Euroleague 2016/2017 Sezonu

Telaffuzu "tays" olan herkes son saniyede blok yapıyor demek ki [emoji1]tribchieri yine kaybetti ve çok basit bir atışla

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Jaycee'nin bu sezon sattigi ikinci mac ilki Baskonia karsisindaydi, fark 7 iken fahis hucum tercihleri ve savunmada tipki bugunku gibi akil disi fauluyle maci hediye etmisti bugun de benzeri oldu, inanilmaz amatorce yapilan bir faul. Yalniz Fenerbahce'nin son topu savunamayip kazandigi 3 veya 4.mac bu, Bamberg macinda da Wanamaker'in pozisyonunda da bugun de kotu savunma ve bos suta ragmen sanslari yaninda, bir parantez de Taylor'a acmak lazim her mac sonrasi tekrar ediyorum bu kadar yeteneksiz olup NBA goren ve kariyerine Avrupa'nin en iyi kuluplerinden birinde devam etmesi sira disi olay, hucumunun berbatligi bir kenara savunmada da Goksenin kadar etkisi yok, hayret ediyor insan. Madrid'i ben bu sezon genel olarak begeniyorum Serrod'u kaybetmemis olsalar CSKA'nin onune koyabilirdim enfes pota alti rotasyonlari var ki gecen sene en buyuk sikintilari buydu.

Efes kazandı. Honeycutt çok iyiydi yine. Cska'da zaten çok iyi olan kadro, hakemlerinde desteğini arkasına aldığında durdurulması imkansız bir güç oluyor.

Formda Maccabiye karşı deplasmanda maç kazanmak çok iyi sonuç. Honeycut ve D.Brown çok özel oyuncular.
FB bence haketmediği bir maçı aldı. Real li oyucuların geçen seneden psikolojik baskıları vardı muhtemelen. 3 lük yüzdeleri ortalamanın altında kaldı ve buda maçı vermelerine sebep oldu ama geçen seneki gibi FB bariz üstün değil. Orada Randolph çok muazzam bir oyuncu.
Madrid in eksikliği de Lull u dinlendirecek adamları olmaması. Doncic çok sırıttı bugün. FB de de Udoh büyük fark oluşturuyor.

Lig çok acayip geçiyor. Cska da bugün kaybetseydi, herşey alt üst olurdu ama şuan için CSKA 1. için açık favori. İlk 4 için kalan 3 takım ise bana göre net değil. De Colo nun sakatlığına göre de CSKA da sendeleyebilir ama 4 dışına çıkması çok çok zor.

Bugün Fenerbahçe'yi bilhassa ilk yarı doğradı hakemler. Ayon'un hücum faullerini görmediler. Üstüne bir pozisyonda Udoh'a faul çaldılar. Hunter'ın hatalı yürümesi he keza çalınmadı. Kimsenin Fenerbahçe'yi kolladığı yok. Kollanma nasıl olur görmek için CSKA maçını izlemenizi tavsiye ederim. Giden maçı CSKA'ya nasıl verdi hakemler. Teodisic'in 10 küsur saniye kala hızlı hücumu kestiği faul de yeni kurallara göre sportmenlik dışı çalınması gerekti ama o cesaret nerede. Çalsalar maçı Brose almıştı.

Euroleague'de kollanan tek takım CSKA.

Ayrıca, Efes de tam dediğim gibi ilerliyor. Nihayet Heurtel takımı gibi oynamıyorlar ve müthiş enerjileriyle herkesi yenebilirler. Ben hala deplasmanda kaybedilen Laboral maçına ve içeride CSKA maçına yanıyorum. İki maçı da kendi elleriyle verdi Efes. Efes, kesinlikle ilk 8'e girecek. Müthiş fikstür avantajları var.

Gelecek hafta Barcelona'yı şayet yenerlerse kimse tutamaz bu havayla onları. Benim gibi çocukluktan efesliler de kaybettikleri heyecanı yeniden bulurlar. O tribünler de dolar.

Ben Cska- Real Madrid- Fenerbahçe üçlüsünün değişmeyeceğini düşünüyorum. Kalan 5 takım içinse Kazan- Kaunas-Brose -Milano-Kızılyıldız dışındaki 7 takım mücadele verecektir.
İlk 8 dışında kalması muhtemel iki takımda biz ve Efes olabilir gibi duruyor. Umarım yanılırım da kendimizi 5-6'dan potaya sokabiliriz.

