Euroleague 2016/2017 Sezonu

Sloukas'ın net bir şekilde dizinden çıkan topa verdiği tepkiye söyleyeceğim tek şey '' Yazıklar olsun'' dur. Yapmak istediği tüm seyirciyi hakemin üzerine göndermek. Tabi burası TBL değil, ne yaparsan yap hakemler seni idare etsin. Ondan sonra da Göksenin'e diyorlar seyirciye oynuyor diye.

Hele Vesely'nin o kalıbıyla her maç kendini yerden yere atmaları yok mu, eşi benzeri yok Avrupa'da. Reyes'i falan geçti

Herhangi bir art niyetle sormuyorum, ama tekrarda net görünmüyordu bence topun dizine çarpıp çarpmadığı. Salonda neden siyah tayt giyerler anlamıyorum. Bir yerlere görüntüsü, kaydı falan düştü mü, biliyormusunuz ?

Yok, ben ekrandan gördüğüm görüntüde dizinden çıktığını gördüm. Eğer çıkmamışsa özür dilerim. Ancak Sloukas'ın dizine çarptı diye gördüm

Estagfurullah, özür dileyecek birşey yok. Bende emin olmak istedim. Burada saatler 1 saat ileri, mesaiye de 7:30 da başlıyorum. O saatlerdeki maçların arasında uyumasam bile arada dikkat kayboluyor. Ben sadece bir kez gösterdiler diye hatırlıyorum. Belki dizinden çıktığı için tekrarını göstermediler, malum lehimize birşey olsa on kez gösteriyorlar genelde. Ama dün herhangi bir pozisyonu defalarca göstermediler sanki.
Dizinden çıktığı halde o tepkiyi veriyorsa yanlış, çirkin olmuş. Dizinden çıkmamışsa da gene yanlış olmuş, bizim beklediğimiz, potansiyeline inandığımız bir oyuncunun yediği ilk teknik faulden sonra daha akıllı hareket etmesi gerekirdi.

Her sene Efes'ten yaptığımız transferlere bu sene Honeycutt ve Dunston ile devam ederiz inşAllah
Honeycutt muazzam bir oyuncu gerçekten de.
Bence Avrupa'nın en iyi 3 numarasi.
Efes atletik takım olmasını çok iyi değerlendiriyor.
Cotton ve Omic yerine daha iyi 2 oyuncu almış olsalardı şimdi çok daha farklı bir yerde olurlardı.

Fernandez in o pozisyonunda Sloukas 4. faulunu aldı.

Hakan hocam, o pozisyonda Vesely faul yaptı desen tartışılabilir (ki bence yapmadı) ama Randolph un hareketi hele ki Sloukas a çalınan faule göre bence net teknik faul, topu triplere girip fırlatır gibi elinden çıkartıyorsun el kol hareketi yapıyorsun..
Sloukas a verilen haklı demişsin, ağır çekimde 1 dakika gibi görünmesine bakma, abartı olmayan ve kısa süren bir tepkiydi. Eğer böyle her tepkiye faul çalınsa maçlarda en az 5-6 tane teknik faul çalmaları lazım.
Hakem içi kararları pek ortadaydı diyemiyorum ama son toptaki faulü de her hakem çalamazdı. Sonuçta kazandık maçı :) ama ikili averajı atkiler tabi bu sonuç..

Ayhan abi,
Genel olarak Obra ya çok saygı duyuyorlar. O kadar itiraza ancak yerine git diyebildiler. Ergin hoca vs olsa çoktan tekniği yemişti. CSKA nın hakemler konusunda kollandığına katılıyorum, ama onun bir tık altında Real ve FB de gelir (yada Obra )
Bu maçta benim takıldığım nokta , Randolph a o dakika da kimse Real hucumunda teknik çalamazdı. Yoksa Lull un atış olmayan pozisyonuna verilen atış komedi. Son saniye deki faul net faul vs. Ayrıca şunu da ekleyip bu hakem konusunu kapatıyorum. Lull un ilk yarıda içeri girdiği 2-3 pozisyonda yere düşerek attığı turnikelerin(giren/girmeyen ) başka bir yerde/takım karşısında kesin faulu çalarlardı.(Faul olsun olmasın )

FB için bence görece olarak daha formsuz olduğu Real i yenmesi ve seriyi devam ettirmesi ilerisi için çok büyük artı olacak.

