalar..Bunları dışarıda bırakanlar vardı bence bir daha düşünsünler

Goudelock Smith hickman Radu yu kimsenin dışarıda bıraktığını sanmıyorum . Raduyu ben de almıştım isabet yapmışım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aklıma geldi öyle de demiş olabileceğiniz. Bu sezon hiç bir şey kesin değil zaten. Daçkayı bile direk F4 e yazanlar vardı mesela.

Mclean sonda saçma sapan topa bakmayıp maçı veriyordu neredeyse Milano maçında ama bloklayarak maçı kazandırdı. Baya güzel maç oldu.

Kızılyıldız'In yalnızca 1 yabancısı olduğuna inanmak güç. İçerde yine de iyi oynuyorlar. Hazırlık maçlarının yıldızı Daçka epey zorlanıyor.

Sırp ekolü çünkü. Kuzmic'i çok istiyordum çok beğendiğim bir uzun. Hickman alsak burda %90 fenerin sakat çöpünü aldık diye burayı yakardı. Tyus ve Emir örneklerinde olduğu gibi.

Daçka öyle ya da böyle bir şekilde reaksiyon gösteriyor. Takımca savaşıyorlar, ruhsuz değiller. Koçları da her an maçın içinde. Kızılyıldız da çok kolay bir deplasman değil. Bir şekilde kazanmayı bildiler, bravo..

Clyburn kadar saçma sapan potaya gidip, dengesiz atmış gibi görünüpte bu kadar yüksek yüzde ile sokan oyuncu sanırım görmedim. Hayretle izledim. Kızılyıldız'a da helal olsun iyi savaştılar. 2-3 numaraya iş yapacak Amerikalı alabilseler baya iyi takım olabilirler.

Daçka bir şekilde kazandı ama iyi sinyaller vermedi. Ya da şöyle diyelim, sezon başında yaratılan beklentiyi karşılayacak bir oyun ortaya koyamadı. Yine de Kızılyıldız deplasmanından alınan galibiyet çok değerlidir.

Milan Macvan 18 sayı 4 rebound ile oynamış. Bizdeyken, ben de dahil, beğenmeyen çok kişi vardı. Bu seneki kadroda olsa fark yaratırdı.

Maccabi'de skor yükü birkaç oyuncunun üstüne binmiş.