Hakemlerin taraflı maç yönettigini düşünmüyürum. Maçı real tarafından izlersen onlara da hata yapıldı, cunku hakemler kötüydü. Evet fener tarafından daha cok hata vardı ama artniyet yoktu.Kontrolü kaybettiler. Randolp son periyot performansı inanılmaz keyif verdi maçı da alsalardı güzel olurdu.. Bu arada fernandez bir pozisyonda sloukası iterek yere indirdi ve arkadan hemen özür dileyerek taraftarın gazını aldı, bunu zamanında gökseninde yapmalıydı, profosyonel bir davranıs maç içinde yap pisligini ama ortamı germe.

cskanın kollandıgına bende katılıyorum ve hiç ihtiyacları olmadıgı halde bu sekilde maç almaları turnuvaya yakısmıyor.

Efes için ise fikstür avantajı diye birşey yok bence çunku olmadık maçları kaybedebiliyorlar, zor maçları da alabiliyorlar.

Hakemlerin taraflı maç yönettigini düşünmüyürum. Maçı real tarafından izlersen onlara da hata yapıldı, cunku hakemler kötüydü. Evet fener tarafından daha cok hata vardı ama artniyet yoktu.Kontrolü kaybettiler. Randolp son periyot performansı inanılmaz keyif verdi maçı da alsalardı güzel olurdu.. Bu arada fernandez bir pozisyonda sloukası iterek yere indirdi ve arkadan hemen özür dileyerek taraftarın gazını aldı, bunu zamanında gökseninde yapmalıydı, profosyonel bir davranıs maç içinde yap pisligini ama ortamı germe.

cskanın kollandıgına bende katılıyorum ve hiç ihtiyacları olmadıgı halde bu sekilde maç almaları turnuvaya yakısmıyor.

Efes için ise fikstür avantajı diye birşey yok bence çunku olmadık maçları kaybedebiliyorlar, zor maçları da alabiliyorlar.

Efes'in bu sene deplasmandaki Milano dışında kaybettiği garip maç yok. Ki Milano deplasmanına da kimse Efes'in yüzde yüz kazanacağı maç diyemez. Onun için fikstür avantajları var. Bu sene iç sahada hedef tüm maçları kazandılar. Tek kaybettikleri CSKA. Herkes kaybediyor zaten CSKA'ya.

Sezonun son 9 maçının 6'sını evlerinde oynuyorlar ve bu maçlar şöyle:

milano
laboral
brose
maccabi
fenerbahçe
oli

Yani evet fikstür avantajı fazla. Bu son 9 haftadaki 3 deplasmandan ikisi şöyle:

- Zalgiris
- Kazan

Efes'in önü açık.

Bugün Fenerbahçe'de, Efes'de çok çok kritik maçlar kazandılar. Efes, formda Maccabi'yi deplasmanda yendiler ve gerçekten herkese ters gelebilecek yapıda bir takım oldular. Honeycut'a zaten diyecek bir şey yok da, Derrick Brown da formda olduğunda inanılmaz keyif veriyor.

Fenerbahçe ise Real'i üst üste 5. defa yenmiş sanırım ki üstelik bugün Bogdan ve Antic olmadan yendiler, Nunnally'i kazanarak yendiler. Hakem konusu açılmış yine de taraftarlık yine bazı gözleri karartmış sanırım. Şu maç bizim evimizde oynansa bugün hakemlere küfürler ediliyordu sanırım. Net olarak çok kötü yönetti hakemler ve hemen hemen bütün takdir haklarını Real lehine kullandılar. Dixon'a çalınmayan basket faulden sonra Llull'a yapılan bir faulün atış pozisyonu sayılması çok net örnekti zaten. Bu arada Carroll'ın son pozisyonda yaptığı hareket net faul bir kere o başka bir şey de takım arkadaşı olsam soyunma odasında yüzüne bir yumruk atardım herhalde. Bu kadar aptalca bir hareket yapılamaz herhalde o dakikada.