Her sene Efes'ten yaptığımız transferlere bu sene Honeycutt ve Dunston ile devam ederiz inşAllah ��
Honeycutt muazzam bir oyuncu gerçekten de.
Bence Avrupa'nın en iyi 3 numarasi.
Efes atletik takım olmasını çok iyi değerlendiriyor.
Cotton ve Omic yerine daha iyi 2 oyuncu almış olsalardı şimdi çok daha farklı bir yerde olurlardı.
Efes in problemi daha çok oyuncu kurucu mevkisi gibi.
Bu kadroya Granger yerine Jovic olsa çok daha başka bir takım olur.
Bu sayede de Granger ı biz alırız :)

Efes'in bu sene deplasmandaki Milano dışında kaybettiği garip maç yok. Ki Milano deplasmanına da kimse Efes'in yüzde yüz kazanacağı maç diyemez. Onun için fikstür avantajları var. Bu sene iç sahada hedef tüm maçları kazandılar. Tek kaybettikleri CSKA. Herkes kaybediyor zaten CSKA'ya.

Sezonun son 9 maçının 6'sını evlerinde oynuyorlar ve bu maçlar şöyle:

milano
laboral
brose
maccabi
fenerbahçe
oli

Yani evet fikstür avantajı fazla. Bu son 9 haftadaki 3 deplasmandan ikisi şöyle:

- Zalgiris
- Kazan

Efes'in önü açık.

Efesin koçunu beğeniyorum, ama takımda heurtel ve granger pimi çekilmiş gibiler, bana güven vermiyor. Fikstürü detaylı incelememiştim , sen paylaşınca bazı noktalarda haklı oldugunu düşündüm bende, belki bu avantajı kullanabilirler. Aklımda senin de dedigin milano maçı kalmıs, özellikle yedikleri sayı yüzünden direk bunlardan bir halt olmaz moduna girmiştim..

Fernandez in o pozisyonunda Sloukas 4. faulunu aldı.

Benim değinmek istediğim fernandez nocioni, reyez gibi adamların her türlü pisligi yapıp işi profosyonellige çevirmeleri. Özellikle böyle ateşli atmosferlerde çok önemli. Göksenin ne kadar amatörce davrandıgını açıklamak istedim. Orada fernandeze teknik gelseydi de fernandez ortamı germezdi, o ince ayarı çok iyi biliyorlar.. Hakemi başka pozisyonda kandırıp gene istedigini alabilcek bir adam.

Benim değinmek istediğim fernandez nocioni, reyez gibi adamların her türlü pisligi yapıp işi profosyonellige çevirmeleri. Özellikle böyle ateşli atmosferlerde çok önemli. Göksenin ne kadar amatörce davrandıgını açıklamak istedim. Orada fernandeze teknik gelseydi de fernandez ortamı germezdi, o ince ayarı çok iyi biliyorlar.. Hakemi başka pozisyonda kandırıp gene istedigini alabilcek bir adam.

Hakem olsam Fernandez sahaya çıktığında ilk tekniği direkt çalarım.
Maç içinde telafi eder nasıl olsa :)
Aman benzemesin Göksenin, gerek yok.

