Sezonun 3te1 i geride kaldı, şuan ki derecemiz 3-7. Çok kötü başladık ancak hedeften çok da kopmuş değiliz. Yarın akşamki pao deplasmanıyla sezonumuzu şekillendirecek 9 maçlık bir periyoda giriyoruz. Bu 9 maçın durumuna göre geri kalan 11 maç ya ızdırap olur ya da son 2 haftaya kadar top8 yarışının içinde oluruz. Şunu da belirtmeliyim ki benim için kişisel tatmin, son haftaya kadar yarışın içinde olmaktır. Top8 yapamamış ancak son haftaya kadar yarışın içinde kalıp 10. bitirmiş bir takım beni mutlu eder, canları sağolsun.
Şöyle ki bu 9 maçlık periyotta sırasıyla deplasman maçlarımız, Pao-Kazan-Efes-Milano. İçerdeki maçlarımız ise; Milano-Efes-Bamberg-Zalgiris-Maccabi şeklinde. İçerideki Efes ve Bamberg maçlarını üst üste oynayacağız. Görüldüğü üzere maçların hepsi orta-alt sıra takımları ve direkt rakibimiz olarak sınıflandırabileceğimiz takımlar. Özellikle 1 ay içinde Milano-Efes ile oynayacağımız 4 maç kaderimizi çizecek.
Bu 9 maçtan 6-3'ün aşağısı top 8 yarışının dışına iter, 6-3 ve yukarısı ise sezon sonuna kadar heyecanımızı diri tutar. İyimser tahminim 6-3, realist beklentim 4-5, kötü senaryom da 2-7 şeklinde. Koç ne yap et, birden çok deplasman kazan, şu virajı hasarsız atlatalım. Yoksa bu 9 maçtan sonraki Fener(d), Pao, Barça(d), Kızılyıldız(d), Real, Cska(d), Oli(d) bizi uçurumdan yuvarlamaya fazlasıyla yetecek.