Euroleague 2016/2017 Sezonu

Haftaya muhtemelen 10+ fark yiyip donecegimiz Kizilyildiz deplasmanindan guzel bir come-back ile galibiyet cikarmayi bildi Blatt, coaching farki. Oyun karakterlerimiz farkli olsa da 'yeni takimiz' kalibi bahanemiz olmamali yani. Mucadele etmeyip, cabalamamanin bahanesi olmaz!

Evet işte önümüzde çok net bir Daçka örneği var..Onlarda yeni takım ama bir koçun etkisi nasıl olur şekil A gibi..Adamlar bu zorlu deplasmandan öyle yada böyle kazanmasını bildiler..Bizde CSKA karşısında bu kadar ezilmeyelim, biraz varlık gösterelim umudu ile oturmuştuk tv karşısına ama olmadı..Zaten favori CSKA'ydı..

''Harika takım'' Daçka EL'nin en zayıf kadrosuna sahip Kızılyıldız'ı sidik zoruyla yenerken , David Blatt'a methiyeler düzülmesi ilginç. Eleştirilebelecek birçok yönü olan takımımızı ve Ergin Ataman'ı , Daçka ve Blatt üzerinden eleştirmek abesle iştigal.

''Harika takım'' Daçka EL'nin en zayıf kadrosuna sahip Kızılyıldız'ı sidik zoruyla yenerken , David Blatt'a methiyeler düzülmesi ilginç. Eleştirilebelecek birçok yönü olan takımımızı ve Ergin Ataman'ı , Daçka ve Blatt üzerinden eleştirmek abesle iştigal.

Aynı maçı bende izledim Kızılyıldız takımının ve koçunun gösterdiği azim karakter,ne zaman tehlike gördüğünde aldığı molalar ile Daçka'ya kafa tuttular,bu onların zayıf olduğu ve ateşli taraftarı önünde son dakikalarda yenilmeleri en zayıf takım haline sokmaz ve böyle ateşli taraftar önünde rakip takımı karakter gösterip kadro kalitesi vede hocalık marifetiyle deplasmanda yenen Daçka takımını siz beğenmesenizde sıradan takım yapmaz hak ederek zorlu deplasmandan galibiyet çıkardılar,siz onu bırakın bizim takım bu olmayan takım kimyası ve savunmayla her deplasman maçında ezilecek şimdiden ona üzülüyorum eğer Ergin Ataman kısa zamanda olağan üstü işler yapıp takımı düzeltmezse,DUA edelimde bu olağanüstü iyi işleri kısa zamanda başarsın bunu istemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok yoksa halimiz duman.

Daçka çok kötü oynadığı bir günde, zor bir deplasmandan galibiyet çıkardı. Bunu da oyuna müdahale eden koçlarına ve kurdukları savaşçı kadroya borçlular.

Evet çok kötülerdi, hatta izlerken bu mu gözümde büyüttüğüm takım dediğim anlar oldu ama ilk haftalarda bu şekilde geri dönmek önemli. Bunu da bizim takımın aksine kalıplı, yılmayan, savaşçı oyuncularına borçlular.

Daçka'nın galibiyeti önemli tabi ama oyun anlamında hayal kırıklığı. Koşamadıkları zaman son derece vasat bir takıma dönüştükleri ortaya çıktı. Mitrovic, 40 saniye kala boş turnikeyi atsa neredeyse yenileceklerdi. Kızılyıldız da son yılların en zayıf Kızılyıldız'ı. En önemli oyuncularından birisi Bjelica. Düşünün gerisini

Yalnız Daçkada bizim gibi yeni kurulan bir takım o yüzden değerlendirme yaparken bunu da atlamayalım..Adamların kat ettiği yola ile bizi kıyaslayamıyorum maalesef..Onlarında oyuncuları birbirini 2 aydır tanıyor, bizimkilerde.. Aradaki tek fark onların transferleri daha kaliteli oldu..

Bunu da bütçeyle yaptılar ama geçen sene gibi de olabilirdi durumları..Bu sene en kötü F8 yaparlar gerisini bilemem..Biz mi yine her maç sonrası kardiyoloji bölümünden randevu almakla uğraşacağız..Sağolsun koç bize rahat maç izlettirmeyecek bu sezonda!!

Yalnız Daçkada bizim gibi yeni kurulan bir takım o yüzden değerlendirme yaparken bunu da atlamayalım..Adamların kat ettiği yola ile bizi kıyaslayamıyorum maalesef..Onlarında oyuncuları birbirini 2 aydır tanıyor, bizimkilerde.. Aradaki tek fark onların transferleri daha kaliteli oldu..

Bunu da bütçeyle yaptılar ama geçen sene gibi de olabilirdi durumları..Bu sene en kötü F8 yaparlar gerisini bilemem..Biz mi yine her maç sonrası kardiyoloji bölümünden randevu almakla uğraşacağız..Sağolsun koç bize rahat maç izlettirmeyecek bu sezonda!!

Blatt transfer politikasına göre takım planını coktan kurmustur. Ona göre sezona hazırlandılar. Bizim bunu yaptıgımızı düşünmüyorum. Bir planımız olsaydı bazı şeylere önlem alırdık. Her zaman bütçeye sıgınmamak lazım.. Ben genede önümüzdeki maçlarda takımın reaksiyon vereceğini düşünüyorum. Ama defoları olan bir takımız ve işimiz zor.

Blatt transfer politikasına göre takım planını coktan kurmustur. Ona göre sezona hazırlandılar. Bizim bunu yaptıgımızı düşünmüyorum. Bir planımız olsaydı bazı şeylere önlem alırdık. Her zaman bütçeye sıgınmamak lazım.. Ben genede önümüzdeki maçlarda takımın reaksiyon vereceğini düşünüyorum. Ama defoları olan bir takımız ve işimiz zor.

Bende bunu diyorum hocam zaten..Blatt bu sezon kendi kimyasına yakın takım kurdu..Mahmuti dönemi gibi gereksiz oyuncular ile doldurmadılar kadroyu..Bir planları var bariz şekilde belli bu..Biz ne yazık ki (geçen sene hariç) pek planlı gitmiyoruz..

Kazan-Barça maçını izliyorum. Keyifli ve çekişmeli geçiyor. Devreye de kafa kafaya girdiler. Barcelona'da da taşlar daha yerine oturmamış fakat bizim kadar dağınık değiller tabii ki. Kazan ise gayet iyi gözüküyor.

Quino Colom kadar gereksiz bir guard görmedim. Geçen sene Eurocup asist kralıymış. Nasıl anti-evrim geçirmiş anlayamadım. Takımı baltaladı resmen.

Barca'da maçı çeviren adamın Navarro olması biraz nostalji yaşattı. Unics taraftarının gazı ile iyi direndi ama sonunda hücum edemeyerek maçı verdiler. Barca'da 5 numara büyük sorun. Claver çaylak gibi oynuyor. Ama Bartzokas toparlar onları.

Brose'nin bütçesi de ancak bizimki kadardır ama taş gibi takım kurmuşlar. Ergin Ataman'a Bamberg'den istediğin oyuncuyu seç al desek, kaç tanesini alır acaba?