Beyler yapmayın CSKA maçında Dentmon'ın aldığı teknik faulleri hatırlayın. O pozisyonlarda kim diyebilir Dentmon'a darbe vardı, faul vardı da Dentmon kendini yere atmadı diye. Kurallara bakıldığında teknik faul belki pozisyon ama bunun pratikte böyle işlemediğini biliyoruz ve maç CSKA maçı olduğu için çalındı o 2 teknik. Teodosic mesela her teması abartıp faul istiyor, kaç kere teknik aldığını gördünüz hakemi aldatmaktan beyler? Sloukas'ın ilk tekniği aldığı pozisyonda temas var yahu ona teknik çalınması normal mi? Biraz sakin uzaktan bakabilmesi lazım herkesin şu maçlara. Bir basketbol maçında her kararı bir takım lehine veremezsin zaten ama 3-5 yerde takdir hakkını terse kullandığında bütün ritmi değiştirebiliyorsun zaten.

Hakem olsam Fernandez sahaya çıktığında ilk tekniği direkt çalarım.
Maç içinde telafi eder nasıl olsa :)
Aman benzemesin Göksenin, gerek yok.

Göksenin o yolu seçmiş zaten, sinan güler gibi olabilecegini sanmıyorum artık. Bu çok kötü birşey değil bazen gerekli olabiliyor. Her takımda bu tarz adamlar var. Zaten göksenin oyun tarzı geregi de rakiplerden antipati toplayabilir, topa baskı rakibin en iyi oyuncusunu sindirme gibi. Mesela bazen rakibin en iyi oyuncusuna bir sertlik yapıp denge bozabilirsin bu basketbolun dogasında var. Ama ortamı gerip rakibi gaza getircek şekilde değil. Bire bir fernandez gibi olsun demedim zaten , orada bir pozisyonu ornek verdim. Ortamı germeden nasıl sertik yaptıgına dair. Fernandezin anticin reyesin deplasmanda seyirciye hareket cektigini göremessin, ama göksenin ülker arenada onu yaptı, haklı haksızdan ziyede iyi giden maçı adamların lehine çevirdi.

Göksenin o yolu seçmiş zaten, sinan güler gibi olabilecegini sanmıyorum artık. Bu çok kötü birşey değil bazen gerekli olabiliyor. Her takımda bu tarz adamlar var. Zaten göksenin oyun tarzı geregi de rakiplerden antipati toplayabilir, topa baskı rakibin en iyi oyuncusunu sindirme gibi. Mesela bazen rakibin en iyi oyuncusuna bir sertlik yapıp denge bozabilirsin bu basketbolun dogasında var. Ama ortamı gerip rakibi gaza getircek şekilde değil. Bire bir fernandez gibi olsun demedim zaten , orada bir pozisyonu ornek verdim. Ortamı germeden nasıl sertik yaptıgına dair. Fernandezin anticin reyesin deplasmanda seyirciye hareket cektigini göremessin, ama göksenin ülker arenada onu yaptı, haklı haksızdan ziyede iyi giden maçı adamların lehine çevirdi.

%100 katılıyorum. Yüksek atmosferli deplasman maçlarında rakip seyirciyi canlandırmak, sinirlendirmek, onları oyuna çekmek ancak oynadığın takıma zarar verir. Çünkü taraftarı arkasına almak sahadaki rakip oyuncuya hem savunmada, hem hücumda ekstra gayret ve özgüven aşılıyor.

Yok ya tartışmak için söylemedim, Rudy'i hiç sevmem de :)
Zaten Rudy'nin yaptıkları daha çok "pislik" kategorisine giriyor.
Göksenin sertlik yapsın tabii ki çok da işe yarar. Tribüne hareket çekmek ise yorum yapılacak konu değil.

Yok ya tartışmak için söylemedim, Rudy'i hiç sevmem de :)
Zaten Rudy'nin yaptıkları daha çok "pislik" kategorisine giriyor.
Göksenin sertlik yapsın tabii ki çok da işe yarar. Tribüne hareket çekmek ise yorum yapılacak konu değil.