Efes çok enteresan takım oldu, bazen Granger ve Omic yerine iki iyi transfer yapılmış olsa acaba neler olurdu diye düşünmüyor değilim, savunmada bu haftaya kadar çok defoları varmış görüntüsünde olsalar da her geçen hafta daha iyiye gidiyorlar ki 8 ihtimalini güçlendiriyorlar. CSKA, Real ve Fenerbahçe dışında o güveni hiçbir takım net olarak veremiyor bunlara Oly ve Pana'da dahil, hiç kimsenin yeri garanti değil kısacası.

Fernandez in o pozisyonunda Sloukas 4. faulunu aldı.

FB mi Obra mı bilemiyorum ama kesinlikle hakemler tarafından kollanıyorlar. Randolph a verilen teknik harbi çok komikti. Sloukas a verilen haklı sportmenlik dışı faulleri telafi etmek zorunda kaldılar...

Hakan hocam, o pozisyonda Vesely faul yaptı desen tartışılabilir (ki bence yapmadı) ama Randolph un hareketi hele ki Sloukas a çalınan faule göre bence net teknik faul, topu triplere girip fırlatır gibi elinden çıkartıyorsun el kol hareketi yapıyorsun..
Sloukas a verilen haklı demişsin, ağır çekimde 1 dakika gibi görünmesine bakma, abartı olmayan ve kısa süren bir tepkiydi. Eğer böyle her tepkiye faul çalınsa maçlarda en az 5-6 tane teknik faul çalmaları lazım.
Hakem içi kararları pek ortadaydı diyemiyorum ama son toptaki faulü de her hakem çalamazdı. Sonuçta kazandık maçı :) ama ikili averajı atkiler tabi bu sonuç..

Honeycutt'ı izlemesi inanılmaz zevkli. Maccabiye karşı son çeyrek performansı olağanüstüydü.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Honeycutt ın bu seviyeye çıkacapğını hiç beklemiyordum Geçen sene Khimki resmen ziyan etmiş, harcamış adamın 1 senesini.

Sloukas'ın net bir şekilde dizinden çıkan topa verdiği tepkiye söyleyeceğim tek şey '' Yazıklar olsun'' dur. Yapmak istediği tüm seyirciyi hakemin üzerine göndermek. Tabi burası TBL değil, ne yaparsan yap hakemler seni idare etsin. Ondan sonra da Göksenin'e diyorlar seyirciye oynuyor diye.

Hele Vesely'nin o kalıbıyla her maç kendini yerden yere atmaları yok mu, eşi benzeri yok Avrupa'da. Reyes'i falan geçti

Birazda takımda şans olacak ya...
Llul 10 defa denese 9'unda o boş şutu sokardı...
Carroll gibi tecrübeli bir oyuncu 10 kez o pozisyonda olsa 9'unda ribaundu rakibe bırakır uzatmaya gitmesine razı olurdu...

Fenerbahçe ilk 3'teki yerini sağlamlaştırmak adına önemli bir galibiyet aldı. Hakemler kötü maç yönetti, genel olarak Real Madrid lehine düdük çaldıklarını söyleyebiliriz. Bogdanovic ve Antic'in olmadığı ortamda Nunnally'yi havaya sokarak kazanmak, maç öncesi en çok istenecek şeydi herhalde. Real Madrid bu sezona kadar kısalarıyla işi götürürken uzun problemi yaşıyordu, şimdi ibre tersine döndü :) Rudy inanılmaz formsuz, bütün yük Llull'e biniyor.

Anadolu Efes, Maccabi deplasmanında hiç geri adım atmayarak çok kritik bir galibiyet aldı. Bu maça kadar ben de pek ihtimal vermiyordum ancak dünkü maçla F8'e göz kırpmaya başladılar. Omic yerine Birch gibi bir pivot tercih edilseydi şu an ciddi ciddi F4 bile konuşuyor olabilirdik. Tyler Honeycutt-Derrick Brown-Bryant Dunston aynı anda sahadayken izlemesi çok keyifli bir takım.

CSKA dün hakemlerin de ittirmesiyle kazandı. Trinchieri hocama yazık oldu, yine son topta kaybettiler. Yalnız Teodosic'e sportmenlik dışı çalınsa son topu Brose kullanacaktı, efsane kıydılar o pozisyonda. Nicolo Melli'nin performansına yazık oldu.