Bende kendimi doğru ifade etmek için açıkladım hocam, Göksenin iyi yaptıgı işlerde uzmanlaşırsa işimize cok yarar, içindeki amatör ruhunu aşması lazım :)

Fernandezi bende sevmiyorum.

bence her şey lobi ile alakalı, Göksenin eğer 2 sene FB'ye gitseydi şu an verilen tekniklerin çoğu verilmezdi özellikle de kendi sahalarında kral olurdu, ortamı gererdi rakibi bozardı, hakemler de faul çalmadıkça çıldırır, takım da amacına ulaşırdı... Teo bize gelse teknik faul almaktan oyun oynamayı unutur...

EL'de 10 yıldır aynı hakemler var çok az değişiyorlar, her takımın en az 8-10 tanesi ile kötü anıları mutlaka var, bize göre çoğu şaibeli ama demek ki organizasyon böyle istiyor... Doğuş grubu ve Seat Türkiye EL'e sponsor olmasa idi, Daçka EL yüzü görebilir miydi? Efes bile yıllardır oynadığı lige sponsor, diğer takımların organizasyonla ilişkilerini yazsak sayfalar sürer...

EL hakemleri özellikle kafa kafaya giden maçlarda ince ince maçın sonucunu etkiliyor ama EL bundan memnuniyetsiz olsaydı şimdiye çoktan hakem kadrolarını değiştirirdi...

Bu haftaya gelirsek, FB-RM maçını izledim, Sloukas, Vesely ve Udoh gibi fark yaratan oyuncuları ile maçları çok kolay değiştirebiliyorlar, genel itibariyle zayıf bir noktaları gözükmüyor, koçları tutarlı ve de Avrupa'da itibarı var, hakemler bile nerdeyse imza alacaklar ya da takım forması isteyecekler, FB neden adamın peşinde bu kadar koşuyor kontrat uzatalım diye? Adam ekol yarattı FB'de, önümüzdeki 2 sene içinde Vesely, Udoh ve Datome'nin aklını NBA, Sloukas'ın ise Yunan büyükleri çelmezlerse senede 1-2 oyuncu değişiklikleri ile her ligi domine ederler, biz de yılda 7-8 milyon euro ile arkalarında el sallarız, iddialı her takımın kadrosunda en az 2 tane 2-3 milyon euro seviyesinde oyuncu var, takım kötü oynasa bile fark yaratabiliyorlar... bizim tarzımız takımlar sadece komple bir takım olurlarsa başarılı olurlar, tek başına maçı çevirecek oyuncumuz yok, her takım oyun kurucusu kadar konuşur, Arroyo gibi takımla bütünleşmiş oyuncuyu küstürürsen, McColumm'u bile elinde tutamazsan kalırsın Sinan'a... Sİnan oyun kurucu falan değil sadece basketbol bilgisiyle doğruları yapmaya çalışıyor, yaşın da bir olgunluğu var, benim yaşlarımda olanlar Sİnanın 20li yaşların başındaki basketbolunu hatırlarlar...

bu akşamki rakibimiz bizden daha iyi takım oyunu oynuyor eğer onu bozabilirsek maç başa baş gider... zaten benim tahminim ya farklı yeniliriz ya da son çeyrekte belli olur kazanan...

Daçka-Olympiakos maçını izliyorum da iki takım arasında ki farkı şöyle şöyleyeyim. Olympiakos 'un 3. uzunu P. Young Daçka' nın ilk seçeneği olur. Daçka kısaları pick rollde içeri devrilecek birini arıyor ama yok işte . Muhtemelen sene boyunca böyle olacak. Kısaların alev aldığı gün Daçka her takımı her yerde yenebilir çünkü hepsinin inanılmaz potansiyelleri var. Ancak kısalar ortalama oynarsa hiçbir maç Daçka için kolay değil.

Daçka'nın çok ciddi bir pivot sorunu ve o pivot kadar ciddi olmasada yine büyük eksiklik olan oyun aklı sorunu var. Fazla rol çalmayacak ama sahada zeka koyacak bir kısa lazım. Maccabi döneminde bunu Ohayon ile sağlıyordu Blatt, burada yok o tarz bir oyuncusu.